Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Wednesday, August 31

First time berbuka puasa di luar Ramadhan tahun ini

Tempat we alls kat sini. Special sikit sebab macam santai jer... tapi kan nama reservation Hasdullah boleh?...panggil dul boleh bang? hehehe. Dania kata keluarga sebelah tu classmate dia nama Danish...

Masa tiba tu terus air dan acar tiba....order nasi beriani ayam goreng dan kambing. Dessert tapai dan ice cream tapai...

****Gambar ni tak berapa sharp hasil kamera phone htc hubby....

Walaupun i dapat 2 voucher berbuka puasa kat Apple Restaurant Hotel Berjaya, akhirnya voucher tu i kasi kat kawan comper i yang juga menang. Sebab pe tau? Nak kena ambik voucher tu pukul 6.30 petang weekdays. Aduhhh cemaner tu? Dengan jam nyer. Takpelah i kasi kat my comper friend yang memang akan ke sana redeem voucher tu. Siap ada sesi fotografi pemenang sebab nak upload kat wall derang. Akhirnya pada 28 August hubby bagi cadangan nak bukak puasa kat JM Bariani. Cadang kat Kelana Jaya. Masa call tu baru 5.30pm. Dah habis dah untuk hari tu. Subang Jaya pun habis jugak. Akhirnya sebab rezeki kami, ada rezeki kami kat JM Bariani cawangan Puchong. Tempat reservation kami pulak kat luar. Alhamdulilah ada juga peluang kami berbuka anak beranak kat luar yer...

Tuesday, August 30

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua umat Islam :-)


Di saat ni my family dan family adik beradik nak berkumpul beramai-ramai di rumah my mom di Damansara dan solat aidilfitri dan ziarah pusara papa di Bukit Kiara. Kemudian bertolak balik ke Ipoh Perak berkonvoi ke kg my mom dan i pun lahir kat sana. Lepas tu raya kedua baru bertolak ke Alor Setar kg my hubby.

Selamat Hari Raya you alls. Walaupun i tahu, takde sape yang online di pagi raya eh?

Monday, August 29

Raya sale lagi

Dania happy lettew dapat kasut ballerina bling bling purple

Ha ni la kasut ballerina bling bling Dania....i rasa kalau Dania jalan nampak kasut dulu...hehehe

Ni pulak kasut mak dania. Bling bling jugak. Hubby cakap, dia pun bling bling jugak...hahahah

Ha ni beg pulak. Hubby cakap amboiiiih orang kaya baru ni...hehehe. Memang lama nak beli sebab beg lama tu mintak tukar doh. Charles & Keith....

I ada pergi shopping dengan Dania kat Sunway Pyramid pada 27 August pukul 8.30 malam. Jam sikit kat depan Bandar Sunway tu. Syok jugak shopping dengan si kecik ni sampai dia komplen penat. Keh keh. Mula2 cari kasut Dania dulu. Pusing2 dalam JJ Pyramid tu. Nak cari brand NYC sebab i sangat berkenan anak Red Mummy gegirl punya kasut raya tu kat N3 ni http://redmummy.com/2011/08/22/raya-raya-shopping/    aleh aleh brand NYC untuk orang dewasa je. I yang terbeli brand ni. I ada beli jugak brand Camel Active tapi malas lak nak upload. Sangat selesa sebab loafer tu. Lepas tu terus ke Party Princess. Geram2 tengok kasut budak fomfuan ni. Ditambah Party Princess ni memang ada jual jugak Party Dresses. Cantik2. Kasut Dania i berkenan satu ni tapi takde size. Cari punya cari sebab Dania nak warna purple. Jumpa juga 2nd choice of kasut ni. Sebijik cam ballerina sebab bling bling makhaihhh....Lepas tu terus ke Charles & Keith. Masuk je terus berkenan beg ni tapi i nak survey kedai lagi satu ni Bagz Bar sebab ada brand Paris Hilton. Masuk je macam tak berkenan so terus ke Charles & Keith semula dan tanpa teragak agak terus angkat 1 beg ni. Boleh jugak dijadikan sling bag. Dania dok sibuk sibuk cakap cepatlah ummi sebab kedai sume tutup kol 10.30 malam. Jam dah 10.15 malam. Sempat lagi singgah McD kat dengan Ice Rink. McD tutup lewat sikit. Pukul 11.00 malam. I makan fries dan minum air aje. Dania dengan air dan apple pie favorite dia....Nak keluar agak jam jugak. Tiba rumah dalam 11.00 malam. Ayah Dania dah balik dah solat terawih. Siap bebel bebel cakap shopping sakan nampak....hehehe...ye ke??? sendiri mau ingat haaaa......

Sunday, August 28

Majlis khatam quran dan solat terawih serta hajat school Dania

Suasana malam cafe tempat i melepak tunggu Dania habis school

Majlis khatam quran murid tahun 6

Dania yang paling kecik sekali 

Ada bunga manggar jugak. Dania kata macam orang kawin 

Dewan yang luas untuk solat terawih dan hajat

 My daughter Dania

Solat terawih 

Kat dalam bangunan ni pun ada tadika

Majlis khatam Quran dan terawih serta solat hajat ada dijalankan di sekolah dania. Ummi, ayah dan dania pergi le ke school dania seawal jam 7 petang. Ada majlis khatam quran untuk murid tahun 6. Selepas tu semua dibekalkan dengan air mineral dan kurma. Setelah solat maghrib baru makan berat. Ada macam2 juadah. Ikan besar gila, udang pedas, ayam goreng rempah, ulam2, buah buah, kuih kuih. Uihhh i makan udang yang sedap itu. Ayah dania boh berlambak dalam pinggan. Tak nampak nasi dah. Dania dan kawan2 makan dalam dulang. Share 6 orang satu dulang. Kat sekolah ni memang praktik makan dalam dulang tau. Selepas tu solat isya', terawih dan disusuli solat hajat untuk student yang akan menempuh UPSR dan PSRA. Majlis habis pukul 10.00 malam. Semua keluarga dibekalkan dengan bunga telur sempena khatam quran, bubur lambuk, chocolate dan roti jala serta kari. Seronok juga sesekali join aktiviti sebegini sebab dapat mengeratkan silaturrahim sesama insan. 

Pengetua sekolah Dania, Ustaz Jazlan Abdullah takde sebab menunaikan umrah.....

Saturday, August 27

Kucing ke ni?


Haiwan spesis ni i jumpa kat Pameran Kucing di Mydin USJ. Ropernyer saling tak tumpah dengan anjing. Dengan bulunya yang takde dan kulitnya yang nipis. Nak sentuh pun ngeri sebab garang ropernyer. Hehehe. Eiii idok le nak bela spesis kucing gini. Ropernyer tak comel langsung.

Friday, August 26

Animal lover

Dania dengan kucing favourite dia sebab dia kata kucing ni cute

Dania naik elephant..

My daughter yang sorang ni memang animal lover. Suka sangat animal macam kucing, rabbit dan yang sewaktu dengannya. Kalau nampak kucing atau gambar kucing mesti dia kata ala sayangnya.....ummi nya agak takut nak sentuh animal ni sumer sebab geli ngan bulu2 animal. hehehehe.....

You alls animal lover ke or Mr lover lover? hehehhe....

Tuesday, August 23

Jumpa artis oh........glam ke celebrity ni ?

Othman Hafsham dan teraju utama Karipap Karipap Cinta. Handsome ke Gambit ni? Nama makhaiihhhh Gambit?...

I jumpa pun secara kebetulan sebab Penyampaian Hadiah Mydin sekali dengan sidang media filem Karipap karipap cinta yang bakal ditayangkan masa aidilfitri nanti arahan Othman Hafsham. I idok lah beriya sebab setakat Gambit je kan. Kalau Aaron on je since i kenal isteri Aaron Aziz. Hehehe...ha ha...jangan mare aa....I tengok sepanjang i tunggu majlis penyampaian hadiah tu, takde sape yang approach nak ambik gambar dengan Gambit dan pelakon perempuan ni. Habis je majlis penyampaian hadiah i dengan selambanya approach Gambit. Othman Hafsham ulang balik ye Gambit. Pelakon perempuan tu cakap meh le kak kat sini. Ohhhh i sangat tak cam pelakon perempuan ni. Gambit i tau pun sebab dia berlakon drama bersiri 'Siong' yang ala ala Twilight tu. Dania masa ni memang tak nak bergambar sekali. I yang paksa....kalau i je nampak beriya pulak....hehehhe

You alls jumpa celebrity, berani tak approach nak bergambar?

Monday, August 22

Prize giving ceremony Mydin My Choice

We alls tiba Mydin USJ dalam 2pm. PIC kata kena datang 2.30pm. Makhaiihhhh jam la pulak nak parking dalam kawasan berbumbung Mydin. Nasib we alls dapat setelah round round banyak kali. We alls semua tunggu dalam kereta sebab Dania tengah syok tidur. Dalam kol 2.30pm, i daftar kat info counter. Kena tunggu depan KFC kat luar. Ada stage untuk promosi Karipap Cinta arahan Othman Hafsham. Lepas tu tunggu punya tunggu nasib la penyampaian hadiah start dulu. Kalau promosi Karipap Cinta dulu, maunya pukul berapa nak start dapat hadiah....


Ayah Dania main angry bird dulu dalam kereta....berapa banyak last daa bila i kata nak main jugak...

I dapat hadiah Ipad 2 i yayyyy. Kalau tak salam2 tak boleh ke?....tengok tu...i capai paper bag dulu. Ngehhh...

Pemenang bergambar beramai - ramai

Sunday, August 21

Kad raya dari Media Prima


Kad raya Media Prima lagik...

Pengirimnya...tadaa...

I dapat kad raya dari Media Prima. Tengok tengok dari Yanti Jamil rupernyer. My friend ni kerja kat NST. Sekarang kan Media Prima beli NST. Teruja juga dari Media Prima tu.Yanti ni terer buat cookies dan kek tau...nak tempah...click nama Yanti tu....:-)

Amboiiiii Nabil dan Dania ni.....ni masa Dania umurnya 6 tahun...

Nabil ni masuk iklan F&N raya lah, iklan chipsmore lah, iklan print Proton Inspira lah, iklan print RHB Spell it right lah......oh i pun tak tau iklan apa lagi....


Saturday, August 20

Entry santai : Beg duit raya


Ni lah roper handbag Dania nak kutip duit raya. Hehehehe. Dalam ni ada purse Barbie lagi. Murah je pun handbag ni. Hehehehe......

Adik2 semua beg apa?

Friday, August 19

Beberapa tahun dahulu dalam Majalah Keluarga

Beberapa tahun dahulu, Dania dapat peluang menggayakan pakaian kanak2 dalam majalah keluarga. Masa ni umur Dania baru 4 tahun iaitu pada tahun 2008. Keluar dalam 3 page. Dari rambut sampai hujung kaki semua baju dan aksesori sendiri. Rambut pulak i yang set kan dengan sepit. Masa ni i sangat suka dress up kan Dania. Fotografi dengan wartawan Siti Zurina. 




Tak lama lepas tu dalam tahun 2009, Dania, me and hubby masuk dalam advertorial Johnson & Johnson kerana salah seorang pemenang utama dalam contest mandi susu suami dan si manja semakin sayang untuk majalah Keluarga. Masa ni make up artist adalah touch up i. In between, me and Dania masuk majalah keluarga untuk segmen masak2. Gambar i tak jumpa la pulak. Actually me and Dania makan kat rumah my friend. So, kira feature mysister friend's la dalam tu. Me and Dania bagi meriah je sesi makan2 tu. Sekali lagi dengan wartawan Siti Zurina. 

Kali ni dalam tahun 2011, Dania dapat peluang menjadi cover untuk ruangan Si Comel. Jumpa lagi Siti Zurina ni. Kak Zurina ni still remember yang dia pernah bekerja ngan Dania padahal 3 tahun lepas tu. I ambik Dania kat sekolah pukul 3pm. Terus berdesup ke Karangkraf Shah Alam. I tiba dalam 3.16pm. Nasib tak jam. Lepas tu tunggu kejap sebelum kak Zurina touch up sket Dania. Anyway baju dah siap pakai dah. Masa photoshoot tu, orang kat situ puji sebab Dania ikut je photographer dan kak Zurina suruh buat apa. Kat depan tu dalam 10 orang jugaklah tengok Dania pose. Kalau i maunya i panik. Dania selamba jer. Pastu bila orang kat situ puji dania comel, tudung cantik.....happy lah dia nak buat apa yang disuruh. Taktik gak tu kan. Kak Zurina ni berkenan dengan baju dan tudung Fareeda Dania ni. Tapi bila tanya harga, i rasa sure terkejut tak??...Hehehe.....tudung budak macam harga orang dewasa tu. Huhuhu...sorang takpe. Kalau 2-3 mau i pening kepala gak. Lepas tu salin baju ke 2. I saje bawak baju lebih sebab takut kalau wartawan tak berkenan warna or baju pulak. Nasib on je. Shooting habis dalam 4pm. Lepas tu kak Zurina interview pepe yang patut. Oh macam i pulak yang masuk majalah. I yang beriya diinterview. Tapi ada jugak ditanya, Dania ni i train nak jadi model ke?. Oh jawapannya tentunya tidak sebab i nak train Dania berkeyakinan bila berhadapan dengan orang ramai dan juga memperelokkan social skills-NYA. Tu je....i idok le nak jadikan Dania ni model sebab Dania ni kata nak ambik I.T. tak pun jadi Dr gigi. Hehehe......masa nak keluar studio tu ada majalah E-baca dan Bintang Kecil dok mintak phone number. They all ni gamaknya ambik je peluang kalau ada di depan mata......

Tunggu je lah Majalah terbaru Keluarga kot kot terselit gambar Dania dalam ruangan Si Comel tu.  

Dania tengah tunggu turn ni. Muka sedikit masam sebab puasa..hehehe....

Thursday, August 18

BE raya


Nuffnang bermurah hati nak bagi 3 BE untuk i dari Nescafe, Maxis NYC Raya dan Prudential Are You Ready. Alhamdulilah. Rezeki raya la ni. Maknanya i kena extra rajin meng'hupdate' blog. Bersyukur. Kiranya BE ke 7,8,9 bagi tahun 2011. Now, 5 BE running dalam blog i. Thanks Nuffnang.

Pecah kaca pecah gelas,
Ada BE kena kerja keras


Pasar Ramadan


Masa lepas balik dari photoshoot kat Shah Alam, me and Dania singgah pasar ramadan atau Param kat depan stadium. Lama dah tak pergi Param kat sini. Dulu masa me study kat Shah Alam, rajin jugak pergi sini. Masa i pergi tu tak ramai sangat orang sebab baru pukul 4pm. Banyak betul gerai2 kat sini. Sampai tak larat lah nak berjalan. Dania dah kata tak larat nak berjalan lagi. Beli kuih2 1-2 jenis jer....Masa bulan puasa ni la nak jumpa makanan yang jarang dijual kat pasar malam....

Wednesday, August 17

Wahhhh masuk paper tu....

Dalam paper Sinar

Anak saudara i Azlinda atau Linda ni memang pandai la business ni sebab lahir dalam keluarga business jugak. Ayah mertua Linda ni abang ipar i iaitu abang kepada Mr Hubby. Family belah Linda ni memang ada catering. Tiap tahun Linda ni dok sibuk buat kuih raya untuk tempahan tu.....ehmmm mak tam jugak kuih tunjuk2 jew....he he he...silap2 beli jer kat anak sedara. Amacam???

Linda ni jugak salah seorang pemenang Macy Celebrity Sofa Contest di SINI. Amboihhhh nak lawan tokei kah?...hihihihi....eh takpe kan..persaingan yang sihat....

Lagi gambar dari hasil lensa Zubye

Zubye ada upload lagi gambar2 photoshoot family i kat blog. Wahhh very the besar gambar2 dia tau.....Click SINI kalau nak tengok yer....i nak upload banyak2 gambar jenuh pulak nanti nak bukak page i. Gambar kat page Zubye memang size besar. Cantik2 gambarnya. Kalau dulu i suka je tengok gambar kanak2 kat page Zubye sebab sejukkkk mata memandang......

Memanglah banyak photographer kanak2 kat luar tu. You alls ada favourite photographer x?


Makanan bayi mengandungi kaca?

Bahaya ni sampai ke tahap kena pulangkan makanan bayi Nestle yang dibeli kerana dikhuatiri mengandungi kaca. INFO selanjutnya di SINI Hanya untuk makanan bayi Nestle P'tit Pot Recette Banana di Perancis sahaja. Fuhhh nasib bukan kat Malaysia ye dak???....



Macamana la tu gamaknya yer? Makanan bayi pun they alls tak jaga....

Tuesday, August 16

I dah OTW ni....

Di saat ni, i dah OTW ke Shah Alam. Ada sesi fotografi dengan sebuah majalah. Dania dah siap pilih baju apa dia nak pakai......tudung of course Fareeda Kids Dania.....yer....nama tudung ni tudung Dania so sesuai la untuk Dania ye dak?......Harap2 Dania dapat berikan komitmen yang tinggi. Macam la job apa yer.......



****Paling best kenangan di hari tua ye dak......

Menang voucher berbuka puasa di hotel tapi macam tak happy.....why???


Ada mini contest kat Berjaya Hotel. Pemenang dapat 2 voucher berbuka puasa di Big Apple Restaurant di Berjaya Times Square Hotel, KL. Pemenang berdasarkan siapa yang dapat kumpul 25 likes di post-nya di wall Berjaya Hotel. I akhirnya dapat la 25 likes. Ada 5 pemenang. I yg no 5. Tup tup, bila announce winner, i bukan salah seorang winner. Bila i tanya, dia kata sebab i tak reply inbox. PIC dah inbox i 2 kali. Disebabkan i tak reply, terus yang ke-6 tu jadi winner. Pelik tau....sebab i tak dapat apa2 inbox dari PIC. Akhirnya Berjaya bagi jugak i 2 voucher sebab i tanya direct kat wall dia sebab2 i tak menang. Agaknya kesian kot kat i....hehehe. Tapi yang tak bestnya........kena ambik voucher hari Khamis pukul 6.30pm. Apa kes lak kan? Dengan jamnya masa tu. Kalau la i pergi ambik pukul 6.30pm, pukul berapa pulak i nak reach home. Ehmmm.......ikhlas ke tak ni?...layannnnnn......

Monday, August 15

Cuppies


Comel tak cuppies kat atas tu?. Mr hubby teringin nak makan cuppies Wondermilk. Semalam singgah Wondermilk. Beli sikit2 makan tak  puas sebab sedap sangat. Jadi ambik terus 1 box. Masa tiba, banyak cuppies yang dah habis especially vanilla flavour. Masa dah bukak puasa kemain lagi si kenit itu makan........bukan je hubby je suka makan....me and dania pun. Kuat betul penangan cuppies Wondermilk......

You alls suka cuppies tak ???

Sunday, August 14

Hasil lensa Zubye dari Eyes of Grace





Ni ada few photos hasil lensa Zubye. Cantik sungguh gambar2 Zubye ni....hehehe...boleh buat hantar contest gitu. 



****selamat berbuka puasa yer....u alls masak ke? Kebetulan hari ni hubby kata nak beli nasi goreng ayam seksyen 14. 

Personal shopper for my sis

Warna latar kuning ni sebenarnya darker dari gambar ye....dan bunga tu memang warna orange tapi dalam ni cam merah....

Actually, dah few times jadi personal shopper to my sis. Beli birthday present, beli tudung dan latest beli baju kurung untuk anak2 sedara i. Maknanya anak my sis la ni. Untuk Sofiah dan Adlina. Kebetulan i nak ambik CD kat studio Zubye kat Bangi so dekat je nak singgah Fareeda tu. Masa i datang ramai jugak dah tiba dan sibuk2 memilih untuk raya la ni. Pilih punya pilih, i end up pilih baju kurung ni. Sangat comel ok. I beli siap dengan tudung sedondon. 

Bukan senang ok nak jadi personal shopper ni. 2-3 kali dok call call adik nak tanya pendapat. 




****you alls pernah jadi personal shopper untuk siapa?
****to ema....100% comel baju kurung ni....sangat comel kalau Sofiah dan Adlina pakai....

Pi mai pi mai tang tu

 
I masih ingat lagi cerita ni masa i sekolah rendah dah ada dah.....i bet semua pelakon tu dah berumur la kan. Sekarang ni ada siar balik kat TV. Hubby dok tengok cerita ni. I tengok2 gitu je....Adakah ini tandanya Mr hubby dah tua??? Hehehehe.....
 
Ada yang minat ke dengan watak Lucy, Pak Uda, Mak Uda, Budin, Mat Deris tu???  Arwah papa i pun tengok jugak citer ni. I rasa zaman tu, citer ni paling best kot...
 
 

Saturday, August 13

Salah seorang winner Macy Celebrity Sofa Contest

Print screen from Macy's facebook wall

Hooray, Macy dah announce winner kat facebook wall....actually dah dapat email dah. The thing is, i tak sure dapat apa. Kalau ikutkan dapatlah ******. Black and white takde so baiklah i zip mulut i.....Nanti dah dapat depan mata baru boleh cakap. Tahniah juga kepada blogger Wan Amira dan Anje sebab menang jugak. Juga kepada anak sedara i Noor Azlinda.

BE Celcom channel X


Apa tu apa tu??? Yeah....BE menjelma lagi. Kali ni dengan Celcom channel X. Harus rajin update blog supaya masyukkkk......BE yang static je earning tu dah menunjukkan kemajuan. Dah ada balik kat blog dan running lagi. BE Mamil Gold tu. Wahai BE, running lah lelama yer.....

Terima kasih Nuffnang


****BE ke-6 2011

Friday, August 12

Hijab dari Heliza

Wahhhh....Heliza AF dah jadi businesswoman la. Dah ada Heliza Helmi Hijab. Boleh la browse kat sini kalau nak tengok Hijab yang cantik cantik ni. Bagi yang tak tau, Heliza ni model iklan Garnier. Gadis yang bertudung tu. Manis je dia ni....
 
TVC taken from You tube



****style sekarang ni bershawl shawl ek....macam ala ala orang Arab...

Kurma Upin Ipin


Hubby pesan suruh beli kurma, jadi lepas ambik dania kat sekolah i singgah Giant. Dania berkenan nak ambik kurma Upin Ipin ni. Pandai marketing they alls ni. Ambik watak kartun jadi packaging kurma. Akhirnya kurma jenama lain yang i beli. 

Dania suka jugak tengok Upin Ipin selain Disney Junior tu........ 

Thursday, August 11

Photoshoot Majalah

Tadi, i dapat call untuk photoshoot bagi sebuah majalah di Shah Alam. Tarikh photoshoot next week di pejabatnya di Shah Alam. Teruja juga ni. Tapi untuk Dania. As usual, ummi dier yang excited. Nanti i update which segment yang Dania masuk tu......

Mood untuk menulis tu tak mari lagi sebab kepala ni nyut nyut....panas sungguh lah......

Wednesday, August 10

Baru je sebut 'M' dah hantar email


Satu 'M' dah reply. Macam tetau je i ada buat entry pasal hadiah tak dapat ni. Tup tup selepas entry keluar esoknya i dapat email ni. Syukur alhamdulilah. Next week prize giving ceremony untuk contest Mydin. Alhamdulilah....i bakal mendapat gadget I Pad 2. Actually my hubby excited jugak pasal gadget ni. Nak beli boleh tapi entah berapa lama nak kumpul duit tu.....bersyukur sangat2.....

Ni first time i menang contest dari Mydin facebook. Kena pose creative dengan lambang Mydin. Gambar yang menang sangat creative. Terasa kecik je gambar i compare dengan yang lain. Nak tengok, sila ke sini


****'M' kedua ni senyap jer......

Tuesday, August 9

Tunggu hadiah dari 2 'M'

Sebenarnya mode tak sabar nak tunggu hadiah dari contest dari 2 'M' ni. Satu dari contest yang dah pun announce winner walau berkurun nak tunggu result winner tapi takde follow up pun atau email tentang bila nak collect hadiahnya.

'M' kedua pulak, dah dapat email congratulations tapi tak confirm pulak apa yang dimenangi. Kat dalam facebook pun senyap je. Takde pulak senarai winner dan hadiah yang akan dimenangi. Yang handle pulak bila i surf the net company yang dealing dengan event management since contest yang i masuk ni deal dengan celebrity. Bila i email PIC, dia kata nanti akan ada orang yang akan call tapi until now still senyap lagi. Pulak tu contact i suruh email details kat post i di wall 'M' bukan personal inbox i kat facebook. Kalau i tak pergi page 'M' ni i tau ke?. Ish macam2. Lembab sungguh nak bagi hadiah2 ni pun.....

Bulan puasa je sume ni jadi slow.......hmmmm.......

Mood memasak tak mari hari ni tapi ......


Mood memasak i tak mari hari ni. Mulut i pot pet pot pet. Sabar ye Abang Has-ku. Akhirnya i berjaya masak sotong goreng tepung dengan lauk2 iringan seperti kailan goreng dan ikan masak kicap. Simple gila sotong goreng tepung ni.

Bahan2 : 

1. Sotong dipotong bulat2
2. Tepung Gandum
3. Serbuk kunyit
4. Garam secukup rasa
5. Bawang besar dipotong bulat
6. Daun kari
7. Garam secukup rasa

Bancuhkan tepung dengan serbuk kunyit dan garam bersama sedikit air. Jangan terlalu cair. Masukkan sotong. Kemudian gaulkan sebati. Gorengkan sotong sehingga kekuningan. Agak2 sotong dah nak masak, masukkan bawang besar dan daun kari.  Sedia untuk dihidangkan. Daun kari tu buat sotong wangi.



Monday, August 8

Me dalam rancangan Nugrow Nufamili TV3

Taken from You tube
I di minit ke 1.51 tengah buat susu.

Tahun 2008, i ada masuk rancangan Nugrow Nufamili. Dihoskan oleh penyanyi kecil molek Amy Mastura. Me and Dania masuk dalam segmen diet anak. Masa tu Dania 4 tahun tapi cukup sporting bila crew suruh Dania buat buat macam tidur. Cute sangat. Ye lah umur 4 tahun dengan stranger depan we all yang ada 2-3 orang. Kira sporting la tu. Anyway, Amy Mastura tak datang rumah i. Shooting dibuat pada bulan puasa lagi. Kawan i ada 3 orang i recommend masuk rancangan ni. I ada jumpa Amy Mastura masa tengok shooting rumah my friend dekat Shah Alam. Shooting i bermula pada pukul 9 pagi - 2 petang. Padahal kat TV tunjuk berapa minit je pun. Dania sangat sporting bila pakar pemakanan suruh hias pancake Mickey Mouse. 

Sunday, August 7

Fenomena Angry Bird

Print screen taken from HERE

Fenomena Angry Bird melanda negara kita. Ohhhh i pun terkena gak tempias sebab main game ni. Kalau you alls google ni kat search engine google chrome, ada game ni for free. Anak sedara i, si cutey pie Zharif ni minat Angry Bird jugak. So tak hairanlah birthday cuppies Angry Bird. Angry Bird ni free download dalam phone yang ada android macam Samsung dan HTC. I main angry bird phone hubby sampai habis semua level....ambikkk...hubby level tak habis pun. Main lastik lastik je ni. Burung aka angry bird yang dijadikan burung lastik. Dalam angry bird Season, angry bird ni kena lastik B*** (oink oink warna hijau) dan dalam angry bird Rio kena lastik Monyet. Yang best dan challenging sangat tu bukan sekadar lastik B*** atau Monyet tapi ada halangan halangan seperti besi, pokok kelapa, kayu, kaca. Kena fikir cara macamana nak bunuh kesemua B*** atau Monyet tu. Kalau tak mati, kita tak boleh pergi stage lain.....

Angry Bird ni ada banyak jenis. Kalau angry bird merah seperti gambar tu, tak sekuat mana pun kalau lastik, angry bird hitam kalau lastik akan meletup macam bom, angry bird putih kalau terbang akan melepaskan telur yang jadi bom tapi tak sekuat bom angry bird hitam. Angry bird biru pulak, angry bird yang kecik je saiznya. Akan pecah tiga menjadi 3 ekor angry bird kita click semasa dia terbang.

Barangan angry bird banyak di pasaran. I jumpa patung, pencil case, bantal, sticker........memang dah jadi fenomena sekarang ni.



Ada yang minat angry bird ???


Saturday, August 6

Ubat Harimau


Iklan ni i ternampak ditampal di pokok je. Comfirm illegal ni. Tapi kelakar jugak ayatnya tu. 1 biji - Harimau Hari Hari Mau. Jangan sekali kali cuba. Takut memudaratkan kesihatan. Pastikan ubat kita ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.



****banyak je i nampak iklan ubat kuat ni ditampal di papan tanda jalan.....

Friday, August 5

Fareeda dah mula terbang dengan ........

Taken from HERE

Wahhhh i tumpang bangga juga jenama Fareeda dah masuk Air Asia Megastore. Mara setapak lagi dalam bidang perniagaan untuk maju. Harap harap lepas ni harga Fareeda boleh maintain. Takut2 dah glam makin mahal pulak.....

Sekian cerita Fareeda......:-)

Suami yang hilang telah ditemui

Baru je pagi tadi i keluar N3 pasal suami salwa yang hilang di SINI. Tup tup masa pergi wall facebook my friend Emma Novianty, suami Salwa telah pun selamat ditemui tetapi....dalam keadaan keliru. I wonder apa penyebabnya yer? Hanya Allah yang lebih mengetahui.


Print screen taken from facebook


****eh...ramainya kawan fb i yang kenal Salwa ni...