Friday, October 28

Watak kartun

One day before paper lukisan, Dania practice le nak lukis tajuk watak kartun kegemaran. Mulanya Dania nak pilih melukis haiwan kesayangan tapi bila i tengok tajuk, watak kartun kegemaranku lagi senang. Mula mula i suruh Dania lukis mickey mouse je. Lukis je bulat untuk muka dan 2 bulat kecik untuk telinga tapi i fikir macam takut Dania tak minat pulak. Biar dia lukis apa yang dia minat. Kalau lukis princess pulak susah sebab nak lukis orang bukan senang. Dania terer lukis orang lidi jer...hehehe....fikir punya fikir....nah...kartun yang memang Dania minat......

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Jadilah watak kartun angry bird kuning ni. Nak lukis angry bird kuning ni buat segitiga kemudian masukkan paruh, mata dan bulu kening. Akhir sekali jambul. Siap!!!!.....ni practice je. Yang actual idok le i tau cemaner rupanyer. Dania cakap angry bird dia lukis besarrrrr. Kat luar tu i suruh warnakan dengan pensel warna.

Angry Bird lukisan Dania. Dania minat angry bird warna kuning.

2 comments:

Related Posts with Thumbnails