Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Wednesday, September 29

Jom exercise

Pagi sabtu atau ahad, my hubby akan gerak kami untuk morning walk di Taman di Bukit Jalil. Dania naik skuter-nya, ayah jalan pelan2, ummi pijak batu 2 round kat tempat pijak batu refleksiologi. Best sungguh rasanya. Diakhiri dengan bagi makan ikan dan kura-kura. Jangan risau.....makanan ikan ada dijual di pintu masuk taman. Kecik harganya RM2 jer satu paket.

So you alls ada exercise tak?. Patut exercise 3 kali seminggu. Kami seminggu sekali je.....i rasa dah cukup baik for a start.....

Tasik mendamaikan dan dipenuhi ikan dan kura-kura

Ayah dan Anaknya

Senyuman 'notti' Dania

Ada sungai kecik kat sini

Ni gaya favourite Dania

Sunday, September 26

Raya di Kg Kedah

I bertolak balik ke Kg di Kedah sehari umat Islam bakal merayakan Aidilfitri. Keadaan jalan raya boleh tahan banyak jugak kenderaan. Kat R&R dan Hentian Rehat cukup ramai manusia. Huh ni pun mereka yang balik last minute maca, kami jugak. Setelah banyak kali berehat samada untuk makan atau tidur, kami tiba Kedah pukul 7.30am 1 Syawal. Tiba je rumah mak mertua mula lah berebut nak mandi dengan keluarga abang ipar yang juga baru tiba ke Kampung pukul 4am. Selepas menunaikan solat sunat Aidilfitri, kami pun ronda ronda kampung berhari raya. Mengantuk juga sebab tak lena tidur malam sebelumnya......rumah mertua i memang tepi sawah.

Dania pulak diajak kutip duit raya kat rumah orang. Ummi dah agak cuak sebab takut terjatuh kat sawah ke. Dania pergi dengan saudaranya Awatif. Ummi kepada Awatif ni dua pupu dengan hubby i. Maklumlah Dania orang bandar tak biasa kutip duit raya macam tu. Well good experience juga kerana Dania dapat berdikari. Tapi....dalam hati ummi berdebar ya amat. Ummi dan ayah je beraya kat rumah saudara berdekatan.

Dania pulak kat Kampung sangat kamcing dengan sepupu dia Adam iaitu anak kepada abang
ipar i. Celik mata je main bersama. i pulak siap suap berganti-ganti dua mulut ni. Berlumba makan nasi. Main bunga api sama-sama, Main masak sama-sama.

Malamnya, abang ipar pasang mercun macam roket tu. Dumm......kat udara. Mak aiiii boleh tahan bingit jugak. Budak2 berkumpul tepi sawah tengok orang cucuh mercun. Isk kalau i le tak berani nak cucuh api kat mercun tu....

Anda ada berani????

Dua budak kamcing

Ummi : Adam sape GF Adam?
Adam : Dania
Ummi : Kenapa suka Dania?
Adam : Sambil tersipu-sipu cakap sebab Dania putih, cantik

Kakak ipar i kata Adam asyik mention Dania sebagai Girlfriend Adam. Puas la kenen dengan orang lain. Tetap Dania di hati. Waaa budak2 zaman sekarang ye. Adam ni baru 5 tahun tau.

Main masak masak pula

Ni gaya apa tah......

Happy sangat beraya....psttt....psttt.....photographer suruh buat happy....

Ni beratur macam tara kuca tara kuca ca......lagu P Ramlee

Tiga sekawan di tepi sungai kecik tepi sawah

Ummi dan anak

Dania dan Adam mengantuk

Adam, Dania, Awatif

Friday, September 24

Sharing is caring

Email yang i dapat dari my friend and good to share

This is amazing, he died of pancreatic cancer in 2008, but wrote a book ‘The last lecture” before then, one of the bestsellers in 2007. What a legacy to leave behind

In a letter to his wife Jai and his children, Dylan, Logan , and Chloe, he wrote this beautiful "guide to a better life" for his wife and children to follow.
May you be blessed by his insight.


POINTS ON HOW TO IMPROVE YOUR LIFE

Personality:

1. Don't compare your life to others'. You have no idea what their journey is all about.
2. Don't have negative thoughts of things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment
3. Don't over do; keep your limits
4. Don't take yourself so seriously; no one else does
5. Don't waste your precious energy on gossip
6. Dream more while you are awake
7. Envy is a waste of time. You already have all you need..
8. Forget issues of the past. Don't remind your partner of his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
9. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
10. Make peace with your past so it won't spoil the present
11. No one is in charge of your happiness except you
12. Realize that life is a school and you are here to learn.
Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
13. Smile and laugh more
14. You don't have to win every argument. Agree to disagree.

Community:

15. Call your family often
16. Each day give something good to others
17. Forgive everyone for everything
18. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6
19. Try to make at least three people smile each day
20. What other people think of you is none of your business
21. Your job will not take care of you when you are sick. Your family and friends will. Stay in touch.

Life:

22. Put GOD first in anything and everything that you think, say and do.
23. GOD heals everything
24. Do the right things
25. However good or bad a situation is, it will change
26. No matter how you feel, get up, dress up and show up
27. The best is yet to come
28. Get rid of anything that isn't useful, beautiful or joyful
29. When you awake alive in the morning, thank GOD for it
30. If you know GOD you will always be happy. So, be happy.

While you practice all of the above, share this knowledge with the people you love, people you school with,
people you play with, people you work with and people you live with.
Not only will it enrich YOUR life, but also that of those around you.


Thursday, September 23

Majlis Pertunangan

Banglo dari arah sisi. Dek di atas tu terletak kolam renang

Banglo tersergam indah

Cenderahati buat tetamu. Macaroon

Dania dan 'princess' Lina Azura

Dania duduk di bangku untuk sarungkan cincin

Tingkat kedua banglo yang dihias indah

Dania bersama salah satu jambangan bunga dalam banglo ni

Hantaran digubah indah

Seleksi makanan. Lemang pun ada......

Me, hubby dan Dania ada pergi ke kenduri pertunangan anak kepada sepupu i di Bangsar. Kiranya yang bertunang ni dua pupu i.

Ni i copy paste dari blog my cousin Che In http://aireenshafik.blogspot.com/ sebab i tiba lewat. Tak sempat nak interview bakal pengantin maupun keluarga kepada bakal pengantin.

"Ahad 19 Sept 2010, kami sekeluarga ke majlis pertunangan anak buah i belah ipoh, Cik Lina Azura binti Hj. Tajul Azwa. Hj Tajul Azwa a.k.a kitorang panggil Chor ni anak ke-2 kpd Mi, iaitu kakak pertama arwah Ayah i (merujuk kepada ayah cousin i. Mama i adik beradik dengan ayah sepupu i ni). Majlis bermula jam 11pg so 10pg kitorg bertolak ke Jln Maarof, Bangsar. Diorg sewa sebuah banglo besar 3 tingkat 1/2 berbilik 12 (if m not mistaken) attached dgn bathroom (mcm hotel punye konsep), siap ada swimming pool, bilik makan VIP, dewan berbalas pantun etc etc. Memang kagumlah masuk banglo tu :P. Kalau adik2 i join sekali memang lg "perak" dibuatnya. Bakal menantu Chor ni anak VVIP bergelar Datuk dari Negeri 9, so memang padanla diorg sewa banglo mahal tu cos jumlah tetamu sgt ramai. My mum (Merangkap my aunty yang i panggil makcik) keje pagi so my brother n i dgn family msg2 kenala hormati keluarga pengantin yg dh byk membantu eversince my dad passed away. Dia sekalipun xpernah missed our big days, be it maj pertunangan or majlis pernikahan / persandingan daripada anak yg tua (my brother) sampailah anak yg bongsu (my baby sister). Tempoh bertunang selama setahun, so maj insya-Allah dilaksanakan thn depan. I dh tahap Opah tau cos anak kedua kpd kakak Chor ni dh ada nak sorang. Anak2 buah belah ipoh panggil i Mak Inn heheh. Abis cucu i tu kena panggil apa ek? Opah Inn ke? Hahaha xboleh blah :P"

Setahu i lah. banglo ni kepunyaan Datuk Sanusi Junid. Terletak betul2 di tepi jalan di Jalan Maarof Bangsar. Sewa dalam RM1,000 kalau tak silap. Tempat parking very limited. Kami pun parking kat line kuning je. Ada polis trafik, nasib le.....


Wednesday, September 22

Oprah Winfrey memberikan kejutan kepada penonton

Kalau anda kaya sanggupkah anda menghadiahkan orang lain hadiah yang lumayan? Bukan untuk seorang, bukan untuk dua orang tetapi, lebih pada sepuluh orang. Kalau ada orang kaya yang pemurah di dunia ni alangkah baiknya. Ini terbukti bila Oprah Winfrey. Pengacara rancangan TV popular di Amerika menghadiahkan penonton rancangan bual bicaranya tiket ke Australia. All Expenses Paid Trip.....memang sangat mengujakan kerana nak mendapatkan tiket ke rancangan bual bicara Oprah Winfrey pun selalu full house. Memang bertuah penonton Oprah kan?....

Oprah Winfrey to audience: Who wants plane tickets to Australia?!

Oprah Winfrey gives her audience a trip to Australia
Photo: Harpo

Oprah Winfrey kicked off her farewell season with a huge surprise: she's taking her studio audience on an all-expenses-paid trip to Australia. With the help of John Travolta, Oprah shocked the 300 people lucky enough to score tickets to the show's season premiere.

"I started to think about where would I most want to go. Maybe I should take all of you with me to the other side of the world ... We're going to Australia! We are going to Australia! You and you and you and you, are going to Australia!"

As expected, the audience erupted in applause, screams, and more than a few tears. Years ago, Winfrey gave every member of her studio audience a brand new car. Somehow, Oprah has topped herself yet again.

Taken from : http://www.examiner.com/african-american-entertainment-in-national/oprah-winfrey-to-audience-who-wants-plane-tickets-to-australia-video


Monday, September 20

Pa&Ma Oktober 2010

Entry sebelum ni i ada beritahu ada wartawan majalah interview i. Maka akhirnya kisah i diceritakan di dalam Majalah Pa&Ma bulan Oktober 2010 yang telah keluar di pasaran. Thanks to Aishah Megahasz yang beritahu i di laman sosial Facebook. Jenuh i ajak hubby ke Giant Shah Alam nak cari Majalah Pa&Ma. Nasib la berjumpa.

Page 1 kisah i di mukasurat 124 Majalah Pa&Ma

Page 2 kisah i di Majalah Pa&Ma mukasurat 125. Bulatan tu i ada mention nama teman peraduan i. Siapa anda? silalah beli Majalah Pa&Ma......

Sebelum habis interview, i ada pesan wartawan Pa&Ma supaya cerita yang disampaikan tidak membuatkan orang terasa menyampah nak membacanya. Berkali i pesan supaya dapat memberi inspirasi......alhamdulilah. Jalan cerita yang i rasa smooth cuma ada sedikit ralat di awal penceritaan di mana i dibayar RM500 untuk Rancangan Tik Tok Tik Tok Bayiku bersama Erra Fazira. Wartawan dah confuse dengan pembayaran i sebagai testimoni produk Leesa Formula.......

Wednesday, September 15

Jumpa VVIP di HKL

Me, hubby dan Dania pergi ke HKL kerana nak lawat my papa di Unit Rawatan Rapi. Masa melawat tu airmata i pun jatuh tak tertahan lagi. Bila i ucapkan Selamat Hari Raya papa, i nampak airmata papa jatuh di pipi. Sangat sayu. Papa suruh i bersalam tangan dengan papa. Papa tanya mana Dania? Papa nak Dania masuk, bila i kata Dania tak boleh masuk, airmata papa jatuh sekali lagi. Aduhaiiii pilu hati i. Lepas tu bertukar masuk wad dengan my hubby pulak. Lepas hubby keluar, i pulak masuk. I nampak ramai polis escort seseorang di wad sebelum wad papa. Masa i keluar, i tanya staff di pintu siapa yang baru keluar? Bila diberitahu Datin Seri Azizah dan Datuk Seri Anwar, i mula berjalan laju ke arah Datin Seri Azizah dan bersalam dengannya. Sangat lembut. Bila i minta izin ambil gambar, Datin Seri memanggil Datuk Seri Anwar dengan panggilan abang kerana Datuk Seri Anwar sudah berjalan jauh di hadapan. Sangat sporting Datuk Seri dan Datin Seri. Hubby pun tak melepaskan peluang bersalaman dengan Datuk Seri. Staff nurse tawarkan diri mengambil gambar kami. Datuk Seri Anwar sempat menanyakan khabar papa. Sebenarnya Datuk Seri Anwar ada pertalian saudara jauh dengan ayah mertua i. Disebabkan ayah mertua i telah lama meninggal dunia, jadinya kami semua terputus hubungan dengan sanak saudara di Kg Ceruk Tok Kun Pulau Pinang. Sayang pula rasanya.

You alls semua berani nak approach VVIP nak diambil gambar bersama??. Sepupu i pernah kata susah nak mengambil gambar dengan Datuk Seri Najib Tun Razak kerana ramai bodyguard escort dan dilarang mengambil gambar bersama mungkin atas sebab keselamatan. Kebetulan Datuk Seri Anwar dan Datin Seri Azizah senang nak approach dan sangat mesra rakyat.....

I pose bersama Datin Seri Azizah, Datuk Seri Anwar bersama hubby dan Dania dan sempat memberitahu Datin Seri yang i amat mengagumi keduanya

Sunday, September 12

Kisah kasut raya

Ni ada sebuah kisah, kisah kasut raya. Sebenarnya i dah lama tak beli kasut. Bila kebetulan nak raya, i terus borong sekali dua. I cakap la dengan Dania. Tiba rumah ayah tanya beli apa?

Ayah : Beli apa kat 1 Utama?

Dania : Ummi beli 2 kasut. 1 untuk raya. 1 untuk jalan.


Amboihhh kemain lagi si kenit ni. Ingat pulak tu apa ummi cakap tadi. Tu lah budak2 punya memori sangat kuat.....dan budak2 pula takkan menipu.


Ni lah rupa kasut i. Saje je cakap kasut raya sebab beli dekat nak raya. He he he. Tapi pelik i, tiap kali beli kasut mesti jenama Carlo Rino tak pon CR2 iaitu adik beradik Carlo Rino jugak. 1. Harga agak berpatutan. 2. Design yang simple dan nampak feminin....

Ni i panggil kasut raya

Ni kasut jalan

Kasut raya Dania, dah lama i borong masa awal tahun tak silap sebab ada Warehouse Sale Kinderdjik. Adalah jenama Crocs ori eh....dengan harga murah dari Crocs Store dan i dapat 5% off sebab ada keratan i dapat dari paper The Star.

Kasut raya Dania Crocs Mckenzie warna Bubblegum / Chocolate ada jibbitz macam batu permata

Kasut raya Dania dari arah sisi

Saturday, September 11

1st time untuk.....

Memang normal kan kita akan ada pengalaman pertama untuk segala galanya. Ni i nak cerita yang sehari sebelum raya, hubby ke pasar mencari paru lembu. Okay, orang lain sibuk mencari daging lembu nak buat juadah raya. Jadinyer pilihan paru lembu masih banyak lagi.

Balik, i basuh dan tanggal lemak kat paru kemudian rebus sehingga 1/2 jam. Ni pun i tanya kakak my friend yang jual nasi lemak sebab dah biasa buat lauk paru. Macamana nak bersihkan dan rebus berapa lama. He he he. Kan i kata ni pengalaman pertama i nak masak paru. Selepas itu selepas sediakan semua bahan2 mula la i masak Rendang Paru. Cadangnya nak makan dengan ketupat daun palas la kat kampung hubby. My MIL dah tempah ketupat daun palas dan suruh SIL sediakan rendang daging. I pulak baru nak mencuba rendang paru i. Boleh juga makan kat perhentian waktu berbuka cos hari ni kami sekeluarga nak balik Kedah. Sebelum tu nak hantar lauk sikit kat my mum dan melawat papa i. Sedih juga terasa ni.....esok nak raya papa masih di hospital.

Ni lah hasilnya......

Rendang Paru cilok dari Resepi di Nona. Istimewanya rendang paru ni tiada santan. I suka tanpa santan......

Friday, September 10

Selamat Hari Raya


Di kesempatan ini, i ingin mengucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir & Batin kepada pembaca blog My Small World. Berhati-hati di jalan raya. Semoga selamat pulang ke kampung dan selamat kembali.

Thursday, September 9

Iklan Aidilfitri TV3 2010 Macam Krismas



Ni lah iklan TV3 yang menjadi kontroversi sehingga ditarik balik penyiarannya dari Stesyen TV3.

Bila i tanya Dania, iklan ni macam apa?

Ummi : Iklan ni macam apa Dania?
Dania : Macam Santa Clause hantar present naik reindeer.

Bayangkan budak2 pun boleh tafsirkan macam tu. I pun tak faham mengapa TV3 meluluskan tayangan iklan ni in the first place. Memang grafik begitu cantik tetapi ada unsur2 agama Kristian, Buddha. Atau mungkin TV3 ingin 1 Malaysia - kan di dalam iklan Hari Raya??. Entah...i pun tak dapat jawapannya....

Berbuka Puasa di De Palma Convention Center

Pintu utama ke De Palma Convention Center Menara PKNS Tingkat 15 PJ

Emcee cum penyanyi. Bekas penyanyi kumpulan nasyid UNIC. Kalau dia tak cakap sungguh i pun tak perasan...he he he.....

Ruang makan di sini

Ada 3 jenis air je di sini. Air masak, Air anggur dan Air teh tarik

Lauk pauk di sini

Pencuci mulut yang tiada kuih muih

Snap gambar Dania sebelum Solat Terawih

I ada berbuka puasa 1st time di De Palma Convention Center yang terletak di Tingkat 15 Menara PKNS Petaling Jaya. I rasa kalau diberi bintang hanya 1 daripada 5 bintang boleh??. Seleksi makanan sangat kurang. Air Anggur tiada ais jadinyer rasa sangat manis. Tiada kelibat kuih muih. Semua kek, puding je. I tak makan pun. Nasi kerabu yang kurang menyengat serta nasi dagang yang kurang menyengat juga. Ruang solat di Tingkat 8 jadinyer disebabkan pejabat dah tutup, kiranya surau akan sunyi la....

Selepas itu, kami ke Masjid berdekatan untuk menunaikan Solat Terawih. Ni 1st time pada bulan puasa ni Dania menunaikan Solat Terawih di masjid. 4 rakaat yang terawal tu boleh Dania duduk diam. Bila 4 rakaat yang terakhir mulalah pandang belakang kerana budak2 buat bising berlari-lari di masjid. Menarik perhatian Dania pulak. Lepas tu Dania ada tergaru-garu. Adoiii la macam2 ada Dania ni. Yang paling cute, masa tengah solat tu ada anak sape tah merangkak pastu tengok orang solat. Jalan dalam saf kami pulak tu. Dania masa solat tu siap tengokk2 lagi. Alahai macamana nak khusyuk nih??.....Tapi, kalau tak diajar, bila lagi nak dibiasakan?....


Wednesday, September 8

Pembelian dari blog

You alls rajin tak beli barang dari blog? Ada juga yang tak berani kan nak beli kat blog takut kena tipu sebab selalunya kita kena bank in duit. Kemudian baru barang akan di poskan?. Sebenarnya i mula2 dulu pun takut juga tapi setelah cubaan 2-3 kali dengan blog yang sama, maka i pun terus yakin yang blog ini boleh dipercayai. Contohnya seperti Girl Charms ni. Girl Charms boleh buat dress untuk si kecil anda. Ada juga dress siap yang boleh dibeli dari Girl Charms di facebook. Kebetulan kawannya pernah 2-3 kali ambik gambar Dania iaitu Eyes of Grace. Jadi mungkin trust tu dah ada dengan photographer ni jadinya i pun tempah la dengan Shikin dari Girl Charms ni.

Kain printed gambar Princess ni i beli dari blog CrazyArtZone. Di rekomen oleh Girl Charms. Blog ni menjual kain dari designer yang diimport dari luar negara. I beli kain ni sebab apa lagi....ada gambar Princess dan Castle. Sesuai untuk my lil princess, Dania. I rasa cute sangat....

Designer Michael Miller

Dania menggayakan dress labuh rekaan ummi (hehehe) dan dijahit oleh Shikin Girl Charms. Kain dan renda i yang sediakan

Dania suka sangat dengan dress ni sebab kembang bila pusing pusing macam Princess....hehehe

Barang lain, i dah pernah beli dengan My Dressing Barn. Ada 3 kali i beli dari sini. Owner Sha ni sangat friendly samada masa sms maupun di email. Pemilik MOBS juga.....

Handbag Victoria Secret yang i beli

Photo taken from :
My Dressing Barn's blog

Actually i saje nak share blog-blog yang i pernah beli sebab blog2 ini boleh dipercayai. Pernah juga my friend terkena dengan blog yang menjual handphone mahal dengan harga lebih murah. Kita kalau benda murah mesti suka kan??. Akhirnya kena tipu. Tapi, my friend berpakat dengan kawan yang lain dan memerangkap si penipu itu. Tengok2 penipu itu sangat kerdil orangnya dan perempuan pulak tu. I pernah buat N3 dulu pasal penipu ini tapi my friend nasihatkan suruh jangan publish N3 itu kerana pihak polis still menjalankan siasatan ke atas penipu itu. Takut mengganggu siasatan polis.

Jadi kepada anda di luar sana berhati-hati ketika membuat transaksi ke atas blog2. Manalah tau kita dah bayar harga yang mahal, barang pulak tak tiba. Tak ke haru??

Ada pengalaman manis dan pahit tak?? Jom kongsi di sini. I pun nak tau.....

Tuesday, September 7

Pemenang GA My Small World

Masa yang ditunggu-tunggu telah pun tiba senarai pemenang
GA Rumahku Syurgaku blog My Small World tahun 2010

=================================
=========================
==================
=============
=========
=====
=

Pemenang Hadiah Pertama : Aisha Aminudin


Rumahku Syurgaku kerana
Panasku Aman diselubungi dirimu,

Gelapku Indah diterangi cahayamu,Tidurku Lena dilindungi Olehmu,
Keluargaku bahagia berada disampingmu,

Pastinya Engkaulah Rumahku Syurgaku

(pemenang akan memenangi dekorasi rumah Welcome dari British Home)

*********************************************

Pemenang Hadiah Kedua : Tomato Girl

Rumahku Syurgaku kerana bertiangkan seribu kenangan terindah, berdindingkan kedamaian dan kasih sayang yang harmonis bak beratapkan rahmat Ilahi laksana syurga duniawi

(pemenang akan memenangi dekorasi rumah dari British Home tempat gantung kunci Lil Chef)

*********************************************

Pemenang Saguhati 1 : Mama Hiro

Rumahku Syurgaku kerana
cinta berputik mekar di sini,
penuh ceria berwarna- warni,
keletah anak menjadi penyeri,
syurga kami di dunia ini.

Pemenang Saguhati 2 : Azlin @ Momma Mia

Rumahku Syurgaku kerana
bertunjangkan keimanan dan kasih sayang berdahankan kejujuran dan kesabaran, ber-rantingkan ketabahan dan toleransi berdaunkan kebahagiaan dan keceriaan

(pemenang akan memenangi beg shopping dari British Home)

*********************************************

Peserta pertama yang menghantar penyertaan : Maliana Sulong @ Mama Rifqy

Rumahku Syurgaku kerana Teratakku dipenuhi warna warna pelangi.Penuh dengan kasih sayang.love.kasih.cinta.sayang

(pemenang akan memenangi beg shopping size besar dari British Home)

*********************************************

Tahniah kepada semua Pemenang
Anda akan dihubungi melalui email


Tua muda indah berseri di pagi raya,
10 jari disusun rapi mohon kemaafan dipinta,
Tanda kesyukuran di pagi mulia,
Selamat Hari Raya dari kami sekeluarga....

Saturday, September 4

Berbuka puasa di Hotel Singgahsana Petaling Jaya

Persembahan nasyid dari kumpulan Rabbani

Station ulam ulaman

Station Ikan bakar

Teh tarik satu.....

Hotel inilah saban tahun bulan puasa kami sekeluarga akan berbuka at least once di sini. Kami start makan di sini masa tu harga per pax RM35.00 Sekarang ni dah naik kepada RM50.00++. Bayangkan disebabkan tempahan makin bertambah, they all pun naik la kaww kaww punyer.

Kat sini juga saban tahun, Ustaz Asri dan Rabbani akan mengadakan persembahan di sini. Arwah Ustaz Asri selalunyer akan azan bila waktu berbuka. Sekarang ni i tengok macam alunan azan sahaja berkumandang. Selepas berbuka, Kumpulan Rabbani akan mengadakan persembahan dan ada juga diadakan cabutan bertuah. Solat Terawih pun ada diadakan. Arwah Ustaz Asri selalunyer jadi imam tapi we all selalunyer selepas berbuka dan solat maghrib, akan ke Masjid berdekatan untuk berterawih.

Hari ini cadangnyer, lepas makan kami akan ke masjid berdekatan, kalau tak silap Kg Melayu kat PJ Old Town. Tak sempat pergi ke masjid berterawih dapat call papa sesak nafas. Terus bergegas ke KPJ Selangor Specialist Hospital di Shah Alam. Kami ingat selepas berterawih baru nak menjenguk papa. Malam tu juga papa dimasukkan ke ICU pula. Kelam kabut kami dibuatnyer. Kita plan dah cukup baik tapi Allah maha mengetahui kan....jantung i dup dap dup dap takut apa2 yang teruk bakal berlaku macamana i nak menghadapinyer.....




Para peserta GA Rumahku Syurgaku

1. Nama : Mama Rifqy
Link N3 : http://miszmaliana.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email :

Rumahku Syurgaku kerana Teratakku dipenuhi warna warna pelangi.Penuh dengan kasih sayang.love.kasih.cinta.sayang

2. Nama : Noor Azura Binti Mohd Adzraai
Link N3 : http://adamhifdzan.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : zurazari@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana kehidupanku bersama suamiku dan anakku adalah kebahagianku, kegembiraanku, kenikmatanku=)


3. Nama : Nadiah
Link N3 : http://nettskerepek.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html

Email : sisnadiah@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana ketenangan dan kasih sayang,kecintaan penuh keikhlasan tergambar indah dalam hidup ini..penuh warna warni....
indah berseri...

4. Nama :Intan Inn
Link N3 : http://inniqmal.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : ?

Rumahku Syurgaku kerana keluargaku ceria selalu..tempatku berteduh berkat kasih sayang.. sejuk hati tenang jiwa kami.


5.
Nama :
nuraarin-life
Link N3 : http://aarin-luv-contest.blogspot.com/2010/08/giveaway-rumahku-syurgaku.html
Email : nuraarin@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana di situ kasih, sayang dan cinta yang sebenar wujud tanpa mengharapkan apa-apa balasan atas apa yang kita curahkan.

6. Nama : Nigina
Link N3 : http://adamnigina2.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : esmiera@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana disitu ada kasih sayang, boleh tidur dengan lena, boleh makan dengan kenyang dan disitu juga ada CINTA.

7. Nama : Syawalsimpsons
Link N3 : http://syawalsimpsons.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : suraya1510@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana ada cinta dan permata hati sedang menanti ibu dirumah untuk bersuka ria bersama dan dirumah la tempat mencari ketenangan jiwa dan dirumah jugalah terdapat kasih sayang dan cinta yang tak terhingga....

8. Nama :eima
Link N3 : http://eima-contest.blogspot.com/2010/08/by-httpezna-daniayasmine.html
Email : noor.izmaliza@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana
semua keindahan kehidupan kami di dalamnya tiada tempat paling best dan indah melainkan tempat berlindung & membesarkan zuriat² aku dah suami tercinta!!

9. Nama : Azlin @ mommaMia
Link N3 : http://alinalancontest.blogspot.com/2010/08/giveaway-rumahku-syurgaku.html
Email : azlin.mohdatan@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana
bertunjangkan keimanan dan kasih sayang berdahankan kejujuran dan kesabaran, ber-rantingkan ketabahan dan toleransi berdaunkan kebahagiaan dan keceriaan ...

10. Nama: Syasya @ cha
Link N3 : http://orencantik.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email: student_lucky@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana hanya rumah quarters tetapi, rumahku kegembiraanku, rumahku kedukaanku jua, rumahku penuh dengan kemanisan kebahagiaan di dalamnya

11. Nama : Mien
Link N3 : http://sneakershighheels.blogspot.com/2010/08/giveaway-rumahku-syurgaku.html Email : Email : adielay@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana
disitulah segalanya.
tempat aku membesar,
berkasih sayang,
bergurau senda,
bergelak tawa,
berduka lara.
semoga terus dilindungi
dan diberkati Allah.
InsyaAllah


12. Nama : maz_mazrina

Link N3 : http://pikoponpon.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html

Email : edryna_0709@yahoo.com


Rumahku Syurgaku kerana rumahku punya segala-galanya, suami tercinta dan permata hati kami berdua, kebahagiaan bersama sukar diungkapkan dengan kata-kata.


13.
Nama: yantz
Link N3 : http://an2conway.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html

Email : asoi80@yahoo.com


Rumahku Syurgaku kerana....

tempat susah & senang, tidur & jaga, gurau & tangis, kongsi kehidupan bersama...No. 1 dihati. Disinilah rumah kami.

14. Nama: noorytah
Link N3 : http://noorhalim853.blogspot.com/2010/08/giveaway-rumahku-syurgaku.html Email : noor_ieta85@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana di situlah aku mengabadikan kenangan bersama suami dan si kecil yang tersayang

15. Nama : Aishah
Link N3 : http://aishah-megahasz.blogspot.com/2010/08/giveaway-rumahku-syurgaku.html
Email : megahasz@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana di sinilah bermulanya cinta, hidup bersama kekal bahagia hingga ke syurga.

16. Nama : Irwani
Link N3 :
http://nurtypist.blogspot.com/2010/08/rumahku-syurgaku-ga.html
Email : irwani87@gmail.com


Rumahku Syurgaku kerana
di sinilah lahirnya nikmat kebahagiaan, kekayaan hati, ketenangan jiwa, penyerapan ilmu & konsep berjemaah umpama suasana seindahnya syurga firdausi. Subhanallah!

17. Nama : tomato gurl

Link N3 : http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : tomatogurl86@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana
bertiangkan seribu kenangan terindah, berdindingkan kedamaian dan kasih sayang yang harmonis bak beratapkan rahmat Ilahi laksana syurga duniawi…..

18.
Nama : baby
Link N3 : http://kokoadik.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html

Email : ilasaleh@gmail.com


Rumahku Syurgaku kerana
di sini belajar menjadi isteri & ibu , erti kegembiraan,kesabaran dan tolakansur. Di sini lahirnya putera-puteriku yg terchinta!!

19. Nama : imanmom
Link N3 : http://impianalamaniman.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html

Email : nonemom@gmail.com


Rumahku Syurgaku kerana disitu hadirnya kasihsayang kami, dengan hadirnya cahayamata tersayang mewarnai kebahagiaan bersama,sampai syurga...


20. Nama : Salliza Bt Abdul Rahman
Link N3 : http://Salldann.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : sall2u@ymail.com


Rumahku Syurgaku kerana rumahku tempat kami berlindung kasih sayang dan di penuhi warna-warna pelangi... Love, Love, Love's Us.

21. Nama : Ces't La Vie
Link N3 : http://adhila.blogspot.com/2010/08/rumahku-syurgaku-kerana.html

Email : adylea@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana di sini harapan disemai, kasih dibaja dan kuntuman cinta mekar mengharum, sesungguhnya di sini segalanya

22.
Nama : Yusma Ainnie
Link N3 : http://zarasofea.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : yusmaainnie@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana itulah sumber inspirasiku, disitulah ideaku bersatu dan dialah kebanggaanku.


23. Nama: tiefazatie
Link N3 : http://tiefazatie.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email: pinkteddy84@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana
dua tiga kucing berlari..
kucing berlari di tepi telaga..
rumahku cantik lagi berseri..
tempat berhimpun seisi keluarga..


24. Nama : miza yusof
Link N3 : http://hayworlds.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : mizayusof90@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana di bawah satu bumbung kami bersama berteduh mengharungi onak dan duri bersama ahli keluarga tercinta, emak abah apit dan wani

25. Nama : Mama Hiro
Link N3 : http://gewecun-myhiro.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : curlygewe@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana
cinta berputik mekar di sini,
penuh ceria berwarna- warni,
keletah anak menjadi penyeri,
syurga kami di dunia ini.

26. Nama : Mizu Jusoh
Link N3 : http://breastfeedingmum.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : mizujusoh@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana di situlah aku dan keluargaku menikmati kehidupan dengan penuh kebahagiaan, keceriaan dan ketenangan yang pastinya sukar

27.
Nama : Norhafizah (sitisifir)
Link N3 : http://sitisifir10.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : sitisifir10@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana
Di situ letaknya cinta
aku ada kamu, kamu ada aku
dan kita ada mereka
sebelum sampai ke syurga sana

28. Nama : Aisha Aminudin
Link N3 : http://ady-shariz.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : najwwa@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana
Panasku Aman diselubungi dirimu,

Gelapku Indah diterangi cahayamu,Tidurku Lena dilindungi Olehmu,
Keluargaku bahagia berada disampingmu,
pastinya Engkaulah Rumahku Syurgaku

29.
Nama: aibaks
Link N3 : http://aibaks.blogspot.com/2010/08/contest-pertama-aku-joinrumahku.html
Email: airadiana11@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana ia membawa ketenangan abadi kepada isteri dan keluargaku di dunia dan akhirat. InsyaAllah....

30. Nama : Cikgu Mardhiah
Link N3 : http://cikgumardiah.blogspot.com/2010/08/giveaway-rumahku-syurgaku.html
Email : ?

Rumahku Syurgaku kerana ia penuh dengan ketenangan jiwa, kasih sayang, rasa cinta, dan kebahagiaan...suasananya seindah syurga! Di sinilah terbentuknya insan berperibadi mulia.

31.
Nama : farhanin @ anin
Link N3 : http://seindahbayu.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email: farhanin1984@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana
disini sayangku bercambah
disini kemesraan terserlah
disini kasihku tertumpah
disini hidupku meriah
disini segalanya-galanya indah
ke akhir hayatku insha Allah

32. Nama : nad@mamazakwan
Link N3 : http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/08/giveaway-rumahku-syurgaku.html
Email : nadyaewani@gmail.com

Rumahku Syurgaku kerana
Di sini lahirnya KEBAHAGIAAN
Sehingga terciptanya seribu IMPIAN
Walaupun hadirnya RINTANGAN,
Bersama kami harungi dengan DOA dan KECEKALAN


33. Nama : yatie chomeyl
Link N3 : http://yatiechomeyllovecontest.blogspot.com/2010/08/ga-rumahku-syurgaku.html
Email : dasar_chomeyl@yahoo.com

Rumahku Syurgaku kerana
"dekorasi indah membangkit suasana harmoni,
hubungan mesra mengerat silaturrahim abadi,

juadah enak mengikat perut dan hati,
tuntutan akhirat sentiasa diperbaiki."


34. Nama : MamaLyna
Link N3 : http://ejanblog.blogspot.com/2010/08/giveaway-rumahku-syurgaku.html
Email : ejan8113@yahoo.co.uk

Rumahku Syurgaku kerana
ia dipenuhi kasih sayang, kebahagiaan, keharnonian, kesejahteraan, kesempurnaan serta kehidupan yang dikelilingi oleh insan tersayang memberi ketenangan yang abadi.

Wednesday, September 1

Pengumuman GA Rumahku Syurgaku


GA Rumahku Syurgaku telahpun berakhir semalam iaitu ketika negara kita Malaysia meraikan Hari Kemerdekaan. Insyaallah pemenang akan diumumkan sebelum Raya. Penghantaran Hadiah akan dibuat selepas Raya bagi memastikan hadiah selamat tiba kepada para pemenang.

Good Luck semua!!!!