Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Tuesday, October 20

Dutch Lady Hoopla Stars

Seminggu selepas rumah terbuka aidilfitri bersama BOH, Dania ada audition untuk jadi bintang Disney Hoopla Stars ditaja oleh Dutch Lady. Audition pukul 12pm. Jadinyer ummi dan Dania ke Hotel Boulevard, Mid Valley. Ayah tak ikut sebab ada hal. ummi dan Dania je terkonteng-konteng ke sana. Ada 67 orang peserta berumur kategori 5-6 tahun yang dipilih mewakili Kuala Lumpur + Pahang. Ummi bangga sangat dengan Dania sebab dia so confident. Judge tanya how old are you?. Dania kata five. What is the name of hammer in Handy Manny?. Dania kata Pat. Lepas tu dia nyanyi la lagu tema Mickey Mouse Clubhouse. Dania nyanyi kuat.....tak sangka la pulak....selepas tu habis je nyanyi, crew / judges tepuk. Kat luar, Dania collect certificate dan bag + sticker + Dutch Lady 456 Milk. Memang tak harap pegi stage seterusnyer. Nak bagi exposure kat Dania.......enjoy the pix...... :-)


Video Rumah Terbuka Aidilfitri Bersama BOH



Ni lah antara video yang i dapat dari BOH...Thanks to BOH!!! Video kat bawah yang disiarkan di TV3....


Monday, October 19

Syukur CD dan Cheque dalam genggaman

Alhamdulilah, bila hubby balik petang, bukan nak tanya tentang kerja ke apa ke....terus tanya mana CD (teruk ehhh)?.....I terus la pasang berulang kali...hihihihi......Barulah puas hati......kelakar tengok muka sendiri..... :) And malam ni jugak i ajak hubby gi bank in kan my cheque....hihihihihihi..... :) Pastu gi minum kat mamak.... Dania da ZZZZZzzzz...makanyer dia kat dalam kete. Bukak tingkap. Ummi and ayah bersantai kat mamak.....ummi order nescafe tarik kurang manis and ayah cappucino....ye siaplah ummi malam nanti mata terang benderang.....


Cheque n CD BOH Rumah Terbuka Aidilfitri bersama BOH

Alhamdulilah. i call hubby dan hubby cakap dah ambik my cheque i menang dapat no.2 berjumlah RM3,000 dan CD Rumah Terbuka Aidilfitri i bersama BOH. Actually, yang i tak sabarnyer nak tengok CD. hihihi.....Kalau area KL ada certain tempat je i berani pergi. Kebanyakkannyer i takut nak drive area KL unless i dah survey jalan dengan hubby. Tau2 je lah jalan ke KL nak pergi tak semestinyer sama ngan jalan balik. Kadang-kadang 1 way. Hubby lebih terer bab2 jalan ni. I surrender.....tak sabar...tak sabar...tak sabar...nyer....

Today's activity

Hari Ahad, lepas lunch kat Ismail Taman Tun, terus ke 1 Utama. Kat sana kami serbu Universal Traveller. My hubby nak beli Long John untuk Dania, our winter socks dan vacuum plastic supaya luggage boleh flat. Fuhhh ni je dah beratus ringgit...ehmmm....tapi adalah discount. Terus ke Sport Section. I nak beli sports shoe senang nak jalan-jalan di Beijing nanti. I remember my friend Suzi beli kasut selesa masa nak travel ke UK. In my mind ada hati nak melawat Great Wall of China dan banyak tempat2 menarik kat sana.....insyaallah. Lagipun kasut2 i semua jenis sandal manalah sesuai nak travel masa musim sejuk. Hihihihi alasan yang boleh diterima.......takde yang i berkenan akhirnyer ke Royal Sporting opposite Reject Shop. I beli la jugak Running Shoes. Sales girl kata Running Shoes ni sesuai untuk walking, running and training (ke gym). Boleh kalau nak beli Walking shoes je tapi lama-lama sales girl tu kata kita akan penat sebab tapak flat. Running shoes tapak ada lekuk jadi kaki tak sakit bila jalan lama2. Lagipun boleh guna 3 in one kasut ni.....beli lah i kasut yang ada warna pink sikit. :0

Sunday, October 18

Tianjin to Beijing

Akhirnye tiket ke Beijing i dah beli. Hotel memang dah confirm bulan Februari tahun ni dari Legend Worldwide Holidays. So percutian kali ni 5 hari 4 malam. :) Sajer sajer book bulan Disember sebab nak rasa winter macamana. Lepas confirm flight ticket, i terus ke IOI Mall, Puchong nak cari kedai Winter wear. Ehmm......takde pulak. i singgah lunch makan kat Secret Recipe. Me and Dania amat suka Tom Yam Kung-nyer. Bertambah-tambah Dania makan. Udangnyer amat yummy tapi ummi letih nak buang kulit.... Lepas tu we all ke 1 Utama sebab that's my favourite shopping complex dan dah tentunyer i memang tau kat mana location kedai Winter wear. 1st i terjah Winter Time. Sempat rembat 3 gloves. dan 1 snow cap untuk Dania. Ada discount 30% Lepas tu i ke Universal Traveller. I rembat 2 Long John untuk me and hubby. Harga RM169.00 each before discount. Disebabkan ada 50 % off, RM169.00 tu dapat 2 Long John. Memang Universal Traveller advice i beli Long John sebab katanya Beijing bulan Disember memang sejuk. Wah......sejuk macamana tu?. 7 darjah Celcius sampai - 3 darjah Celcius. Itu je lah hasil shopping i hari ni....hihihi....Nasib baiklah winter jacket kami dah memang ada masa travel to Perth tahun 2006. Tak payah lah beli.... :)

Monday, October 12

Rumah Terbuka Aidilfitri Bersama BOH

Sebenarnya, agak penat juga nak buat preparation untuk Rumah Terbuka Aidilfitri BOH ni. Pening kepala nak kena prepare sumer. Jap2 pegi Tesco, jap2 gi Giant nak beli barang-barang yang tak settle2. Masa TV3, call tu hari Khamis seminggu sebelum Raya. Boleh imagine tak sibuk ngan Ramadan lagi. Yang paling risau sebab masa tu pendek sangat. Next weeknyer kena buat dah Rumah Terbuka. Beberapa kali i call TV3 tanya boleh tak ubah tarikh. Takut tak dapat nak cari caterer, khemah dan macam-macam lagi dalam kepala i.......terutama ada tak orang nak datang?.......

Akhirnya, kepala i yang pening ni dapat jugaklah jumpa pakej khemah arabian dari internet. Thanks to En. Ghalib. Caterer pulak i tempah kat kakak kawan i. Lokasi?....ehmmmm tak tau lagi sebab Apt i punya hall dah ada orang booked. Ehmmm..pastu tengah pening-pening tu i call le kawan i Lily nak ajak dia datang umah terbuka i. Agaknyer sebab rezeki kot...my friend offer pulak lokasi. Kebetulan my house and hers tak jauh.....terus i terima sambil tersyahdu sket sob..sob..sob..Raya i dipenuhi dengan risau....i tak berapa enjoy la raya tahun ni.....hihihihi...risau u.

Hari Sabtu, 1 day B4 the rumah terbuka, i pergi rumah kawan i dalam pukul 2.00 pm. Tampal sana tampal sini. Pukul 7.00 pm baru balik rumah. Jadinya makan malam kat rumah my friend....

Hari yang ditunggu jeng jeng jeng.....i pergi ke rumah my friend pukul 12.00 pm. Sempat jugak singgah Giant Bandar Puteri. Hubby nak beli double sided tape dan Nugget my friend pesan. Pukul 2.00 pm lebih team TV3 datang dengan Maria Tunku Sabri dan Kieran. Patutnya Aidid Marcelo. Disebabkan Aidid demam campak, Kieran jadi substitute......

Kelam kabut jugak i. Tak puas hati jugak dengan sorang crew TV3 yang sibuk soh cepat2. Geram jugak. I plak mestilah gabra. Ada 4 Pertandingan i buat. Menghias cup cake kanak-kanak, Teka kuih raya, Melengkapkan pantun 4 kerat dan Baju paling meriah.

Lepas tu last scene, me, hubby, Maria dan Kieran kena minum BOH dan sama-sama cakap Ummph Boh dikongsi bersama.........apa-apa pun event hari ini penat tapi enjoy.....



Ada kes la pulak.....bila Maria Tunku Sabri dah balik....2-3-4 kali dia call dan sms i sebabnyer batu subang dier terjatuh kat rumah my friend. Subang yang dier pakai tu subang sponsor. Maybe dia kena bayar kot....We all cari jugak batu subang yang berwarna coklat iteww.....Tak jumpa2. Kot2 saper yang terjumpa tu bawak lari sebab tau Kak Maria punyer atau budak2 buat main jer....sebarang kemungkinan boleh berlaku......Sampai ke sudah batu subang Kak Maria tak jugak jumpa....Agaknyer sebab Kak Maria aktif sangat kt sampai batu subang pun tercampak entah ke mana.....ehmmmmm......wondering mana lah agaknyer batu subang tu ekkk???...

Wednesday, October 7

Me won 2nd Prize Rumah Terbuka Aidilfiri BOH


Senarai pendek 3 finalis terbaik



Pemenang Pertama
Rosni binti Johari
No. 61, Jalan Sejahtera Jaya 1,
Taman Sejahtera Jaya, 09600
Lunas, Kedah.

Pemenang Kedua
Ezna binti Ahmad Khalili
No.1, Jalan SS22/46, Damansara Jaya, 47400 Petaling Jaya, Selangor.


Pemenang Ketiga

Zaleha binti Ridzwan
133B, Lot 13172, Kg Dato Seri Kamaruddin,
32040 Seri Manjung, Perak.

Kebetulan i tengok web Boh sajer nak tengok keputusan pemenang and alhamdulilah, i dapat tempat kedua.....hihihi....i terus call my hubby. My hubby macam tak percaya i dapat No. 2 hihihi.....Kebetulan hubby keluar. Bila balik je terus hubby nak tengok result dalam web BOH.....i pun senyum sepanjang malam........