Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Saturday, July 31

Tik Tok Tik Tok Bayiku Bersama Erra





Semua gambar gambar di atas, i ambik dari facebook

i Love JOHNSON'S® baby's

. Tengok la bajuku. Sebijik warna latar set ni. Biru lembut dan putih....

I di dalam rancangan Tik Tok Tik Tok Bayiku bersama Erra. Disiarkan pada 22 Julai 2010 yang lepas di TV9 pukul 7.35 pm. Timing sangat tak sesuai la...

Friday, July 30

Happy Happy Happy

Kenapa saya happy yer??

1. Baju perloved item i telah terjual 10 item dan Rain Coat telah terjual 4 unit. Alhamdulilah rezeki. Sebabnyer akhir bulan ni i nak pindah jadi boleh la top up sikit2 kan.....i ni kan surirumah.

***Thanks to buyer name Nisaa, Ifa dan Jona......***


2.I dapat call dari Kimberly Clark mengatakan i'm one of the winner untuk contest Holiday On Us. I tak berapa sure which item i akan dapat either Hadiah Keempat atau Saguhati. 

Fotostat je yg ada. Yang ori semua i dah hantar contest ni. I hantar 35 borang sebab contest ni pemenangnyer berdasarkan borang yang dihantar paling banyak. Thanks to papa dan adik i Elza yang memberi resit kat i kebetulan my papa pakai tisu scott dan adik i guna Huggies untuk baby zharif dan Kleenex. ooohhh lupa, Mek Su bagi resit Kleenex. 

Hadiah Keempat RM500 X 10 orang - Beg perjalananan troli bernilai RM500

atau
Hadiah Saguhati RM250 X 20 - Beg Galas perjalanan bernilai RM250

 Walaubagaimanapun i x sure yang mana. Yang pasti i suka dapat yang saguhati sebab beg troli i dah ada dan insyaallah boleh dibawa bercuti akhir tahun nanti.....Tau kenapa i tak sure?? sebab i terletak telefon awal sebab terlalu excited. Belum menang Hadiah Utama tu....ha ha ha....

3. I dapat call dari salah satu Majalah Keibubapaan yang akan interview i untuk ruangan ibu ni la....i rasa sangat berbesar hati dan rasa rendah diri jugak dalam pada masa yang sama. Sebab ibu2 yang masuk ruangan ni bukan calang2 orang tau. Masing2 dengan pekerjaan yang hebat sedangkan i hanya seorang surirumah. Insyaallah i akan cover topic contest. Seorang surirumah yang suka memasuki contest dan pernah memenangi beberapa contest. I dapat call ni masa i sedang enak tidur kejap waktu petang. Maunyer tak terkejut dapat call. Hahaha...agak blur blur i jawap. I remember i say haaaa??? bila wartawan kata nak interview.    





Thursday, July 29

Femmecity 2010 KL Convention Center 30 July - 1 Aug 2010

(Untuk image yang lebih besar, click pada photo yer...)

The Star ada hantar i email pasal Femmecity ni. Kepada semua yang bernama wanita silalah berkunjung ke sini.....I pun macam nak pergi. Mungkin bawak sekali wanita 'kecik' bernama Dania. hehehe :-)

I smell food giveaway by Ibu Emir



Jom join nak??? contest Ibu Emir ni. Hadiahnyer tentulah food jugak. Kalau nak join....

Click link HERE

Pemenang ditentukan oleh Mr. Random Generator.

Wednesday, July 28

Kenduri kesyukuran

I pergi kenduri my friend dia bukak kedai dobi dan kain di Shah Alam. My friend buat doa selamat sempena pembukaan kedainyer. Jadi, my friend ada buat 2 kambing golek. Kalau u all tengok, sebijik macam ehem ehem. Makanan catering pulak, siang lain, malam pulak dibuat nasi beriani. Siap ada kanopi kat depan kedai. Kira besar jugak majlisnyer. Catering dari TUDM. Jadi trak askar yang besar tu kat depan kedai.

I ambik roti ni cicah kari dengan buah buahan

Ada kawan my friend bagi ni. Selalunyer pembukaan kedai bukan bangsa kita yang buat macam ni. Yang bagi kat my friend pun bangsa lain.

Hadapan kedai my friend. Sebelah butik Sireh Pinang Seksyen 9, Shah Alam. Jemputlah datang. Tuan kedai pun lembut jer...he he he. :-)

Baju kerawang dari Indonesia dan telekung. My friend memang asal Indonesia. Maknyer jual tudung, telekung, kain2 import dari Indonesia kat Jalan TAR, KL nun.

Me and my friends. My friend ina xder dalam gambar....

Ooops lupa nak introduce, my friend ni nama Gusrina. Orangnyer sangat sweet kalau u all tengok. Anaknyer ada sorang tu nama Daanya (Pronounce as Dania jugak). I memang 1 bilik dengan Gusrina ni dari i kat UITM Terengganu sampai menyewa rumah kat UITM Shah Alam. 




Tuesday, July 27

Anda pemandu bagaimana?

Hari ni i sangat angin. Bukannyer sebab makan banyak halia tapi sebab kerenah pemandu kat Malaysia ni.Kat setiap gambar ni, kereta i warna biru. Kereta pemandu lain diwakili dengan warna merah sebab dalam citer Star Wars pun pedang orang baik warna biru, pedang orang jahat warna merah...hee hee.....

Senario 1 : Kete i jalan lorong utama kat parking lot, pastu ada kete ni terus reverse dari tempat parking dengan laju sebab dia nak keluar parking. I hon. Amboiiii melawan pakcik tu. Takde sivik langsung walau dah tua. Siap lawan i tengok dengan muka bengis. Bila i tengok mirror kat kereta i, dia dok pandang kereta i lagi. I pun baik la cabut. Kalau nak reverse tu uncle, tengok la belakang dulu. Jangan reverse laju laju. Ingat kete uncle je ke kat situ???.


Senario 2 : Ada 3 lane kat jalan ni. i lane tengah, pemandu lagi satu fast lane atau lane laju. Kami di dalam arah yang sama. Dengan tak bagi signalnyer terus masuk pancung depan i. Terkejut la i. Terus emergency brake. I hon panjang kat kereta ni. Terus dia pecut. In fact motor kat belakang kereta ni pun hon kat pemandu ni. Nasib masa i tekan emergency brake, kereta belakang jauh lagi. Silap2 haribulan kena sondol kereta i sebab jalan ni menuruni bukit. 

       
Senario 3 : I kat lane kiri di jalan dua hala. Bertembung dengan Mercedes dari arah bertentangan. Masing2 nak masuk jalan yang sama jadi i suruh dia masuk dulu. Bila dia masuk, dia parking melintang kat situ. Macamana plak i nak masuk jalan ke kiri tu. Terus i hon dia. Nasib la faham. Dia park kat tempat lain. Ada ke patut, nak beli goreng pisang punyer pasal, parking ikut sukati dier je. Bila dia dah jalan, kena hon pulak dengan orang lain sebab main keluar dengan lajunyer. Kereta kat belakang dier hon la. Kalau tengok kereta yang besar itu dah kira educated punyer orang la kan tapi attitude fail. 


Monday, July 26

Pemenang GA I LOVE YOU 2010

Pemenang GA I LOVE YOU blog My Small World tahun 2010

Tahniah kepada semua. Pemenang akan dihubungi melalui email. Nama blog akan ditukarkan kepada nama blog anda.  Disebabkan banyak gambar yang dihantar comel-comel, i dah tambah lagi 2 watermark dari http://eybizzonline.blogspot.com menjadikan 4 pemenang kesemuanyer...... 

Juri dengan sebulat suara telah memilih



Nama anda :Nurul Izyanni
 
http://danish-full-of-luck.blogspot.com/2010/07/giveaway-i-love-you.html

izyanni@gmail.com 


Anda memenangi Watermark Whitey Mommy ini




**********

Nama anda : leily®


http://lilo80.blogspot.com/2010/07/giweaway-i-love-you.html

leily8480@yahoo.com

Anda memenangi Watermark Whitey Mommy ini

 ***********



 

Nama anda : Fauzana


 http://ibudamia.blogspot.com/2010/07/giveaway-i-love-you.html

nanamrul@yahoo.com

Anda memenangi Watermark eybizzonline ini

**********


Nama anda : Suzi Fadhilah Ismail

http://suzie284.blogspot.com/2010/07/giveaway-i-love-you.html

suzie284@yahoo.com


Anda memenangi watermark eybizzonline ini



Tahniah kepada semua pemenang, yang tak berjaya jangan putus asa yer.....
Jangan lupa untuk berkunjung ke blog My Small World untuk update terkini dan GA yang akan datang.
Salam kenal kepada anda semua. 





Majalah Princess

I pergi ke Pejabat Chuang Yi ni yang mengeluarkan majalah Princess edisi Bahasa Malaysia untuk mengambil hadiah buku PTS yang bernilai RM60. Kebetulan sebelum tu Ayu dah pergi ambil tapi just dapat satu buku. Haaa???.....bila i pergi ambik hadiah, i terus cakap akak nak ambik hadiah buku PTS berharga RM60. Tak percaya check majalah tu balik. Bila check memang ternyata i akan dapat hadiah buku PTS worth RM60 jadinyer i dengan selamba mintak nak ambikkan hadiah untuk Ayu sekali sebab tadi Ayu dapat 1 buah buku je. PIC tu ikut je. Dengan tak mintak signature i, main bagi je. Kalau la orang lain yang ambik kesempatan, tak ke dah lama kena kebas tu buku tu??....


 Chuang Yi Publishing

I menang contest Hari Ibu dan dapat hadiah buku2 dari PTS worth RM60

Lepas ambik buku tu, i Dania dan ayah (Kebetulan cuti hari ni) pergi la makan kat Jaring di bandar Sunway. Sambil2 tu call Ayu sebab nak pass buku yang dapat tu. Ayu pun ada kat Sunway sebab nak pergi bayar Parent Child Nutrition Workshop under Nestle. I mintak tolong Ayu bayarkan untuk i la. Pastu jumpa Ayu kat Mc'D Bandar Sunway tak jauh dari Restoran Jaring dan pass Ayu buku2 dari PTS tu. Dania beriya nak bagi Aunty buku2 tu. 

 Jumpa Ayu di McDonalds Bandar Sunway 

Ni la iklan Parent Child Nutrition Workshop. Sesiapa yang berminat, jom la....

 NESTLÉ Healthy Kids Parent-Child Nutrition Workshop NESTLÉ Healthy Kids Parent-child Nutrition Workshop.
Date and Time : 7 August 2010 (1.00pm-5.45pm)

Venue : Ballroom, Royale Bintang Hotel, Mutiara Damansara

Admission : RM10 per family. (Exchangeable with a goodie bag from Nestlé worth more than RM25)

Get the expert opinion on the best nutrition for your child.
   

Untuk keterangan lanjut layari http://www.nestle.com.my

Sunday, July 25

Kanak-kanak GA I LOVE YOU 2010

Pejam celik Pejam celik, dah berakhir GA blog My Small World. Terima kasih di atas penyertaan anda. Panel juri akan menilai setiap satu gambar yang dihantar. Pemenang akan diumumkan dalam masa terdekat. So....Good Luck!!!!




Gambar-gambar yang dihantar sangat istimewa, menyebabkan panel juri pening nak memilih pemenang. Walaubagaimanapun, menang atau tidak memang adat bertanding. 

Sila semak, jika ada yang saya missed gambar kanak-kanak comel ye.....

Hadiah Birthday di IKEA

Trip menaiki LRT kali ni sempena request Dania nak naik LRT. I nak pergi ambik goodie bag kat Red FM sebab i masuk contest Red FM 5000 Minutes. I tak dapat jawab jadi dapat goodie bag je. Kalau dapat jawab, RM5000 tu. Takde rezeki. Cuba lagi....Misi menaiki LRT, bermula di Taman Paramount.

 Dania kata best naik LRT. Singgah beli biskut Tiger kat LRT Taman Paramount kat News.com buat bekal.


Gambar mereka yang tak prihatin tempat duduk ini dikhaskan untuk orang kurang upaya. Inilah senario masyarakat kita. Kita kena standby la tempat duduk ni untuk mereka yang kurang upaya. Jangan duduk sini unless anda kurang upaya. Kebetulan they all duduk depan i. I buat2 snap gambar atas tanpa flash. Uii kalau flash kena marah pulak....

Turun di KL Sentral, kemudian kena jalan kaki boleh tahan jauh jugak untuk menaiki monorel di seberang jalan.

Di stesyen Monorel

Dania di dalam Monorel. Tempat duduk berwarna warni

Stesyen Titiwangsa 11 stesyen dari sini. Stesyen yang paling akhir sekali. Setelah ambil goodie bag yang tak berbaloi itu. Ha ha. Next time tak nak ambik dah. Kami singgah makan kat gerai berdekatan situ. 

Bihun Sup Utara dan segelas Teh O Ais share dua beranak sebelum berjalan kaki ke Stesyen Monorel Titiwangsa.

Terpaksa mendaki tangga yang tinggi untuk menaiki Monorel

Monorel balik pula seatnyer macam ni....

Check in gate untuk menaiki LRT di stesyen KL Sentral. I tak guna flash la. Macam polis je tu....hee hee....

LRT kami dah tiba ye....

Ambik kereta kat Taman Paramount, bergegas pulak ke IKEA. I nak tebus voucher RM20 IKEA. I nak beli hadiah harijadi Zharif.

Dania main-main dulu kat sini

Dania wajib ambik troli kecik ni walau takde barang. Nanti sibuk la suruh i ambik barang apa nak beli.

Jualan Bulan Julai. Sheep skin ni. I memang dah aim lama tapi mahal. Akhirnyer terus angkat 1 sebab hanya RM79 je.

Singgah jap beli ice cream kat sini

Comotnyer Dania makan ice cream

Dania dan Ummi Dania

Lapik pinggan, sudu, mangkuk Ikea buat Zharif dan rug bulu kambing ni i punyer...Yeehaa...