Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Friday, September 28

Grand Prize Winner Contest Palmolive

Alhamdulilah. I dapat sms dari Suzz, Ayu, Mira dan Devi yang i menang contest Palmolive ni. Kebetulan i kat luar. Lepas tu lepas baca sms tu kebetulan ada pulak IPad dalam kereta so terus I tengok kat wall Siti Saleha. Memang ya I dapat shopping dengan Siti Saleha pelakon yang glam dengan watak Nora Elena tu. Alhamdulilah. Sungguh di luar jangkaan sebabnya i tak target contest ni. I hantar 1 entry dan pulak hantar minggu sebelum kita nak raya. Dengan posmen sibuk nak bercuti raya lagi. I pasrah je tiba ke tak contest form I sebelum due date.

Aturan Allah itu sangat indah sebab i target nak menang contest Oreo yang dapat penginapan 3 hari 2 malam di Hard Rock Hotel, Penang tapinya i tak dapat sebaliknya i dapat saguhati so dapat la tiket Kidzania untuk 2 orang. Err dah guna dah pun. Entry nanti lar pulak. Lain yang i harap, Allah tak bagi sebaliknya Allah nak hadiahkan hadiah yang terbaik. Syukur. 

Thanks to Ayu dan Mira sebab blog pasal ni di link dan link :-) 






****petangnya dalam pukul 5, agency call i ucap tahniah. Ada juga i tanya itu ini. Ada juga PIC kata nanti ada press conference dengan Siti Saleha dan Palmolive. Yang paling ngeri dengar, nasib baik you angkat call. Kalau tak nanti we select other winner.......

Thursday, September 27

Makan Time : Mee Udang Banjir, Muar Johor

Hubby teringin nak makan Mee Bandung Muar. Err ye ke Mee Bandung asal Muar?. So, lepas balik dari JPO tu terus la menghala ke Muar kengkonon nak pekena Mee Bandung la. Pusing pusing kat bandar Muar tu cari Mee Bandung famous. Nama pulak i lupa tapi kebetulan tutup la pulak. On the way tu ternampak signboard Mee Bandung dan Mee Udang. So, hubby makan Mee Bandung dan me and Dania makan Mee Udang. Rasanya? Sedap sungguh Mee Udang tu. Udangnya i kira dalam 10 ekor udang sederhana. Kuahnya sedap sangat bila dihirup. Hubby kata Mee Bandung pun sedap. 

Deretan kedai ni kat sebelah Sekolah Menengah Sains Muar yer....

Mee Bandung

Mee Udang



Hotel Grand Blue Wave Johor Baharu

Masa kami pergi Legoland tempohari, hotel ni lar kami tinggal 2 hari 1 malam. I dah siap booked kat Matta Fair 2012. Harga 1 malam RM160 bilik Superior. Bilik luas sangat dan siap ada kitchen cabinet, ruang makan dan microwave lagi kalau nak perangat food. Tak macam standard 3 star ni. I would say 4 star punya rating. 

Legoland pun dalam 20-25 minit je dari hotel ni dan jalan pon tak jam.  

Bilik 2 katil single. Dania berhimpit dengan i.

Bathtub


Kitchen cab pun ada

Breakfast di coffee house


Kami pilih nak duduk luar

Nak beli tiket Legoland, kat sini pun ada. In fact, ada pakej hotel + Legoland

Luar bilik kami ada deco cam air terjun cuma airnya takde...

Berapa tingkat tah hotel ni

Monday, September 24

Johor Premium Outlet

Alang alang dah ke Johor, haruslah ke Johor Premium Outlet. Actually, kami nak terus balik KL jek lepas main2 kat Legoland. Tapinya, hubby kata letih nak bawak kereta since kena beratur lelama kat Legoland tu. Malam lepas main2 tu terus ke Skudai. Menginap kat Goodhope Hotel. Chewah chewah mengimbau kenangan hubby di UTM Skudai. Tapi hubby ni kira senior lagi dari Ayu Rafikah dan Zamzarina Ayu tu.....hehehe.....the next day baru ke Johor Premium Outlet (JPO).

Kat sini, me ada beli.....tapi aiskrim ajer. Selebihnya cuci mata....hehehe.....






Ada gaya sungguh Dania duduk....



Depan Coach kena beratur yer...






Friday, September 21

Tips ke Legoland

1. Pakai topi atau bawak payung sebab kawasan panas terik. Nak beli payung Legoland pun boleh tapi harga RM70 lar....

2. Bawak le makanan kalau tak nak beli makanan kat dalam yang mahal. Kat depan, staff takde check bag pon...

3. Pakai kasut yang selesa. Macam i pakai kasut tumit rendah pun boleh melecet sebab tak pakai stokin. Lama kena beratur kat satu2 permainan tu. Dania memang i soh pakai kasut sukan dan stokin.

4. Bawak air yang mencukupi sebab cuaca yang panas dan banyak berjalan membuatkan kita cepat haus. I yang bawak air siap2 pun beli air jugak sebab air cepat jek habis. Air kat dalam ni tau2 je la harganya.

5. Baju pun pakai baju yang serap peluh macam cotton dan senang nak bergerak. Kalau pakai skirt payah la kalau nak main permainan ke per....bagi i ler. Ikut kesesuaian you alls la. 

6. Mereka yang telah berumur yang sakit2 lutut tak berapa sesuai nak beratur since kena berdiri lama. I nampak ada jer makcik ni sampai cancel beratur sebab mungkin tak tahan gamaknya. 

Yang penting, kita enjoy!!! Masa berkualiti bersama family tersayang priceless :-)

Comel lego2 ni....tu sebab i soh Dania ambik gambar ngan lego yang tinggi dier je ni

Ada sound effect, dragon ni ajar anak2 murid dier sembur api

Yang ni macam menara taming sari. Dapat tengok permandangan Legoland dari atas. Masa nak naik ni mereka tengah service so melepas la kami nak naik.Lagipun sekali nak tunggu 1 jam masa tu. Ada masa nak tunggu 1 jam?...

Tempat mainan berbumbung ni agak luas

Lego lagi

Kat dalam ni le we alls main tembak2 mummy sepanjang we alls naik kereta

Aksi memegang Menara KL....hehehe

Keychain Lego berharga RM12.95 satu. I tak beli pun

Legoland Express ni we alls nak naik tapi dah tutup. Katanya pukul 7 malam. Jam me dan hubby baru pukul 6.45pm. Jam kat sini cepat sungguh!!! Kononnya nak round round Legoland naik ketapi la....

Kebanyakkan tempat permainan ada disediakan mainan lego untuk kanak2 bermain sementara ibu bapa beratur so kanak2 tak le boring...

Ni antara favourite photo i.

Ceritera open house raya tak habis lagi.....

Hari yang sama me ada event Era FM dan Gaviscon tu, lepas balik je event tu terus ke Shah Alam pulak. Nak beraya kat rumah my friend Jona. I just makan cream puff yang ditempah oleh Jona dan air since i dah sangat kenyang. Activity makan2 sedari tengahari dibawak sampai ke petang. 

I snap2 lah gambar si kembar 4 anak saudara Jona dan anak2nya itu. Dania tanpa disuruh terus naik atas nak main2 dengan kawan2 bila tiba rumah aunty yek.....

Si kembar 4 ni Jona kata kakak dia selalu la mengira si kembar ni takut2 tercicir. Best kan kembar 4??? :-)

Baju hitam tu abang kepada kembar 4 namanya Eiman, depan tu Fawi, belakang Fawi kakaknya Fitrah.

Tuan rumah ni my friend Jona, me and Dania. Untung la Dania dapat duit raya dari aunty kali ke 2. Kali pertama masa beraya umah ibu bapa Jona di Ipoh.....

Baby boy ni pakai baju No 3

Baby boy No. 1

Airil ni anak Jona

Baby girl No. 2

Baby girl No. 4

Aktiviti open house selain berborak, makan la ye tak???....hehehe

Thursday, September 20

Aquaria KLCC

Actually lepas pergi Das Auto Show tu we alls pergi Aquaria. Ada orang tu nak tengok ikan pulak. So kami pun pergi le Aquaria. Berpeluang tengok derang bagi makan shark dan ikan piranha. Kebetulan time tu divers nak bagi makan. Menarik juga tengok ikan2 tu makan. Piranha tu pulak makan ikan selama 2 minit ajer. Menurut kata staff Aquaria, kalau ikan piranha yang kecik lagi cepat makannya sebab ikan tu masih muda. Pernah rekod bagi makan kat piranha 30 saat makanan dah habis. Yang ni divers tak turun kolam tu yek. Banyak juga info dapat kat sini.

Belangkas ni yang besar depan tu betina. Yang kecik belakang tu jantan

Dania berani pegang starfish. I pun pegang jugak. Rasa macam batu ajer. Starfish ni tak bergerak pun....

Yang gamat ni i geli nak pegang.....eiiiiiiii...tu tangan hubby

Ikan pari ni macam tengah senyum pulak

Tengah bagi makan kat penyu

Boleh bergambar dengan diver tapi tak leh guna flash sebab takut shark tu akan menyerang diver....

Ular daun kot ni

Ikan piranha yang kecil akan memberi peluang ikan piranha dewasa untuk makan. Kalau tak, yang kecik tu kena gigit....

Sejenis siput

Ini apa tah....tapi derang dok dalam pasir