Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Tuesday, November 30

Cup cake decorating class

Cup cake special ni untuk i....

Akademi Al fan

Antara cup cake yang Dania deco

Khusyuk Dania dan Amal menghias cup cake

Melapis buttercream untuk cup cake chocolate pulak

Teacher Yati tolong dania buat cup cake

Teka yang mana teacher buat dan yang mana dania buat?

Melapis buttercream untuk cup cake vanilla

Ada 6 orang je yang belajar

Dania dan Amal sebelum kelas deco cup cake start

Pagi yang indah 27 November 2010, pukul 10 pagi i ke Akademi Al fan Bandar Kinrara untuk menghantar Dania belajar decorate cup cake. Ni first time i join aktiviti di Akademi Al fan ni. Bayaran sebanyak RM60 seorang bagi i berpatutan juga. Ada 6 orang kesemuanya belajar dengan teacher Yati ni cara nak decorate cup cake. Masa musim cuti sekolah ni, i suka je joinkan dania aktiviti macam ni. Cuti sekolah 2 years ago i hantar dania ke kem sains anjuran astro di Pusat Sains. Aktiviti begini selain memberi peluang kepada anak kita bersosial dengan rakan sebaya, dapat juga memberi ilmu yang berguna.

You alls rajin ke hantar anak2 beraktiviti macam ni? Okay....jom layan photo yang i snap ni ye....

Monday, November 29

Peter Pan the Musical

Lampu2 berbentuk payung terjun di Sunway Lagoon

Dania naik carousel

Besarnya kura2 ni....

Tempat mainan di Sunway

Mr Smith sebelah i siap nak tunjukkan muka dier juga sebab i dah block....

Bergambar dengan pelakon2 teater muzikal Peter Pan, i saje cari port dekat dengan Wendy

Ummi dan anak tengah beratur ni

Lagi adegan di dalam teater muzikal Peter Pan

Adegan di dalam teater muzikal Peter Pan

Bergambar 1 family

Sebelum show bermula

Ternampak rimba, rumah ular2 dan apa tah kat sini....

Kena turun escalator

Menuju ke Amphitheater

Gado Gado di Ayam Penyet

Siang tadi, Dania ada aktiviti hias cup cake. Malam ni, ada aktiviti tengok teater muzikal Peter Pan pulak. i ada buat N3 yang i dapat invites untuk menonton teater muzikal ini kan? Jadi, selepas makan tengahari di Jaring Bandar Sunway, i terus ke Taman Tun ke rumah ibu kepada blogger Ayu Rafikah dari Enchanted Life Begins. Ayu nak bagi i kupon 1/2 price harga tiket Peter Pan. Dapat 50% off dari harga tiket. I nak beli tiket Dania nanti. Cadang nak balik rumah dulu tapi disebabkan jalan jam, kami stranded di highway LDP near Bandar Sunway sampai pukul 5.45pm. I bagi suggestion kat hubby supaya terus ke Sunway Pyramid. Kami pun parking di Sunway Pyramid.

Selepas isi perut di Ayam Penyet, kami solat maghrib di Sunway Pyramid dulu. Selepas tu terus ke main entrance Sunway Lagoon. I redeem my free ticket. I dapat 2 tiket free di blue zone. I pun beli tiket Dania di blue zone. Dapat la 50% off. Tempat duduk kami di upgrade. Dari blue zone ke red zone. Wahhhh tempat depan tu. Kalau beli tiket yellow zone, dapat upgrade ke red zone juga. So.....sesiapa yang nak tengok teater muzikal ni kan....i nasihatkan you alls beli je tiket yellow zone. Nanti sure they all upgrade ke red zone juga sebab penonton tak ramai. Nanti kalau you alls nak beli tiket yellow zone, tukang tiket maybe akan kata beli la tiket blue zone atau red zone sebab kalau duduk yellow zone jauh......so jangan la you alls terdengar kata2 itew....beli je yellow zone eh...
Selepas show habis sempat juga kami berjalan malam di Sunway Lagoon. Dania sempat main carousel je. Lagi pun kami semua dah penat dan lapar.....

Harga2 tiket :-

VIP Ticket - RM160 dewasa, RM120 kanak2

Red Zone - RM140 dewasa, RM100 kanak2

Blue Zone - RM100 dewasa, RM80 kanak2

Yellow Zone - RM60 dewasa, RM40 kanak2

Tarikh pada : 26 Nov 2010 - 2 Jan 2011

(Kalau u alls dapat kupon 50% off ni, harga tiket jadi murah la compare dengan harga asal )

Tempat : Amphitheatre @ Sunway Lagoon

Showtimes :

Isnin - Khamis & Ahad
5.30pm

Jumaat & Sabtu
5.30pm
8.00pm

Show tiada pada hari Selasa

Teater muzikal ini selama sejam dan sesuai ditonton seisi keluarga. Pada akhir persembahan ada pulak buih sabun keluar. Punyalah banyak sampai anak i pun teruja. Dapat juga peluang bergambar dengan teraju Peter Pan the musical. Oleh itu, dear beloved blogger, i nak offer
3 kupon 1/2 harga tiket untuk menonton Peter Pan the Musical untuk 3 blogger pertama yang komen dalam N3 ini. Ya....3 blogger yang komen. Sila komen ya....


Siapa nak??? cepat komen.....


Sunday, November 28

Makan Time - Mohd Chan Abdullah Bandar Baru Bangi

Restoran ini

Kantonis Ying Yong gambar dekat. Atas tu kuey tiaw, bawah ni ada mee yang halus je....

Kantonis Ying Yong Mee

Air bandung, air barli dan air teh cina

Nasi ayam Mohd Chan Abdullah. I suka rasa sup nasi ayam nih

Pau kaya dan pau kacang. Pau kat sini sedap sangat. Memang makanan cina kan....

Makan time kali ni membawakan anda sekali lagi ke Restoran Mohd Chan Abdullah tetapi kali ni bersiaran di Restoran Mohd Chan Abdullah di cawangan Bandar Baru Bangi. Makanan yang kami order kali ini ialah Kantonis Ying Yong Mee yang kuahnya sebijik macam masakan ladna. Ada kuey tiaw dan mee halus dalam masakan ni selain fish cake, udang, telur hancur dan sayur sawi. Sedap you rasanya tapi awas ye pinggannyer makkkk.....macam talam. I rasa pinggan biasa dah habis kot. Hehehe....Nasi ayam pun warna tidak seperti nasi ayam biasa iaitu berwarna kuning. Nasi ayam di sini berwarna keperangan. Jangan lupa merasa pau kat sini yer. Rasa pau yang sangat best. Kulit pau ni pun lembut semacam....

Jom Mohd Chan Abdullah!!!

Saturday, November 27

Jusco Members Day

Air milo. Atasnyer ditabur dengan serbuk milo

Longan cincau

Set ayam penyet (ayam penyet, nasi dan sup)

Bergambar bersama

Deko di dalam Restoran Ayam Penyet

Dania dan Fitrah dengan present yang aunty Jona bagi

Menu di Ayam Penyet

Gambar dengan Rapunzel masa dah nak masuk panggung

Carousel pun ada

Cantik permandangan kat sini

Dania naik choo choo train

Ada merry go round dalam Sunway Pyramid

Bergambar setelah membeli tiket Rapunzel

1901 kedai kecik macam booth je kat Sunway Pyramid nih

1901 hotdog New York Chicken

1901 hotdog Carbonara Fiesta

Dania pose dekat Sunway Pyramid

Dania kengkonon nak try baju tidur ni la...

Dania dah penat teman ummi shopping

Kan dalam entry sebelum ni i ada mentioned nak pergi Members Day kat Sunway Pyramid kan? Yes i did. I pergi tau. Kol 10.00am me and dania dah tiba Sunway Pyramid. Parking tak la susah sebab masih awal kan. Rupanya kat Jusco dah ramai orang. I terus pergi ke tempat baju sekolah. I beli 2 set baju sekolah dania sekali dengan stokin. Selepas itu, i jalan2 di Sunway Pyramid dan lunch di 1901 Hotdog. Perghhh....1901 hotdog tu punyer la besar dan panjang dari hotdog biasa sampai dania cakap macamana nak makan ni ummi?...heheheh....I keluar dari Sunway Pyramid dalam pukul 1.00pm. Setelah itu, i ke office Red Fm near Pekeliling Lama nak ambik 4 movie passes movie Rapunzel. Dah dapat tiket, sekali lagi i ke Sunway Pyramid. Cadang nak tengok movie la. Hehehe.....Setelah dapat tiket yang free iteww, terus i ke TGV redeem tiket free. Fuhh boleh sesat i nih sebab banyak wing. Siap solat, then dania suggest nak tengok ferris wheel. Kebetulan kami nampak masa jalan2 cari makan tadi. Nampak ferris wheel, dania teringin nak main choo choo train pulak. Ler....setiap ride RM3. I dah warning dania cuma 1 ride je. Kalau banyak2 ride, pening ummi nak membayarnyer.Movie kami pukul 4.30pm. Habis movie dalam pukul 6.15pm. Wow....entertaining la iteww movie. Best. Dania pun khusyuk je tengok movie. Singgah solat Asar pula. Tak lama kemudian time Maghrib pulak. Kejap je kan masa sekarang ni?. Kemudian, kami tunggu aunty Jona dan Fitrah yang akan datang Jusco. Sambil tunggu, sempat i shopping lagi. Errr......dania kata shopping lagi?.....Aunty Jona nak pass present dania yang aunty jona lupa nak bawak masa street smart petrosains tempoh hari. My friend jona pun borong baju sekolah fitrah yang juga akan masuk darjah 1 tahun depan. Lepas tu, guess what? my friend jona belanja kat Ayam Penyet, berselera dania makan....Thanks ya aunty jona & fitrah for the lovely present and treats. :-) Tiba my house dalam pukul 10.00pm. I dah really exhausted sebab dari pagi tu tak balik rumah. Rasa macam i berkampung je kat Sunway Pyramid tu.