Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Saturday, September 28

Ummi bangga bila .....

Entry ni nak share kegembiraan seorang ummi bila puteri kesayangan berjaya mendapat tempat pertama dalam kategori Bacaan Solat untuk Kem Bestari Solat dalam kelasnya. Tak sia sia datang sekolah hari Sabtu yer. :-) Alhamdulilah. Dania kata tempat 2 dan 3 murid lelaki dan tempat ke 4 murid perempuan. Syabas sayang yer. 

Jadi, ni lah hadiahnya :-) 


Ummi sangat happy kerana keputusan menukar sekolah Dania adalah sangat tepat :-) Dipermudahkan sejak dari awal lagi. Me rasa Dania banyak menonjolkan potensi dirinya kat sekolah kebangsaan ni. Sekolah Kebangsaan ni banyak aktiviti. Dania pulak pernah masuk nasyidlah, buat persembahan kelas hari kebangsaanlah. Baru2 ni Dania cakap dia masuk pertandingan baca teks jawi dan antara 4 orang wakil kelas. To my surprise Dania kata dia yang angkat tangan tawarkan diri nak masuk pertandingan. Errr bukan ummi je suka masuk contest eh...anak pun sama...hehehe....:-) Dari kecik lagi me dah train Dania masuk pertandingan. Pertandingan Hoopla Stars Dutch Lady, Barbie, pertandingan mewarna, pertandingan dalam pameran Smart Kids. Ummi nak polish Dania punya social skills dan ternyata tak sia sia. Alhamdulilah. 

Masa minggu Bahasa, Dania menang tempat pertama silangkata Bahasa Arab dalam kelas, dapat tempat kedua untuk buku folio sempena Ihya' Ramadhan dalam kelas. Setiap kali me hantar Dania ke sekolah, me akan pesan supaya aktif dalam kelas. Kalau cikgu tanya soalan, Dania kena angkat tangan. Dania cerita ada sekali tu cikgu inggeris tanya What can you find in an art exhibition? Dania cakap sculpture. Cikgu inggeris Dania tanya kat kelas tau tak sculpture apa? Dania kata takde seorang pun yang tahu jadinya cikgu inggeris explainlah kat dalam kelas. Me tanya Dania, sculpture tu apa? Dania kata Arca. Me rasa Dania tau Sculpture tu dalam cerita Disney Junior. Mungkin dalam siri kartun Little Einstein rasanya tapi tak sure mana Dania tahu terjemahan sculpture tu.

Pernah jugak dapat full marks untuk PBS kertas Bahasa Arab. Kat sekolah agama pulak Dania duduk paling belakang which me tak berapa suka sebab takut Dania tak boleh concentrate kan. Masa peperiksaan pertengahan tahun kat sekolah rendah agama, Dania dapat No. 2 daripada 37 orang dalam kelas. Dalam peperiksaan pertengahan tahun kat Sri Pintar Al Amin sebelum pindah ke Sekolah Rendah Agama Bandar Kinrara 5 pun Dania dapat No. 2 daripada 32 orang dalam kelas. Bila tanya Dania suka dapat nombor berapa? Dania suka dapat No. 3. Me tanya sebab apa? Sebab nanti dapat trofi kecik. Senang nak bawak. Alehaiiii puteriku ini. Ada ke patut?....hehehe. Tak suka No. 1 ke? Kalau dapat No. 1 susah la Dania nak bawak trofi berat tu nanti. Ehmm....Nampaknya my Dania ni suka subject Bahasa Arab sebab kat Sekolah agama ni masa peperiksaan pertengahan tahun, markah Bahasa Arab Dania tertinggi dalam kelas. Me kalau boleh nak Dania ambik subject sains dan bahasa arab masa sekolah menengah nanti. Takpelah, just bagi dorongan kan. Moga tercapailah impian ummi nanti. 

Entry ni me nak Dania baca bila dah besar nanti :-) Setiap kanak-kanak mempunyai potensi diri masing-masing. Kita sebagai ibu bapa yang kena bagi dorongan. Moga anak-anak kita berjaya suatu hari nanti ya...amin.


Friday, September 27

Kemenangan yang membawa seribu makna :-)

Dua dua dapat by post. Satu sebab me menang Detik Terindah dari Contest Nestle. Kena hantar photo masa Hari Raya. Dapat saguhati je pun. Jadinya RM300 lah me dapat :-) GP my friend Rahayu yang dapat. :-) Tumpang happy yer....

Lagi satu gambar me hantar photo dan menang Monthly Prize Fujifilm Print Your Best Moments Contest 2013 untuk bulan Julai. Me dapat 10 pages of photobook. Nak pegi redeem nanti kat Fujifilm :-). 


Ni lah photo yang menambat hati juri. BerphotoG kat Taman Tasik Taiping :-) Serius....tempat ni sangat cantik. :-) Sempat lagi tu berphotoG sebelum bertolak ke kenduri kahwin cikgu Dania kat Kuala Kangsar 
:-) 


Thursday, September 26

Hasil skodeng fb my BIL

Ni la photo2 me copy paste kat fb my BIL. Pinjam eh...hehehe :-)

Ni ruang tamu rumah my sis yang belajar kat UK tu. 


Rumah ni ada 2 bilik. 


Ni lah rumah yang my sis dapat tu. University punya accomodation. 


Ruang tamu dengan dapur tanpa ada dinding pemisah. Nampak luas. 


Lorong nak ke bilik


Nampaknya macam selesa je kalau my sis dan keluarga me datang menumpang. My BIL dah bagi green light dah tu....hehehe....

Pot luck rumah adik me

Sebelum my sis terbang ke UK, ada buat sesi potluck. Me bawak roti, sup cendawan dan kuih cakoi. My sis aka tuan rumah sinsing lengan menyediakan laksa penang. My sis lagi satu bawak donut big apple, nasi goreng, ikan masin. Aleh aleh sampai tak larat nak makan sebab banyak sangat. Siap tapau balik lagi. :-)

Ni gambar 3 sepupu tengah menonton cerita hantu Nang Nak. Dania kalau kat rumah me tak bagi tengok cerita seram, cerita ganas yang banyak aksi menembak, love story, siaran menyanyi, menari dan sewaktu dengannya. Dania hanya tengok cerita yang ditapis oleh ummi dan ayah sahaja. Kecik2 la kena jaga minda dia. So, ni kat rumah sepupu dia, my sis dok pasang cerita seram pulak. Haishhh....berkerut Dania tengok cerita seram tu. Kat rumah orang ummi kasi chance eh. 

Me balik dekat kol 6 petang gak la. Borak2 dengan my sis yang nak terbang tu. My sis lagi satu dah balik dulu. 


Friday, September 20

Bye Bye Aunty Ema, Uncle Sam, Sofiah, Adlina dan Musyafee

Hari Selasa 17 September 2013 baru ni, me tak berapa sihat. Terjangkit selsema dengan Dania. Hubby pun cuti hari tu so hantar ambik Dania ke sekolah hubby lah. Lega kat situ. 

Malam tu lepas Maghrib, terus shoot ke KLIA. Hubby drop kan me and Dania then terus cari parking. Nak check in pun kaunter yang lain since naik Business Class. Business Class passenger dan First Class passenger check in kat sini. Me tengok rata2 orang berumur je naik kat sini.

Dania bergambar dengan cousin dier yang nak terbang dah tu while my sister sibuk check in. Err cerita naik flight kat sini yer. 



Dah besar2 pun Zharif suka bibik dukung dier yer....


Suka gambar ni :-) Musyafee tunjuk kat Nini dier. Referring to her ummi. Kakak Sofiah - Wowong (Kak Yong), Kakak Adlina (Nana), Diri sendiri Titi dan Babah. Semua kata berganda. :-) 



Yang ni Zharif dan adik dier Zharfan yang handsome :-)


Bila Superwoman bergambar dengan Superboy :-)


Ni lah ibu mertua my sis Erma yang akan menyusul kemudian. She travel alone ok. Akan fly ke London then my sis akan pick up di Heathrow, London. Berani kan? Me memang tak berani traveling alone kecuali domestik sahaja. 


Keluarga Superman :-) 


BerphotoG dengan anak saudara. Ada juga anak saudara belah Uncle Sam. 


Dania dengan Nur Batrisyia Adlina


Dania dah mula start menangis dah...alehaiiiiii. yang Azri belah kanan tu tanya kenapa dia nangis
 Cute tak?. 


Bagi ayah Dania pujuk lah. Ummi dia sibuk nak memotret momen momen ni. Hehehehe....


Ada contest lah kat KLIA, kena berbelanja RM250++ berpeluang shopping 1 juta. Gambar kena blur sebab tu gambar orang lain bukan me :-)


Lepas tu nak balik singgah Charterfield. Rasa lapar pulak perut...:-) Tiba rumah dalam pukul 12 tengah malam.

Balik rumah masa nak tidur, Dania menangis lagi sebab kata rindu kat Sofiah dan Adlina...alehaiiii....

Wednesday, September 18

Pengalaman mengujakan Business Class MAS

Untunglah my sis satu family dapat upgrade seat ke Business Class. Sebenarnya kalau ada kosong kat Business Class memang MAS upgrade ke Business Class. Kalau ikutkan tiket kelas Ekonomi. Nak dikatakan rezeki, merasalah my sis anak beranak. 

My sis ni nak pursue her studies ambik Masters in HR kat University of Cardiff. Dapat 4 University iaitu Royal Holloway University of London, University of Manchester, University of Cardiff dan lagi 1 University yang me terlupa. Niat di hati nak University of Manchester tapi agent bagitau last minute kata dapat University of Manchester. Lagi pulak University of Cardiff email lebih awal kata dapat accomodation kat University. My sis kata hanya ditawarkan kat 3 family ajer dan my sis yang dapat. Tingkat paling bawah sekali. Me kata mesti rezeki sebab bawa family dan ibu mertua yang akan menyusul kemudian. Hubby my sis hantar ajer kemudian akan balik ke Malaysia since ambik Masters in Mechanical Engineering tak habis lagi. Lepas 6 bulan akan menyusul pulak. 

My sis kata kalau pergi Royal Holloway pulak yang terletak di London, cost of living sangat tinggi pulak. Nak nak bawak satu family kan. Lepas tu Uni pulak email kata nanti coach Uni akan tunggu dan pick up my sis 1 family ke University of Cardiff. My sis kata kalau naik coach yang berbayar tambangnya 40 pound/pax. My sis kata ikut la kalau University coach ada kosong memang boleh naik. Kalau takde, memang kena pergi sendiri la dari Heathrow tu. Lepas pick up dari Heathrow terus ke Uni then daftar dulu dapat kunci, bas University akan hantar ke penginapan mereka. Memang perjalanan my sis ni dipermudahkan dari awal lagi. Alhamdulilah. 

Kalau la arwah papa masih ada tentu bangga ada anak dier yang ikut legasi dier jadi Pegawai Tadbir dan Diplomatik. 

Jom layan gambar yang me ambik dari fb my BIL. Pinjam gambar ek....hehehe....


Selesa la kalau boleh tidur gini dengan perjalanan berjam jam kan...

My sis Erma dan si kecik Adam Musyafee

Ni leh Sofiah yang Dania dok sebut2 nama sampai menangis tuh...alehaiiii


Ni adik Sofiah ni. Nama Adlina. Baik pulak duduk sebelah stranger yeh. 

Berkerut si cilik ni tidur ye. 

Moga dipermudahkan urusan Ema kat sana. Ada rezeki Kekna & Kekja akan menjejakkan kaki ke sana yer. Errr dengar cerita Kak Suraya pun nak join. Meh meh jom :-) 

Study Smart Ema. !!! 

Tuesday, September 17

Terasa bagai.....

Masa 2-3 hari lepas me keluar paper kat Harian Metro, me ada singgah Petronas kat area Puchong. Niat di hati nak makan ice cream dengan Dania kat dalam Petronas tu. Masuk je pintu tiba2 3 orang petugas warga Bangladesh senyum kat me. As usual me senyum la. Memang petugas orang Bangladesh tu kenal me, Dania dan hubby sebab dulu memang duduk area situ. Sekali seorang petugas tu kata masuk paper ya?. Me pun nak cover segan tu me cakap a'ah. Cam ye?. Pastu petugas tu kata kenal adik (merujuk kepada Dania) Dania pun sengih la. Kenal abang. Wah banyak untung kakak menang k_ _ _ _ _. Nak cover segan tu me ambik la contest form kat situ. Hehehe. Dengan muka cool makan la ice cream dengan Dania kat situ. 

Me masuk paper tu pun sebab ada kawan yang passkan nama me. Ada juga terdengar orang yang ayat ayat tu berbaur dengki. Ishhhh apalah yang nak di dengki tu? Me bukan sesape pun. Cuma surirumah ajer. Ini pun boleh jadi isu. Me sampai sedih sampai keluar jugak la airmata. Kata nanti ada spy yang .......... me. OMG sampai macam tu sekali. Bangsa kita ni memang tak boleh lari ye dengan PHD ni?. 

Me rujuk kawan me yang kerja government Lin. Tau apa dia kata? Pendapatan Ena pun bukan tetap kan? Biasalah Ena kalau buat baik pun orang dengki, buat jahat apatah lagi ye tak?. Ada sms dari kawan lama me Lily kata U worked hard for it Na...u definitely deserved it all.  And ada yang me sms kawan dan PM tanya itu ini jugak thank you atas nasihat yer. 

Masuk peraduan ni adakalanya kita dapat coverage kat Majalah. Kebetulan masa me menang Johnson & Johnson Suami dan Si Manja Semakin Sayang, me + family keluar 3 majalah iaitu Nona, Keluarga, Wanita dan esei me dijadikan Telemovie. So me pun keluarlah di akhir telemovie ni bagitau macamana me menang. Keluar kat TV3 dan TV9. Semua ni sebab termaktub dalam perjanjian kalau masuk peraduan ni kena pergi promo Johnson & Johnson. Kalau tak setuju me tak menanglah Grand Prize ni. 

Coverage pasal me menang peraduan ni bukan pertama kali. Ada 2 majalah buat coverage me kat Pa&Ma dan Majalah Keluarga. Me terbabit dengan Majalah Pa&Ma bukan baru. Sejak zaman Dania kecik lagi. Ni masa Dania jadi model kanak2 dalam Pa&Ma Dapat jadi model pun sebab Kak Liza Ali nampak Dania masa Dania jadi model kalendar Wyeth sebab menang Si Manja Bermata Menawan. Dania dapat No. 1 so jadi model untuk kalendar Wyeth.  Kak Liza Ali masa tu editor Majalah Pa&Ma. Bila kita dah selalu deal ngan Majalah ni automatik kita akan dikenali oleh wartawan. Mungkin sebab me ni ringan mulut so mereka pun kenal. If anything nak minta tolong, me akan tolong. Dania pun pernah masuk Majalah Keluarga juga. Masa tu umur 4-5 tahun. 

Nak tekankan kat sini bukan pertama kali me masuk paper kalau nak jeles pun.....:-( Bukan me yang cari tapi wartawan yang cari. Kalau jeles pm me...me pass nombor wartawan. Tak citer lagi ada satu restoran yang dikatakan 'halal' nak me masuk dalam website dia. 2-3 kali production house tu call me. Dia kata producer dari Singapore nak jumpa me kat ........ shooting setengah hari kat ........dan dapat RM....... Me tak nak sebab restoran tu memang takde halal Jakim. Alehnya bila PIC production house ni call me tak angkat....ishhh kan me kata me tak nak. Production house ni tau sebab me dan Dania pergi audition untuk rancangan game show ibu dan anak. 

Kawan-kawan pun macam2 jenis jugak. Nampak baik menyokong kat belakang tak setuju. Ini lumrah. Takpe....as long as me tau me bukan buat benda yang salah. Yang menyokong thanks yer. Yang tak senang duduk tu teringin nak soh paper buat coverage message me ke aper ke. Income me dalam masuk peraduan ni pun bukan tetap. Me dapat benda. Sikit sangat la me dapat wang tunai. Err yang me menang pun bukan selalu okay. Kalau nak kata income me banyak kat blog ni. Dipersilakan tanya Nuffnang. Ranking gamaknya yang tercorot sekali.....

Me tau me bukan layak mereka interview. Ramai lagi comper kat luar sana yang menang banyak lagi pada me yang patut paper highlight tapi me yang dapat peluang itu. Sekurang-kurangnya dapat juga bagi warna kat kehidupan me yang sinonim dengan duduk rumah, jaga anak etc. Ada benda yang me boleh cerita nanti. Peraduan tak boleh dipisahkan pada kehidupan me. 


****sorry....luahan hati kali ni panjang sikit. 




Tuesday, September 10

Me dalam Harian Metro 10 September 2013

****Ni me copy paste dari article dalam Harian Metro online hari ini. 

Masa me pergi breakfast pagi ni dengan hubby, me singgah dulu beli paper. Tak sangka keluar artikel me ni cepat beno. So me tengok kat online Harian Metro. 

Modal RM20 menang hadiah besar
Oleh Hajahfarhana Tarmudi
Ezna Ahmad Khalili, 37, juga mempunyai hobi sama seperti sahabat baiknya, Ayu Rafikah. Malah, masing-masing mengenali antara satu sama lain menerusi aktiviti yang diminati mereka itu dan bersahabat baik sejak lima tahun lalu.
Setiap maklumat peraduan dan kisah kemenangan akan dikongsi bersama. Malah, setiap kali menyertai sebarang peraduan, dia pasti mendapatkan pandangan daripada sahabat baiknya selain ahli keluarga.
Ezna mula berminat untuk menyertai peraduan sejak di zaman persekolahan pada usianya menjangkau 10 tahun. Walaupun ketika itu hanya dipilih sebagai pemenang saguhati, ia memberi perangsang kepada dirinya untuk terus berusaha.

“Saya mula kembali menyertai peraduan ketika berusia 24 tahun pada 2000. Disebabkan sudah bekerja dan mempunyai duit sendiri, saya meneruskan hobi itu tanpa mahu menyusahkan ibu bapa.
Foto
EZNA bersama keratan kisah kemenangannya.

“Pada peringkat awal menyertai peraduan, saya berjaya memenangi pakej makan malam di hotel. Semangat semakin membara dan aktiviti ini semakin aktif apabila saya menjadi suri rumah pada 2005.

“Bagi mengelakkan rasa bosan ketika di rumah, tentunya aktiviti seperti ini lebih menyeronokkan untuk dilakukan,” katanya yang juga berminat menyertai peraduan berkonsepkan slogan.

Tambahnya, setiap peserta mempunyai cara berbeza untuk mendapat inspirasi bagi menyempurnakan slogan yang dihasilkan.

Ezna juga berasa bertuah kerana idea akan timbul selepas dia melihat sebarang rancangan di televisyen atau perkara yang berlaku di sekeliling untuk menghasilkan slogan terbaik dan berkeupayaan untuk menjadi pemenang.

Menerusi ucapan yang didengari ketika menonton televisyen itu juga yang membawa tuah kepada dirinya memenangi hadiah utama berupa kereta dianggarkan bernilai RM123,000 pada 2012.

“Tidak menyangka ketika mengalami kesedihan akibat baru dua hari kehilangan ibu tercinta, saya diberitahu mengenai khabar gembira ini.

“Perasaan bercampur-baur ketika itu apabila ada rakan yang memberitahu mengenainya walaupun hanya menghantar lima borang penyertaan bersama slogan berbeza.

“Saya hanya gunakan perkataan menarik untuk disambungkan menjadi satu ayat yang padat dan mempunyai makna besar,” katanya.

Selain itu, hadiah besar yang dirasakan begitu berharga seperti membeli-belah pelbagai barangan bernilai RM10,000 ternyata memberi keseronokan.

Modal yang dikeluarkan tidak banyak iaitu hanya RM20 dan Ezna juga menghantar satu borang peraduan kerana ia berkonsepkan cabutan bertuah.

Hobi menyertai peraduan juga pernah membawa Ezna dan keluarga melancong ke Bali, Indonesia selama empat hari tiga malam.

Malah, tuahnya berganda apabila selepas pulang dari Bali, Ezna berjaya memenangi peraduan yang menawarkan hadiah wang tunai bernilai RM1,000.

Menariknya, Ezna juga akan berkongsi kisah kemenangannya di laman blog miliknya, http://www.eznakhalili.com.

Sama seperti Ayu Rafikah, Ezna turut mempunyai tanggapan sama dengan melatih anak perempuannya berusia sembilan tahun untuk menyertai peraduan yang sesuai dengan usia mereka.

“Saya anggap penyertaan beberapa jenis peraduan dapat meningkatkan keyakinan diri anak, memperbaiki kemahiran berkomunikasi dan lebih berani.

“Ini kerana sebelum ini saya juga bukanlah seorang yang berani. Justeru, saya gunakan cara seperti ini untuk melatih anak menjadi seorang yang berani tampil
ke depan jika berhadapan orang ramai,” katanya.

Dia juga tidak terlalu mengharapkan kemenangan kerana ia tidak mendatangkan kerugian walaupun kalah.

Untuk menjadi peserta peraduan yang terbaik, perlu ada sikap prasangka baik, ikhlas dan jangan gagal mencuba kerana ia boleh menjadi batu loncatan untuk terus berjaya.

“Kadangkala pernah juga rasa seperti berputus asa dan akan berhenti menyertai peraduan. Namun, ia tidak lama mungkin dalam tempoh sebulan saja.

“Ia bagi menghilangkan rasa sedih jika ada hadiah yang ingin dimenangi, tetapi gagal. Walaupun sedih, aktiviti itu tetap tidak boleh dipisahkan daripada kehidupan saya,” kata Ezna.

Tambahnya, bagi mereka yang baru pertama kali mahu menyertai sebarang peraduan, sebaik­nya elakkan perasaan cepat mengalah kerana kejayaan bukan datang sekelip mata.

Sebaiknya, tekankan pada konsep atau jenis peraduan yang boleh menggunakan kemahiran dan bakat dimiliki bagi mengelakkan kegagalan.

Minat perlu ada dan niat­kan dalam hati untuk mencabar diri mencuba perkara baru selain elakkan daripada menyertai peraduan dengan tawaran hadiah yang tidak digunakan.

Ia bagi mengelakkan pembaziran dan pastikan tidak terikut-ikut dengan cara peserta lain yang taasub untuk menang sebaliknya teruskan mencuba.


Artikel ini disiarkan pada : 2013/09/10

Interview ni diadakan pada 3 September 2013. Maknanya seminggu yang lepas. 1 hari sebelum tu wartawan baru call. Being me yang suka menanya so me pun tanya sape lagi yang wartawan tu interview?. Akhirnya wartawan kata Ayu Rafikah. Mulanya interview pagi tapi me a bit busy dengan hantar ambik Dania kat sekolah agama. Akhirnya me kata takpe la me nak gi kat tempat Ayu lah. Sekali me call Ayu kata beliau kena interview kan esoknya?. Ayu terkezuttttt dan tanya mana me tau. Hahahaha.....Ayu pun tak tau me kena interview dan me pun tak tau me kena interview dengan Ayu.

Interview dijalankan dalam suasana yang sangat santai. Gelak sakan you....tambah sekepala. Thanks Ayu sebab layan me dengan baik sekali. :-) 

Moga dapat memberi inspirasi. Me juga berharap dapat memenangi hadiah yang dapat memberi nilai tambah kepada keluarga me :-) Amin. 

Saturday, September 7

Kereta kena tarik

Nak dijadikan cerita, hubby ambik half day sebab nak settlekan benda jadinya bila nak start ajer kereta ni terus pintu tak boleh nak bukak. Call lah toll free so katanya akan hantar technician. Lama jugak tuh dalam 3 jam baru technician datang. Tak masuk lagi technician asyik bertukar nama je sampai 3 orang. Technician yang ketiga yang datang pun setelah 3 jam. Kereta me tak leh start hari khamis. So hari Sabtu (hari ni) deal ngan person in charge Volkswagen kata nak tow kereta. AAM datang tow kereta ni. Tow ni pun free. 


Hubby ikut tow truck ni gi service center. Menurut kata hubby, bateri kereta ni kong so dalam proses nak tukar bateri yang baru. 3 tahun kalau ada pepe yang rosak free service. Lega dah tu tak payah nak bayar. 


Alhamdulilah bateri ni kong masa kat rumah. Kalau kong tengah jalan, dibuatnya me yang drive tak ke haru?....Dania kata kesian kereta ni kena tarik dengan ambulans. Dia kena pegi hospital. :-)

Friday, September 6

Dari Qatar ...........

Me dapat fridge magnet ni dari seorang teman me yang menang percutian ke Qatar. :-) 


Comel sungguh unta ni :-) Minum apa tu unta? ....Dah selamat letak kat fridge me pun...


Thank you yer kepada yang beri :-)

Wednesday, September 4

Fuller Hotel not bad juga

Ni entry raya me yang tak habis lagi yer. Dari Ipoh kami bertolak pukul 5 petang. In between ada few jam nak ke Kedah. Tiba kat Fuller Hotel ni pun dalam pukul 9 malam. Kalau ikutkan Ipoh ke Kedah hanya mengambil masa dalam 2 jam ajer. Kami selalu berhenti 2-3 R&R. Parking kat basement sangat limited. Akhirnya kena seberang jalan parking kat Star City Hotel. Management Hotel yang sama dengan Fuller. 


Kali ni takde bath tub yer. Hubby kata Fuller hotel ni agak baru kat Kedah. 


Bilik dengan 2 katil single yang kami sambung. 


Overall ok juga la hotel ni cuma masa hari kedua tu housekeeping tak make up our room dengan alasan banyak room yang kena make up. Sah sah kami letakkan sign Please Make Up Room. Kami keluar bilik dari pagi sampai malam dalam kol 10 pun bilik tak berkemas lagi. Menginap kat sini dalam 3 hari 2 malam.