Tuesday, October 18

Ustazah Pilihan

Gambar hiasan semata mata....

Kawan i yang hantar anaknya (sekarang Tahun 3) ke sekolah yang sama dengan Dania ada bagitau i bila i borak borak dengan dia. Dia kata anak dia bila dah besar nanti nak jadi Imam Muda. Wahhhh kecik2 dah bercita-cita nak jadi Imam. Satu pekerjaan yang sangat mulia. I rasa impak yang lebih besar sebab tersiarnya program realiti Imam Muda. Bolehlah menjadi inspirasi kepada golongan anak2 ni yang bercita-cita nak menjadi seorang Imam. 

Si kenit gambar kat atas tu suka subject Bahasa Arab dan Jawi kat sekolah tapi bila tanya nak ambik apa bila besar nanti? Dania kata Dania nak ambik IT sebab minat. Owhhh itu cakap si kenit yang baru berumur 7 tahun. Mungkin akan berubah seiring waktu. Kita sebagai ibu bapa patut memberikan sokongan terhadap cita2 anak2 kita tapi tengoklah cita2 nak jadi apa. Sedari awal, haruslah menyimpan. Sikit2 lama2 menjadi bukit.

Anda dah merancang kewangan untuk pendidikan anak2 anda???

4 comments:

  1. cuma takutnya budak2 bercita2 nk jd artis..sbb byk sgt rncgn hiburan skrgni

    ReplyDelete
  2. @Bardboo bardboo...tu lah....program realiti artis2 ni banyak sangat....kalau yg tu...memang kalau boleh kita halang la...

    ReplyDelete
  3. my zharfan pun sgt minat imam muda--ari2 practice nyanyi lagu tu sbb kena buat performance masa graduation day nanti :)

    ReplyDelete
  4. @Mama Zharfan wahhhh zharfan minat imam mida. sejuk ibu mengandung :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails