Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Friday, August 31

PKNS Shah Alam pun best untuk shopping shopping raya

Masa Dania dah start cuti school ada la bawak gi PKNS Shah Alam. I memang suka pergi PKNS ni kalau nak cari keperluan raya. Booth kemain banyak oh. Just nak cari tudung Dania ajer.

Shawl ni nampak meleret so tumpang bergaya ajer. Nyaris nak beli yang ni

Bukan booth baju je ada. Macam macam. Sehinggalah booth capal ni. Nak beli 1 untuk hubby takut tak muat pulak. Lagipun hubby agak cerewet.


Masuk kedai brooch dah rambang mata nak pilih mana. So 1 untuk i and Dania, 3 lagi untuk anak my friend. I nak gi ambik kuih kat rumah dia so alang2 bagi brooch untuk ketiga anak daranya itu.

Tukang masukkan dalam kotak tak lain tak bukan Dania. Memang dia suka tugas gini. Tak payah suruh pon.

Balik ambik kuih kat rumah my friend, dok pegang ajer bekas kuih dahlia tu. Memang her favourite kuih. 5 bekas i order sekali. Puas makan....

Kuih Dahlia dan Dania tak dapat dipisahkan setiap raya

Selamat Hari Merdeka!!!!

Selamat Menyambut Kemerdekaan you alls. Moga negara kita aman makmur dan sejahtera!. I dok rumah je kot, Malas nak bersesak sesak!

****mesti terlintas kat fikiran lagu sudirman. Tanggal 31........bulan 8, 57.......

Thursday, August 30

Komen dari Norman Abdul Halim

I ada komen kat facebook 29 Februari. Selalunya Admin 29 Februari yang komen tapi kali ni i dapat komen dari Norman Abdul Halim. Happy jugak yek! :) Thanks Norman sebab komen yek!. 

Nak dapatkan info tentang filem 29 Februari click like kat page ni yer. 



Filem 29 Februari buah tangan istimewa dari KRU

Wow filem 3D pertama di Malaysia ni. Mesti tonton. Produksi dari KRU. I ler kalau terbitan KRU mesti teruja nak tengok hasil karya mereka sebab selalunya memang tidak menghampakan. Lihat sahaja Cicak Man kan?. 

Sejujurnya masa i muda2 dulu, i memang minat sangat kumpulan KRU. Siap bergambar dengan ahli2 kumpulan KRU di Atria. Sekarang pun Atria kat Damansara Jaya tu pun dah dirobohkan. 

Jom tonton jom!!!

Sinopsis :

Born on February 29 in 1896, a leap year, results in Budi growing a year older, once in every four years…. As time, for Budi, stands still… (well almost)… the years, from the reign of British to that of the Japanese Invasion, have seen him lose everyone he loves.

Is this a gift…. or a curse?

But hope returns the day he met Lily. However love is not without its challenges… especially when they are from two different worlds. Join KRU Studios in “29 Februari” a love story that stands the test of time



Jom serbu pawagam berdekatan anda pada 30 Ogos 2012!!!! Produksi KRU mesti tonton!!!!
Haaa.....abang Remy Ishak ada oh......

Kata kata indah dari seorang teman

apalah artinya sebuah lukisan indah kehidupan, bila nantinya harus hangus karena api kesombongan, semua akan kembali menjadi abu yang tak berarti.

lukislah kehidupanmu dengan tinta kebijaksanaan dan kemurahatian. Dan semua akan TETAP manjadi indah sampai kapanpun.
***diambil dari facebook seorang teman yang berasal dari Indonesia. Cuba hayati kata-kata ini :) 
 

Wednesday, August 29

Anak pelakon glamour jealous!!!

Oh oh... @DwiAriana2 just whispered to me something! She said 'I don't like that sexy girl in the car with Daddy @Aaron535Aziz ' hahaha 

Status Diyana Halik (isteri Aaron Aziz) kat facebook 

****Dwi Ariana tu nama anak Aaron yang No.2. Nampaknya anak dier pun tau jealous ayah dier berlakon dengan pelakon sexy yer. Cute kan? Hehehehe.   

Tuesday, August 28

Menang kecil kecilan

I ternampak nama i kat contest fb Gaviscon. Kena cipta muzik untuk Gaviscon ni. Entah apa muzik i reka tu sebab kena gerakkan cursor pada gelas untuk mereka melodi muzik. Dah la slow je line tenet so melodi lambat ler. Hehehe. Tak sangka boleh menang walau dalam list pemenang tu nama i lastttttt sekali.


Menang berjemaah dengan rakan comper Hidayat 

Bolehlah ke rumah terbuka Era FM bersama 4 rakan (dah tentu hubby dan Dania pergi) dan menang duit raya RM300. Sejujurnya i kenal a few ajer deejay Era FM sebab i dengar Mix FM :) Pak Nil la yang i teruja sangat nak jumpa!

Contest kedua pula Sofy. Dapat la voucher Giant bernilai RM100. Kena hantar gambar kita dengan best friend kita. I hantar email pun last day. Voucher Giant tak dapat lagi pun. 


*****bersyukur ku kepadaMU!!!

KLCC 3 days in a row

Mula2 masa bulan puasa baru ni, 2 hari straight i gi KLCC hantar telekung yang Mira pesan. Ikutkan hari ketiga nak rehat2 kat rumah. Tengok2 hubby soh hantar beg sebab nak bawak balik lappy kat rumah. Grr grr grr....tak boleh juga i plan nak dok rumah. So terus la i ke KLCC dengan Dania yang dah cuti sekolah tu. 

Tunggu kat Candylicious lepas tu Dania dah berkenan M&M punya dispenser kat Candylicious. Hehehe...so paww ayah 1. Hah....tu le nak kena ikut ummi hantar beg kat ayah kan....hehehe....

Balik kami singgah tapau kat Mohd Chan di Kelana Jaya sebab teringin pulak nak pekena chinese food waktu berbuka puasa.

Dania bawak bag ayah

M&M Dispenser

Dania yang happy setelah paww ayah. Hehehe

Dania sibuk main kucing. Siap tertidur kucing tu Dania dok belai belai

*****ni kisah bulan puasa baru baru ni....

Monday, August 27

Makan Time - Restoran Ibb Al-Yemen

Sebelum balik Kedah baru2 ni pergi berbuka puasa kat luar. Niat di hati nak balik pagi ke Kedah. Drag sampai selepas berbuka tu. Singgah la kami ke restoran Yaman di Putra Walk, Bandar Putra Permai untuk berbuka puasa. 

Masa tiba tu 1 jam sebelum berbuka. Hubby order 2 pinggan nasi Mandhi kambing dan 1 pinggan nasi Mandhi ayam. Tiba time berbuka, nasi tak tiba lagi. Nasib kami bawak bekal air mineral dengan buah kurma yang dapat dari Astro kat pasar ramadhan Stadium Shah Alam

Servis agak slow dan orang Yaman ni pun tak berapa fasih berbahasa malaysia. Masa hantar makanan baru la nak mentioned air apple yang i pesan dah habis. Haishhh....i order le air orang juice pulak. Masakannya rasanya macam terkurang garam. Mungkin juga bulan puasa yek.

Ayah dan anak

Ni le restoran Ibb Al-Yemen

Menu

Sape yang nak try masakan kat sini, ni address yek

Nasi Mandhi Ayam

Nasi Mandhi Kambing

Thursday, August 23

Dah buckle up belum?

Buat anak2 yang duduk di belakang tu, dah buckle up belum sepanjang perjalanan jauh??? Kekadang i tengok bebudak berjalan sana sini kat seat belakang tanpa memakai tali pinggang keledar. Bukan apa kalau ayah / ibu tekan break takut tertumus ke hadapan. Bahaya kan?

Dania pesan : Berhati-hati di jalan raya yer!!!

Wednesday, August 22

Sawah luas terbentang

Ni lah antara gambar yang i sempat snap kat kampung tok perempuan Dania di Alor Setar Kedah. Saujana mata memandang sawah padi luas terbentang. Dania tengah lari2 dengan teman sepermainan kat kampung. Err gambar ni i yang suruh bebudak ni lari. Hehehe. :)


Masih di sini

Masih lagi di kampung suami di Kedah. Hari Rabu nak bertolak ke Ipoh pulak nak menjenguk sanak saudara belah i. Hopefully tak le jam jalan tu.

You alls dah bertolak balik rumah ke?

Friday, August 17

Selamat Hari Raya Aidilfitri

E-card credit dari sini

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga. We alls balik Kedah esok ie hari sabtu. So sekarang dah start packing baju :)

Thursday, August 16

Misi membalut kain pelekat

Hubby i  ditugaskan untuk membeli kain pelekat sebagai cenderahati untuk AJK Surau dan peserta tadarus surau Nurul Iman. So, masa we alls ke KL, singgah kedai my friend's mom di Jalan Masjid India tu. We alls borong 33 kain dan 3 telekung. Punyalah berat kena bawak 3 kotak kain Gajah duduk ni. 

Itu satu, then me and Dania kena balut kain2 + telekung tersebut. Nasib la ada anak dara kecik yang suka tolong.....bukan 1, bukan 2 tapiiiiii 36 kain2 dan telekung2. Lega ummi....

Kain ayah, i yang choose warna light purple itu. Dah sah sah we alls yang beli kan...hehehe....

Balut jangan tak balut. Habis 1 selotep besar nak balut kain2 ni :)


Ni ayah Dania punyer. Special case sebab boleh pilih warna idaman hati :)


Sesape yang nak memborong kain pelekat atau telekung, contact me eh. Can get good price !!! :)

Wednesday, August 15

Bila me and Dania bertemu artis :)

Me and Dania jumpa 2 retis ajak bergambar bulan puasa ni. Retis pertama masa pergi Karangkraf nak beli majalah. Mula2 i dah kuar kete dah. Nampak kete BMW masuk plat A.....dalam tu macam Jimmy. So buat2 pergi kat kereta dan bila Jimmy datang ke arah kami je terus i tanya Jimmy ye? Ye. Boleh tak ambik gambar dengan anak akak? Uncle Jimmy kata boleh dan tanya Dania puasa ke tak. Part kelakar bila i tanya Dania kenal tak uncle Jimmy. Dania kata tak. Hehehe. Uncle Aaron dan Uncle Awal kenal pulak yer. Pastu berborak kejap sebab Jimmy ni my junior kat UITM Shah Alam tapi i dah kuar baru Jimmy masuk. Handsome lar Jimmy ni.

Jimmy Shanley yang encem


Retis kedua ni jumpa kat Pasar Ramadhan kat Stadium Shah Alam masa Astro distribute air mineral beserta kurma kat pengunjung pasar ramadhan. Dapat jugak sampul duit raya. Ingat kot duit rupanya jadual tayangan Astro musim raya. Ajak Elfira Loy bergambar bersama Dania. Err of course Dania tak kenal. i tanya Elfira siapa lagi artis? Dia kata Raja Lawak Chiro. You alls kenal ke? Sorry i wopucetau.....

Elfira Loy

Misi tukar duit raya

Punyalah payah nak tukar duit raya baru. Ada satu hari tu lepas ambil Dania kat school dalam pukul 3pm, singgah bank2 area Seksyen 15 Subang Jaya. Dari 1 bank ke 1 bank tanya semua kata kena datang esoklah, ada bank yang dah habis pun duit baru. 

Esoknya i tunggu awal kat depan bank di Subang Jaya. Tengok2 operating hours pukul 9am. Masa tu baru pukul 7.45am so terus ke Pusat Bandar Puchong pulak. Tunggu lar sampai kol 9.15am. Sempat lagi cuci kereta tu. 

Dari 1 bank ke bank yang lain akhirnya kat Hong Leong baru ada tukaran duit raya baru since baru start katanya. Maybank dan CIMB dah habis duit baru. Dapatlah 4 sampul raya. Betul kata hubby kalau nak tukar duit gi lah bank yang tak glamour. Hehehe..... 

You alls tukar duit raya kat mana? 

I tukar duit RM1 dan RM5 ajer

Sampul raya tahun ini dari kiri MBSB, Hotel Singgahsana, Hong Leong Bank, Twister

Monday, August 13

Ke KLCC bulan ramadhan

Ada 1 day tu setelah settle bayar itu ini kat bank, terus la balik rumah. Niat di hati nak rehat la kan tetiba dapat sms dari Ayu Tart kata i kena ambik tart today kol 12.30 pm delivery kat KLCC. Masa tu dah kol 10.00am. Terus siap siap nak ke KLCC pulak. Kalau la i naik motor dengan hubby since hubby pun KLCC. Hehehe tapi memandangkan nak balik pulak nak naik lrt kena ambik cab balik rumah pulak.

Tiba KLCC dalam 10.45am so terus masuk Isetan cuci mata kat area kasut. Cari size sana sini sume takde size i. Akhirnya mendapat jugak. Itu pun bukan warna yang i request. I request for dark blue. No size ler. Sambil2 tu contact Mira since i memang nak bagi birthday present Emir yang masa birthday party tu i tak bagi. Lama dah dalam simpanan i birthday present Emir. Hehehe. So dengan paper bag i tak beli, hadiah memang tak berbalut so i decided beli organizer bag untuk Mira. Masukkan present Emir dalam tu. Bag tu Mira leh guna.

Masa lunch, Mira turun le jumpa i dan berborak borak sementara i tunggu Ayu Tart. Kalau takde Mira, tak tau le i nak pergi ke luar LV tu masa nak collect Tart i. Berpusing la i nanti.

Ada berani pakai kasut ni? SA kata mak arab banyak beli design gini

I beli organizer bag untuk i dan Mira. Mira punya warna purple. I punya the black one.

Ni hadiah Emir :)

Ni kasut i

Ayu Tart deliver 2 Tart Blueberry dan 2 Tart Nenas

Penuh boot kereta Ayu Tart. Masa untuk delivery kuih kuih yang di order

Lepas tu Mira pon balik office dan i berjalan balik ke Masjid Asy Syakirin KLCC untuk Zohor dan rehat sebelum berjalan ke parking area. Berat tau i bawak 4 botol tart ni. 

Masa nak bayar duit parking terkejut i budak jaga parking yang duduk dalam kaunter tu tengah makan. 

Sempat lagi ambik gambar tart i kat dalam masjid...hehehe

I : Tak puasa? (Macam la i tak tahu tak puasa. Bersungguh makan. Bau cam nasi ayam....haishhhh)
Kawan budak : Dia uzur kak.
I : Hai....tak nampak macam uzur pun. Beli kat kedai cina eh?
Kawan budak : Tak la kak kat sini banyak kedai melayu.
I : Ye ke? Hai....siang siang pun kedai tu bukak?
Kawan budak : Ye kak.
I : Sayang la dik (Maksud i sayang sebab tak puasa tau...bukan sayang adik tu....)

*****Mau je i cakap mak mertua akak umur 80 tahun pun puasa...

*****yang cakap ni kawan budak tu. Budak muda tu sibuk makan. Tak senonoh betul. Hai.....kawan budak muda tu macam tau tau je kedai melayu bukak waktu tengahari. Macam bersungguh dia bercerita kat i. Apa makna tu?

Moga budak muda tu diberikan hidayah. 






Sunday, August 12

Pasar Ramadhan Kelana Jaya

Pasar Ramadhan yang i akan terjah ialah Pasar Ramadhan dekat Kelana Jaya. Punyalah panjang Pasar Ramadhan ni. Jom tengok gerai2 Pasar Ramadhan ni. Macam2 cara nak tarik orang.

Murtabak Maggie I Love U pun ader

Perghhhh besar sungguh kambing ni. 

Air Boboboi
 
Panjang sungguh Pasar Ramadhan ni. Larat tak larat je kita jalan dari sini ke sinun

Menarik kata2 kat gerai ini
Jangan usyar saja
Mai try dulu

Ayam tempayan pun ada.

Cheesy wedges ni Dania request nak

Gerai dihias atap cantik ni jual lauk pauk orang Negeri 9. I beli masak lemak siput sedut.

Pasar Ramadhan favourite you alls kat mana???

Saturday, August 11

Sehari di Paradigm Mall

Masa cuti Nuzul Quran, school Dania cuti jadinya panjang langkah ummi dan Dania nak jejalan. Me and Dania jejalan kat Paradigm Mall. Baru first time ni. So jalan punya jalan, nampak kedai art. Dania excited nak buat art so Dania join lar sebab i tengok depan kedai art ni Thai Odyssey. Hehehe....i kan allergic sikit Thai Odyssey nih. So masukkan Dania dalam kelas, i pun masuk 'kelas' i. Hehehe.....

Kelas Dania ni bertiga ajer

Ni le kelasnya....

Antara art yang dicipta

Baking class pun ader

Sempat juga i jejalan ke Cotton On. Syoknya tengok baju budak2 warna warni. Err err mesti terbeli untuk Dania sebab tak tertahan dek kecomelan baju budak2 kat sini

Ni curi2 ambik gambar je ni

Cotton On di Paradigm Mall

Singgah tengok Dania buat art sebelum i masuk 'kelas' hehehe :)


Okay gambar bilik sebelum treatment Thai Massage....kena pakai baju cam pyjamas warna coklat tu


Lepas treatment kat Thai Odyssey masa untuk ambik Dania.....Taraaaa....ni ler art Dania yang dah siap. Sebiji kek. Lepas ni Dania nak buat topi pulak kalau datang sini. Ummi pun errr???



Kalau membeli belah kat Paradigm Mall sebanyak RM200 dalam satu resit, boleh redeem T Shirt ni tau. Ikut tarikh kita redeem bila.....