Tuesday, October 18

Begitu rupanya....

I baru je balik dari menghantar borang2 contest kat Pejabat Pos Kelana Jaya. Alamat borang contest tu kat Pejabat Pos Kelana Jaya. Actually contest ni hadiahnya tiap minggu until December. I nak aim untuk minggu ni. So i pun terus direct ke Pejabat Pos Kelana Jaya. Lepas dah lekat setem, i pun tanyalah kat kaunter lepas hantar kat Pejabat Pos ni then hantar mana?. Rupanya surat2 yang dihantar ke Pejabat Pos Kelana Jaya itu (walaupun alamat kat Post Box di PP Kelana Jaya) semuanya akan dihantar ke  Pejabat Pos Seksyen 21, Shah Alam untuk dimatikan setem. Makna matikan setem tu cop mel di atas setem tu so orang tak boleh gunakan lagi setem tu. Kalau ikut logik la kan....dengan posmen nak bawak surat ke Pejabat Pos Shah Alam tu satu hal la pulak. Masa nak membawak surat yang telah habis dimatikan setem dari Pejabat Pos Shah Alam jugak satu hal. Jadinya kalau nak hantar borang peraduan tu kena plan betul2 tau. Itu tak termasuk despatch company peraduan yang nak mengambil semua surat2 tu. Even posmen tu pun kata kekadang despatch tu datang, kekadang tak datang. 

Kes i pulak, i terus merayu kat abe posmen tu untuk terus letak surat tu kat post box and i tolong pangkahkan setem i tu. Jadinya surat2 i akan tiba terus ke company tu kalau despatch ambik tak payah lagi surat i tu dihantar ke Shah Alam. 


Perjalanan surat :
PP Kelana Jaya ----> PP Shah Alam Sek 21 ----> PP Kelana Jaya ----> Dispatch ----> Organisasi


Lepas tu disebabkan surat2 i skip tak dihantar ke PP Shah Alam, udah abe posmen tu bersyarah kat i. Siap tunjuk macamana nak matikan setem. Berapa banyak surat yang nak dihantar ke Post Box tu. Wahhhhhh banyaknyer surat untuk Post Box tu jer. Yang tak tahan tu abe posmen tu siap cakap bukan senang nak menang tu. Tengok tu banyak surat tu. Kalau kita sorang je memang le boleh menang. Hmmmm actually i buat2 macam tak tau apa2 jer. Abe posmen tu tak tau yang i pernah jugak menang contest under the same company tapi kita nak minta tolong abe posmen tu so janganlah buat macam kita ni terer sangat. Hehehehe....Lagi abe posmen tu cakap lagi dekat nak tarikh akhir, lagi banyak surat.


Moral of the story, kalau nak hantar borang contest lagi awal lagi bagus sebab peluang nak menang cerah sebab saingan sikit.

5 comments:

  1. nie mesti contest milo eh..
    kalo menang mesti rasa bertuah kan..

    ReplyDelete
  2. heehh me tau contest apa...shhhh :) moga2 ada rezeki kita..amiin

    ReplyDelete
  3. yerker.. mesti contest geng u yang join nie..
    gud luck yer..

    ReplyDelete
  4. laa ye ke kak..rupanya jauh benaa journey surat2 ni kan.. saya tahu contest apa..hehehe.. bkn main lagi paksa kawan ofic g pos kat post office KJ..haha. rupanya nak kena g shah alam lagi.. hoho..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails