Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Thursday, October 30

Barangan dari United Kingdom. Terima kasih adik!!!

Masa ni baru jumpa ajer barang-barang yang memang adik saya nak bagi saya. Saya dapat tray Portmeirion dan pisau Jamie Oliver. Ni bukan plastik yer. Ni tajam. Ada pulak yang kata pisau Jamie Oliver ni pisau plastik sebab warnanya yang ceria. Hehehe. Saya ada open for booking pisau ni kat facebook. Ramai yang berminat nampaknya :-) 


Kasut high cut Clarks untuk Dania harganya 5 pound sterling. Dalam RM25 duit kita. Kasut Dania berkilat-kilat. Selain daripada tu helmet cute 'Animal in Love', sweater Converse dan jeans GAP. 


Hubby dapat T Shirt Hard Rock Berlin. Hubby my sis yang lagi satu dapat yang Copenhagen. 


Kalau pandai membeli kat UK tu boleh dapat harga yang sangat berbaloi. Ada sorang kawan saya, adiknya juga belajar kat UK tapi maybe sebab adiknya lelaki kot so takde la shopping sangat macam adik saya ni haa....Hehehehe.....

Hari Malaysia di Pulau Pinang Part 2

Entry post ni kesinambungan dari entry di sini. Pagi sempat breakfast di hotel. Kami turun dalam pukul 8 lebih dah tak dapat tempat kat tepi kolam renang. Jadinya dapat tempat kat dalam. 


Kalau makan tepi kolam renang ni syok ni. Open air sikit. 


Lepas makan terus ke Bukit Bendera. Sebelum ni Bukit Bendera tutup sementara nak upgrade. 


Line beratur dah panjang dah ni. Kalau nampak kat hujung ni ada lelaki yang berbaju warna biru, berdekatan dengan lelaki yang berbaju belang tu....tu kawan saya kat sekolah rendah. Saya masih ingat lagi namanya. Full name ok. :-) Sempat la bertegur sapa. 


Ni la keadaan dalam train nak mendaki Bukit Bendera. Train sangat laju. Ni la train terbaharu yang akan membawa kita ke puncak Bukit Bendera. Train yang lama slow ajer. 


Cantiknya permandangan kat atas ni. 


Gambar ni macam Mr Owl tu pegang Dania. 



Hubby dan Dania. 


Ni ummi dan Dania pulak. 


Permandangan kat atas Bukit Bendera. Kami tak masuk pun Owl Museum. 


Ni tempat meletakkan mangga kunci. Macam ala ala kat Korea kan? 


Close up sikit mangga kunci dan Dania. 


Jam pun dah menunjukkan jam 12 tengahari. Time to eat....



Saya punya kuey tiaw ladna. 



Hubby punya kuey tiaw kerang. 


Dania kenyang nak makan benda berat jadinya Dania makan banana split ni. In between saya suap juga kuay tiaw saya tu. 


Mangga ni sangat sedap. Ditambah pula dengan ice cream. 


Time gayat bila train nak turun bawah. Laju ok.....kalau anda semua datang jalan jalan ke Pulau Pinang, singgah Bukit Bendera ya....


Betapa lamanya nak keluar entry ni. :-) Dah keluar phewww...... :-)

Tuesday, October 28

La NIAR Boutique & Cafe terasa bagaikan di rumah

Busy betul beberapa hari ni dengan orang tanya harga Lego etc. Oh ya saya juga tolong jual Lego yang adik saya bawa dari UK :-) Banyak yang nak update kat blog tapi kekangan masa la pulak. Tambahan pulak wireless keyboard saya ni battery dah weak. Kena pulak beli batttery. Hishhh....

Saya ni now dah jadi reseller untuk blouse muslimah Sumayya. Pernah dengar tak?. Mungkin ada yang tak pernah dengar kan. Actually blouse muslimah Sumayya ni dah lama ada kat pasaran sebab masa Dania 5 tahun rupanya dah pakai blouse Sumayya. Baru ajer saya perasan. Hehehe. Sekarang pun Dania dah 10 tahun. Size dari XS - XXL tu. Jadinya ada size untuk semua. 

Kemudian, saya dah jadi vendor kat La NIAR Boutique Cafe yang terletak di La NIAR Boutique Cafe, C-09-01, Alam Avenue 2, Jalan Serai Wangi L/16 L, 40200 Shah Alam, Selangor . Dah ada boutique? Bukan.....saya cuma sewa di dalam La Niar ni bersama beberapa peniaga yang lain. Eh tiba-tiba je kan? A'ah saya pun tak sangka. Sebenarnya saya jatuh hati dengan konsep La Niar ni rasanya selesa macam kat rumah. Let me share you beberapa photo.

La NIAR Boutique Cafe terletak di Tingkat 1 di Alam Avenue. Di manakah Alam Avenue itu? Terletak berhampiran dengan JPJ dan Puspakom Padang Jawa Shah Alam. Betul-betul di deretan kedai sebelum tiba Ken Rimba. 


Zoom sikit La NIAR. 



Kalau tengok kat hujung tu ada bangunan warna hijau kan? Itu Restoran Mee Tarik kat Shah Alam ni. Ke depan lagi berhampiran Restoran Mee Tarik ni dah nampak Puspakom dan JPJ Padang Jawa. 


Deretan pakaian di dalam La NIAR. 


Oh ni lah blouse Sumayya yang dibawa masuk oleh El Dania Boutique. Tukang gantung dan letak harga saya la tu :-). 


Nama pun La NIAR Boutique Cafe jadinya minuman kat sini FREE ajer tau. FREE ok. Boleh bancuh sendiri sesambil tunggu kawan ke isteri ke mencuci mata. Jap pegang baju ni eh eh tak jadi pulak. Nak beli shawl la pulak :P. Jangan risau ada tempat nak menghisap rokok. Uniknya siap ada bangku pulak disediakan kat situ dengan pokok-pokok. Ahhhhh rasa macam kat dalam taman la. :-)



Minum kat kerusi ni. Letak cawan kat meja hirup kopi panas pastu nak beli kek ada vendor letak kek kat sini. Nyumsssss....



Ni sebahagian barangan vendor yang diletakkan di sini :-)


Jangan lupa La NIAR Boutique & Cafe :-) 


Ni bahagian preloved. Rasanya nak letak baju-baju Dania yang masih elok kat sini lah. 



Jom Jom berkunjung ke sini :-) Warga Shah Alam dan sekitarnya Jom Jom Jom Jom. 

 La NIAR Boutique Cafe, C-09-01, Alam Avenue 2, Jalan Serai Wangi L/16 L, 40200 Shah Alam, Selangor 

Buka dari Selasa - Ahad

11 pagi - 8 malam

Kalau rajin meh like page saya kat https://www.facebook.com/eldaniamuslimah?ref=hl



Friday, October 24

You can be so much more......Dugrostar

 
FAKTA-FAKTA DUGROSTAR™ • Raikan kualiti bintang kanak-kanak dengan Dugrostar™, iaitu platform seni persembahan mengujakan anjuran Dugro®, jenama susu formula untuk kanak-kanak membesar.
 
Pertandingan ini bertujuan untuk mendorong kanak-kanak mencungkil potensi diri mereka sepenuhnya dan mempamerkan bakat mereka kepada seluruh negara! • Kini, seramai dua ratus lapan puluh (280) finalis muda akan disenarai pendek untuk peringkat seterusnya yang melibatkan persembahan langsung di tujuh pusat membeli-belah di seluruh Malaysia yang akan diadakan dari 24 Oktober hingga 16 November. Di setiap lokasi, pemenang Hadiah Pertama, Kedua dan Ketiga bagi setiap kategori umur akan memenangi hadiah yang hebat, manakala kesemua finalis akan menerima hadiah menarik sebagai tanda penghargaan di atas hasil usaha mereka!
 
Venue Date KB Mall, Kelantan 24-25 Oktober 2014
Plaza Merdeka, Sarawak 31 Oktober-2 November 2014
Sunway Pyramid, Selangor 31 Oktober-2 November 2014
One Borneo, Sabah 8-9 November 2014
Mahkota Parade, Melaka 7-9 November 2014
KSL Mall, Johor Bahru 7-9 November 2014
Queensbay Mall, Pulau Pinang 14-16 November 2014
 
Program di pusat membeli-belah, yang dijadualkan setiap hari 10.00pagi-10.00malam, juga termasuk promosi yang menarik, pelbagai aktiviti-aktiviti seperti Langkah Tarian Dugrostar™, Beat Dugrostar™, dan aktiviti mengambil gambar sekeluarga serta booth video Dugrostar ™ dimana anak anda masih boleh mendaftar untuk menyertai kempen ini dan memenangi hadiah-hadiah menarik yang lain! • Untuk maklumat lanjut tentang Dugro® dan Dugrostar™, layari www.dugro.com.my atau hubungi Dumex CareLine di 1-800-38-1038.
 
Dania bersama photo tarian Dugrostar :-)
 
Nak jadi macam Dania?.....Jom sertai pertandingan Dugrostar.



Monday, October 20

Barangan UK untuk dijual

My sis ada beli lebih barangan dari UK untuk dijual. Baru jumpa dalam kotak ni. :-) My sis minta saya jualkan barangan UK seperti :

 Avent Newborn Starter Set. 


Pinggan mangkuk Portmeirion yang menjadi pilihan pelajar yang study kat UK batch my sis. My sis nak jual 3 set Portmeirion ni.

16 piece set Portmeirion Studio 'Dusk' berwarna lavender terdiri daripada 4 pinggan besar,4 pinggan kecil, 4 mangkuk dan 4 mug. 


Pinggan besar bermotifkan daun. 


Mug yang sedondon dengan pinggan. 


Jika berminat email ke roseqisteena@yahoo.com dengan subject Avent atau Portmeirion :-) Nak message through facebook pun boleh :-) 

Friday, October 17

XES kini di Quill City Mall

Saya dijemput untuk ke parasmian kedai kasut XES Premium yang terbaharu pada 16 Oktober 2014 bertempat di Quill City Mall, Jalan Sultan Ismail Kuala Lumpur. Quill City Mall terletak berhadapan dengan stesyen monorail Medan Tuanku. Kalau tak nak drive boleh guna pengangkutan awam. 


Pendaftaran bermula jam 11.30 pagi tapi saya tiba di sini jam 11.00 pagi dan saya berpeluang menandatangan di sini. 


Jambangan bunga sempena pembukaan kedai kasut XES. 


Tetamu dijamukan dengan snek sementara menunggu acara bermula. 


Barisan kek cawan yang comel. 


Deko vintage sesuai dengan konsep vintage XES Premium di Quill City Mall ini. 



Deko yang menarik perhatian saya. Sentuhan vintage dan sedikit perincian moden untuk meraikan pembukaan XES Premium Boutique oleh Shellys Marketing. 


Variasi kasut wanita. Mana satu pilihan hati??? 


Mata saya tertumpu pada beg merah belah kiri itu. :-) Banyak lagi koleksi beg dengan harga berpatutan di XES. Pada mulanya saya ambik beg warna brown belah kanan rak second last.


Pelbagai fesyen kasut lelaki. 


Bukan sahaja pilihan kasut untuk ibu dan ayah....adik-adik comel pun ada ya. 


Salah seorang model memperagakan kasut XES. Boleh lihat gambar model ini terpampang di dinding XES di Quill City Mall. Anda tengok kasut ke tengok muka model ini?...Haaa you.....kantoiiiiii :-) 


Comelnya kek cawan ini bagai dipanggil-panggil untuk menikmatinya. 


Saya pun tak melepaskan peluang selfie. Banyaknya beg kak oiiii.... :p Kanan kiri belakang depan.....


Upacara memotong riben oleh Managing Director Shellys Marketing Sdn Bhd, Mr. Simpson Wang. Bersama beliau Ms. Mico Pun, Miss XES Elegant. 


Fashion show kasut XES. 


Kasut merah ni siapa punya??? :-) Belakang tu gambar model ini. Dia kata atuk dia punya muka bila saya tanya. Banyak la atuk dia punya muka ye.....atuk pun atuk la janji good looking.


Acara paling ditunggu-tunggu, boleh pilih mana2 barangan jenama XES di Quill City Mall. Yeahhhhhhhh.........saya pilih beg sandang merah ini. Senang nak bawa travel. Boleh juga share ngan Dania. Boleh juga dijadikan sling bag. 2 in 1. Didatangkan dengan warna merah macam yang saya ambik ini, hitam dan juga cream. Beg ni saya dapat warna cream pada mulanya sebab warna lain dah habis tetapi bila nampak ada orang tinggalkan atas rak balik saya terus sambar. Sangat hot cakes. Semua warna habis diambil. 


XES Premium Boutique adalah mengikut arus fesyen perdana dan sangat eksklusif bukan sahaja berbaloi dengan duit yang kita laburkan tetapi juga kasut XES menggunakan bahan berkualiti dalam penghasilan kasut. Kepuasan pelanggan adalah prioriti XES!!!

XES Premium Boutique Quill City Mall Kuala Lumpur dibuka setiap hari jam 10 pagi sehingga 10 malam.