Skip to main content

Posts

My IG Post

Hello eznakhalili.com readers!!

Featured

Balik kampung dan jalan jalan cari makan

Minggu sekolah tu weekend tu kami ada balik Alor Setar, Kedah. Saje balik Kedah sebab sepanjang cuti sekolah tu tak balik pun. Lagi pun kalau balik bukan cuti sekolah ni jalan clear ajer. 
Balik Kedah ni Dania request nak makan ais kacang kat Dinalang, Simpang Empat. Berdekatan dengan kampung hubby. Kalau ke Simpang Empat ni jangan lupa try ais kacang Dinalang tau. Nak nak masa balik kampung macam kemarau dan cuaca memang panas la. Makan ais kacang ni memang nikmat sangat. 

Ni lah rupa kedai Dinalang Ais Kacang tu. 

Ais kacang yang lembut elok kata hubby. Rasanya saling tak tumpah dengan rasa masa dulu-dulu kata hubby lah. Masa kami datang tu nak dekat jam 6 petang dah tapi nasib baik ada rezeki Dania nak merasa. Kat sini tutup jam 6 petang. Ais dia halus ajer. 

Tengok la cuaca kat luar ni memang panas. Sesekali ada angin timoq (angin timur) menyapa. Hubby kata angin je mesti panggil angin timoq. Tak kira la datang dari mana pun. 😃😃😃. Di kejauhan nampak menara Alor Setar. Ni dalam perj…

Nuff

Latest Posts

Tahun Baru, Azam Baru, Sekolah lama

Salam Taiwan Day 5

Salam Taiwan Day 4

Translate