Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Saturday, April 30

Smart Kid Part 1

Pemenang dan yang tak menang bergambar bersama. Crystal Lim tu tiap tahun menang no. 1. Tahun ni saguhati jer...

Dania dengan maskot Smart Kid

Appearance di hadapan judges

Dania atas stage

Baju Hawaii dan err?? tak sure yang belah kanan ni

Baju Tibet, Cleopatra dan Gladiator pilihan mereka. Gambar bunga dan huruf S tu diperbuat dari kacang, oat, jagung tau....of course mummy yang tolong buat...

Dania bergambar dengan budak kat belakang dier yang menjadi juara. Skirt tu dari tudung saji yang ditebuk tau....budak cina tapi pakai baju india....

Baju Arabica pilihan Dania

I ada pergi Pameran Smart Kid di PWTC. Rasanyer dah beberapa tahun i gi sini cuma for the past 2 years, Dania join contest fashion show. Oh jangan silap yer...contest fashion show ni setiap tahun ada temanya. Tahun lepas tema hobi dimana Dania pakai baju Minnie Mouse pinjam punyer....hehehe...dan explain hobi. Dania cakap hobi Dania tengok Playhouse Disney Channel. Jadinyer baju Minnie Mouse tu memang bertepatan dengan hobi Dania tu. I siap buatkan Dania TV dari kertas manila lagi. Hehehe....

Tahun ni temanya 'World Festival'. Aksesori baju hendaklah ada salah satu elemen seperti jagung, lemon, kacang, kurma merah, green tea dan oat. Jadinyer i buat rantai dari lemon, tikar terbang Dania dari unsur2 green tea, jagung, oat, gelang Dania dari kulit limau dan pointed shoes Dania i tampal lemon yang i jahit kat stokin. Bila i bandingkan aksesori Dania dengan orang lain....wahhhh ketinggalan sikit sebab yang lain memang canggih2 you alls. Dania kena explain baju yang dipakai dari negara mana dan aksesori diperbuat dari bahan apa?...
I memang tak menaruh harapan tinggi untuk Dania. Janji dia berani memberikan pendapatnya di atas stage. Tahun lalu Dania mendapat tempat saguhati. Tahun ni Dania tak dapat apa2 nombor pun. Yang penting kita happy.

Kalau nak tau apa yang kami buat selepas ni...tunggu next entry yer....

Friday, April 29

Kembar

Gambar dicilok dari blog Ayu Rafikah.....jangan mare ahhh

Masa i pergi Smart Kid baru2 ni i ternampak sorang budak perempuan ni sangat comel. Iras2 siapa tau?? Anak dara kecik Ayu Rafikah. Amacam ada sama kah???

Cuba teka yang mana satu anak dara Ayu Rafikah???


****Ayu tak leh komen sebab tu anak you...he he he...




Thursday, April 28

Little Prince & Princess Pageant Sogo

Gambar yang dihantar

Print screen taken from facebook KL Sogo

Print screen taken from facebook KL Sogo

Dania ada masuk contest Little Prince & Princess Pageant Sogo. At first kena buat pembelian RM30 ke atas dan hantar borang yang siap diisi di customer service tingkat 7, Sogo. Kebetulan i ternampak contest ni dan secara kebetulan i beli barang lebih dari RM30. I terus submit borang. Pemilihan berdasarkan cabutan bertuah. I hantar 2 borang. Siap buat resit berasingan. Starz Studio in collaboration dengan Sogo akan cabut 50 nama. 25 kanak2 perempuan dan 25 kanak2 lelaki. Tak sangka Dania antara 25 kanak2 perempuan yang bertuah.Lepas tu dapat email pula kata ada mekanisme baru nak pilih pemenang diantaranya kena vote.

Oh.part tak best nih :-(. Ada jugak hari yang i tak online sebab busy dengan aktiviti dari pagi sampai malam. I relax2 jer sebab i tau kalau melibatkan bangsa lain ni they all out kan bab bab ni....i malas nak fikir dah....tup tup nama Dania jadi juara...alhamdulilah...Dapatlah voucher Sogo bernilai RM800...

Ni ada Program Rundown untuk Little Prince & Princess Pageant

10am Briefing & Rehearsal

12.30pm Break (Hair & Makeup for girls)

2pm Opening Address by MC

2.05pm Casual Wear Segment (Sponsored)

2.30pm Talent Segment

4.10pm Elegant Wear Segment (Sponsored)

4.40pm Finale

4.45pm Crowning of All Finalists

5pm The End


Interesting juga sebab Casual Wear Segment ditaja oleh Poney dan Dania je sorang yang bertudung. Menurut kata Carol Lee, penganjur contest ni dari Starz Studio, Sogo semua kanak2 nanti akan dipakaikan tiara masa segment akhir. Matlamat untuk mengurangkan 'stage fright' dan melatih kanak2 untuk berani berkomunikasi di atas pentas.




Saturday, April 23

Produk penjagaan muka.......cerewetkah i???

Set asas penjagaan muka

Free gift yang i dapat

Q & A untuk menentukan produk yang sesuai dengan kehendak kita

Banyak sungguh seleksi produk penjagaan muka di pasaran sampai kita pun tak sure mana nak pilih. Bagi i, i tak berapa cerewet tentang produk penjagaan muka ni dan kebetulan i dikurniakan kulit muka yang tidak sensitif. Semua produk i boleh cuba. Antara produk yang i pernah cuba ialah Oil of Ulan sebelum bertukar nama kepada Olay, Safi, Garnier, Shiseido (ni pun sebab dapat free masa survey)....Kadang2 brand sabun muka tak sama dengan pelembab.

Baru-baru ni masa kat Subang Parade, i pergi survey produk Clinique. Sebelum ni memang i tahu my cousin Aireen dan my friend Mek Su pakai produk ni. I tengok muka they all licin. Produk Clinique ni diuji oleh pakar dermatologi. I ambik set Derma White ni. Lepas tu agaknyer i terlebih ramah, Sales Assistant (SA) bagi i FREE gift. Mak nenek bagai semua ada. http://www.emocutez.com.. harga set ni boleh tahanlah jugak tapi nak kulit muka elok, kenalah invest ye tak....ehmm teringin juga nak pakai SKII miracle water....he he he. 1 botol mahal la pulak...http://www.emocutez.com

You alls pakai apa ?? Macamana result ??

Friday, April 22

Langkah kanan

owner sedang pandang kamera...

Depan restoran sari ratu...parking depan kedai macam ala2 VIP tuh...

Buffet Gratis

Actually cerita ni i peram lama gak. Ha ha ha. Penyakit M datang nih....i ada nampak Restoran Sari Ratu baru buka kat Puchong Jaya jadinyer kami pun terus ke Restoran ni. Ingat nak lunch. Masa we alls tiba sini, kereta we alls parking betul2 depan restoran. Owner tu tengok2 kat we alls lepas tu masa kami semua duduk, ingat kot nak order la tiba2 datang owner tu kata hari ni tak ada order. They all buat pembukaan hari ni. Jadinya makan adalah gratis. Aduhhhh pakkk gratis itu apa?....Gratis itu percuma ya...Meaning to say, makanan adalah FREE. Haa??? terus la tak tau nak buat apa. Agak2 memang segan nak makan pun sebab kami tak diundang pun. Tapi disebabkan owner sendiri yang menjemput menjamu selera kami pun terus ambik makanan yang dihidang secara buffet. Selepas tu terjumpa pemain muzik kata kenapa datang lambat sebab sebelum tu ada tarian poco poco....err???

Dania boleh mintak nasi tambah?...Ha ha ha itu i serahkan pada ayah dia untuk ambik nasi tambah. Air kami semua order teh ais jer...Memang peramah owner Sari Ratu ni. Lepas selesai semuanya, hubby pun mengucapkan terima kasih dan bersalaman dengan owner Sari Ratu.

Ini dikatakan rezeki....Langkah kanan you alls...


Thursday, April 21

Apa yang best masa birthday?.......birthday cake

Dania in action. Kasut bertukar sebab dania terus pakai kasut baru...gambar 1 dan 2...

Shafiq baju belang merah putih bersedia nak tiup lilin

Dua cake tu....

Main2 belon dulu....

Seronok budak budak ni ye...

I dapat jemputan sekali lagi dari Gusrina untuk meraikan harijadi Shafiq yang ke 7 tahun. Dania lambat lagi...bulan 11 ni...jadinyer kami semua ke KFC Subang Parade. Dah la sebelum tu i makan kat KFC sini dan i dapat ayam busuk boleh?....ada yang pernah terkena kat mana2 KFC??

Dania as usual akan join main2 ngan kawan2 sebaya. I pulak berborak gossip2 dengan Wan Norazmah dan Gusrina hal dunia...he he he....

Paling i suka pergi birthday party ni, dapat rasa kek. I suka jer rasa kek yang bericing tu. Provided that icing cake tu tak manis sangat. Err you alls suka makan cake tak?....Alahai teringat ingat blueberry muffin Amira la...he he he.

Lepas tu berjalan jalan lagi kat Subang Parade dan makan malam di McD. Nak balik, nak balik..ambik...malam baru sampai rumah. Survey sana survey sini....

Wednesday, April 20

Thanks Mira

Lokasi penggambaran di kolam renang kondo Mira

Blueberry muffin Mira ni yummy taw....jadi, tak heran la i makan banyak...ngeh ngeh ngeh....

Mira bersungguh nak jamu i ^_^ sangat terharu okie

Sementara kereta tengah service, i sibuk fb-ing ^_^

Entry ni i nak tujukan buat Amira yang bersungguh nak tolong i shoot gambar dan tolong download video ke you tube sekaligus post kat entry IMas Travel i. You alls ada yang join ke?

Mulanya i cam malas malas nak join. Tiba2 Suzz ada tanya i tak join ke?....Mira pun ada tanya i tak join ke?....lepas tu entry they alls keluar. Bersemangat pulak nak join bila tengok kawan2 kita join. Err...entry i tak keluar2 lagi. Nak goreng entry ni lagi. Entry Beijing i memang dah ada cuma nak edit dan translate ke Bahasa Inggeris. Last minute, i terpaksa minta tolong Amira untuk video i pulak....hehehe....thanks dear...

Pagi sebelum gi rumah mira, i gi service kereta dulu. I guna GPS nak ke rumah mira sebab 1st time sampai sini. Cantik you alls...Walaupun pada hari i ke rumah Mira, my mum kat Ops Theater untuk major Ops, i tak ke hospital. Lagipun memang Ops ni lama. Sampai keesokkan harinya baru selesai. I just minta update dari adik i. Of course doa i mengiringi mama ke dewan bedah. I kena teruskan hidup ini....

Berbalik kepada shooting i ni, Mira tanya i nak gaya macamana?. I kata nak macam Nona tu (huhuhu ada hati nak buat cam pengacara Nona eh...). Bukan apa cara santai dan tak duduk kat satu tempat. Ada scene i menari jugak...hihihi....spontan tu. Tiba2 idea tu datang.

I sangat bernasib baik sebab kawan2 i share tau contest yang best2 untuk i join. Takdela pulak sampai nak memburukkan orang lain sedangkan u pun buat sekali. Depan cakap lain, belakang cakap lain. I suka dengan kata2, apabila kita tuding jari kat orang, 4 lagi jari akan tuding jari kat kita. Ada je yang menyampaikan berita tak best tu. Remember, jangan buat yang tak elok pada anak yatim....biar diri kita ni cantik luar dan dalam tanpa ada perasaan hasad dan dengki kerana perasaan hasad dengki tu penyakit hati. Better still kalau orang tu maafkan kita, kalau orang tu tak maafkan kita....ehm.....

Mira ni pulak, masa i tiba di kondonya yang indah itu, Mira tengah prepare blueberry muffin. Makk aii tak bake lagi baunyer dah harum, i tak tau lah lepas dah bake nanti. Memang sedap....thumbs up buat blueberry muffin Amira....bravo!!! Dah la tolong ambik video, tolong edit video, upload pulak kat You Tube then post video i kat entry IMas Travel...pastu i dapat pulak voucher free ice cream dari Baskin Robbins...bayangkanlah.....untung tak i ada kawan macam Mira ni??

Thanks yang tak terhingga buddy !!!!


Gambar yang frame colourful ni i cilok dari blog Amira

Bagi yang nak tengok video i kat IMas Travel, boleh tengok kat link ni....

http://mastraveller.com/WhatsNew/IMASTravel/Blogs/Malaysia/2011/04/06/Ai-in-Beijing/475/

***kawan blog pun boleh ngam taww.......you alls ada tak??

Tuesday, April 19

Disney On Ice 2011

L-R - Nureen, Aeen, Deena and Dania

Colourful sungguh

Scene yang colourful lagi...

Scene dalam cerita Lion King

Scene cerita Ariel. Ariel ni i tak sure, pakai macam ni pun lepas penapisan gak ke?...ehmm....

Scene ombak untuk babak Ariel di laut

Canggih sungguh ada kereta2 ni. I rasa control car versi besar

My Dania

Me and Dania ada pergi menonton Disney On Ice pada first show mereka pada 1 April, 8.30 malam. I ada menang 2 tiket berharga RM135 kategori 2 untuk menonton D.O.I ni sebab menang dalam facebook contest Voila. Hubby tak ikut sebab kata takut boring. I rasa this year punyer D.O.I i rasa boring gak. Siap ngantuk2 dalam stadium lagi. My Dania as usual memang suka tengok D.O.I. Enjoy je dari awal sampai akhir. I ada terjumpa my friend dekat situ.


Monday, April 18

Pengumuman...

Dear alls,

Terima kasih kepada pengundi2 entry IMAS Travel i.....

pemenang pengundi bertuah i akan umumkan pada 30 april 2011....




Friday, April 15

Like my IMAS Travel entry

Please click link di bawah ni ye kawan-kawan. I masuk contest MAS ni. 30% based on votes, 70% based on judges decision. Phew 30% je dari LIKES ni....

Like button ada di bawah entry i ini....Cuma click LIKE

(WARGANEGARA MALAYSIA SAHAJA)



Insyaallah ada hadiah untuk Pengundi bertuah.


Hadiahnya ialah ........

Pemenang bertuah akan memenangi

Tudung Fareeda @ Tudung Pearl Haya @ Wang tunai RM50.

(Sila Pilih 1 yer)


__________________________

Jikalau I terpilih pemenang 1-2-3,
(Jikalau tidak, hadiah di atas akan menjadi hadiah pengundi bertuah)

Automatik Hadiah Utama berupa

Pakej Penginapan 3H 2M untuk 2 orang di hotel di Malaysia dalam senarai

http://www.legendworldwide.com.my/2010/

(terms and condition apply)

JOM JOM JOM JOM JOM

LIKE LIKE !!!http://www.emocutez.com

Sila tinggalkan comment anda di bawah ini dan senarai nama pengundi anda....

Wednesday, April 13

Birthday Syirah di Splash I Jumpa Aaron Aziz lagi....

Goodies Dania....suka sangat bear tu...

Dania and ummi

Ni baju yang i pakai...ala2 Red Mummy la pulak. Pose depan cermin....

Dania lukis heart

Pose lagi

Kid's Room

Tengah nak body paint

Mr Clown pun ada

Buah tangan buat si kecil. Comel tak? Bear untuk girls, toy truck untuk boys

Sebelum nyanyi lagu birthday

Ternganga anak ummi nih...

Activity room. Dania dan kawan2 main belon

Ice cream station

Cantik sangat kek ni. Princess tu pun boleh makan taw...bukan patung...

Choc dipped

Cuppies dan dessert

Fesyen ke party harijadi Syirah. Masa pose ni Dania tengah takde mood...hehehe. tu muka masam tu..

Dania dan uncle Aaron

Dania dengan uncle Aaron Aziz

Pada hari Sabtu yang lepas, me dapat jemputan untuk majlis harijadi yang diadakan di Splash, Hotel Westin. Kami 3 beranak pun pergi la ke majlis harijadi itu. I kalau majlis harijadi mesti nak merasa kek harijadi. Hehehe.
Splash ni kali kedua i pergi. Masa kali pertama majlis harijadi anak Aaron Aziz. Kali ni anak kawan i, Ezan yang kebetulan memang berkawan dengan Aaron Aziz dan Diyana. I pun tanya lah kawan i ni.

Me : Eh Diyana tak datang ke?
Raudah : Datang tapi biasalah star....datang lambat ler...

(Diyana ni merupakan isteri Aaron Aziz...hehehe....sebenarnyer....i nak tanya Aaron datang ke? Taktik eh....hihihi)

Tak lama lepas tu i ternampak Aaron. Dengan mode excited i cakap kat hubby. Abang Aaron lah bang. Hehehe. Kebetulan i nak hantar Dania ke Kids Club. Aaron pun hantar anak dier ke situ.

Me : Aaron, patut u menang ABH (Anugerah Berita Harian) hari tu. Tengok2, Shaheizy Sam yang menang.
Aaron : I memang tiap tahun jadi calon tapi tak pernah menang pun.
(Alahai kesian jer statement Aaron tu)

Sebelum balik, i minta izin suami supaya bergambar dengan Aaron. Hubby segan woooo....jadinyer i panggil Dania untuk bergambar.

Me : Aaron leh bergambar dengan my daughter ??

Aaron : Boleh.

Me : My daughter tak percaya you berlakon dalam KL Drift. Dia kata tu bukan ayah dwi. ayah dwi baik. (Dalam KL Drift kan Aaron gangster....Dania tak percaya itu Aaron....)

Aaron : Alahhh sayang tu berlakon je.

Me : Diyana....anak i bergambar dengan Aaron yer?

Diyana : Eh boleh.

Lepas bergambar, Diyana sibuk promote kat i suruh tengok hubbynyer kat Astro citer Ombak Rindu dan kat wayang. Aaron kata tak payah tengok la kat wayang tu ganas. Aaron cam malu2 meow pulak. I bet mesti ganas wayang terbaru Aaron.

Sebelum balik i suruh Dania salam Aaron....mak dier tak salam okay.....bukan muhrim....hehehe...