Monday, October 24

Ekoran daripada insiden kematian Marco Simoncelli di litar Sepang

Ekoran entry i pasal Marco Simoncelli SINI, i pun tanya hubby keadaan di litar Sepang semalam. My hubby bagitau dia teropong Marco Simoncelli beberapa minit sebelum kematiannya, Marco Simoncelli tukar baju baru. Mungkin sebab cuaca panas kat litar Sepang. Dalam TV pun dok tayang website barunya. Tak sangka pulak itu kali terakhir.
 
Penonton near my hubby duduk tu dok baling benda ke litar sebab tak puas hati emcee mengumumkan perlumbaan batal.

Tengok ni.....

Taken from here

Sampah dibuang ke litar tanda protes oleh penonton2 yang kecewa perlumbaan dibatalkan. Sepatutnya pihak SIC mengumumkan awal2 kenapa perlumbaan dibatalkan. Kecewa ke tak kecewa ke sepatutnya insiden membaling sampah ke litar tak sepatutnya terjadi. Malu juga dengan imej yang tak elok ditunjukkan kepada dunia luar.   

Perlumbaan dibatalkan disebabkan kematian pelumba Marco Simoncelli. Setelah sebahagian penonton beredar baru pihak SIC mengumumkan kematian Marco.  

Taken from here

Simoncelli dibawa keluar dari litar untuk bantuan perubatan. 

Hubby ada terdengar conversation seseorang. Mengikut kata orang dalam, Marco Simoncelli dah disahkan meninggal dunia ketika menaiki ambulan. Kesahihannya idok le i tahu. Yang pasti Marco Simoncelli ni mati kerana serangan jantung. Muda lagi dah terkena sakit jantung. He's only 24 or 25 years old tau. 

Walauapapun dah memang takdirnya. Hilang sebutir bintang di litar MotoGP. Info selanjutnya di SINI

 

2 comments:

  1. dah jadi mcm trend/budaya penonton suka sgt baling objek ke padang mcm tgk bola
    Rasanya bkn sebab sakit jantung tapi kemalangan tu mmg teruk sampai helmetnya tercabut

    ReplyDelete
  2. Ye...aku pun tak rasa yg kematian dia disebabkan sakit jantung...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails