Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Thursday, January 31

Giveaway Jom Cuti ke Hotel Palace of the Golden Horses

Sticky Post sehingga 31 Januari 2013.  Untuk entry yang terbaru di My Last Entry.

Ada penaja yang bermurah hati nak kolaborasi dengan My Small World menaja hadiah yang menarik ini. Jadinya dengan ini me nak buat satu giveaway Jom Cuti ke Hotel Palace of the Golden Horses.

Syarat yang sangat simple iaitu LIKE page Jom Cuti dan anda berpeluang menang.

Hadiahnya ialah :

1. Pakej mandi manda di Hotel Palace of the Golden Horses sehingga maksima 7 orang. (Anda dan 6 orang teman)

2. Pakej jakuzzi, sauna, steam di Hotel Palace of the Golden Horses sehingga maksima 3 orang.(Anda dan 2 orang teman)

3. Baucer penginapan di Hotel Palace of the Golden Horses bernilai RM50.

Giveaway ni tamat pada 31 Januari 2013. Tertakluk kepada terma dan syarat. Sah untuk penyertaan bagi blogger atau bukan blogger.

Ajak la kawan-kawan, adik beradik, blogger atau bukan blogger join. Mana tau rezeki anda kan?. Pemenang akan dipilih oleh pihak Jom Cuti.


****terima kasih kepada pihak penaja Jom Cuti 

Majlis aqiqah anak cikgu Bahasa Malaysia Dania

Sebelum ke majlis yang diadakan di Bandar Sri Damansara, haruslah isi perut dulu kan. Me and Dania siap berjubah sebab nak gi majlis kan...kami makan kat Pelita SS2.


Arah jam, roti pisang, roti telur bawang dan roti canai banjir.



Singgah beli baju baby kat Babyland SS2, not so far dari Pelita SS2. Romper comel ni yang me pilih untuk baby Qalesya :-) ada tambahan 2 lagi aksesori baby. Harganya tak boleh tunjuk kat sini sebab cikgu ni baca blog me. Hehehehe :-) kan Fatahiyyah kan??


Babyland ni kat atas Savemart. Memang lama kedai ni sebab masa Dania baby, me pernah beli kelengkapan Dania kat sini jugak. Tengok la baby me sekarang. Dah darjah 3 dah....hehehehe :-)


Hishhh cikgu Fatahiyyah ni, mula mula me kata cikgu tengok kamera. Aleh aleh baby Qalesya yang tengok aunty yek. Umminya tak tengok pun. Dania dan cikgunya.


Cantik sungguh buaian berendoi ni. Ditempah dari sini



Alaaaa comelnya Qalesya dan dress ni. Sama macam kat tempat Dania beli kat Domii The Curve.


Comelnya hiasan bear pink ni dengan lampu bulat pink.


Bear warna perang pulak. Geramnya....


Dalam goodie bag tetamu ada mineral water yang dihias begini. Manis jek.


Air sirap selasih dan air teh tarik yang dihidangkan buat tetamu :-)



Sebelum balik ambik gambar dulu dengan cikgu Fatahiyyah :-) Dulu me gi Majlis cikgu ni kat entry ni
Gi ngan kete baru yang baru ambik sehari sebelum. :-) 


Cikgu ni jugalah yang berphotoG gambar Dania kat Taman Bukit Jalil tu. Link di sini dan di feature dalam Majalah Fardhu Ain :-) So masa majlis tu ada yang tanya eh ni ke model dalam Majalah Fardhu Ain tu? Dania as usual muka takde perasaan pastu akan tengok me. Anak dara me ni memang pemalu sikit :-) Actually bapa mertua cikgu Fatahiyyah ni adalah owner publisher yang mengeluarkan Majalah Fardhu Ain.

Naik keretapi di Taman Tasik Perdana

Masa cuti panjang baru ni me ada pergi Taman Tasik Perdana. 


Sempat la anak ayah pose kat sini. Kereta kayu ni ala ala nak reput jek..hehehe


Kalau berphotoG kat Taman Tasik Perdana ni banyak tempat cun :-)





Kami naik keretapi kat Taman Tasik Perdana dengan tambang RM1 / pax. Kami dibawa mengelilingi kawasan sekitar Taman Tasik Perdana. Tapi.....



Ada tourist nak gi Pasar Seni. Jadinya driver keretapi ni bawak sampai ke jalan besar. Kalau kita bayar RM1 ajer, tapi tourist 2 orang tu hubby nampak bagi duit merah. Ehmmm...samada seorang RM10 / RM20. Tapi, bagi kami perjalanan kami jauh la pada hari itu naik keretapi. Hehehe. 


Ni ler rupa keretapi tu. Sekali naik atas bumper bergoyang kami dibuatnya :-)



Jom berkeretapi di Taman Tasik Perdana :-)

Wednesday, January 30

Camping dalam kereta?

Dek kerana nak basuh seat kereta, so hubby keluarkan seat yang nak basuh tu. Dania siap main-main dalam kereta lagi tu. 

Ummi, masa ni dah malam jadi Dania tutup pintu. Dania masuk dalam rumah. 


Bestnya ummi....Dania tengah camping. :-)



Sukatilah Dania yek...janji Dania bahagia. Hehehe...:-) Tapi kalau kereta jalan, tak le masuk dalam boot. Dania kena pakai tali pinggang keledar.

Tapi me tengok budak-budak duduk dalam kereta tak pakai tali pinggang keledar siap melompat-lompat dalam kereta lagi. Ada yang siap berdiri keluarkan kepala kat sunroof lagi. Err ibu bapa tak rasa bahaya ke ye?. I think Malaysian culture tak mementingkan fasal keselamatan. Setuju tak?

Makan Time : Ramal Food Junction, Kajang

Masuk ni dah 2 kali me makan kat sini. Kali pertama me gi waktu malam. Kali ni me pergi waktu petang. Orang tak berapa ramai sebab tak banyak gerai yang bukak. Food Junction mengamalkan konsep gerai dan layan diri. Kita kena order sendiri kat gerai mana yang menjadi pilihan hati. 


Burger Bakar Abang Burn ni kalau bukak sure line panjang jek. Menurut kata kawan hubby memang terkenal la kat sini.


Ni gerai yang me order tu.



Nasi ayam hubby dan Dania order kat gerai lain.


Me teringin nak makan mee udang. Masa first time datang sini, me dah merasa Mee Udang ni. Fuhhh sedap. Kuah pedas berasap gitewww....Kali ni tutup pulak.....


Me tak merasa makan mee udang tapi me merasa makan mee wantan sup. Sedap juga :-) Makan dengan cili potong berasap mulut.


Harga kat sini berpatutan lar. Kalau waktu malam ada tempat mainan inflatable tu. Sambil ibu bapa makan, anak-anak boleh melompat-lompat.

Tuesday, January 29

Demi pizza hut FREE, lain pula jadinya :-(

Kena print out coupon ni dalam facebook. Me sesiap print out dari rumah. 


Demi Pizza Hut FREE, me dah beratur seawal 2.30 pm lagi di branch Sunway Pyramid. My friend dan anaknya pun ada sekali since me yang kecohkan. :-) Pemilihan Pizza Hut ni sebab faktor senang nak ambik Dania nanti. Start pemberian Pizza pada jam 3 pm.


Ni my friend dan anaknya.


Seawal jam 2.30pm line beratur di Pizza Hut Sunway Pyramid dah gini.


Pizza free sempena 1,000,000 juta fans di fb



Ok fine. Look at my number. Pizza yang sepatutnya siap untuk Nombor giliran 2 sepatutnya antara 10 pizza terawal kan.




Iqbal pada mulanya layan jugak me tanya mana pizza me since No giliran 1,3,4,5,6,7,8,9,10 dah dapat.Pizza untuk 10 batch pertama sepatutnya siap sekali. Iqbal ni anyway sangat peramah. Dia yang explain kat semua pelanggan pizza tentang pizza mana yang boleh diredeem. :-) Iqbal bagi me sangat friendly.



Personal pan pizza me dapat sama dengan No 20 keatas. What's the point me dapat No.2 kan? Actually PIC kata kena tunggu lagi 15 minit. Me cakap you alls punya salah me kena tunggu lagi 15 minit?. Dah la pizza me sepatutnya siap dalam masa 15 minit. Ni kena tambah lagi 15 minit. Huh..memang ada sedikit angin di situ. Even nak bagi pizza FREE pun kena la juga menjaga hati pelanggan pizza ye tak?.Alasan yang diberi kerana nama pizza salah ditulis di luar kotak pizza. Sangat careless mereka yang membuat kerja ni :-( 

Kenapa tak order pizza lain? Kenapa kena tunggu jugak pizza Veggie Lover ni? Alasan me sebab my daughter suka sangat Pizza ni so me dapatkan jugak. In fact, kalau nak ambik pizza yang terdahulu dah masak pun tak boleh sebab dah ada orang punya.


Memang Pizza Hut Sunway Pyramid ada cakap sorry. Tapi sorry sajer me dah kena tunggu lebih dari 15 minit. Nasib baik school Dania dekat ajer. Kalau jauh dah lama me blah gitu ajer.

You alls ada yang redeem free Pizza dari Pizza Hut tak?

Tepung Bunga


Me ada beli kuih ni kat Pekan Rabu, Alor Setar Kedah. Kakak ipar me kata ni kuih Tepung Bunga. Kadang-kadang intinya tu warna merah, ada yang warna lain. Kebetulan hubby beli intinya my favourite colour purple. Hehehe. :-) Rasanya manis. First time me makan kuih ni.

Kasut kulit

Kasut kulit me yang lama dah tercabut tapak dah dan dah ada sign nak soh cari yang lain. So me pun beli la kasut kulit yang baru tahun lepas. Huiii tahun lepas masa bulan puasa me beli ni. Since belum berpakai lagi so me nak pakai nanti la ;-) Selesa kalau pakai masa berjalan jauh since kasut ni lembut. Warnanya dalam gambar merah beno kan. Sebenarnya tak le semerah dalam gambar. Lembut je warnanya. :-) 

Kalau pakai baju warna lain biar situ la kasut warna ni. Hehehehe.....:-) Colour block tak gitu?.


You alls suka tak kasut kulit.

Monday, January 28

Pertama kali ke Setia City Mall : teruja juga dengan mall ni

Ni first time our family singgah Setia City Mall ni. Nak ke sana siap terlepas simpang cos tak nampak signboard warna pink berbunga tu. Kawasan lapang gitu. Pembangunan sedang giat dijalankan. Sekali masuk wahhh luasnya mall. 



Masuk Parkson then me terpaku kat sini pulak Voir Jeans.


Jeans slack yang menjadi pilihan me yang warna baige belah kiri atas rak tu.



Me pun beli blouse berbunga biru juga jenama Voir Jeans jugak. Terpaksa masuk
handbag me sebab Hari Sabtu adalah Hari tanpa beg plastik.Me tak bawa shopping bag.



Dania peminat brand Sasha pun dapat 1 sling bag yang belah kiri tu. Mula-mula confuse nak yang handbag kanan tapi me tanya Dania nak gi mana kalau beg kanan tu? Beg belah kiri lebih praktikal nak masukkan buku cerita, Nintendo ke....



Rest room yang sangat luas


Ni la rupa jeans slack dan blouse berbunga me. Huiiiii munge sana sini...hehehe :-)



Hubby jugak yang tak beli pepe. Selalunya gitu lar...

Bertamu di rumah Dato' Pak Engku Kuzie Catering sempena sambutan Maulidur Rasul 2013

Sempena sambutan Maulidur Rasul, Dato PK jemput me ke rumahnya. Lepas hubby balik kerja hari jumaat then lepas mahgrib terus ler ke rumah Dato. LDP tu kemain jam malam tu.
 
Rakan artis veteran DPK ada then me minta izin nak ambik gambar Razis Ismail and hubby. 


Hubby and DPK juga. Hubby kata masa me pergi ambil makanan, bila DPK nampak hubby terus DPK tanya mana Ezna?. Nampaknya DPK dah kenal hubby me :-)


 Menu wajib mesti ada. Putu piring dan putu buluh. My favourite lar.


Mula2 me tiba meja ni kosong tau. Lepas tu bila me and hubby gi ambik makan while Dania sorang je duduk situ, tetiba group Mummy Mariani terus duduk sini. Well, me tak kisah le Mummy Mariani duduk situ tapi ada kakak Melissa Saila dengan muka masam tak senyum pun kat me. Err dah la me dulu yang datang ke meja kan. Me pulak lepas habis ambik makanan siap tanya ada orang ke tak?. Kakak Melissa Saila dengan muka masam mencuka cakap ini ada itu pun ada. Me saje cakap kuat-kuat Dania duduk sini je la. Ummi duduk sana. Akhirnya kami duduk terpisah. Walaupun meja sama, me hujung sini, Dania hujung sana dan hubby lain meja. Ada 3 orang je kot kat meja tu yang manis muka. Me ada juga tanya itu ini kat Mummy Mariani. Err tak tau nak bahasakan apa. Nenek tak sesuai pulak ye tak?. Anyway, Mummy Mariani takde la berlagak diva except anaknya yang not so friendly. Banyak bercerita Mummy ni. Umur 80 tahun tapi masih kuat dan lepas shooting 2 drama/filem. Wahhh don't play play ah...


Apam balik pun menu wajib DPK. 


Kumpulan Rabbani pun ada malam tu 


Ni tak silap me kumpulan marhaban wanita. 


Lauk pauk mewah sungguh. Haruslah sebab owner caterer yang anjurkan ye tak? 


Dania berbaju kurung biru cair malam tu. Me pakai jubah. 


Rumah kayu DPK dalam kawasan rumah DPK. Selalu ada shooting majalah / TV kat rumah ni.


Goreng pisang, goreng ubi, cucur jagung...nyum  nyum nyum


Jemputan DPK tak ramai pulak macam selalu. Me pun tak nampak pulak rakan FB yang selalu datang rumah DPK kalau ada event. Me cam sebab selalunya orang tu jugak yang dijemput. Selebihnya saudara mara dan teman artis DPK. 

Terima kasih di atas jemputan DPK ye. :-)