Skip to main content

Posts

Featured

Cikgu lama vs cikgu baru

Saya pernah cerita Dania ada ikuti satu pusat tuisyen ni kan?. Semalam saya dah pergi pusat tuisyen tu dan bagitau Dania tak akan sambung lagi untuk bulan depan. Pusat tuisyen mana? Kena off record. Geram sebenarnya. 😡😡😡

Bermula awal bulan ni, saya google dan terjumpa dengan satu cikgu tuisyen persendirian. Godek-godek tengok-tengok rupa-rupanya sepupu saya pun memang anak dia ambil tuisyen dengan cikgu ni. Tengok testimoni memang ada peningkatan. Terus la saya ambil untuk mengajar dan guide Dania. Ni masa pertama kali tengah tunggu cikgu tuisyen datang. Kami datang awal. 

Dania ni kena cikgu tuisyen yang lemah lembut mengajar. Kalau dapat yang garang-garang tak boleh. Pernah sekali, balik tuisyen je tanpa cakap apa-apa dah menangis. Hehe. Ni lah cikgu Nadia. Graduan dari Universiti Kebangsaan Malaysia dalam 'Environmental Science'. Kiranya student sains jugalah. Dah ambik gambar, ummi pun turun la tingkat bawah. Tak nak kacau-kacau. 

Dekat meja sini ada tips untuk belajar. Bo…

Latest Posts

Keenakkan iftar di Verandah, Cyberview Resort & Spa

Reliable & Professional Florist in Malaysia - A better florist

Bertemu dan berpisah adat manusia biasa

New Breed of Cryptocurrency

Translate