Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Sunday, August 30

Sotong Goreng Berempah

Bahan-Bahan:
10 ekor sotong - di potong kecil
Sebungkus rempah kari daging
Daun kari 2 tangkai
Bawang besar di potong bulat
6 sudu kicap
Sedikit air
Minyak
Garam - secukup rasa
Bawang merah diracik untuk dijadikan bawang gorang

Bahan kisar:
4 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
1 inci halia
Cara:
1. Tumis bahan kisar sehingga naik bau
2. Masukkan rempah kari dan sedikit air. masak sehingga rempah kari betul2 masak.
3. Masukkan kicap dan sotong. Gaul rata.
4. Masukkan bawang besar,garam dan serbuk perasa. Gaul hingga rata.
5. Biarkan sehingga sotong masak dan sementara itu dengan menggunakan kuali yang lain, tumiskan bawang merah dan daun kari. Gorang sehingga bawang agak kekuningan.
6. Setelah itu, masukkan bawang goreng dan daun kari ini ke dalam kuali yang berisi sotong tadi (termasuk minyak gorengan bawang goreng dan daun kari)
7. Perlahankan api dan siap untuk dihidangkan.

Friday, August 28

Ayam Goreng Berempah

BAHAN-BAHAN

Seekor ayam
5 biji bawang merah
5 ulas bawang putih
Ketumbar
Jintan manis
Halia

Kunyit
Garam
Sedikit asam jawa
Minyak untuk menggoreng

CARA MEMASAK

Basuh ayam sehingga bersih & toskan. Tumbuk bawang merah, bawang putih, halia, ketumbar, jintan manis, halia & kunyit dan lumurkan pada ayam bersama garam secukup rasa. Perap selama 20 minit. Panaskan minyak di dalam kuali dan sementara menunggu minyak panas, lumurkan pula ayam dengan asam jawa yang telah dibuang biji. Goreng sehingga berwarna agak kehitaman (bukan hangus kerana asam jawa memberikan warna tersebut). Angkat dan toskan minyak.

**arini masak ayam ni, hubby kata sedap....huhuhuhuhu.....





Nasi Hujan Panas

1 kg beras
1 liter air
1 tin susu cair
2 biji limau nipis
20 gm minyak sapi
20 gm buah gajus & kismis
½ sudu teh pewarna hijau,merah&kuning
Bahan A:
10 gm bawang merah
5 gm halia
5 gm bawang putih
10sen kulit kayu manis
beberapa kuntum bunga cengkeh,bunga lawang & buah pelaga.
Cara:
Tumiskan bahan A dgn minyak sapi.Apabila
naik baunya,masukkan air,susu cair & limau nipis.Letakkan sedikit garam. Setelah mendidih,masukkan beras, buah gajus & kismis.Masak hingga kering & masukkan pewarna.

**arini masak nasi ni, hubby bertambah 2x. Tak tau sebab lapar sebab berpuasa atau sedap.....huhuhu.....i tengok resepi kat internet je. i tak masukkan limau nipis + bahan pewarna pun ok jugak rasanya....cubalah!!!!

Thursday, August 27

Declare Your Love Contest




ADER APA DENGAN BANNER DI ATAS?


Heheheh...... Sebenarnya, Ibu Damia nak buat satu contest, sempena menyambut 5th Anniversary pada 10 September ni. Kebetulan pula masa tu bulan puasa. Jadi disebabkan itu Ibu Damia dan keluarga nak buat amal jariah bagi hadiah kepada sesiapa yang berhak. Takkan terus nak bagi hadiah gitu je, rasa macam tak best pulak. Insyaallah, kat office Ibu Damia akan tunaikan juga amalan jariah ni dan ia juga merupakan acara tahunan bagi office ibu.


HOW TO SAY " I LOVE YOU?"


Ok, berbalik pada contest ni. Setiap insan pasti mempunyai kisah yang tersendiri bagaimanakah pasangan anda mula2 meluahkan perasaan cintanya terhadap kamu. Ada yang meluahkan dengan suasana romantik, ada meluahkan dengan perasaan yang menyentuh jiwa dan mungkin ada juga yang meluahkan dengan rasa lucu.


Jadi untuk contest ini, anda hanya perlu menceritakan bagaimana anda
"DECLARE YOUR LOVE"
Tidak kisah lah berapa patah perkataan yang anda perlukan. Janji anda jujur menceritakan kisah cinta anda itu.


Oh, kenapa tajuk ni ye ?

Sebab Ibu Damia hendak anda imbas semula saat2 anda dan pasangan anda mula2 meluahkan rasa cinta disamping kisah anda dapat dibaca oleh anak2 anda, pasangan anda,keluarga anda dan sesiapa sahaja.


CONTEST INI BERMULA PADA JAM
10 PAGI, 22 OGOS 2009

(AWAL RAMADAN - AMBIL BERKAT)

DAN AKAN DITUTUP PADA JAM
10 PAGI
,
10 SEPTEMBER 2009

(SEBELUM KAMI PERGI HONEYMOON)



Syarat-syaratnya:


1. ADD URL Link Damia Aleesya & Damia Ayyunie di blog list @ blog roll anda & Anda diwajibkan menjadi Follower http://ibuayahdamia.blogspot.com & link semula url pasal contest ni & tepek as a banner di blo g masing2....
OK!

2. Contest ni terbuka kepada semua pasangan tak kira yang dah kahwin, bertunang, bercinta atau dah clash. Kalau boleh ceritakan tentang pasangan sekarang lah.
(bagi yg tak der blog boleh email ke zamzarina99@yahoo.com)
OK!

3. Diwajibkan upload sekeping gambar anda dan pasangan anda sebelum kahwin (bg yg dah kahwin) dan yang belum kahwin gambar terkini ok. Sila nyatakan nama anda & pasangan anda serta dimana gambar itu diambil.
Gambar seperti di atas ye....nama i Ezna Binti Ahmad Khalili dan pasangan Hasbullah Bin Zakaria. Gambar diambil masa kenduri kahwin teman baik i (Jona & Masdi), di Ipoh Perak

4. Dalam cerita anda, wajib ada isi kandungan berikut:

- tarikh declare

-tempat declare

-suasana declare

-siapa yg declare

-bagaimana declare itu dilafazkan

-yg lain pandai2 tambah sendiri mengikut kekreatifan anda
OK! Check email ye....

5. Pemenang dinilai mengikut cerita yang paling kreatif. Hanya seorang pemenang saja yang akan dipilih, tetapi sekiranya penyertaan amat menggalakkan hadiah mungkin akan ditambah.
Bagi penyertaan yang ke-10 akan mendapat hadiah misteri.
OK!

6. Juri2 adalah terdiri daripada 2 orang staff ibu & ayah Damia serta 3 orang pelajar cemerlang sekolah ibu dan ayah Damia iaitu PUSAT BAHASA PELANGI.
OK!

7. Bila dah siap, tinggalkan URL link mengenai contest ni beserta nama anda & pasangan anda di entry ini.....
http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html
OK!

:: Hadiah utama untuk contest ini ialah ::

Creative 2GB Zen Mp4 Player





Jadi kalau anda mempunyai kisah
"Declare Your Love"

yang unik atau lucu untuk dikongsikan bersama, apalagi jom join contest ni........

siapa tahu entah2 MP4 ni anda yang punya.........

Monday, August 24

My Dressing Barn Photo Contest Giveaway

GREAT BARGAIN!!!!! GREAT BARGAIN!!!!!
ONLY AT

shop till you drop!!!!

They sell 'ONLY' ORIGINAL & AUTHENTIC BRANDED items

Dear Friends,

It's time for My Dressing Barn to give back to our customers :)

So we are organising a PHOTO CONTEST Giveaway for you.

All you have to do it take picture of you and your purchase and send it to us to win great prizes !!

Just email your name, purchase name + your pic to ...
mydressingbarn@gmail.com

*** MULTIPLE ENTRIES ALLOWED .. as long pic is of a different purchase :)

PRIZES to be won will be from Victoria's Secret, Liz Claiborne, GUESS and Estee Lauder and MAYBE.. just MAYBE even more :)

So HURRY !!! Send in your entries now :)

Here's a BONUS ENTRY !!!

If you have a BLOG, blog about this contest, send us your blog link and your name and the CHOSEN BLOGGER will get a mystery GIFT !!!
(THIS ONE IS OPENED TO ALL)

Mystery gift?.....i love it....okay you guys out there please browse their website. Lotsa item imported from the USA all the way to Malaysia.....if you talk about item from Victoria Secret?...they have it. All you need to do is just click your mouse to their website. I am sure your eyes would be drooling.....hehheheheh...like me.....yezza.....


So what are you waiting for?
Join now ! It's so much fun and GREAT PRIZES to be won :)

NOTE : All entries be it PHOTOS or BLOG are to be emailed to....
mydressingbarn@gmail.com

Oh and it would help to be a FOLLOWER of our blog, click FOLLOW at the bottom left hand corner of our website... so you can get instant updates on whether you have WON or not :)

ENJOY !!!

Contest Deadline : 31st Aug 2009

Note : Pls be advise that by entering this contest, you have given MDB permission to use/publish all blog links/pictures as we deemed fits. TQ :-)

Contest Kenangan Berpuasa Zaman Kanak2

Ok, kengkawan... sempena bulan puasa nih
aku nak melancarkan 1 lagi contest!
Giler kemaruk wat contest aku nih heheheh.
Dengan ini, dengan rasminya aku umumkan
*
*
*
Contest Kenangan Berpuasa
Zaman Kanak2
Contest ni akan bermula pada hari ini,
22 Ogos 2009 jam 9.00 pagi
dan akan berakhir pada
10 September 2009 jam 5.00 petang
(kesilapan tarikh di banner sila abaikan)
Keputusan akan diumumkan pada
14 September 2009 jam 9.00 pagi.
Seperti yang tertulis... kesilapan di banner sila abaikan...
Memula aku ingat nak tutup ari Jumaat tu... tapi tetiba tingat
yang Jumaat tu aku cuti balik kg ngaco dodol huhuhuhu.
So diawalkan 1 ari tarikh tutupnya...
Kejap jerk tempoh peraduan... dan harap dapat sambutan ler.
Dan tarikh pengumuman pemenang kalo xde halangan,
akan diumumkan tepat pada waktunya seperti contest2 yang lalu.
Tapi kalo x, korang tunggu jerk ler erk...
Hadiahnya plak... cam biasa.. xde le mahal mana...
Biasa2 jerk tapi spesel coz ikhlas dari aku hehehe
Dan seperti biasa... setiap contest kena ada syarat2 dan cara2nya.
Ok,
Syarat2nya ialah:
  • Menjadi FOLLOWER Mamamanja
  • OK!
  • Add blog MAMAMANJA kat bloglist korang
  • OK!
  • Upload gambar diatas sebagai BANNER DI SIDEBAR blog korang dan LINK kan ke ENTRY ini
  • OK!
  • Nyatakan LINK blog Mamamanja kat entry korang
  • http://www.mamamanja79.blogspot.com/
Cara2nya pulak ialah:
  • Buat 1 entry tentang kenangan berpuasa korang yang paling menarik masa zaman kekecik dulu. X kira la... pertama kali berpuasa atau dah jenuh berpuasa, janji kenangan yang paling menarik masa zaman kekecik.
  • Kenangan berpuasa masa kekecik saya

  • Saya masih ingat lagi masa saya berumur 5 tahun, saya teringin sangat nak berpuasa. Dah semua orang berpuasa kan. Saya tanya mama, mama boleh tak Ena puasa?.Mama kata boleh tapi budak kecik nak puasa kena makan. Apa lagi saya pun makan lah. Bila orang tanya puasa tak?. Mati-mati saya cakap saya berpuasa. hehehehehe...tapinya saya makan kan?. Mana ada puasa boleh makan. Bila saya dewasa baru saya faham kenapa mama suruh makan......maknanya takut saya lapar sebab 5 tahun masih awal untuk belajar berpuasa. Tau tak?...saya praktikkan dekat anak saya yang berumur 5 tahun. Saya katakan padanya kalau budak kecik nak puasa kena makan. Sudahnya dia akan cakap dengan orang, dia puasa tapi budak kecik puasa kena makan. Orang besar tak boleh makan kalau puasa. Heheheheh.....

  • Bila dah siap, nyatakan LINK ENTRY korang kat ruangan komen entry ini supaya senang aku nak terjah.
  • OK!
Ok, tu jerk syarat2nya... senang jerk kan???
Cumanya... aku cam sinonim plak ngan contest
yang kena karang mengarang nih heheheh.
Ala... aku bukan nak suh korang karang panjang lebor ngan
ayat teratur cermat cam wat karangan peksa...
Janji aku leh baca dan paham apa yang korang sampaikan.
Dan harapan aku, korang2 sudi ler memeriahkan contest
aku yang x seberapa nih.

Dah join pun....silalah terjah....heheheheh

With love,

Sunday, August 23

August-Contest by IBU EMIR at www.IbuEmirShoppingCentre.blogspot.com



**Hasbullah The Love of My Life......Hasbullah.......my destiny**
This song is specially dedicated to my beloved husband.

My Destiny by Jim Brickman

ooohhh...


what if i never knew
what if i never found you
i never had
this feeling in my heart

how did this come to be
i dont know how you found me
but from the moment i saw you
deep inside my heart i knew

chorus:
baby your my destiny
you and i were meant to be
with all my heart and soul
ill give my love to have and hold
and as far as i can see
you were always meant to be
my destiny

oooohhhhh
i wanted someone like you
someone that i could hold on to
and give my love until the end
of time

oohhh
but forever was just a word (just a word)
something id only heard about
but now youre always there for me
when you say forever i believe

chorus:
baby your my destiny
you and i were meant to be
with all my heart and soul
ill give my love to have and hold
and as far as i can see
you were always meant to be
my destiny

oooooohhhh

baby all we need
is just a little faith
cuz baby i believe
that love will find a way

heyyyyyyyy

ohhh

baby your my destiny
you and i were meant to be
with all my heart and soul
ill give my love to have and hold
and as far as i can see
from now until eternity
you were always meant to be

my destinyyyy

youre my destiny

yeahh yeahh oohhh



IBU EMIR is organising an August contest at www.IbuEmirShoppingCentre.blogspot.com

For this month, im giving a way Jean Paul Gaultier -Fluer Du Male 75ml, EDT and what you need to do is..

1. Kindly post an entry in your blog saying "My husband/boyfriend/I am deserved to get this perfume because ...." You can use your creativity to make your entry interesting, funny or anything you want it to be.

My husband deserved to get this perfume because :-

He's my S.W.E.E.T.H.E.A.R.T

S - Simply Amazing
W - Wonderful Hubby
E - Ena loves you so much
E - Eternal love
T - The Perfect Match
H - Hasbullah my destiny
E - Everything reminds me of him!
A - A
n apple of my eye
R - Rite....he's my Mr. Right
T - True love

2. and at anywhere in your entry, kindly place my name IBU EMIR and link the name to www.IbuEmirShoppingCentre.blogspot.com
OK!

3. Kindly leave your comment with the link of the entry in the comment below
OK!

4. Kindly put this blog under your blog list.
OK!

5. This contest will be held from now until 12pm, 28 August 2009
p/s Kindly follow the instruction given to avoid rejection. Winner will be based on the most creative entry and the decision is final. Thanks
Ada rezeki i.....boleh la menang.......

Dayang's Giveaway

1) comment kat entry ni..
OK!
2) dalam comment tu..tulis la barang apa yang kamu paling suka dalam blog saya ni
[yang saya jahit sendiri dan pilih 1 sahaja]
OK!
3) pastu buat entry pasal giveaway ni dalam blog kamu..
OK!
4) kalau siapa2 yang tak ada blog boleh send email kepada kawan2..dengan tajuk 'Dayang's Giveaway' pastu cc ke bintangbiru_dms@yahoo.com..

ok..tu je yang wajib..

saya akan menggunakan mr.random generator untuk pilih pemenang..

tapi..
untuk follower
dan juga mereka2 yang ada add blog saya dalam bloglist mereka
saya akan bagi hadiah extra kalau kamu adalah pemenang..
[tolong mention dalam comment ye..]

hadiahnya..
apa saja yang kamu suka dari blog saya..
dan juga beberapa hadiah lain yang saya akan tambah..

WOW! Dah jadi follower pun dan ada dalam my bloglist!
tarikh tutup pada 31 OGOS 2009..

Candid Giveaway Contest






SILA FOLLOW ARAHAN YANG DITETAPKAN DI BAWAH


1) Copy gambar kat atas nie & uploadkan kat dlm N3 dan sidebar blog u olls
OK!

2) Wajib jadi followers kat sidebar di blog zieha n list kan blog zieha pada bloglist u olls......
OK!

3)Uploadkan satu(1) gambar yang boleh dikategorikan candid habis atau yang paling happening,lucu,sedih,gembira, terkejutss yang pernah u olls amik..

contoh macam gambar kat N3 atas nieh..tak kiralah gambar apa pun..
janji bukan 18 xx..hehehe
OK! Gambar kat atas nih....

Gambar kat atas ni diambil di Perth, Australia. Masa tu suami nak mengejar anak saya Dania yang kebetulan nak melarikan diri dari ditangkap ayahnya. Kebetulan Dania baru dapat 'kaki' jadi tak maulah nak berdukung. Orang dah panggil dah suruh naik bas. Kami ikut rombongan pelancong. Kalau lambat, alamatnya kena tinggal lah....kikikiki....Saya yang jadi photographer-nyer. Tiba-tiba terambil gambar yang ayah tak ready ni....

4) Bila dah dapat gambar candid tu,tinggalkan N3 di link ini sahaja
janji nampak candid..gambar yang buat2 candid ..tak nak k:))
OK!

5) Pemilihan gambar berdasarkan gambar yang betul2 menarik dan mesti di amik gambar candid
OK!

6) Hadiahnya..adalah SURPRISED....kalau bagi tahu..tak besh la kan...hehehehe
Surprise lagi best!!!!

kalau nak tahu hadiahnya..jom la join giveaway contest nie


7) Contest bermula pada 16 Ogos 2009-31 Ogos 2009..
Kalau rasa nak dilanjutkan ..akan diberitahu kemudian
OK!

8) Keputusan pemenang bloggers bertuah akan diberitahu 1 minggu selepas tarikh tamat
contest tersebut...
OK!

Special Merdeka Giveaway-Laptop Bag

I’m having a special giveaway – the very first in this blog..yeha!!

The grand prize is this gorgeous brand new…..

Laptop Tote

Helen Keller Lady Laptop Tote from AliceWonders.com worth RM119!

It’s easy to enter.

No voting. No need to become a follower… tapi kalau nak follow pun boleh..ha..ha

Just follow this simple steps.

  1. Tell me what you think of this blog content by leaving a comment here. Komen mesti pasal blog entry sahaja (bukan pasal teknikal macam layout ke… kaler ke, header ke…he..he)…. clue: apa yang me tulis ni best sebab apa, kalau tak best pulak pasal apa, bahasa yang dipakai boleh faham ke, apa lagi you all nak me tulis etc… komen & cadangan so that I can improve my writing in future.
  2. Write an entry in your blog about this contest (with link back here). Jangan lupa mention pasal entri anda di sini.

http://ezna-daniayasmine.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-

giveaway-laptop-bag.html

That’s all. Easy peasy!

The bag already here with me. Tunggu nak select the lucky winner je. . walla!

Terms and Conditions

  • Contest starts from today, 17th to 31st August 2009.
  • Contest opens to Malaysian only (tak kira la duduk kat Malaysia ke, Jepun ke, Kutub Utara ke, Afrika ke… janji rakyat Malaysia)
  • Winner(s) will be selected by a Lucky Draw.
  • Confirmed prize is the Laptop Bag but I would consider adding more prizes later on (balik godek harta karun dalam study room…he..he)

Itu aje lah!

Hopefully ada rezeki dapat bag laptop untuk my new laptop hehehheh.....


Nasi Tomato


***Ni lah cara amatur masak...heheheheh

Hari ni hari Ahad, jadinya resepi untuk berbuka puasa teringin nak masak


-------------------------------------------------------
------------------------------
------------
-----
--

Nasi Tomato

Bahan-Bahan :-

2 ulas bawang putih
3 ulas bawang merah atau 1 labu bawang besar
½ cawan minyak sapi
2 kuntum bunga lawang
1 biji buah pelaga

2 ½ cawan air
2 kuntum bunga cengkih
2.5 sm kulit kayu manis
2 cawan beras
¾ cawan tomato sos / tomato puree

CARA MEMASAK
Goreng bawang putih dan bawang merah dalam minyak sapi hingga kuning. Masukkan bunga cengkih, bunga lawang, kulit kayu manis dan buah pelaga. Apabila naik baunya masukkan beras dan gaul rata. Tuangkan air dan garam, biarkan hingga mendidih. Bila sudah kering, masukkan tomato sos. Angkat dan hiaskan dengan telur rebus, bawang goreng, bawang besar yang dihiris bulat dan daun bawang.

Lauknyer pula :-

Ayam Masak Merah Bermadu

Bahan-Bahan :-
Ayam ½ kilo
Bawang besar 2 biji
Bawang putih 3 biji
Cili kisar 5 sudu besar
Tomato puree 2 sudu besar
Madu pekat 4-6 sudu besar
Garam secukup rasa


CARA MEMASAK
Goreng ayam separuh masak. Tumiskan bawang besar, bawang putih, cili kisar hingga naik minyak.Masukkan tomato puree, garam dan akhir sekali madu sebelum memasukkan ayam.

Thursday, August 20

Yatie Chomeyl's giveaway - Kisses of Love

Gambar ni special sebab gambar ni diambil masa kami adik beradik bersama Papa sambut Birthday our beloved Mama bersama sambutan Mother's Day. My Mama memang tak suka bergambar tapi entah macamana malam tu, my Mama teramat sporting! tambahan Mr Beloved Sweetheart duduk dekat sebelah....Masa cium, my Mama macam happy sangat (maybe sebab anak sulung dia cium kot!!!) Sayang Mama!!

Wanna get something special from Japan for free?. :eheh:
Of Course.....heheheh.
As my family will be going back to Malaysia on this September, I decided to make a special giveaway in blog Yatie Chomeyl as I've promised in this entry. My hubby has been so generous to sponsor the prizes for the winners and I would appreciate it if other sponsor wish to sponsor this giveaway also kenyit *wink wink*.


What you need to do to join this giveaway are :
1) to put a kissing cheek cium picture and tell me why do you like the picture.
* tak kisahlah gambar hubby anda cium pipi anda OR anak sulung anda cium pipi adik dia OR gambar anda cium pipi mak anda OR gambar cium pipi kawan sejenis OR gambar anda cium pipi anak anda OR whatever...asalkan jangan buh gambar cemolot sudah ye ..blog i bukan blog porn hoccay..kui3x...*

# Update : gambar cium pipi jer tau sebab juri contest ni jenis suka tengok gambar yang menampakkan expression muka, kalau cium dahi tak nampak sangat expression nyer ye tak? *I siap bagi hint lagi kui3x...yg pilih winners nanti incik hubby selaku incik juri*

Terms & Conditions :

This giveaway is only for the follower of blog Yatie Chomeyl

OK!

Link to blog Yatie Chomeyl in your entry and add my blog in your bloglist : http://yatiechomeyl.blogspot.com/ (no link back will be disqualified)

OK!

Upload the banner of this contest to your sidebar

OK! Banner dah upload!

Only ONE picture per entry

OK!

Leave the link to your entry here to inform me that you've join this contest

OK!

Winners will be selected by the sponsor a.k.a my hubby

I reserves the right to change the terms & conditions without prior notice

I have the right to replace the prize with the same value.

This giveaway is open to Malaysia residents only and runs from now until

3 p.m (GMT +8:00); August 24, 2009.

Monday, August 17

"Where Does My Heart Beat Now"

So much to believe in - We were lost in time
Everything I needed
I feel in your eyes
Always thought of keeping -
Your heart next to mine
But now that seems so far away
Don't know how love could leave
Without a trace
Where do silent hearts go?

Where does my heart beat now
Where is the sound
That only echoes through the night
Where does my heart beat now
I can't live without
Without feeling it inside
Where do all the lonely hearts go

Candle in the water - Drifting helplessly
Hiding from the thunder-
Come and rescue me
Driven by hunger -
Of the endless dream

I'm searching for the hand that I can hold
I'm reaching for the arms that let me know
Where do silent hearts go?

Where does my heart beat now
Where is the sound
That only echoes through the night
Where does my heart beat now
I can't live without
Without feeling it inside
Where do all the lonely hearts go
Where do all the lonely hearts go

Then one touch overcomes the silence
Love still survives
Two hearts needing one another
Give me wings to fly

Where does my heart beat now
Where is the sound
That only echoes through the night
Where does my heart beat now
I can't live without
Without feeling it inside

I've got someone to give my heart to
Feel it getting stronger and stronger
And stronger
And I feel inside

Hearts are made to last
Till the end of time


**I would like to share lyrics of one of my favourite song by Celine Dion....

Saturday, August 15

Romantic Get-Away Contest



1. Buat satu entry khas untuk pertandingan ni.
OK
2. Upload gambar berkenaan tempat menarik dan romantik bersama suami atau keluarga masing-masing dan sertakan detail berikut:

i. Nama tempat: Swiss Garden Golf Resort & Spa Damai Laut, Perak

ii. Pergi dengan siapa: Suami Dan Anak

iii. Kenapa tempat tu dipilih: Tepi Laut. Resort tu berada di tempat tinggi dan jauh dari hiruk pikuk bandar (Which is very quiet and romantic). Berdekatan pula dengan Pulau Pangkor. Resort ni ada jeti sendiri jika ingin snorkeling dan Island Hopping juga ke Pulau Pangkor. Resort ni juga merupakan Spa Resort (Ada Samsara Spa) dan kepada kaki Golf kira heavenlah. Ada juga activity room untuk anak2 bermain, permainan seperti carom, boleh surf internet. Yang berminat dengan aktiviti laut boleh try aktiviti seperti berkayak, menaiki banana boat (kemudian di tengah laut banana boat ini akan diterbalikkan). Train juga ada disediakan untuk membawa kita sekitar Resort. Caj nyer begitu minimal.

iv. Pengalaman menarik/romantik: Kami bertiga dapat meluangkan masa keemasan bersama dengan snorkeling dan menikmati pengalaman Island Hopping. Pengalaman memberi ikan makan semasa snorkeling tak dapat diucapkan dengan kata. Sempat memborong makanan laut di Pulau Pangkor. Memang amat membahagiakan. Cukup indah apabila kami berenang di kolam resort, dapat melihat saujana mata memandang luas terbentang lautan luas dan saat paling romantik dapat melihat matahari terbenam tepi laut bersama 'sweetheart' dan 'little princess' saya. Sungguh tenang sekali saat ini.

3. Tempekkan logo contest di bawah di blog anda dan linkkan ke blog ni.
OK

4. Letakkan link sponsor ( http://one-drop-fragrance-shoppe.blogspot.com/ ) untuk contest ini.
OK

5. Akhir sekali, letakkan link entry anda di komen entry ini. Mudah kan? :)
OK

Dengan bermulanya contest ni, maka bermulanya jugala kedai online kecil-kecilan saya,
Sila-sila la menjengah ye.. :)

Pemenang akan di pilih berdasarkan pengalaman yang paling menarik/paling romantik yang dapat membuatkan juri a.k.a encik suami terasa nak pegi untuk sambut anniversary kami. Saya tak boleh jadi juri... :P

Dua pemenang akan di pilih oleh juri. Keputusan hakim adalah muktamad.

Hadiah untuk contest ini di taja sepenuhnya oleh, One Drop Fragrance Shoppe.

Hadiahnya.............. adalah.....

Mana-mana 1 Set wangian One Drop Perfume. (Hadiahnya tidakla mahal mana pun.. :D )




Apalagi, meh la join beramai2.. Kasi pening itu juri.. Hehehhehehhe And harap-harap kami jumpa tempat menarik yang boleh kami pegi.. :)
Update: Sorry, tak perasan banner/logo tuk contest ni takde... Hehhehehe

Red Fm Late Night Love Songs Threesome with Nisha

Malam 11/8/2009, pukul 10.01pm, i dapat phone call. Bila i angkat, dia kata Hi...I'm Nisha calling from Red Fm. I macam speechless tak boleh nak ingat i ada hantar entry untuk Love Songs ni. Tak lama kemudian baru i menjerit bila Deejay Nisha cakap i menang 3D 2N stays dekat Swiss Garden Damai Laut, Perak. Actually, Hotel ni i pernah menginap dulu pun sebab i menang Contest dari http://www.thelilcaliph.com/e-Boutique/ pun 3D 2N stays. Masa tu, i sempat Island Hopping & Snorkeling lagi. Hopefully, dapatlah i buat aktiviti yang sama nanti. Deejay kata dia akan mainkan 3 of my favourite Love Songs 1. Heaven-Bryan Adams 2.Words-Boyzone 3.Hero-Mariah Carey pukul 11.45pm nanti. Lalunyer, celiklah mata i and Dania (mata hubby selalunyer celik masa ni). I dengar Red Fm Live dari Internet Radio kat web Red Fm.Wah...ada plak rakaman percakapan i and Deejay. Paling best bila hubby dengar Deejay cakap "Hero by Mariah Carey is dedicated to Ezna's hubby. He must be a lucky person" My hubby kat sebelah tersenyum le....hehehehe.....I ada mention kat Deejay antara 3 lagu, i pilih Hero and i nak dedicate the song to my beloved hubby......

And....

The next day dapat call dari Red Fm kata my Swiss Garden Voucher dah boleh collect kat office Red Fm (Bangunan Am Assurance belakang Grand Season Hotel, K.L.) Wah...so fast one ahhh.......alhamdulilah......

Friday, August 14

"Sweet Moments Baby Love 1st Give Away Contest"....(tajuk nie jer yg diterima k)




1) Copy logo yg kat bawah nie & letakkan kat sidebar blog korang bersama link 4love-diamond...
OK

2) jadi followers kat sidebar di blog 4love-diamond...
OK

3) pastu list kan blog 4love-diamond kt bloglist korang...
OK

4) buat entry khas kt blog korang dengan tajuk "Sweet Moments Baby Love 1st Give Away Contest"....(tajuk nie jer yg diterima k)
OK

5) letakkan foto korang suami/isteri, tunang or kekasih bersama baby....OOoooopppsss...jangan salah sangka...

Gambar di atas

* bagi yg berstatus tunang or kekasih, u olls leh letak foto korang dgn anak sedara ker, adik ker, anak jiran umah sebelah kerr.... tak kisah laaa....(asalkan ada budak kecik)....;)
yg tak kawen lg pun leh join....best tak???

6) apa lagi yg perlu ada dlm entry korang????

nama anda & pasangan....
Ezna Binti Ahmad Khalili & Hasbullah Bin Zakaria


nama baby & umur
Dania Yasmine & 3 Tahun semasa gambar ini diambil (sekarang berumur 5 tahun)

bila foto nie diambil & di mana....
Bulan 5 Tahun 2007 & De One Baby and Family Photo Studio

kenapa pilih foto nie erk.....
Saya pilih foto ni sebab saya rasa foto ni terlalu istimewa kerana pertama kali foto keluarga diambil di studio. Gambarnya pula ditangkap oleh jurugambar profesional yang juga mengambil gambar Yuen 3R dan bayinya (saya menonton rancangan Dutch Lady 123...heheheheh). Ini memberi saya inspirasi untuk mengambil gambar keluarga di studio ini. Paling istimewanya jatuh pada bulan hari lahir saya. Kebetulan warna baju yang saya pakai merah dan hitam sama pulak dengan 'costume' Lady Bug Dania. Gaya manja Dania amat menyentuh hati saya. Ummi dan si manja Dania semakin sayang.

7) lastly, tinggalkan komen anda semua di entry saya berserta nama penuh, email & link korang utk saya view entry yg korang buat tue....senang jer kan...
OK

8) tarikh tutup : 15 ogos 2009 (19 ogos 2009 pengumuman pemenang)....3 pemenang akan dipilih berdasarkan syarat2 mencukupi,foto & story yg menarik akan menjadi pemenang...

jika mendapat sambutan yg menggalakkan...hadiah & pemenang akan ditambah....

9) nak tahu hadiah2 nya???..akan di update kemudian....(hadiah terdiri drpd barangan wanita,barangan baby & aksesori kereta)

Thursday, August 13

Bergaya comel untuk Majalah Mingguan Wanita Edisi Bumper Hari Raya 2009 keluaran Karangkraf - Dania & Zharfan

http://www.sarakids.com/blog/wp-content/uploads/2009/08/baju-raya.JPG
Dania and Zharfan bergaya comel untuk Majalah Mingguan Wanita bakal keluar edisi bumper untuk Hari Raya 2009 nanti. Jangan tak tau Zharfan ni anak my best friend, Suzi Fadhilah Ismail. Shooting ni dibuat kat Taman Tasik Shah Alam. Gambar ni diambil dari blog Sarakids.

Thursday, August 6

Kidz Day Out Plaza Kelana Jaya 1/8/2009

Our family pegilah Kidz Day Out organised by Epitome Communications yang keluarkan Magazine Kidz tu. 1st impression??....mak aiii cramp nyer. Tak tau berapa family. Buat indoor and rasa macam suffocate je. Dania masuk colouring contest. Bayangkan kena berdiri masa colour. Kesian kan budak2 ni...Yang ada kerusi duduklah dorang kat kerusi, yang takde kena berdiri. Masa they all bagi 1 jam. Dania dapat lah sorang kawan namanya Fatin Nabila. Cutenyer dier. Mix blood gitu dengan Myanmar. Aktiviti yang Dania masuk lagi Pose Contest. Kali ni they all ambik gambar je. Dari pose tu they all nak tentukan sape menang best pose, best smile, cheeky looking. To name a few....Dania pun pose lah bila dipanggil dan the judge cam senyum2 je tengok Dania (menang ke?....) Last sekali sape yang enter treasure hunt, main lah. Time dah pukul 6.00pm. Dalam hati bila nak habis ni.....Lepas treasure hunt selesai, they all pun announce lah nama pemenang. Colouring Contest memang tak menang le (tapi Dania kata Dania menang sebab hantar gambar tu awal...hehehehe). Masa announce Pose Contest, Dania dapat No.2 Best Smile. Pergilah Dania ke depan. Ummi sibuk nak ambik gambar. Tau tak?...Dania siap cakap2 dengan kawan dia, Fatin tu cakap dia menang la tu. I tak dengar sebab jauh......Nampak macam Dania dan Fatin ni macam dah kenal lama. Maybe sebab masing2 takde adik lagi......

**Kalau tengok iklan kat Paper The Star iklan susu Isomil Plus IQ tu, kawan Dania yang bernama Fatin Nabila la tu....yg tengah pakai baju putih tengah tarik tali.....

Wednesday, August 5

My new Lenovo Ideapad S10-2 Netbook




Semalam, kami 3 beranak tak berapa sihat. Ayah tak sedap badan + sakit tekak, Dania selsema + batuk, ummi pening kepala + sakit tekak. Dania and ayah tak pergi sekolah and kerja. Pukul 11am, kami bertiga ke R&R Awan Besar makan dekat Rest Kelate A Hassan Ayam Kampung. Nyum Nyum....tak berapa sihat tapi berselera makan. Pastu ke kawasan Airport lama Subang. Ayah nak beli katrij baru game V-Smile Dania.Game ni mencabar jugak sebab ada Vocab, Maths dan macam2. Lepas tu ke Seksyen 14, PJ. Lepas ayah solat kat masjid bulat tu, singgah Digital Mall. Guess What?.....my hubby nak survey netbook untuk i le.....heeheheh.....ada netbook tu warna pink tapi keyboard warna putih. Ehmmm sekali tengok macam laptop mainan. And.....bulat-bulat kat depan netbook to obvious sangat. Warna purple. Akhirnya me and my hubby sepakat suka warna silver. Jadi akhirnya beli lah netbook yang comel ini. Sementara they all install software, we all pegi la ke KFC since Dania kata I'm hungry. Dah makan terus la we all hantar Dania ke Edudrama class dia kat Julia Gabriel, Bangsar. Mlm, i dah tak boleh bukak mata and my sweet hubby yang tak berapa sihat tu siap tunggu my new netbook ni fully charged dan siap simpankan dalam beg. Beg tu kan sebelum tu berhabuk tau.....my hubby cucikan dulu.....(Alahai.....Ena akan ingat apa yang abang buat. Dalam tak sihat tu sempat siapkan my netbook .....:) Thanks a lot Abang....