Skip to main content

Posts

My IG Post

Hello eznakhalili.com readers!!

Featured

Makan di Muara Sg. Duyung Melaka berbaloi ke?

Perjalanan balik dari cuti-cuti di Johor Baharu, hubby bagi idea untuk menikmati makan malam di Muara Sg. Duyung. Lama juga tak berkunjung ke sini. Kami tiba dalam jam 9 malam masa tu dan kena beratur sebelum dapat makan. Ramai juga pengunjung yang nak datang makan kat sini. Meja untuk yang macam kami ni senang la ada kosong tapi kalau nak request meja untuk ramai orang kena tunggu la kejap. Actually saya ada call dulu untuk booked tapi dia suruh walk in ajer. 
Nak makan lauk-pauk segala mala ikan ni boleh makan dengan nasi putih atau dengan nasi lemak. Saya dan Dania memilih nasi putih manakala hubby makan lauk pauk dengan nasi lemak. 

Makanan yang dipesan nak sampai pun takde la cepat sampainya. Kena banyak-banyak bersabar ok?  Kami order ikan siakap masak tiga rasa. Ikan siakap ni bersize sederhana. 

Ketam ni goreng kunyit ajer ni. Rasa sedap walau gambar ni nampak buruk je ketam ni. 😉😉😉. Ketam ni seekor ajer sebab saya je yang nak makan. Lagi 2 tu tak makan ketam. Ini ketam saya ya…

Nuff

Latest Posts

Short and sweet bercuti ke Johor Baharu Part 2

Short and sweet bercuti ke Johor Baharu Part 1

Translate