Monday, October 10

Hantu Bonceng yang...................

Mesti you alls dah tengok dah cerita Hantu Bonceng ni....yes mungkin ada yang kata best la cerita tu.....bagi i kan....i rasa cerita tu kosong.....minta maaf bebanyak pada penerbit filem tu. Pengisian kosong.....bagi i langsung tak lawak. Banyak mempersendakan agama. I tengok kat my I Pad melalui You Tube ajer....bukan kat panggung.

1. Ada ke patut ayat Jue Aziz kat Zizan, kita duduk sekali, bukannya tidur sekali. Jue Aziz dalam cerita ni gf kepada Zizan ni. Kengkonon nak mintak duduk serumah dengan Zizan ler. 


2. Abang Jue Aziz ni macam duduk sekali dengan gf dan serumah pulak dengan Jue Aziz ni. Macam biasa jer i tengok. Takde rasa bersalah bila gf abang Jue Aziz makan sarapan dengan Jue Aziz.


3. Zizan ajak pompuan ni duduk sekali rumah dia.


4. Nenek Zizan kata kalau jumpa hantu, bogel. Entah la idea nenek dia gitu. Gamaknya nenek dia pun bogel kot bila jumpa hantu.......


5. Bila kat hospital, Zizan salah mengucap. Terkeluar perkataan syaitan.

6. Bila Zizan dan kawannya kengkonon macam insaf kat masjid. Aisehhhh nampak sangat plastiknya. Ustaznya pun i tengok kelakar dari boleh respect. 


7. Ada lagi orang nak mendrem orang dengan nasi kangkang. 

8. Ada adegan menari nari dalam disko. Semuanya orang kita. Pakai pun sudah sedia maklumlah....dengan botol araknya atas meja. 

9. Bila Zizan bawak adik kembar kepada Hantu Bonceng, adik kembar dia siap cakap terima kasih pulak sebab sudi tumpangkan dia kat rumah. Huh muka cantik.....si Juliana Evans tapi tak tau halal haram....


Kalau tengok cerita melayu sekarang ni, duduk serumah tu macam dah biasa je....

Sadly, i bagi 0 bintang....boleh? untuk cerita Hantu Bonceng ni...ada jugak i dengar gossip kata ada artis tu duduk serumah ngan artis ni.......memacamlah. Actually dulu i pernah jumpa adik angkat kepada my friend ni yang duduk serumah dengan tunang dia sampai i terjerit. Eh boleh ke? (Memang tak boleh tapi i macam tak percaya tau they alls boleh buat gitu...)....They alls relax jer....ehm....siap senyum senyum lagi....apalah nak jadi dengan dunia akhir zaman ni.....berhati hatilah wahai teman2 supaya kita tak tersasar jauh.......





6 comments:

  1. mmg xtgk lagi..tp lepas naca komen ni, dh xde hati terus dh nak baca...teruk sungguh !!

    ReplyDelete
  2. @aimi shaniza alahai...rasanyer nak tengok boleh nanti leh komen...sesuai ke cerita tu.....tapi memang 0 bintang :-(

    ReplyDelete
  3. cerita tu mmg melampau pun..entah apalah nak jadi..xtau pikir halal haram...

    ReplyDelete
  4. @Bardboo tu lah.....cerita melayu zaman sekarang kemain 'advance'

    ReplyDelete
  5. I memang tak setuju ngan cerita hantu bonceng tu mengarut....memang hina Islam. Nampak sangat budak ler ni tak tau agama....sape pengarah dia yang bodoh tu ekk...klu I bagi jer -5 bintang....masalahnya bebudak yang tengok cerita ni semua dok tiru ayat celop celop tu...rasa macam nak tampar je..emosi skit...

    ReplyDelete
  6. my hubby pun komen citer ntah apa2..takde lawak...ada lawak over sampai mempermainkan agama :(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails