Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Thursday, June 30

Ada apa dengan Raisya Tradi Spa?

Masa sebelum puasa saya ada pergi membuat rawatan seluruh badan di Raisya Tradi Spa yang terletak di Seksyen 7 Shah Alam. Saya agak sesat juga ke situ sebab maklumlah ini kawasan baru bagi saya. Saya tahu Seksyen 7 tempat saya menyewa dulu masa belajar di UITM Shah Alam jer. Semuanya jadi mudah bila saya telefon owner untuk mengetahui exact location. Peramah owner spa ni. 

Ini mandi susu ni dengan taburan kelopak mawar merah. Lepas mengurut, kita mandi susu pulak. 


Sebelum rawatan dimulakan, kena bertukar la ye. Saya mengambil urutan satu badan. Memang syok la saya kan sebab dah lama saya tak mengurut ni. 


Sepanjang saya diurut takde la gambarnya ye. Ni gambar selepas selesai diurut. Saya diurut dengan menggunakan minyak yang baunya tidak la terlalu kuat. Kalau badan kita banyak angin...banyak kali la tukang urut tu sendawa. 

Sepanjang saya diurut, Dania kat luar elok je makan cookies dan minum teh o panas. Amboiii...good girl je Dania. Senyap je dia kat luar. 

Tengok la muka pun ceria ni. Memang best sangat la rasa badan. 


Ni menu urutan kat sini. Bukan ini sahaja, ada juga urutan untuk bakal pengantin. 


Nak jugak merasa spa kat sini? 

Raisya Tradi Spa
12,7/47 Jalan Platinum , Seksyen 7,
Shah Alam, 40 000, Selangor 
T : 03 5524 6691 / 016 207 8091

Malam memang nyenyak sangat saya tidur. Darah pun dah lancar dah perjalanannya...ada masa saya nak repeat lagi. Jom kita....berRaisya Tradi Spa. 

Sesekali Supper

Supper ni kami makan salah satu malam Ramadan tak ingat bila. Masa tu hubby baru balik dari terawih. Ajak la gi minum-minum. Adeh....semenjak Dania bersekolah +-20 km dari rumah ni rasa malam tu malas nak keluar. Nak dok rumah je. Mengantuk pun cepat je mata ni. Tak nak hampakan ayah Dania keluar la jugak dengan mata yang ngantuk ni. Gi makan dekat dengan rumah ajer area Bangi ni. 

Ni Dania yang order. Air milo tabur. 


Ni orang yang ngantuk punya ni. Roti bakar dengan telur separuh masak. Nyumsss. Air teh o panas ajer. Eh Eh kata ngantuk tadi kan?....


Hubby makan kuey tiaw takde lak saya ambik gambarnya. Rasanya pedas gak la. Air pulak hubby order kopi o panas. 

Sesekali ok la kot nak supper. Selalu pulak ya ampun.....ngantuk......

Tuesday, June 28

Merah si Cath Kidston

Baru-baru ni kawan saya melancong ke kota London dengan adik dia. Siap offer lagi nak kirim apa kat sana?. Mula la dok terfikir nak beli apa lah ye. Akhirnya saya kirim beg duit Cath Kidston untuk Dania. Harganya 12 pound. Convert duit kita dalam RM70++. Kira ok lagi la. Tapinya kawan saya tu beli yang harga 13 pound instead sebab katanya yang 12 pound tu kecik sangat. Paling best kira halal la yang 1 pound tu. Hehe...

Dapat juga Cadbury Chocolate ni. Saya cakap ngan Dania guna beg duit ni masa sekolah menengah la nanti.Kalau beli direct dari UK lagi murah la compare ngan kedai kat Malaysia. 


Wednesday, June 8

Bye bye rumah lama. Selamat datang rumah baru....

Lama dah saya tak update blog ni. Baru ada kesempatan nak update. Phewww lama saya senyap tu sebab sibuk nak pindah pula. Awal bulan 5 dah start packing dan hantar ke rumah baru yang terletak dalam 20++km dari rumah yang lama.

Pada 21 Mei baru ni, saya sibuk nak pindah dan nak hantar Dania gi Klinik UPSR BH Didik kat UKM Bangi. Saya sorang je yang hantar. Dah hantar Dania, saya kelam kabut balik pulak. Lori pindah Kerabat Jembal tiba awal la pulak. Patutnya 11 pagi...kol 10 camtu dah tiba.

Ni lah rumah saya yang lama ni. Pindah kat sini masa Dania 6 tahun. Banyak kenangan rumah ni sebenarnya....Dania Darjah 6 dah nak pindah tempat baru pulak.....


Lori 5 tan muat2 barang2 yang besar2 dan masih ada lagi barang kecik2 yang tak dapat masuk lori.


Ok....akhirnya dalam jam 2 lebih gitu tiba kat rumah baru dan siap keluarkan barang dekat2 jam 3 lebih. Adik2 Jembal ni kecik2 badannya tapi kena bawa barang yang lebih berat daripada mereka. Tengok badan mereka saya dalam hati kata bole ke ni?. Ternyata mereka sangat rajin terutama yang selempang bag tu.


Hari kedua 22 Mei 2016, 2nd trip pula dengan lori 3 tan. Masih juga 3 pekerja. Dengan pokok pun angkat sekali. Pagi ni pun saya lari kejap ke UKM Bangi hantar Dania Klinik UPSR BH Didik. Balik hantar Dania sibuk berkemas untuk 2nd trip. Saya kemas sikit2 je. Barang2 besar suruh lelaki je yang angkat. Hehe....


Alhamdulilah....di saat ini saya dan keluarga berpuasa di tempat baru dan suasana yang baru.

Ni pun type kat phone. Unifi pun takde lagi kat kawasan ni....nak kena tunggu lagi....😅😅😅