Friday, April 22

Lampu sana sini sinun

Nak masuk rumah baru, bab bab lampu dan kipas ni memang memeningkan ye tak. Mahal2 juga nak beli lampu ni. Jadinya kalau nak beli lampu tu kena cari juga kedai lampu yang sangat affordable. Kedai lampu Houses Lighting kat Puchong ni memang terkenal dengan harga yang bagi saya sangat affordable. Ni saya akan tunjuk gambar-gambar lampu kat kedai ni. Enjoy!!!...

Lampu chandeliar ni berharga RM79. Kalau rumah berkonsep klasik cantik juga kalau pasang lampu ni. 


Lampu ni klasik juga tapi tak suka la bentuk jaring tu. 


Lampu ni saya ada beli dulu. Ingatkan nak gantikan lampu kat luar sekarang. Pastu tak berganti. Nampaknya pakai lampu ni je kat rumah baru. Jimat RM49  Kalau nak beli lampu kat luar, kena beli yang tertutup. Kalau yang terbuka....serangga selalu hinggap kat situ. Bila serangga mati...nampak mencacatkan lampu luar tersebut. 


Lampu pagar hubby tak suka yang jenis tinggi macam ni. Saya suka jenis ni sebab ala ala macam kat taman inggeris. 


Yang ni pun saya suka tapi tak beli juga. Tunggu la next trip. 


Design ni katanya tak tahan sangat kalau letak kat luar. 


Design ni nampak tegap je. Harga RM49 sebuah. 


Dah gi tempat lampu luar gi tempat lampu rumah pulak.....


Lampu ni tak silap saya ada 3 warna. Putih, Kekuningan dan warna kuning malap. Boleh adjust switch. 


Lampu ni nampak cantik tapi harganya bagi saya tak cantik  Bagi yang budget tak semenggah macam saya ni...ni bukan pilihan yer...


Lampu gini boleh letak kat meja makan. 


Design lampu ni saya berkenan sangat nak letak dalam bilik Dania. Sekali Dania kata ummi....Dania tengok macam skirt la ummi  terus tak jadi...eiiiii anak sorang ni dah pandai memilih....


Yang ni harganya RM59. Kalau nak munge sana munge sini boleh pilih yang ni. 


Saya berkenan sangat dengan yang ni untuk diletakkan kat ruang tamu tapi bila ada orang datang cuci lampu ni, dia angkat je kaca lampu ni tengok seriau sebab kaca lampu ni letak ajer kat bingkai tu. Kalau tersilap sikit boleh berderai. 


Pening dok mendongak ajer kita tengok bawah pulak. Sales girl kata lampu pagar yang begini tahan sikit panas. 



Okay kali ni design klasik lagi. Lampu ni kacanya tebal sikit. 


Lampu ni berbentuk klasik dan moden. 


Lampu ni cantik tapi bila bagitau hubby, kang labah2 buat sarang.... 


Lampu ruang makan saya pilih ni ajer sebab sebelum ni saya pilih satu lampu ni. Sekali bila sales man tu pegang kaca lampu tu pecah terus. Ok ok time to get lampu yang lain. Lampu ni pun ada 3 warna. Rumah saya tu banyak noh lampunya. Setiap ruang ada 2 set lampu. Nak tak nak kena beli 2 set tapi dengan harga mampu milik la of course. 


Kipas pun ada dijual kat kedai lampu ni. Nak yang mana? mahal murah...kipas control...kipas baby....


Lampu ni macam gambar lampu kat atas yang berwarna hitam. 


Lampu tangga pulak saya kena cari yg attached dengan dinding. 


Lampu ni Dania kata pernah nampak kat washroom hotel. 


Mewah je nampak chandeliar ni. 


Comel tak lampu ni? Harga pun comel. Orang yang nak beli pun 'comel' .  Ok lampu ni dok kat tangga elok2. Disebabkan takde stok baru, yang display ni ditanggal dari dinding. Sarung lampu ni memang kat dinding ni dah siap balut. Sebelum kena tanggal ada je couple tu sibuk tengok lampu ni jugak. 


Lampu ni pada mulanya saya cadang nak letak kat tempat makan tapi hubby pulak tak suka...Klasik je macam lampu minyak tanah. Janji harga tak cecah RM100 > kan...


Dulu masa saya borong lampu kat kedai ni cuma 1 pintu ajer tahun 2005 dulu. Sekarang ni 4 pintu. Jangan ingat pergi ke kedai lampu ni macam kedai lampu yang kita biasa pergi ya...yang takde orang, lengang....kedai lampu ni ramaiiiiii orang. Let me tell you...kawan saya beli lampu kat kedai lampu kat shah alam nun...sekali kakak dia kata beli la kat Houses Lightings. Kawan saya Lily pun pergi la HL ni sekaliiiii dia nampak tokei kedai lampu yang dia beli lampu tu pun beli lampu kat sini 


Masa saya pergi kali kedua ni...lampu ni dah takde dah. Comei jugak. 


Kalau nak beli lampu memang saya recommend ke sini. Yang nak beli lampu untuk rumah baru tu memang berbaloi baloi ke sini. Idak takde la ada kakak tu orang Nogori dok kat Rembau ke mana ke...nak pindah umah baru kat Seremban. Beli lampu kat Selangor. Kalau sanggup datang dari jauh tu maknanya memang berbaloi baloi la kan...

Moh kita berlampu kat Houses Lightings meh...saya bukan duta Houses Lightings eh...



Related Posts with Thumbnails