Skip to main content

Posts

My IG Post

Hello eznakhalili.com readers!!

Featured

Park by Phone ni bagus atau sebaliknya?

Ada satu hari tu saya dan Dania nak naik ERL kat Putrajaya Sentral jadinya try nak park kat kawasan berbumbung tapi penuh. Jenuh la pusing kereta banyak kali tapi hampa. Ok so saya bawa kereta kat parking tak berbumbung. Bila park konon nak cari tempat nak bayar kupon parking macam sebelum ni takde. Rupanya kena guna apps Parkbyphone ni. 
Satu hal la nak download apps ni sebab phone punya la slow sebab memory tu dah almost full. Lagi satu nak jadi masalahnya takde pulak wifi berdekatan kena guna kita punya data. Bayangkan kalau data tu dah habis kalau guna prepaid?. Macamana?. Wifi tak disediakan. Sampai ke sudah tak boleh parking situ. Kalau parking juga kena saman / clamp. Ada je saya nampak kereta yang kena clamp. 
Bila saya download apps ke phone, kena masukkan pula duit top up samada menggunakan debit card atau credit card. Dah selesai semua tiba nak buat bayaran, tak boleh pulak click pay. Sudah......
Akhirnya saya dan Dania naik je ERL. Gamble je dengan tak bayar parking. Dalam tr…

Nuff

Latest Posts

Matematik dan Sains untuk Pelajar Sekolah Menengah

Promosi bufet hidangan oriental di China Treasures

Promosi Nasi Campur bermula dari RM3 ++ ....

Translate