Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Monday, April 26

Love World Love Sloggi

"Earth Song" by Michael Jackson

What about sunrise
What about rain
What about all the things
That you said we were to gain...
What about killing fields
Is there a time
What about all the things
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the blood we've shed before
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores?

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah
Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

What have we done to the world
Look what we've done
What about all the peace
That you pledge your only son...
What about flowering fields
Is there a time
What about all the dreams
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the children dead from war
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah
Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

I used to dream
I used to glance beyond the stars
Now I don't know where we are
Although I know we've drifted far

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah
Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah
Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah
Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

Hey, what about yesterday
(What about us)
What about the seas
(What about us)
The heavens are falling down
(What about us)
I can't even breathe
(What about us)
What about apathy
(What about us)
I need you
(What about us)
What about nature's worth
(ooo, ooo)
It's our planet's womb
(What about us)
What about animals
(What about it)
We've turned kingdoms to dust
(What about us)
What about elephants
(What about us)
Have we lost their trust
(What about us)
What about crying whales
(What about us)
We're ravaging the seas
(What about us)
What about forest trails
(ooo, ooo)
Burnt despite our pleas
(What about us)
What about the holy land
(What about it)
Torn apart by creed
(What about us)
What about the common man
(What about us)
Can't we set him free
(What about us)
What about children dying
(What about us)
Can't you hear them cry
(What about us)
Where did we go wrong
(ooo, ooo)
Someone tell me why
(What about us)
What about babies
(What about it)
What about the days
(What about us)
What about all their joy
(What about us)
What about the man
(What about us)
What about the crying man
(What about us)
What about Abraham
(What was us)
What about death again
(ooo, ooo)
Do we give a damn

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

When we talk about earth or the word 'world', automatically this song crosses my mind. Sang by our pop superstar. Late Michael Jackson. 

Quotes by Mark Twain
Everybody is talking about the weather but nobody does anything about it.


What I love about the world?....

Lovely backdrop like this....


Blue sea, for us to wind surfing, snorkeling, water sports....


A rainbow


The desert


A green environment


My love for animal


My love for flowers


If we don't do a bit for our environment, Our home or so called earth will damage or will be destroyed. Like the pictures below.

1. The ice at Antartica will melts and will result in the rising of the sea level.


2. Polar bears are in serious danger of going extinct due to global warming. Rising temperatures cause sea ice to melt, especially in the summer months when the polar bears are the most active. Polar bears depend on sea ice as habitat for hunting and dens. As available sea ice decreases, polar bears have to swim farther to find suitable habitat and it takes much longer to find a meal. Compounding the problem, sea ice loss also impacts polar bears main food source--seals. Polar bears need our help and protection to ensure a long, healthy future for the species. The best way you can help polar bears is by reducing your carbon emission.
Polar bears walking through icy waters
http://www.nwf.org/Wildlife/Wildlife-Library/Mammals/Polar-Bear.aspx.

3. The quality of the oxygen in the atmosphere will be effected by the global warming.



Species that depend on one another may become out of sync. For example, plants could bloom earlier than their pollinating insects become active. 

4. Warmer waters and more hurricanes. As the temperature of oceans rises, so will the probability of more frequent and stronger hurricanes. We saw in this in 2004 and 2005

5. Spread of disease. As northern countries warm, disease carrying insects migrate north, bringing plague and disease with them.


Cartoon


Tips for saving the environment

1.Create an environmentally-friendly school or workplace by encouraging conversation. Something as simple as carrying a handkerchief to dry your hands can save paper used to make paper towels.

2. Go Organic. 
"Organic" refers to an earth friendly way of farming and processing foods using no synthetic chemicals to control bugs or weeds. Organic farming usually involves farming methods that help conserve soil and protect water supplies. Many organic farmers also plant specific bushes and flowers to attract beneficial insects and ward off unwanted pests. Milk and dairy products from cows that are not treated with hormones and antibiotics and are given organic feed are considered organic. If your food store doesn't yet carry organic food, ask the manager to explore the possibilities. You can also refer the manager to local organic farmers who would be eager to supply more stores with healthy produce.

3. Change the light bulbs. 
The hottest thing in household energy savings is the compact fluorescent lightbulb (CFL), a funny-looking swirl that fits into standard sockets. CFLs cost three to five times as much as conventional incandescent bulbs yet use one-quarter the electricity and last several years longer. They are available virtually everywhere lightbulbs are sold. Most labels don't say "CFL" (GE calls its bulbs Energy Savers), and in some cases the telltale twist is enclosed in frosted glass. The wattage gives them away: many 7-watt CFLs are comparable to a regular 40-watt bulb, 26 watts is the typical CFL equivalent of 100 watts and so on. Or just look for the Energy Star label.

4. Go online. 
Eliminating your paper trail by banking and paying bills online does more than save trees. It also helps reduce fuel consumption by the trucks and planes that transport paper checks. If every U.S. home viewed and paid its bills online, the switch would cut solid waste by 1.6 billion tons a year and curb greenhouse-gas emissions by 2.1 million tons a year, according to Javelin Strategy & Research. Worried about security? Don't be. Just ignore e-mails "phishing" for personal data, and monitor all (electronic) statements for any unauthorized debits. Report problems immediately, and your credit won't take the hit. To avoid unnecessary carbon dioxide-emitting car trips to the bank on payday, ask your employer to directly deposit your paycheck. You'll get your money faster that way too.
5. Say no to plastic bags.
The plastic bags you bring home from the supermarket probably end up in a landfill. Every year, more than 500 billion plastic bags are distributed, and less than 3% of those bags are recycled. They are typically made of polyethylene and can take up to 1,000 years to biodegrade in landfills that emit harmful greenhouse gases. Reducing your contribution to plastic-bag pollution is as simple as using a cloth bag (or one made of biodegradable plant-based materials) instead of wasting plastic ones. Like the one practiced by Selangor government. No plastics on Saturday. If you want one, you have to pay for it. It is better for us to bring the green bag on Saturday shopping.

6. Last but not least, Let us wear range of lingerie made out of recycled material. We can help save the environment too.....Wow a must buy!!!! The material used is so light......don't believe me???. Please head to the departmental store nearby now....yeah you hear me baby....now......SEE IT, TOUCH IT, BUY IT and....YOU WILL LOVE IT....

You may surf HERE for more info.



If you love the world....hey....this is the product for you and me....


Heal The World
Make It A Better Place
For You And For Me
And The Entire Human Race
There Are People Dying
If You Care Enough
For The Living
Make A Better Place
For You And For Me
(Heal the World lyrics sang by Michael Jackson)

Personally, I love the slogan.....LOVE WORLD LOVE SLOGGI

sloggi 

Something to share because sharing is caring right?

A volcano is a mountain with hiccups. 

Joke No. 2 :
Mom and Dad Volcano:
What did the dad volcano say to the mom volcano?
Do you lava me like I lava you? 

Joke No.3 :
What does a volcano wear when it goes out to town? A LavaLava.

Source : http://www.juliantrubin.com/earthsciencesjokes.html

Joke No. 4 : 
The teacher asked Little Johnny: "How can you prove the earth is round?"
Little Johnny replied: "I can't. Besides, I never said it was."

Source : http://jokes4all.net/earth.html


REMEMBER....LOVE WORLD LOVE SLOGGI

S - Sloggi the best 
L - Love it
O - Outstanding
G - Great design
G - Got to have it
I - I want one....



Sunday, April 18

Komuniti SaraLuna di Apa Apa Aje 1 April 2010

Dania join Fashion Contest Part 1 - 10 April 2010

Sebenarnyer i ternampak iklan nak join fashion show ni kat Star. Terus i call dan buat pembayaran RM10 sorang kanak2. I suka sebab temanyer hobby / interest. Bukan nak pilih pemenang macam contest Ratu Cantik tu.Budak-budak kena pulak explain kenapa pakai baju yang diplih kat atas stage.....terfikir nak pakai baju apa Dania ni....

Akhirnya i pilih baju Minnie Mouse. Jadi i ke Mikaliya Costume Taman Sea nak cari baju untuk disewa. Banyak koleksi baju2 kat sini. Dania sibuk nak pakai baju princess jer. I rasa baju princess dah biasa sangat. I nak baju yang lain sikit dari kebiasaan. Sewa RM45. Deposit RM100.








Hari yang dinantikan sudah tiba. Fashion show start pukul 3.30pm. I kena daftar sebelum 3.30pm. Dah kelam kabut bila tiba PWTC, jam dah pukul 3.15pm. Lepas ayah drop kami. Kami bergegas ke tempat pertandingan. Dania tak tukar baju lagi. Sajer nak bagi surprise. Kat dalam bilik tu....tetiba ada bau yang busuk sangat. Rupanyer bau ikan masin. Ada budak pakai pakaian tradisional orang Sabah/Sarawak dan kengkonon menangkap ikan......ikan masin tu props dier. 


Ada baju macam doll, ada yang nak pergi scuba, ada pelukis.....Dania siap bawak props bantal Minnie dier tu.....ambikkkk....Dania beratur last sekali No.19 dari 19 peserta

Dania tengah explain kat panel of judges

Sebelum pengumuman para pemenang, ada pertunjukkan badut yang tak kelakar langsung dan tak faham apa pertunjukkannyer. Maskot Smart Kids pun berdiri tercegat kat atas stage.....duhhhhhh...kelakar seh.... 


Hip Hip Hooray, Dania pemenang Saguhati. Ada 8 pemenang.

1 x Pemenang Pertama
1 x Pemenang Kedua
1 x Pemenang Ketiga
5 x Pemenang Saguhati

Bila pengumuman saguhati yang terakhir, i berkata dalam hati kalau Dania tak menang ni tak mungkin akan menang Top 3 sebab 18 peserta yang lain hebat seh. Tetiba emcee panggil No.19, Dania Yasmine. Alhamdulilah.

Dania dapat bag and full loads of barang2 makanan Super

Tup tup lepas ceremony ni, Dania turun stage dengan selambanyer handover beg yang berat itewww......Dania kata beratnyer beg ni. Dania sampai kena pimpin naik atas stage sebab depa sibuk nak ambik gambar para pemenang.......

Ni lah barangan yang dimenangi oleh Dania

Makanan yang dirasmikan oleh Encik Hubby bila kami tiba kat rumah










 

Friday, April 16

Birthday Mama - 7 April 2010

Hari ni i punyer lah penat. Sebab i incharge makanan untuk birthday mama. Petang dalam pukul 4.30pm i kena gi Shah Alam. I oder Nasi Lemak, Nasi Tomato, Ayam Masak Merah, Lepat Pisang dan Karipap dengan kakak kawan i. Masa nak gi Shah Alam tu traffic not so busy. Lepas tu i kena transport makanan ke rumah family i kat Damansara pulak. Uhhh......lagi sekali traffic ok my side. Belah bertentangan sangat jam. LDP maaaaa.......Dah hantar makanan tu i patah balik ke Puchong sebab hubby tak balik kerja lagi. Alahai penat badan i. Nasib hubby yang drive ke Damansara kol 9pm. Tiba sana baru hubby makan. Sian......I kebetulan dah merasa nasi lemak and lepat masa petang kat rumah my parents. 

 Nasi Lemak

Ayam Masak Merah

Lepat Pisang

Nasi Tomato

Karipap

Kak Mas tq eh....hi hi hi sedap. My friend punyer sis ni, ada kiosk kat Putra Height, Subang. Memang suka memasak. Sedap......dari i masak. Ha ha......

Hadiah Mama, On line shopping kat http://mydressingbarn.blogspot.com :-) wallet Liz Claiborne.


Gambar Mama, i tak ambik sebab nanti kena marah sebab tak suka ambik gambar........
Semoga Mama panjang umur, dikurniakan kesihatan yang baik dan murah rezeki......

Sunday, April 11

Guardian Great Makeover - 4 April 2010

Hari ni i cadang nak pergi Gaurdian Great Makeover. I ader beli tiket harga RM10.00 kat Guardian. Masa tiba kena bagi tiket dan terus pergi ke make up counter. Kita boleh pilih sape yang nak rias kita. Ada lelaki dan perempuan. I pilih tukang make up perempuan. Counter nyer banyak jadi kita tak payah tunggu lama2. Tukang make up dari A Cut Above. Make up tajaan Maybelline.Masa daftar, semua dapat goodie bag ini....dan dapat redeem photo jugak. Ada tempat ambil photo selepas makeover. Lepas tu dalam 1 jam baru photo kita siap....


Goodie Bag

Tiket Makeover

Sebelum Makeover

Sibuk makeover. Mintak tolong orang yang beratur belakang i untuk ambik gambar. Thank you yer.....siap tanya mesti nak masuk dalam blog kan????...He he he tau tau ajer

Dania tengah tunggu ummi makeover

Lepas makeover i berubah jadi macam ni...

Sebenarnyer i tak lah puas hati sangat make up technique ni.....ehmmm......

Lepas makeup, i terus la nak pergi cari ayah (entah mana2...tadi cari parking, we all turun dulu) Dania dah merajuk masa i snap photo. Sebab Dania pun nak make up.....lar.....ada2 jer. Dah namanyer perempuan. Jadi i terpaksa umpan nak beli toys.....ehmmm.....

Muka orang merajuk.......(^o^)

Counter banyak, make up artist ramai. Jadi tak payah tunggu lama2

Antara booth yang participate...Nivea

My daughter Dania

Nak tak nak terus me and hubby menuju ke Toys R Us beli barang Dania. Masa ni Toys R Us ada offer. Star Card yang ada 250 points boleh redeem RM10 cash voucher. I check baru ader 35 point.....ha ha ha takder la nampaknyer. 

Ayah & Dania

Dari 1 Utama kami ke Pasar Malam Taman Tun Dr. Ismail. Hari Ahad memang ader Pasar Malam kat sini. Sambil ayah membeli, i bawak kereta tolong cari parking...

  Pasar Malam TTDI, KL

Tutti Frutti Taman Tun

Dah lama dah i teringin nak makan kat Tutti Frutti nih. Kebetulan i parking dekat dgn Tutti Frutti ni. 

Yogurt ni Vanilla. Boleh pilih banyak perisa macam Original, Bluberry, Strawberry, Banana dan banyak lagi.....lepas tu boleh top up dengan buah buahan, chocolate rice atau biskut ni. Kemudian akan ditimbang. Harga yang hubby i ambik ni dalam RM5.00++

Thursday, April 8

Wish List Rumah Baru - 3 April 2010

Lepas balik dari Putrajaya, on the way to my house, i singgah kedai lampu pulak. Saja survey sebab nanti i kena beli lampu + kipas. Ada few yang i berkenan sangat......

Lampu ni design terbaru sekarang. Dipasang melekat kat siling. Kalau siling rendah atau nak yang simple, amat sesuai....

Ni pun i berkenan, simple jer. Macam pernah tengok Eric Leong hias rumah dengan lampu jenis ni...

Lampu ni pun i suka nampak klasik jer...

Lampu klasik2 ni untuk ruang tamu bolehlah. Kalau bilik, Kalimantang je ler....hehehehehe.....

Birthday Anak Saudara - 3 April 2010

Sebelum pergi ke Majlis pepe selalunyer i akan alas perut dulu jadi kami ke kedai mamak kat Kelana Jaya. Nama jer gi Kedai Mamak tapi i makan laksa kat gerai Melayu. Begitu jugak dengan hubby makan Nasi Lemak. Dania jer makan roti canai Mamak. Ada dua tiga empat gerai kat dalam kedai mamak ni. Sebab bukan semua orang nak makan roti canai jer....

Nasi Lemak

Laksa

Boleh tahan sedapnyer rasa Laksa ni. Dah makan solat kat masjid then terus ke Putrajaya. 

Adik i Erma tudung biru dan Adik ipar i dengan Birthday Girl Adlina. Kakak Adlina, Sofiah belah kanan sekali dengan Dania belah kiri

Lagi sorang anak sedara i, Zharif. Rajin i mengagah. Nak dukung lama2 letih woooo sebab berat

Cucu2 my father + Adik i yang sibuk nak menempel....sowi Erma ehh....hehehehe

Sebelum kek dipotong. Dania dan sepupunyer Sofiah

Selepas balik dari rumah adik i, kami berpeluang singgah ke Masjid Besi memandangkan kami tak pernah pergi kecuali Dania dengan rombongan Tadika Little Caliphs. Terus solat Asar di sana. 

Masjid Besi

Pintu utama Masjid Besi. Nak naik tingkat atas ada escalator

Dania kat ruang solat utama