Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Monday, October 31

Pakej Spa yang menggigit jari....50% off

STICKY POST
Please go to my recent updates for my latest updates
 

Letih? Lesu? Inginkan belaian? Wahhhh bukan sebarang belaian tau...tapi............belaian istimewa hanya daripada  Eve De Beaute. Leh click link SINI untuk ke website spa ni.

Meh le tengok pakej yang ditawarkan ni. Istimewa tau untuk pembaca blog My Small World. Potongan 50% tau untuk pakej pakej kat bawah ni.........

Destress (90 mins) harga asal RM 120  you alls cuma bayar RM6O jer....
  • Essential oil + Jacuzzi
  • Body scrub
  • Hot stone back massage
  • Candle massage treatment
Beauty signature (120 mins) harga asal RM 180 you alls bayar RM90

  • Essential oil + Jacuzzi
  • Body scrub
  • Aromatherapy massage
  • Facial treatment
  • Ear candle treatment
Pampering face & body spa (180 mins) harga asal RM280 you alls bayar RM140 

  • Essential oil + Jacuzzi
  • Body scrub
  • Hot stone back massage
  • Candle massage treatment
  • Collagen facial treatment / detox purifying facial treatment
  • Eye treatment
  • Ear candle treatment
Amacam??? ok kan?. Yang bestnyer bukan je pembaca blog ni je boleh gi spa Eve De Beaute ni....sape sape pun boleh asal print kupon di bawah and terbuka kepada FEMALE ONLY je yer.......i repeat FEMALE ONLY untuk pakej ini....

Jap jap ada lagi......pls bring along print out kupon ni untuk mendapatkan harga istimewa ini.


Sah untuk FEMALE ONLY
Validity period : until 31 December 2011
Alamat : 2A-2, Jalan PJU 5/20D, The Strand, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor. 
(Dekat je dengan Giant Kota Damansara. Opposite Gulatis, Kota Damansara). Google je.....
Telefon : 03 61423392 (Appointment boleh dilakukan pada hari biasa atau hari minggu)
Kupon : 1 kupon untuk setiap orang perlu di print.


note : i dah pernah ambik pakej kat sini dan memang best. Hot Stone back massage tu sangat best. Scrub pun best. Alehai lepas scrub licin kulit kita ni...Haihhh semua pun best. Try la....leh ajak adik, kakak, kawan2 malahan ibu kita pergi sama. Setiap seorang print 1 kupon hokayyyyy.....cepat buat appointment now.....



 



1000 ???

Ececeh....yang ada gambarnya di sini glam tu :-) 


Follower My Small World dah mencecah 1000 orang. Terima kasih di atas sokongan you alls semua.....

Subang Parade here we come

Baju tidur Dania

Baju i. I cari warna pink tapi warna baju ni dark pink nak ke purple....

Pergi kat sini we alls nak makan kat Kenny Rogers. Line beratur panjang tu nak makan kat outlet. Akhirnya kami dapat le meja untuk 3 orang. Selesai makan terus membuat aktiviti memasing. Si kenit ni request nak beli baju tidur so beli kat Parkson ajor....ishhhh takkan si kenit ni je nak membeli kan? Tercabar la i...hehehe...akhirnya i pulak terjebak membeli blouse untuk i. End up hubby pulak tak beli apa2. Memang selalunya gitu pun.

CCC


Dari Taman Bukit Jalil, Bukit Jalil ni boleh nampak pembinaan bangunan ni. I mula2 tak tahu bangunan apakah ini. Rupanya CCC. Namanya bila i surf the net adalah CCC iaitu Calvary Convention Center. Sangat besar tau bangunan ni. Bangunan ni dibuat seakan-akan bahtera nabi nuh. Dalam agama kristian Noah's Ark. Convention penganut agama kristian bakal dibuat di sini pada masa hadapan. 

Malaysia ni kan terkenal dengan bangunan yang tertinggi tak pun terbesar. CCC ni kalau tak silap i terbesar jugak tapi tak sure di dunia atau di rantau Asia. Gulp.....dekat pulak tu dengan rumah i.

Sunday, October 30

Sedihnya tengok gambar ni :-(

Taken from Wardina Safiyyah's facebook page

 Keterangan gambar : Seorang anak yatim melukis gambar ibunya kemudian dia tidur sekali. Seolah olah ibu tidur di sebelahnya.

I'm speechless. Sedih sangat....


Beriadah di taman hujung minggu

Ececeh macam terer je exercise ni yer...

Ni antara permainan kat sini 

Dania naik see saw, guess sape yang naik kat depan dia? Hehehe

Permainan ni yang paling ramai budak2 sebab mainan paling besar

Hujung minggu beriadah di Taman Bukit Jalil. Menghirup udara segar kat sini. My friend yang duduk dekat dengan rumah i pernah jogging kat taman ni tapi dia kata masa jogging berhampiran hutan2 tu dia pernah terserempak dengan babi hutan. Eiiii seramnya.....taman permainan ni jauh sikit pada hutan tu. Taman ni sangat luas sampai ada 3 exit. Kalau dari exit 1 nak ke taman yang hujung sekali, kena naik bukit. Anak tangga punyalah banyak. Tak larat you alls....

You alls suka ke taman mana? 

Saturday, October 29

Passport


It's time to renew our passport. Passport dah tamat tempoh bulan 2, 2011. Barulah menggagau nak cari maklumat tentang dokumen yang diperlukan. Thanks to Mama Tisya yang suruh tengok blognya untuk info di SINI dan i pun sibuk jugak tengok web imigresen di SINI


Peminta sedekah di jalanan


I nampak ni masa kat traffic light di Sunway dari arah Shah Alam. Sempat lagi nak berurusniaga masa lampu isyarat merah. Bila orang tak nak beli, ditunjuknya tangan dia yang kaku dan isyarat dia nak duit sebab nak makan. Sanggup dia menggadaikan nyawa tunggu di jalan yang sibuk ni. Kesian dan simpati juga i tengok. Raut muka macam orang luar nampaknya. 

Kalau kat Jakarta, masa lampu isyarat merah, berduyun duyun orang berlarian nak menjual macam2 barang seperti suratkhabar, air, makanan dan lain2 lagi untuk kelangsungan hidup hari tu.

Bersyukur i dengan kehidupan i sekarang.......

Memupuk minat suka membaca

Pandai pulak tu pilih yang terlaris di pasaran coz ada siri Ana Solehah ni takde cop terlaris di pasaran....

Dari kecik lagi minat membaca harus dipupuk. Dulu masa kecik2, me selalu ajak Dania masuk book store. Akhirnya kalau keluar book store tu mesti ada buku yang dibeli. Dulu2 sticker book, coloring book yang jadi pilihan. Masa masuk MPH baru baru ni Dania kata nak beli buku ni. Siri Ana Solehah. I rasa sangat sesuai untuk generasi muda sebaya Dania sebab isinya ada unsur2 kebaikan dan cintakan tuhan kita. Berbaloi untuk beli untuk si cilik.

Ada tak buku yang baik2 share la...

Friday, October 28

Musim exam

Sekolah Dania dah mula peperiksaan akhir tahun sehari selepas cuti Deepavali. Dania dah selamat pun exam Mandarin, Akhlak / Sirah dan Matematik. Lau She (cikgu) Mandarin dah mark dah exam paper sejurus lepas exam. Guess what??? Terkejut i bila Dania kata dia dapat 100% untuk Mandarin. Memang Dania minat Mandarin pun. Ada 4 student yang dapat 100%. Soalannya kena tulis nombor dalam bahasa Mandarin 1-80 dan beberapa soalan lain. Good anak ummi ni :-)


Lepas exam they alls makan bersama sedulang. Oh yer memang sekolah ni mengamalkan makan dalam dulang. Sunnah Rasullullah......


Haaaaa yang ni pengetua sekolah Dania. Kalau perasan ustaz Jazlan Abdullah ni selalu nampak mukanya di TV Media Prima seperti Tanyalah Ustaz, Wanita Hari Ini, Al Kuliyyah...

Ustaz Jazlan

****sementara tunggu dania habis lunch, i mintak izin nak ambik gambar Ustaz sebab nak masukkan dalam blog. Ater?? dah blogger namanya....


BE lagi


Alhamdulilah rezeki datang lagi untuk mendapat BE lagi dari Mr Nuff. Kali ni BE dari Kementerian Kesihatan. I ingatkan ini cuma khidmat pesanan masyarakat dari Mr Nuff. Rupanya ada jugak yer BE dari pihak kerajaan.....BE kali ni sangat cute dengan kartun animasi yang comel.

Hapuskan Aedes you alls kat kawasan persekitaran kita!!!

Memanjakan diri lagi...

Masa nak pergi bayar kupon letak kereta, mesin rosak la pulak. Dah la kena menapak ke tempat jauh ya hamat. Ikutkan i park tu cantik je dekat dengan tempat nak mengurut dan mesin kupon. Aleh2 mesin yang dekat itu rosak la pulak. Nak tak nak kena la berjalan jauh sikit. Huh...geram sungguhhhhh.....

Mesin pulak penuh dengan sticker A.L.O.N.G

Tiba kat Thai Odyssey terus i pilih Thai Massage untuk 90 minit. Terapi kali ni dengan Ja. Dia ni kat cawangan Empire Gallery. Katanya bulan depan kerja kat Empire Gallery pulak. Tu pun macam takut je. Selalu i diurut oleh Jai. (Nama dekat2 nak sama eh....) Beso beso badannya. Sekali urut kat puncture point makhaihhhh sakit. Hehe.

Lepas dah dibasuh kaki i dengan sabun dah siap pakai pakaian mengurut tu, i dihidangkan teh herba. Urutan dimulai dengan bahagian atas. Ja letak beg mata kat mata i. Sejuk je. Pandai la tukang urut ni urut tangan i. Bila dia tarik siap krup krap lagi. Tangan i ni memang lenguh lenguh belah kanan ni. Bila diurut  rasa lega sangat. Diakhiri dengan urutan regangan. Kalau yang tak tahan mau bergenang airmata ohhh. Ce try...

Beg mata dan teh herba

Kat sinilah i buat urutan tu. Thai Odyssey ni banyak cawangan.


Watak kartun

One day before paper lukisan, Dania practice le nak lukis tajuk watak kartun kegemaran. Mulanya Dania nak pilih melukis haiwan kesayangan tapi bila i tengok tajuk, watak kartun kegemaranku lagi senang. Mula mula i suruh Dania lukis mickey mouse je. Lukis je bulat untuk muka dan 2 bulat kecik untuk telinga tapi i fikir macam takut Dania tak minat pulak. Biar dia lukis apa yang dia minat. Kalau lukis princess pulak susah sebab nak lukis orang bukan senang. Dania terer lukis orang lidi jer...hehehe....fikir punya fikir....nah...kartun yang memang Dania minat......

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Jadilah watak kartun angry bird kuning ni. Nak lukis angry bird kuning ni buat segitiga kemudian masukkan paruh, mata dan bulu kening. Akhir sekali jambul. Siap!!!!.....ni practice je. Yang actual idok le i tau cemaner rupanyer. Dania cakap angry bird dia lukis besarrrrr. Kat luar tu i suruh warnakan dengan pensel warna.

Angry Bird lukisan Dania. Dania minat angry bird warna kuning.

Thursday, October 27

Rupanya Marco Simoncelli baik dengan Valentino Rossi

Taken from Valentino Rossi's twitter

Taken from Valentino Rossi's twitter

****I follow twitter Valentino Rossi

Bayangkan kita sendiri yang langgar sahabat baik kita di dalam perlumbaan. Bayangkan perasaan jika sahabat yang kita baik itu meninggal dunia semasa perlanggaran itu. Itu yang dirasai oleh bekas pelumba dunia Valentino Rossi di atas kematian sahabat baiknya Marco Simoncelli. 

Upacara pengkebumian Marco Simoncelli dilakukan di negeri kelahiran Simoncelli iaitu di Coriano. Terharu i baca bila Valentino Rossi sanggup mengiringi keranda sahabat baik yang dianggapnya sebagai adiknya, Marco Simoncelli dari Malaysia ke Italy dengan pesawat MAS padahal i dengar Valentino Rossi selepas MotoGP hari yang sama juga berlepas balik ke Europe. 

Agaknya dia datang balik ke Malaysia semata mata untuk mengiringi Simoncelli atau Rossi bertolak balik selepas MotoGP adalah spekulasi semata mata kerana dengar khabar Rossi tak nak diinterview pasal insiden itu. Ye la takkan lepas tu terus nak tanya pasal perasaan dia. Ko......patut patut la ye dak?...

Info mengenai pengkebumian Marco Simoncelli di sini

 



Wednesday, October 26

Akhirnya kini pasti....


Wah tajuk kemain lagi yer....akhirnya kini pasti telur burung yang me beli tu dah selamat me masak cili. Dah selamat dalam perut me sekeluarga.

You alls lunch apa hari ni ?

BE datang menjengah lagi


BE yang datang dari En Nuff ialah BE Spritzer. Rasa sangat teruja sebab tengok earning untuk Mamil Gold dah statik je tu. BE Mamil Gold yang menari nari kat blog me ni sangat lama. Terima kasih sebab memilih untuk lama menari di blog me. I harap BE Spritzer ni akan kekal lama di blog My Small World.

Rezeki dari Allah. Alhamdulilah.

Telur selain telur ayam

Telur burung puyuh kiri dan telur itik masin kanan

Telur burung puyuh ni RM3 untuk 20 biji

Masa pergi ke pasar malam Kinrara, i tertarik kat gerai ni yang jual bermacam telur. Telur ayam tu dah biasa sangat. So i lari dari kebiasaan dan beli telur burung puyuh pulak. I rasa cam nak masak telur bercili jer. You alls kalau masak telur burung puyuh ada resepi lain dak?

One of my friend, ada jual sarang burung layang2. Ibunya ada menternak burung layang layang. Harganya quite pricey. Siap timbang tu. Kawan i tu boleh bersihkan sarang burung layang layang. Katanya bila buat sup, sarang burung layang layang tu akan lembut macam agar agar. Teringin jugak nak merasa. Khasiatnya untuk awet muda dan kesihatan dalaman.

Breakfast luar dari kebiasaan


Breakfast kekadang tak tahu nak makan apa. Selalu nasi goreng, kuey teow goreng, makaroni goreng, roti canai. Alehai......so one day i singgah sini nak beli kuih kuih je sebab kuih kat gerai ni sedap. Kekadang kalau beli kuih, rasa kuih tu pun takde. Pernah experience tak? 

You alls suka breakfast apa?

Tuesday, October 25

Jamu lagi???


Jalan jalan kat Giant Kinrara, i singgah kat booth ni sebab nak tengok2 jamu. I rasa macam nak mencuba jamu mak dara untuk kesihatan dalaman. I nak yang pil, bukan serbuk punya. Dulu i dah try beli serbuk. Makhaihhhhh busuk ya amat. Berchenta nak minum jamu serbuk tu yang dibancuh dengan air. Pernah le beberapa kali nak termun*** sebelum dapat telan. Dah telan satu hal pulak lagi sebab bau jamu tu melekat kat lidah. Akhirnya i buang jamu tu.....sayang sungguh. 

You alls makan jamu dak???

Sekolah kerajaan cuti seminggu Deepavali tapi....

Dania sempat makan dengan me kat cafe sebelum baca yassin. Tiba school pukul 7.20am. Selalunya dalam 7.45am baru tiba.

Di saat semua sekolah kerajaan cuti seminggu sempena Deepavali, sekolah anak i tetap dibuka kecuali hari Deepavali. Jadinya jalan tak jam kat tol Sunway tu. Kalau hari persekolahan biasa, Sunway toll tu jam sungguh. 

Sedang enak anak2 sebaya Dania bercuti kat rumah, Dania kena study smart sebab peperiksaan akhir tahun dijadualkan pada hari Khamis  27 Oktober 2011. Semoga mencapai kecemerlangan anakku.....


Anak2 you alls bila exam akhir tahun yer?

Four youngsters rape and sodomise seven-year-old girl

Apa nak jadi dengan budak2 zaman cyber ni. Zaman semakin canggih. Budak2 pun semakin advance. Kesian family mangsa budak perempuan yang berumur 7 tahun ni. Sebaya dengan anak i jer. Pemeriksaan perubatan mengesahkan budak perempuan ini diliwat dan dirogol. Nak tau budak yang merogolnya umur berapa tahun??? Diantara 10 - 11 tahun. 

Kita kena pantau jugak kegiatan anak2 kita. Dengan siapa dia berkawan, aktivitinya di rumah. Segala-galanya. Cabaran yang sangat kuat dalam mendidik anak zaman cyber ni. Info pasal kes ni di SINI   



****mintak dijauhkan kejadian yang tidak diingini terjadi kepada keluarga kita.....

Merancang untuk bercuti

Dah dekat akhir tahun ni. Mesti you alls merancang nak bercuti. Tak kisahlah dalam negara mahupun luar negara. Kalau kat tanahair tercinta tak banyak masalah tapi kalau nak bercuti ke luar negara, kena prepare segalanya. Kena buat reserch tentang tempat yang kita nak pergi tu, kedai2 makanan halal, tempat menarik, waktu solat, cuaca. 

Masa me and my family pergi ke Beijing in 2009, cuaca sejuk sangat2 jadinya memang i siap siap bawak bekal maggi, roti dan biskut. Memang cepat lapar sebab cuaca sangat sejuk. Tambahan kat Beijing ni jangan haraplah orang faham Bahasa Inggeris. Kalau adapun sikit je yang faham. Maybe boleh appoint translater atau bawak kamus. Sayangnya translater and kamus i tak bawak and i main ambik pakej melawat Great Wall dengan tour kat sana. Jenuh satu apa pun tak faham bahasa yang dipertuturkan.    

Me and Dania dekat Great Wall of China

Satu satunya masjid yang kami jumpa kebetulan terjumpa gentleman yang tahu berbahasa inggeris. Masjid ni bernama Masjid Niujie. Rupanya masjid yang famous di Beijing. 

Gambar kat bawah pulak masa pergi Perth pada tahun 2006. Pergi 5h 4m. Yang ni kami ambik pakej dari Triways Taman Tun jadinya senanglah. Semuanya dah ada dalam pakej. Pergi balik airport orang berjemput. Lecehnya kalau nak pergi Australia ni, makanan2 yang dibawak, minyak angin semua kena declare. Nasib le i buat alasan makanan2 tu untuk Dania yang masa tu kecik lagi. Pulak tu airport kat Australia ni banyak anjing polis. Sebelum kita keluar flight, satu flight kena sembur asap apa tah. Rasa macam lemas pun ada. Strict sungguh nak masuk Australia ni.

Me, hubby and Dania masa kat King's Park, Perth

Tapi , i suka pergi Perth sebab kalau nak tanya kat orang tempatan sangatlah senang. Makanan halal pun senang sangat nak dapat sebab ada restoran orang malaysia kat sana selain cuaca yang tak sejuk sangat compare dengan Beijing. Nyaman sungguh cuaca kat sana. Sangat2 enjoy la pergi Perth ni. Cuma yang tak bestnyer currency Australian Dollar yang tinggi compare dengan matawang kita. 

Kali ni insyaallah akhir bulan depan kami semua nak keluar negara lagi. Tapi kali ni ke negara jiran sahaja. Pak supir dah arrangekan. Kalau ke Indonesia, matawang kita tinggi jadinya syok la sikit. Cuma yang menjadi khuatir tu pasal gempa bumi dan gunung berapi yang aktif kat tempat yang i nak pergi tu. Rasanya baru meletup tahun lepas. Pasal komunikasi tak jadi masalah sebab orang Indonesia ni faham cakap kita. Makanan pun sangat murah kat tempat yang i nak pergi ni.

 
Taken from here

Tahun 2011, tahun melawat Indonesia. Harap2 semuanya berjalan lancar.....

Monday, October 24

Cause of death Marco Simoncelli

Rupanya cause of death Marco Simoncelli disebabkan trauma di bahagian kepala, tengkuk dan dada. Actually semalam masa i surf the net. Majoriti website yang i masuk mengatakan cause of death Marco Simoncelli disebabkan cardiac arrest. Hari ni keluar pulak berita kematian Marco disebabkan trauma di bahagian kepala, tengkuk dan dada. Yes, semalam masa i menonton siaran Astro channel 813, i nampak perlanggaran tu. Helmet Marco Simoncelli tu sampai pecah. Impak yang sangat kuat tu. Kebetulan sukan ni memang bawak motor laju. Itulah harga yang mereka terpaksa bayar bila masuk pertandingan MotoGP ini. Risikonya sampai nyawa boleh melayang. 

Info selanjutnya di SINI

Bila blogger famous membalas tweet




Ni adalah few tweet yang i tweet dengan blogger famous redmummy ni. Rajin Kak Red membalas tweet me. Ada few lagi tweet tapi banyak pulak i nak masukkan dalam entry i ni haa.....Thanks Kak Red sebab balas tweet me ni....

You alls rajin ber-tweet tak?.  Siapa yang ada twitter meh kita bertweet. Me @ roseqisteena

Ekoran daripada insiden kematian Marco Simoncelli di litar Sepang

Ekoran entry i pasal Marco Simoncelli SINI, i pun tanya hubby keadaan di litar Sepang semalam. My hubby bagitau dia teropong Marco Simoncelli beberapa minit sebelum kematiannya, Marco Simoncelli tukar baju baru. Mungkin sebab cuaca panas kat litar Sepang. Dalam TV pun dok tayang website barunya. Tak sangka pulak itu kali terakhir.
 
Penonton near my hubby duduk tu dok baling benda ke litar sebab tak puas hati emcee mengumumkan perlumbaan batal.

Tengok ni.....

Taken from here

Sampah dibuang ke litar tanda protes oleh penonton2 yang kecewa perlumbaan dibatalkan. Sepatutnya pihak SIC mengumumkan awal2 kenapa perlumbaan dibatalkan. Kecewa ke tak kecewa ke sepatutnya insiden membaling sampah ke litar tak sepatutnya terjadi. Malu juga dengan imej yang tak elok ditunjukkan kepada dunia luar.   

Perlumbaan dibatalkan disebabkan kematian pelumba Marco Simoncelli. Setelah sebahagian penonton beredar baru pihak SIC mengumumkan kematian Marco.  

Taken from here

Simoncelli dibawa keluar dari litar untuk bantuan perubatan. 

Hubby ada terdengar conversation seseorang. Mengikut kata orang dalam, Marco Simoncelli dah disahkan meninggal dunia ketika menaiki ambulan. Kesahihannya idok le i tahu. Yang pasti Marco Simoncelli ni mati kerana serangan jantung. Muda lagi dah terkena sakit jantung. He's only 24 or 25 years old tau. 

Walauapapun dah memang takdirnya. Hilang sebutir bintang di litar MotoGP. Info selanjutnya di SINI

 

Sunday, October 23

Marco Simoncelli dies after crash in Sepang

Taken from here
 
Pencapaian Marco Simoncelli : 
  • 1987, January: Born Cattolica, Italy
  • 2002: Wins the European 125cc title
  • 2008, June: Wins his first 250cc race at the Italian GP
  • 2008, October: Wins the 250cc World Championship
  • 2009: Finishes third in the 250cc World Championship
  • 2010: Moves up to MotoGP class riding for Honda
  • 2011, June: Claims first MotoGP pole at the Catalunya GP
  • 2011, August: First podium finish at Czech Republic GP
  • 2011, October: 2nd place at Australian GP 
        Taken from here
  
Marco ni telah berlanggar dengan Colin Edwards dan Valentino Rossi. Paling tragik helmet boleh tercabut tu. Boleh imagine tak ? Dah la motor tengah laju. Bendera merah dikibarkan setelah perlanggaran itu. Tak lama selepas itu announcement mengatakan pembatalan perlumbaan di Motogp Sepang.

****my hubby ada LIVE di Motogp Sepang ketika kejadian. I tahu ni pun dari twitter Jorge Lorenzo salah seorang rider Motogp. I follow Lorenzo punya twitter.







 

Bomba datang

Tugas bomba bukan setakat memadamkan api jer....Ni pun salah satu tugas bomba...


Dekat tapak surau Nurul Iman, near my house rupanya ada sarang tebuan. Not so big tapi kalau dibiarkan lama2 dikhuatiri boleh membesar jugak sarangnya.  

Pihak bomba ni bertindak membakar sarangnya. Then, sarang tu jatuh. Selesai doh tugas bomba.


Gambar2 ni semua hasil lensa hubby. Hubby dipaksa untuk buat liputan aktiviti menghapuskan sarang tebuan. Me and Dania tak pergi pun......

Saturday, October 22

Raudhah di hatiku TV9

Taken from here

Sape yang free hari ni bolehlah ke Masjid Al Falah USJ 9 untuk join aktiviti yang diadakan sempena Raudhah di hatiku TV9 dari jam 9am-6pm. I kalau la transport ada, nak je terjah. Ni hubby dah bawak kereta nak tengok qualifying round Motogp. Takdelah nampaknyer yer....

Info di SINI

Apakah ubat yang paling mujarab?

Taken from here


I suka quotes ni. Sangat sweet and it is true. Kalau masa kita sakit, kita rasa kurang sakit kita sebab mama kita hug kita. So, i memang suka hug my daughter. Dia akan rasa secure dan disayangi.....

Marilah kita hug anak kita.........or anak sedara........


Karnival BEST - Buat Elok Saja Tau


Nama karnival ni pun unik, jom tengok info pasal Karnival Best Buat Elok Saja Tau pulak

1. Antara pengisian Karnival ini adalah slot Konsert BEST!. Konsert ini akan mempratikkan Garis Panduan Hiburan Islam.

2. Garis Panduan Hiburan akan menjadi panduan kepada artis dan juga mendidik mana-mana yang dikatakan bercanggah dengan syariat agar selaras dengan tuntutan syarak dan mampu mendidik jiwa manusia.

3. Karnival dan Konsert BEST! ini akan menyediakan satu mekanisme baru dengan perancangan yang telititi untuk menaikkan martabat hiburan kearah yang lebih baik dan memberi kesan yang positif.

4. Para pengunjung semasa konsert berlangsung akan diasingkan mengikut kategori lelaki, perempuan dan keluarga. Secara tidak langsung akan mengurangkan pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan dan membendung gejala sosial.

5. Para pengunjung akan mendapat informasi mengenai permasalahan sosial kerana terdapat gerai pameran dari agensi kerajaan dan badan bukan kerajaan semasa program tersebut berlangsung.

6. Disamping itu juga untuk merialisasikan Putrajaya bebas dari maksiat.

7. Dengan terlaksana program ini, diharap akan memberi satu alternatif baru kepada umat Islam untuk menikmati dan berhadapan dengan dunia muzik moden.
 
Untuk maklumat lanjutan mengenai Karnival BEST sila layari: http://www.daganghalal.com/HalalEvents/KarnivalBEST.aspx


Info taken from my facebook messsage

**************************************************

Apa yang menarik perhatian i ialah pada item No. 4, pengunjung diasingkan diantara lelaki dan perempuan juga yang berkeluarga. Unik bukan? I sangat setuju bagi mengelakkan pergaulan yang tiada batasan. Ada pernah ke konsert lain yang mengasingkan lelaki dan perempuan?....fikir fikirkanlah.....

 

Friday, October 21

Motogp

Photo taken from here

Motogp kembali lagi ke track SIC pada 21-23 Oct 2011. Final pada 23 Oct 2011. My hubby dah memang beli tiket ni awal2 lagi. Memang peminat No. 1 Motogp pun. Kalau ada race kat TV, huh jangan haraplah me and Dania nak tengok siaran we alls. Bukan selalu pun. Kasi chance ye dak?.

Weekend yang baru lepas, hubby dah siap2 ambik tiket yang memang dah dibeli awal kat SIC tu. Hubby beli tiket Grandstand. Dapat T-Shirt dan cap lagi. Boleh pilih diantara warna hitam dan merah. My hubby pilih warna hitam sebab last year pilih warna merah.


Sampai me dah kenal la jugak few rider punya nama......icon Motogp ni tetap milik Valentino Rossi. Walaupun Valentino Rossi bukan juara Motogp pada tahun ini, gambar motor bernombor 46 milik Valentino Rossi itu tetap jadi cover kat bunting iklan Motogp di Sepang.


Percikan bunga api



Masa me, hubby and Dania makan kat Pizza Hut USJ baru baru ni, tetiba sayup sayup dengar bunyi meletup. Entah bunyi apa i pun keluar le Pizza. Rupanya bunyi kuat tu bunga api. Entah occasion apa dan kat mana occasionnya tak le i tahu tapi yang paling i kelakar bila ada pekerja kat kedai lain dok menebeng depan Pizza Hut sebab nak tengok bunga api. Hehehe.....pastu bising pulak tu kata wahhhh wahhh wahhh setiap kali meletup bunga api. Hubby tak keluar pun. Huh kengkonon macho la tu. Dania keluar kejap je pastu terus masuk Pizza. I pulak? I tunggu sampai pertunjukkan bunga api tu habis....ha ha ha....

Kalau tengok percikan bunga api tu sama je, cuma yang syoknya sebab tengok warna warna yang ceria...