Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Thursday, July 30

Bercuti Aidiladha

Dah lama dah tak tulis blog ni bukan apa tak berapa sihat. Bila tak berapa sihat ni kita takde mood nak tulis blog. Kadang-kadang baca je blog kawan-kawan. Komen sikit. Blog sendiri sepi. Eh tapinya blogger platform ni dah nampak lain ye?. Lama tak menulis tengok lain pulak kat tempat nak tulis post ni....

Kejap je masa kita nak dekat menyambut Aidiladha. Kawan-kawan yang balik kampung tu berhati-hati di jalan raya ye. Saya tahun ni tak balik kampung menyambut Aidiladha. Mula tu memang niat nak duduk rumah ajer. 

Alehnya terfikir lama tu sekolah Dania bercuti. Mula hari Khamis 30 Julai 2020 - 3 Ogos 2020. Sekolah Dania mohon cuti peristiwa kat PPD (Pejabat Pendidikan Daerah) jadinya diluluskan. Ada sekolah yang cuti cuma Khamis dan Jumaat ajer. Jadi ingat nak pergi bercuti tu tak nak la jauh2 sangat. Nak cuti 1 malam ajer. Call Avani Sepang tapi hampa betul la. 

Credit : Booking.com

Nak tau kenapa hampa?. Ada bilik superior ajer which macam tak selesa untuk 3 adult (Kami 3 adult). Pulak tu kena menginap 2 malam. 1 malam harganya RM800 ++. 2 malam dah RM1700++. Sekian terima kasih je la. Paksa paksa pulak suruh menginap 2 malam. Kalau tengok facebook Avani ni bilik superior berharga RM399. Entah la tak faham la pulak. Ingat malam yang menginap kat Avani ni nak makan ikan bakar kat Restoran HM Bagan dekat situ. Hampa....terus tengok website mana nak pergi ni nak merehatkan minda. Dah lama tak bercuti. 

Akhirnya terjumpa 1 website ni dan call direct hotel. Disambut dengan peramah oleh staff kat reception. Bagus sungguh cara staff tu explain sampai saya tanya nama dan bagitau, nanti akak bagi star banyak kat kad komen hotel. Akhirnya hotel ni jadi pilihan. Nantilah kalau dah pergi baru la cerita ya....

Selamat Hari Raya Aidiladha! Jaga diri jaga kita. Kita jaga kita....