Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Monday, May 31

Which Fashionista Are You Contest ?

Kebetulan i pergi ke 1 Utama sebab Dania nak pergi main kat KidzSports & Gym. I ada redeem cut out yang boleh dapat membership card KidzSports & Gym kat The Star worth RM200. So kalau nak main kat Kidzsports & Gym tu member price la. Jadinyer selepas tu i round round kat 1 Utama ni. Ternampak borang Contest ni. 


GP - 2 x trip to House of Barbie, Shanghai. Mum and daughters, indulge in this truly luxurious experience and be treated like princesses.

2nd Prize - Barbie Fashionista Makeover & Photography Package (silap2 De One ni.....)

3rd Prize - 1 x Pink Digital Camera

Consolation Prize - 5 X Pink MP3 Player

Jadi i terus ambik borang. Memandangan tarikh tutup 31 May 2010, and today dah 26 May 2010, i tak confident hantar snail mail. Jadi i kena tangkap gambar Dania dan cuci sekali. Lepas balik dari sekolah, i tukarkan baju Dania. I terus ke Ikea dulu sebab nak jumpa my friend Jona dan anak2 nyer Fitrah dan Fakhri. Dania excited jumpa Fitrah sampai melompat lompat. Seronok dia jumpa kawan. Lepas lunch bersama kat Ikea, kami sempat masuk kat Ikea beli sikit pepe yang patut. Lepas Jona and kids balik, Dania request main kat Smaland. Main kejap, kami terus ke Taman kat Taman Tun. I memang dah siap sedia props. Siap beli roses and rose petals lagi kat Puchong. 


Snap sana, snap sini. Bayangkan masa tu pukul 2 lebih. Panas sungguh ye sekarang ni?. Lepas tu cuci2 gambar kat Taman Tun. Terus ke Menara Lien Ho kat Tropicana. Naik tingkat 13, rupanyer Mattel tengah wat renovation. I pass kat staff sorang ni. Puas hati. Memang confirm tiba. Lepas tu bertolak balik Puchong and singgah IOI Mall. Dania nak makan Pizza kat Pizza Hut pulak. Lapar. Tadi main2 dengan Fitrah dan Fakhri makan sikit jer....


Dania dan Fitrah sama umur...Dania lahir 7 November 2004 dan Fitrah 12 November 2004

Fitrah, Dania dan Fakhri kat Ikea

Contest form

Gambar untuk Contest Which Fashionista Are You? Kena pose dengan Barbie Fashionista in a creative way. Sangat subjective kan??..I pilih gambar ni sebab i rasa banyak gambar berdiri tak pun gambar duduk yang contestant hantar. Kali ni i ambik gambar meniarap. Ala2 manja giteww....he he he....ada rezeki adalah. Staff tu cakap ada pulak kena pose kat Barbie Runaway kat Empire State Gallery (Shopping Complex baru kat Subang Jaya) untuk kids yang terpilih masuk final.

 Kat Mattel

 Dania kata gambar atas Barbie Diamond Castle








 

Thursday, May 27

Sukan Tadika Little Caliphs - 15 Mei 2010

Hari ni bangun awal dari kebiasaan. Hee hee. Dania ada Sports Day dekat Stadium UKM. Mula2 ke kedai mamak. Disebabkan lambat nak layan kitaorang, kami pun blah....tercengang ane tu. Hee hee...Tiba Stadium UKM dalam pukul 8.15am. Sports Day kali ni julung kali Grand Sports Day. Tapi, i rasa kelam kabut sikit. Banyak kena perbaiki. Sukan mula dengan pendaftaran kat khemah masing masing. Khemah LC Puncak Jalil, sangat lah kosong compare dengan khemah yang lain. Sorry ye teacher2. Ikhlas cakap ni. Khemah sebelah amat teruja tengok air ais satu balang tu. Mana boleh tahan oiiii dalam cuaca yang panas ni.

Mula2 ada march march march dan persembahan dari 5 Cawangan LC. Ada 5 warna mengikut cawangan LC yang mana. Ada biru untuk Puncak Jalil, Ungu untuk LC Bandar Sri Putra, Hijau, Merah Jambu dan Jingga. Lepas tu acara dimulakan dengan Kanak2 umur 4 tahun. Bayangkan ada 5 game they all kena main jadinyer drag lah untuk 5 Tahun. 6 Tahun jangan cakaplah. Pukul 11.00 baru nak main sukan untuk 6 tahun. Cuaca panas terik macam dah tengahari. Emcee kata game dipendekkan menjadi 2 game sahaja instead of 5 game. Bila 2 game dah habis, emcee syok2 sendiri kata kita main untuk game yang ketiga lah. Dah lah pulak tu, game ketiga nak involvement 6 orang je. Kelas Dania dah lah ada 8 orang. 5 lelaki, 3 perempuan. Jadinyer the 'lemah' ones direhatkan. Dania dan Danial. Dania pulak buat hal kata dia nak main. Aduh....Nangis plak dier..... teacher cakap Dania main game lepas ni yer?....Dania tak mau. Teacher pun satu kalau tak main jangan lah beramai-ramai ke padang waktu 'panas' tu. Yang tinggal buat apa? Tersengih sengih kat padang situ????......Geram gak i. Lagi satu yg i herannyer sepatutnyer bagilah game ni fun. Ada involvement semua orang. Barulah happy. Ni ada plak yang tak main yer??....Kalau yang 'kuat' tu pulun semua lah dia main sorang. Sukan tadika bukan semata-mata nak bagi menang je. Memang menang tu semua orang nak. Tapi bayangkan ni sukan T a d i k a. Just for fun....bukannyer nak pilih player piala thomas ke apa ker....They all ni nak buat macam sukan sekolah rendah sampai terlupa yang they all dealing dengan anak2 umur 6 tahun ke bawah. Entahlah. Nasib next year dah tak involve dah.Opps terlupa pulak, i ada jumpa kawan i kat khemah LC Bandar Seri Putra. Kawan sekolah menengah i masa kat boarding school dulu....Dia pun tengok anak dier sukan.....






Walaupun ada kelemahan, Little Caliphs Puncak Jalil berjaya mendapat tempat ke 3.

Monday, May 24

My small birthday celebration with my loved ones....- 22 May 2010


Birthday ni disambut sempena birthday i, 17 Mei dan birthday my sis Elza pada 20 Mei.......Buat kat rumah my parents kat Damansara....:-)

Slimming Center & Massage

S2 Slimming

I ada pergi satu slimming center ni selepas my sister bagi coupon yang my sis tak sempat nak guna. Jadi i pergilah ke Slimming Center ni. Namanyer S2 Slimming kat Bandar Puteri. Ambassador Amber Chia. I pergi dengan Dania selepas ambik dier kat Tadika. 

 Coupon S2 Slimming

Reception Counter

Dania posing kat duta S2 Slimming Amber Chia

Kat dalam slimming room tak boleh ambik gambar. Mula2 ada asap ginseng yang diletakkan kat pusat i. Rasa asap masuk melalui pusat. Perut rasa macam berangin jer. Selepas tu badan i diurut satu badan dengan menggunakan minyak serai. Selepas diurut consultant datang la tanya2 kalau i buat selalu senang i akan pregnant lagi sebab ginseng yang masuk melalui pusat i tu akan memanaskan peranakan i. Banyak lar dia bla...bla...bla.....citer pasal dier yg lambat dapat anak. Selepas buat treatment ni tak lama selepas tu terus lekat. Macam tak percaya jer. Sebabnyer i rasa dia tak jujur sekadar nak suruh i join S2 Slimming jer. I kemudian dibalut dengan plastik dan dimasukkan ke dalam machine. Wooooo peluh tak hengatttt tu bila therapist buka plastik tu. Ehmmmm i rasa biasa je treatment ni. Lepas tu ingatkan boleh balik, rupanyer consultant kaww kaww jumpa i soh ambik package dier yang berharga RM belas ribu (aku ni surirumah jer weiiii.....he he he), Dania kat sebelah sampai tertidur ambikkkk.....last last i buat alasan Dania tidur i kena balik rumah. Phewwww lega baru boleh balik. Dalam kereta Dania membebel kata lama sangat dia pot pet sampai Dania mengantuk....hee hee hee........

Thai Odyssey 

Cakap pasal Thai Odyssey pulak. Ni tempat massage. Banyak cawangannyer tapi i pergi kat Casa Square Puchong Jaya. I pergi dengan Dania jugak. Hee hee hee. Mana boleh tinggal anak ummi kan?....Lepas bayar kat front counter, i kena basuh kaki dulu. Lepas tu, I ingat kan kena tanggal apa2 yang patut, tapi kena pakai pyjamas and tukang urut Siam ni akan urut kita tanpa guna minyak. Ni 1st time i mengurut cara Thai Massage. Saja nak merasa. Wahhhh sedap sehhh. Tukang urut akan guna tapak tangan, kaki, siku dan dagu untuk urut kita. I tengok Thai massage ni banyak elemen stretching tapi cara dia lembut. Lembut macam dia greet i sebelum i masuk bilik mengurut. Sawadee Kap...Dania mula mula colour coloring book dia. Akhirnyer, disebabkan lampu malap, tambahan ber-aircond dan tukang urut pass bantal dan tuala bersih, jadinyer Dania ZZZZ zzzz ZZZZ.....


Sambil mengurut, tukang urut ni bercerita tentang kehidupannyer yang dah jadi ibu tunggal dan amat susah. Ada 2 anak yang dah besar kat Thailand and kebetulan hari tu dia baca paper, kampung dia kat Thailand ada kejadian kebakaran. Kan situasi kat Thailand sekarang tak stabil? Dia sempat telefon kampung nak tanya khabar. Semuanyer selamat. Aduhhh airmata i dah bergenang dah. Entah kenapa. Semenjak menjadi ibu ni, airmata murah sangat. Insaf sekejap betapa bertuahnyer kita kat Malaysia ni. Semuanyer ada. Sangat aman. Cerita punyer cerita, dah 1 jam 15 minit. I ambik pakej 1 jam jer.....jadi untung la 15 minit. Takde orang boleh la melayan eh??.....Tapi.....memang sangat sangat sedap. Highly recommended untuk yang nak relakskan diri anda tu.....I prefer ni dari gi Slimming tuh......hu hu hu hu.....

Thai Odyssey ni baru buka kat sini....

Mula2 therapist akan basuh kaki kita dulu

Kemudian akan pakai Pyjamas ni...

Dania sampai tertidur tunggu ummi mengurut. ZZZZ

 Kat ruang tamu

 



Friday, May 21

'My Family's Sweetest Moment @sweetomoide Contest'





Nama : Hasbullah (ayah), Ezna (ummi) & Dania Yasmine (anak)

Tarikh gambar diambil : 9 Mei 2010 sempena Hari Ibu

Peristiwa : Ni First time pergi ke Taman Tamadun Islam, Kuala Terengganu. Gambar ni diambil kat monumen Taj Mahal, India. Terasa romantik pula bergambar kat monumen berlandaskan cinta agung Shah Jahan terhadap Mumtaznyer....Wah cinta ayah kat ummi sehebat Shah Jahan ke???.... 
(untuk view yang lebih menyeluruh, click gambar...)

Nak join contest ni click di SINI yer....

Wednesday, May 19

Bila Mummies pergi IKEA

Kebetulan my friend Jona nak bagi sticker yang i beli dari blog dia dan kebetulan dia pun nak jumpa kengkawannyer kat IKEA jadinyer i dijemput join sekali. Tak tolak punyer. Of course Dania kena adalah. Amboihhh jumpa kawan ummi jer dia mesti ikut. Sebelum aktiviti shopping2, kami gi pekena Ayam Penyet kat The Curve. Wah....1st time rasa dah jatuh cinta. Ayamnya garing. Rempahnyer sedap lar. I share dengan Dania. Boleh Dania mintak tambah nasi then one of Jona's friend Salina offer her 'nasi'. Lepas makan kami semua ke IKEA. Kecohnyer, Dania ada own trolley. Disebabkan kosong, i mintak Jona's friend masukkan sikit barang belian kat shopping trolley Dania. Lepas tu singgah kat food court kat bawah. Jona nak minum Chocolate Taufufa. Ada yang order Taufufa dengan buah buahan.....I order air mango jer. Salina Yusof asyik suap Dania buah2 kat dalam Taufufa dia. Dania pulak nganga jer mulut tapi bila Salina tanya nak lagi tak??, Dania mesti tengok kat i dulu. Ha ha ha. Indirectly body language Dania tanya boleh ke tak aunty Salina nak suap??...... 

Ummi, Dania, Salina Yusof, Jona dan Salina Ibrahim 

Choc Fudge dibuat khas oleh Jona

Set Ayam Penyet

Mummy bergambar kat IKEA sambil sorokkan badan....

Dania and her shopping trolley. Tiap kali pergi IKEA mesti ambik shopping list, pensel dan measuring tape.......

Wednesday, May 12

Sweet Winning from Johnson & Johnson - 12 Mei 2010

Alhamdulilah penat tak habis lagi, i dapat call dari Johnson &Johnson pagi ni.....Dalam pukul 10.00am Ms Sally (PIC yang handle hadiah yang i ambil bagi pihak my friend Suzi.....) call i ucap tahniah kat i sebab i menang Ist Prize My Cherishing Moments Contest from Johnson & Johnson. Dia call pukul 10.00am, pukul 11.00am i dah pergi ambik hadiah.....bole gitu???....Pantas.....

Kronologi i pergi Johnson & Johnson, PJ

4 Mei : I tolong ambil hadiah Suzi kat Johnson & Johnson. I ada tanya bila nak announce winner My Cherishing Moment dekat Ms Sally. Tetiba dia kata i pun ada hantar kan?. Gambar yang dia terima....yes is you....you ada hantar 3 entries. Tiba Tiba i blushing plak.....he he he.....


6 Mei : Tanpa pengetahuan i, Johnson & Johnson pergi Swatch 1 Utama ambik hadiah winners. I tengok kat cop warranty card lar....


12 Mei : I dapat call dari Ms. Sally Johnson & Johnson. Alhamdulilah.......


13 Mei : I gi potong tali jam kat Swatch 1 Utama. Kalau tak potong longgar lah plak. Baru tau harga jam lelaki RM365 dan i punyer RM325.



 Ist Prize Couple Watch dari Swatch for me and Mr Hubby.....

DAN......

Hamper Johnson worth RM60 untuk 50 orang early bird. I antara yang terawal hantar....

So.....this is the winning photo....

Masa ni celebrate birthday Dania kat Pizza Hut bersama family i....dari duit kemenangan i Rumah Terbuka Aidilfitri Bersama BOH...

Percutian di Suria Merang (Santai Pa&Ma) dan Sutra Beach Resort Merang Terengganu



Day 1

Kami bangun awal hari ni...semangat nak pergi Santai Pa&Ma. Makan dulu kat kedai mamak kat Kinrara Puchong. Gerak dalam pukul 10.00am. Adalah singgah kat Petronas dekat dengan tepi jalan nak ke Genting Highland. Kami teruskan perjalanan dan exit ke Jabor Terengganu. Ini pun sebab kawan i ada kirim kerpok kering yang dia kata sedap kat Kemaman. Berenti jap kat makcik nih. My friend kata RM5 1 pek tu. I borong 6. Patutnyer RM30 lah kan tapi i mintak kurang jadinyer RM29. I kata takkan tak leh kurang lagi. Akhirnyer makcik tu kurangkan sampai RM28. My friend kata dia beli pun susah nak kurang. Itu orang tempatan tu. Ni i loghat sah sah orang luar. 

Kami teruskan perjalanan ikut map yang Pa&Ma sertakan dalam kad jemputan. Kami sesat weiiii. Dalam map kata ikut jalan nak ke Lapangan Terbang Kuala Terengganu dan cari signboard ke Bandar Permaisuri /  Merang / Batu Rakit. Kami ikut punyer ikut punyer ikut.....nah....depan mata Lapangan Terbang. Nak kemana??? signboard tak nampak....Aduhhhh....rupanyer kami kena patah balik sebab suami tanya penduduk tempatan kat satu kedai makan. 
Tiba kat hotel Suria Merang Terengganu dalam pukul 6.30pm. Ada sorang kat kaunter (tak silap i suami Pn Liza Ali editor Pa&Ma) bagi kami plastik yang dalamnyer ada kasut crocsband, tag nama kumpulan merah di mana belakangnyer ada nombor bertuah kami No. 30. Dia suruh kami salin baju T Shirt Santai Pa&Ma. Tengah bersiap-siap nak salin baju, peserta Santai Pa&Ma dah balik dari pantai nak naik bilik dah. Sememangnyer kami terlambat tapi 1st day terus aktiviti?. Tak seperti tahun lepas di mana keesokkannyer baru ada aktiviti. Fuhhhh penat sangat. I terjumpa ngan Farah Farhan Sarakids dan Suraya Lunatots. Lepas ambik kunci terus masuk bilik. Bilik kami dekat dengan tangga kat tingkat 1. Biliknyer not bad tapi ada bau cam hapak. Ishhh hotel takde orang duduk ke?....

Sementara hubby baring2 atas katil dan Dania main2, i pun terus bersiap nak mandi waktu maghrib tu. Tengah mandi tiba2 tokk tokk....ada orang ketuk pintu. Selalunyer Dania yang akan ketuk pintu ummi masa mandi. I terus bukak pintu dan bising2 kat Dania kenapa ketuk pintu. Dania terkejut and dia kata mana ada, dia tengah main. Hubby pulak baru terjaga sebab terlelap sekejap sebab letih travel jauh. I tanya hubby dengar tak ketuk pintu tadi?. Hubby tak dengar tapi Dania kata dia dengar. Tak logik jugak orang ketuk pintu sebelah bilik i dengar ketuk tu betul2 kat pintu bilik air i. I tak rasa apa2 lepas tu. 
Kami pun turun kat coffee house. Cari Hidayah  tapi tak turun lagi. Kami cari port kat satu meja ni. Tengah i mencari kat sebelah sana, ada 2 family duduk kat tempat i. Ingat nak reserved untuk Hidayah. Takkan i nak halau kut.....Majlis malam tu dimulai dengan ucapan Kak Liza Ali, ada sambutan ulangtahun Pa&Ma ke 10 tiup lilin dan potong kek. Tiba2 lampu dimalapkan. krew Pa&Ma sibuk distribute bunga carnation dan 2 cookies untuk keluarga sempena hari ibu....so sweet *sob* *sob*. Lepas tu ada persembahan keluarga ada 5 keluarga sporting buat persembahan. Ada yang nyanyi lagu My Heart suami dan isteri, ada yang menari Chicken Dance, ada persembahan syok sendiri.....dan lain-lain....sambil2 kami makan-makan. Last sekali cabutan bertuah. No. 30 panggil pun i tak dengar sebab tengah pot pet ngan Hidayah...he he he....kawan semeja alertkan i. Naiklah Dania atas stage ambik hadiah. Wahhh dapat Crocband yang kedua kaler merah. Yang Dania dapat 1st tu warna pink. Masa nak balik, Keluarga masing-masing dibekalkan dengan goodie bag. Bukan 1, Bukan 2, Bukan 3 tapi..................7 Goodie Bag. :-) Ada produk orang kampung, 1 beg dari High 5, 4 beg dari beg Karangkraf., 1 beg dari Friso. Banyak tak?.....Kira penuh lah bonet kereta tu. 
Hidayah dengan i. Hidayah ni junior i kat UiTM Terengganu cuma course kami je berbeza. Paling mengharukan Hidayah simpan gambar i kahwin kat NST column Happening Jan 2004. Siap laminate lagi.....


Dania dapat hadiah cabutan bertuah dari Puan Liza Ali

 Ni lah Suria Merang Terengganu

Balik bilik, lepas tengok kejap TV, kami pun nak tidur. Bila tutup je lampu. I rasa berdebar sangat. Tak boleh tidur. Ada 2 single bed kemudian kami sambungkan. I dan hubby tidur tepi. Dania kat tengah. Hubby dah agak2 nak terlelap i kata nak tidur kat tempat hubby pulak. Jadi kami exchange tempat untuk 1st time. I tetap tak dapat nak lelapkan mata jadinyer kali ni Dania tidur tepi i pulak tidur tengah. Tempat Dania tepi dinding. I pulak tidur siap pegang tangan hubby. Puas lah i baca surah2 sampailah i terlelap tapi ada 2-3 kali i terjaga. Nasib takde apa2 berlaku.....Seram....confirm tak datang dah sini. 

Day 2

Pagi hari kedua, orang lain sibuk2 nak packing balik, kami still lazying around. heheh.....Lepas breakfast, Dania mandi pool. Keciknyer pool budak2. Dah lah tu cramp sebab ramainyer budak2 kat situ. Walau ada slide tetap i rimas keadaan tu. Tak termasuk mak bapak yang tunggu tepi kolam mengawasi anak2. Lepas tu sambung pulak kat tepi pantai....sambil2 tangkap gambar, sambil2 buat sand castle....tapi pukul 10.00am panasnyer macam pukul 12.00 tengahari....
I ada bayar kat Suria Merang ni duit untuk extend lagi 1 malam. Sebelum nak ucap bye kat Hidayah. Hidayah pun kata hotel kat sebelah Sutra Beach Resort lagi best. Selain bilik hotel yang lagi besar, pool besar, makanan lagi best kat coffee house, i pun tergoda lah jugak. Lepas kami pack semu barang masuk dalam kereta, kami ke hotel sebelah nak Check It Out harga. Harga RM200 standard room sekali. Deposit plus lagi RM50. Harga ok jugak. Kami pun terus ke hotel Suria Merang. Hubby cakap lah kena balik KL tak jadi nak extend. Tapi yang musykilnyer bila i kata nak tukar bilik, reception macam kata faham dan senyum2. Macam ada yang mereka nak cover jer....Lagi sekali kami ke Sutra Beach Resort. Terus bayar duit. Tapi kami tak boleh masuk bilik lagi. Kena check in pukul 3.00pm. Akhirnyer kami ke Kuala Terengganu. On the way kami singgah makan kat Batu Rakit. Lepas tu ke Taman Tamadun Islam Kuala Terengganu. Sesat lagi as usual. I rasa signboard tak membantu langsung. Bayangkan mula2 ada signboard Taman Tamadun Islam tiba2 kat junction takde pulak. Mana kita nak tau belok kanan ke kiri?.....

Setiba kat Taman Tamadun Islam, kami ambik kesempatan solat kat Masjid Kristal. Sangat cantik Masjid Kristal. Dari jauh warna kebiruan. Tiba dekat warna keperangan pulak. Lepas solat, kami singgah Tamn Tamadun Islam. Ada 21 monumen. Tak larat weiiii kalau jalan kaki. Boleh naik basikal, train atau kereta macam kat golf club tu. Kami enjoy naik train. Train akan berhenti kat 5 monumen besar. Kami akan tengok video, lepas tu ke dewan pameran dan boleh mengambil gambar dengan monumen tersebut. 5 Monumen tu Al Hambra di Sepanyol, Masjid Aqsa Palestin, Makkah, Taj Mahal India. Lagi satu i terlupa lah pulak. hee hee...... 

Malam kami pergi makan kat Husna kedai tomyam. Boleh tak? ada pelayan tu tegur i kata pernah pergi tak Vicchuda Tomyam kat Damansara Utama?. Patutlah mukanyer familiar. Kat tempat jauh ni pun leh jumpa minah ni yang dulu kerja kat Vicchuda Tomyam. Dia kata selalu ambik order i masa i gi sana. Its a small world kan??....

Pool kat Suria Merang Terengganu


Kasut Crocs yang kami dapat dan gambar bawah Dania main dengan kawan baru dia kenal kat indoor playground Suria Merang

Suria Merang Terengganu

 Having fun at the beach with ummi dan ayah....nampaknyer ayah pun teruja nak buat sand castle. Mainan beach ni beli kat Petronas depan rumah

Sutra Beach Resort
Taman Tamadun Islam
 Monumen di Taman Tamadun Islam

Day 3

Hari ni kami dah nak balik. Wah malam tadi kami tidur dengan lena tanpa gangguan. Lepas breakfast kat coffee house. Lepas tu balik bilik dah siap tukar baju kami ke pantai. Dah habis main kat pantai, singgah pulak berendam kat kolam renang. Kitaorang plus keluarga Mat Salleh je yang mandi pool. Belasah je dengan T-Shirt ni mandi pool.....Lepas check out kami pergi lunch dan cari keropok lekor glamer kat Kg Tok Beng. Kat Kuala Terengganu kami ke Masjid Terapung. Tiba kat Dungun, kami singgah kat Pusat Penyu pulak....ala...tak best lar penyu takde. Yang ada tuntung jer....Kat mana tah, kami singgah beli satar dan keropok lekor  goreng.......Tiba rumah dalam pukul 10.00am. Percutian tepi pantai yang best kali ni kami semua kena sun burn.....Panasnyer tepi laut!!!



 

 

 







Keropok Lekor Kg Tok Beng

Masjid Terapung Kuala Terengganu


Tuntung Laut kat Pusat Penerangan Penyu, Dungun