Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Friday, November 30

Terkena prank call

Me baru terkena prank call kata me menang contest pegi Istanbul. Cisss.....kawan me ni memang tahu me suka masuk contest. Dah la pulak kengkonon me menang hadiah percutian ke Istanbul dari CIMB padahal me tak pernah masuk pun. Hehehehe......

Kelassss kau Mariea.....!!!!

Pernah terima prank call? Atau pernah prank call orang?  


*****macam tau tau je me kalau boleh nak menang percutian oversea gitu....

Thursday, November 29

Binjai


Pernah tak tengok buah binjai. Me first time tengok. Jumpa buah binjai ni kat satu restoran makan kat Negeri Sembilan. Lepas tu makcik tu offer me buah binjai yang katanya hanya berbuah setelah 20 tahun. Huiiii lama tu baru boleh merasa. 

Buah binjai ni makcik kedai tu suruh me rasa. Sekali terkejut rasanya sebab masam dan manis tapi masamnya huiiiii masam sungguh. Rupanya dah diletakkan garam dan gula. Terkujat den. Hehehe.

Cerita pasal Binjai ni. One of my successful friend ada beli service suite Binjai 8, KLCC yang harganya RM1,000 psf. Fuhhh agaknya berapalah harga keseluruhan service suite yang terletak strategik boleh nampak KLCC lagi. Katanya investment untuk anak-anak melepak bila besar nanti. Untunglah badan ye tak?. 

Nak tengok service suite Binjai 8 ni kat sini. You alls sure terpukau dengan service suite ni sekali dengan harga sekali....hehehe

Share the softness by My Small World and Kleenex

Dania Yasmine dah 8 tahun hari ini, dengan ini Share the Softness by My Small World and Kleenex dilancarkan :-) 



Apa yang perlu anda buat ialah, buat blogger semua :-

1. Tajuk blog post Share The Softness by My Small World and Kleenex.
2. Foto momen indah anda kongsi bersama mereka yang tersayang. Letak caption menarik kat bawah     foto.Tisu Kleenex di dalam gambar tidak diwajibkan tetapi jika ada lebih menarik! :-) 
3. Letak link blog post anda pada komen blog post ini.  
4. Boleh letak sehingga 3 maksimum foto. 


Buat mereka yang bukan blogger pun boleh join :-

1. Link kan blog post ini di facebook anda. 
2. Email foto anda ke alamat roseqisteena@yahoo.com (Sertakan nama, alamat, no telefon untuk    memudahkan proses menghubungi jika anda menang).Foto momen indah anda kongsi bersama mereka yang tersayang. Letak caption menarik kat bawah foto. Tisu Kleenex di dalam gambar tidak diwajibkan tetapi jika ada lebih menarik! :-) 
3. Komen di link ini dengan nama facebook dan link facebook anda.  
4. Boleh email sehingga 3 maksimum foto.

Tarikh tutup : 29 November 2012

Hadiahnya :


2 x hamper Kleenex buat pemenang hadiah utama. Hamper ini memang istimewa tau !!! 

Jom Join, setiap penyertaan anda Kleenex akan mendermakan kepada Make A Wish Malaysia. Masuk contest sambil menderma. Menarik bukan?...






Nak tahu lebih lanjut mengenai Kleenex, layari facebook page mereka di https://www.facebook.com/Kleenex.Malaysia

Senarai peserta Share the Softness by My Small World and Kleenex

Photo2 yang diterima cantik2 semuanya. Ada yang menghantar banyak2 photo tetapi me hanya pilih 3 yang terbaik. Penghakiman bukan berdasarkan adanya produk Kleenex. Mekanisme peraduan me untuk melihat momen indah anda kongsi bersama mereka yang tersayang. 

Momen yang mana telah mencairkan hati juri? Kita tunggu...... 

Hadiah akan ditaja oleh Kleenex. Mungkin bulan Disember, hadiah akan dikurierkan kepada me :-) In the mean time enjoy photo2 yang dihantar :-)  

1. Nadhrah Dina dari blog http://blogaisyahzahraa.blogspot.com/

 ''Tak Mungkin hilang cintaku Padamu''

2. Munira Mansur peserta facebook


Ice cream time memang dinantikan oleh anak-anak. Tapi messy dan comot memang sudah tentu. Jangan risau, Ibu ada Kleenex sebagai penyelamat. Kleenex Wet wipes untuk memastikan tiada lekitan dan tisu lembut  Kleenex untuk pengeringan sempurna. Sila enjoy anak-anak ku, nikmati ice cream itu, nikmati masa muda mu.

3. Julia Jaafar peserta facebook

"Each of the moments spend together are precious, priceless and full of happiness"

"You are my sunshine, you make me happy"

4.  Najwa dari blog http://awjan84.blogspot.com/2012/11/share-softness-by-my-small-world-and.html

Kelembutan kulitmu bagaikan salju

 Hangatnya kasih sayangku hanya untuk mu anakku

  Dengan Kleenex.. senyumanmu ceria selalu

5. Atie dari blog http://www.ceriteracinta3souls.com/2012/11/share-softness-by-my-small-world-and.html 

 Kebahagiaanku, kebahagiaanmu, kebahagiaan kita bersama hingga hujung nyawa:)

6. Nadia dari http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2012/11/share-softness-by-my-small-world-and.html

 Teman bergaduh dan bermanja
Sentiasa bersabar dgn kerenah dinda
Terima kasih atas segala-galanya...

 
Penawar duka, pengubat luka
Penghibur suasana menjadi ceria
Permata hati penyejuk jiwa

Harta yang sangat berharga
Moga bahagia hendak-Nya hingga ke syurga... 
7. Nor Jehan peserta facebook




8. http://izzfamilystory.blogspot.com/2012/11/share-softness-by-my-small-world-and.html 
Foto momen indah 1 : Bersama 2 sang kecil + 1 sang ayah bersuka-ria di pantai.
Menggunakan Kleenex@Bath Tissue

 
Foto momen indah 2 : Makan malam ditemani 2 animasi botak sang Upin dan sang Ipin.
Menggunakan Kleenex@Hand & Face Wipe
 
 Foto momen indah 3 : Menemani sang ibu di tempat kerja sambil membuat onar.
Menggunakan Kleenex@Facial Tissue

9. Fauzana dari http://ibudamia.blogspot.com/2012/11/share-softness-by-my-small-world-and.html 
  ini adalah gambar favourite saya moment indah dengan tersayang , biasaya semasa sedang photoshoot di tengah cuaca terik matahari, peluh meleleh2, menjejes2, tapi kami sikit pon tidak risau...sebab....
 tada....kami ada kleenex..jenama tisu no 1 di dunia.. 
tidak kira di mana jua..kleenex sentiasa di bawa bersama, kelembutan nya di kongi bersama

Wednesday, November 28

Flower girl

Meja pengantin

Pelamin

Kek pengantin . Sedapnya haiii kalau dapat sepotong...hehehe

Flower girl

Mengiringi pengantin


Anak kepada anak saudara me

Jeling menjeling


Sehari sebelum kenduri kahwin anak saudara me, kakak ipar minta Dania jadi flower girl. Dania suka la benda2 yang feminin ni. Kebetulan me ada bawa dress warna biru so pakai yang tu ajer. Dipadankan dengan tudung biru putih.

Majlis kat Alor Setar ni sangat la panas cuacanya. Kalau kat rumah kat Selangor tu ribut petir, kat sini panas ya hamat. Lepas kenduri, balik rumah kakak ipar. My MIL tak ikut sekali sebab tak berapa larat.

Kenduri kahwin kat Kedah ni bukan setakat ada nasi minyak bagai. Kuih pun banyak. Kalau kat Selangor selalunya ada buah buahan ajer. Ni siap ada kuih talam, cucur udang, cucur jagung, bubur kacang.

Kenduri kat negeri2 lain bagaimana eh? Meriah dengan kuih jugak ke?

Tuesday, November 27

Palmolive Shopping Spree Video Footage

Nampak youtube link ni kat page Team Siti Saleha. Lagu ni pun sebenarnya kebetulan sama dengan lagu tema video kahwin me. Video ni di shoot oleh Palmolive :-) 

Impian menjadi nyata

Dah lama i nak ambik photo kat sini. Kalau dalam perjalanan ke Bandar Baru Bangi, kat tepi jalan mesti lalu kawasan ni. Semalam masa MAHA 2012, me dapat berphoto kat sini. You alls tengok la. Cantik sungguh kat sini.

Me dan anak dara kesayangan :-)


Kelihatan kuda kat kawasan ladang yang luas ni

You alls pernah datang sini?. Kebetulan kawasan ni berdekatan dengan funfair yang diadakan semasa MAHA 2012 ni.

Saturday, November 24

Hubby diapit selebriti

Photo dari facebook wife Aaron Aziz, Diyana =) 
Aaron Aziz , Hubby , Datuk Shah Rezza

I terjumpa photo ni dalam facebook wife Aaron Aziz. Not sure sape punya camera. Mungkin Diyana kot. I pun ada photo ni tapi versi pandang camera =). Actually semua tengah pandang kat me yang sibuk snap photo. Photo ni di snap sebelah swimming pool Westin Hotel masa Birthday Dwi Ariana. 

Me dalam Femag 18th issue

 Taken from here
 
Taken from here

Ada kawan me tag kat facebook kata event Palmolive baru2 ni masuk dalam magazine online Femag 18th issue. Err tak tahu pula pasal online magazine ni.You alls tahu ke magazine ni?

Event dengan selebriti tu yang banyak highlight tu. Me kena la tempias sikit2 :-)

Friday, November 23

Pekena durian selepas mendaki Bukit Jugra

Lepas ajer turun dari Bukit Jugra, singgah pulak beli durian. Dusun ni terletak bersebelahan dengan jalan mendaki Bukit Jugra.

Dusun durian uncle ni luas. Kawasan berbukit gitu. Beli la beberapa biji durian yang berharga RM7 sekilo. Bila balik rumah, pekena ngan pulut, santan dan gula. Ni makanan orang utara ni. Me makan 2 ulas ajer tapi badan rasa bahang. Orang dusun kata, kulit durian yang telah dibuka tu jangan dibuang tetapi masukkan air ke dalamnya dan minum air dari situ. Itulag ubat tak nak bagi kita panas badan. Durian yang baru jatuh dari pokok panas yek. 

Me bukan hantu durian. Makan 2-3 ulas je dah cukup. Me suka tempoyak. Hehehe :-)

Dusun durian ni di kawasan berbukit

Durian durian sape mahu durian?

Raja segala buah

Buah2 durian yang luruh dikutip oleh pekerja bangla uncle ni

Wednesday, November 21

Indahnya permandangan di Bukit Jugra

I tau Bukit Jugra ni sebab tengok rancangan kat TV. Terlupa pula rancangan apa. So, lepas Zohor bertolak ke Bukit Jugra yang terletak di Banting. Dekat GPS Papago ada tertera Bukit Jugra Paragliding. Ikut je la GPS tu. Dalam 50 ++ km dari rumah me. 

Masa tiba sana dalam pukul 3pm, cuaca agak panas. Terletak bersebelahan dengan Rumah Api Bukit Jugra. Permandangan sangat cantik cuma i agak cuak sebab berPS tepi bukit. Dania cam takut2. Errr me pun. Masa kami datang tu, takde pulak paragliding ni. Mereka berlatih kat atas Bukit Jugra ni lar. 

Jalan naik Bukit Jugra ni sempit juga tapi tak le sesempit Boh kat Cameron tu. Lagipun Bukit Jugra ni tak le tinggi mana pun. Naik ke atas ni sebab nak tengok permandangan selain berlatih paragliding. 
  
Kami sekeluarga dah sampai Bukit Jugra

Permandangan kat sini
Snow White kat Bukit Jugra

Signboard Bukit Jugra ni kemain cantik. Tiba dekat kena conteng2 dah...



Ni lah rumah api Bukit Jugra

Lepas ni kami singgah kebun buah. Nak tau apa.....entry lepas ni yek....:-) 


You alls dah pernah sampai kat Bukit Jugra?