Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Wednesday, June 19

Tersesat wedding jiran....nasib baik jumpa :-)

Me dapat jemputan mulut je dari jiran rumah famili me di Damansara. Kad ada tapi tak tiba lagi kat tangan me so main redah je la wedding ni. Actually masa tiba area Dewan Felda tu kami tiba kat dewan Perdana Felda tapi bila tengok nama pengantin ehhhh??? cam tak kenal je. So kebetulan ada wedding lagi satu kat rumah nearby dewan perdana Felda. Bila tanya nama pengantin....ehhhh??? tak kenal jugak. At last pergi ke Dewan Merak Kayangan dan akhirnya bila nama pengantin disebut barulah kenal. Actually Dewan Perdana Felda dan Merak Kayangan dekat ajer antara satu sama lain. 

Sempat la pose bersama pengantin Izzati dan pasangannya. My sis semua memang dah tiba kat dewan ni. Dah start makan dah pun. 



Dania duduk dengan cousin dier while ummi dan ayah duduk meja lain. 



Ni senyum apa ni Musyafee? 



Yang Zharif ni bersuara emas. 



Ada pelamin nun di sana. 




Hubby tolong ambikkan buah oren untuk Zharif since papa Zharif ni tak ikut sekali. Tumpang ayah Dania lah...



Pintu masuk dihias pintu gerbang. 


Snap dulu photo sesambil jalan tu ek....my Dania pakai dress panjang kat wedding ni bersama butterfly shawl. 


Saturday, June 15

Kad kahwin zaman sekarang

Kad kahwin zaman sekarang ni macam2 yek. Ni kad kahwin yang me pergi majlisnya. Erkkk....dah pegi lama baru nak update. Hehe.

Zaman me dulu kad kahwin berbunga. Hubby tempah yang wangi made in siam kat Alor Setar. Warna pastel peach gitewww......


Nak kena cari la mana me letak kad kahwin me dulu. Ada me simpan.....nanti me update later yek. 

Friday, June 14

Makan Time : Desa Paku, Ara Damansara

Rasanya ada 2-3 kali jugak makan tengahari kar restoran yang terletak di Ara Damansara ni. Lauk pauk kampung yang dihidangkan menambat selera :-)


Kalau tak nak duduk kat tempat berhawa dingin, boleh ajer pilih nak duduk kat luar. 


Lauk me. Tempoyak, ikan masin dan sayur jangan dilupakan. 


Lauk Dania dengan kombinasi ayam kampung dan kuah masak lemak kuning. 


Pilihan hubby. Fuhhh banjir :-)


Deko kat dalam kedai yang teratur. 


Pilihan lauk pauk kampung.



Info selanjutnya boleh la click link ini yer :-) Harga kat restoran ni bagi me sangat berpatutan la. 

Setelah hampir seminggu di sini...

Cepatnya masa berlalu kan?...Hampir seminggu Dania kat sekolah barunya. Pejam celik pejam celik kejap je kan?. Ni gambar masa me ambik kat Sekolah Rendah Agama. Abaikan baju yang besar itu yer...saje me pilih size besar so boleh pakai lama sikit. Hehehe....:-)


Gambar ni masa perhimpunan sebelum masuk kelas kat Sekolah Kebangsaan. 


Masuk je sekolah baru, kena praktis untuk hari sukan pulak so semalam Dania kena pakai baju sukan terus dari rumah. Beg Dutch Lady tu beg bekal dier :-) Beg ni agak besar so me mencari jugak beg yang kecik. 


Terjumpa Bento Set kat Tupperware USJ. Terus berkenan sebab dapat sekali dengan beg kuning comel ni. Harga tak silap me RM39.90. Dapat 2 tupperware yang ada divider plus beg kuning. Yang sudu dan garpu tu kena beli additional so tambah RM3.90 1 set. I terus grab 2 sekali. Sudu dan garpu ni boleh melekat sekali so tak le hilang kan. Limited set je ni. Yang berkenan, harus la ke cawangan Tupperware. Ishhh macam promoter Tupperware pulak dah....:-)


Monday, June 10

Pandora

Birthday me baru ni my sis tanya nak beli apa jadinya me dengan selambanya jawab me nak Pandora. Hehehe. Tak sangka pula sungguh2 adik2 me belikan Pandora ni. :-) Bracelet my sis Ema yang hadiahkan manakala 1 charm warna ungu my sis Eja yang hadiahkan. Dia tau bebeno kakaknya minat ngan warna ungu.  Siap pesan, safety chain kekna beli sendiri la...Hehehe. 

So far me dah ada safety chain, 2 charm, 1 clip. Safety chain ni memang Pandora sendiri advice suruh beli sebab kalau kita tanggalkan Pandora, charm yang diperbuat dari glass Murano warna ungu tu tak pecah berderai la kalau terjatuh. 


My hubby hadiahkan charm heart shape yang ada kunci. Kau kunci cintaku dalam hatimu ke?....:-) Ni antara best selling charm ni hati yang berkunci ni. Ada juga heart shape yang kunci tu daripada 14K gold. Haa...yang tu mahal sikit la. 



Sikit sikit la beli collection charm ni sampai penuh. Boleh muat dalam 15 charm juga ni. Teringin nak beli Pandora Charm yang bear pegang heart tu. Yang ni limited edition punya charm. 

Taken from Pandora fb. 

You alls peminat Pandora? 

SRA Bandar Kinrara 5

Pagi ni Dania akan mula masuk sekolah rendah agama ni. Kalau sebelum ni Dania bersekolah di Bandar Sunway, since me tukarkan Dania ke sekolah kebangsaan me masukkan juga Dania ke sekolah rendah agama ni. Disebabkan di SK Dania bersekolah sesi petang jadinya di SRA ni Dania bersekolah sesi pagi.

Ni bangunan kantin kat sekolah ni.


Bangunan 2 blok ni baru siap akhir tahun 2012. Jadinya kira batch 2013 baru merasmikan bangunan ini. Dulunya sekolah ini menggunakan bangunan lama. 


Moga dipermudahkan pembelajaran Dania di sekolah ini yer...:-)


Friday, June 7

Kuih yang jarang jumpa

Sepanjang Dania join aktiviti kat Masjid Negeri Shah Alam, 2 kali me pergi ke kafe Masjid Negeri dan me makan kuih ni. Bila me tanya orang kafe tu, dia kata kuih ni nama Cucur.


You alls pernah makan tak? Hari Khamis ajer me tapau 5 kuih ni. Besar juga. Harganya 40 sen je sekeping. Ambikkkk.....jarang me jumpa kuih ni. Nak kata apam bukan apam....:-)

Wednesday, June 5

Daurah Penghayatan Remaja Islam Masjid Negeri Shah Alam

Sempena cuti sekolah yang nak masuk minggu kedua ni, me enrol kan Dania dalam aktiviti Daurah Penghayatan Remaja Islam kat Masjid Negeri Shah Alam. Isnin - Khamis cuma RM50 sahaja. Sangat la berbaloi kerana pengisian yang sangat menarik. Kanak-kanak ini dipecahkan mengikut peringkat umur dari 7 - 17 tahun. Hari pertama Daurah, Dania berbaju kurung hijau epal. Pagi lepas tiba sini dah kena sesiap berwudu' sebab nak solat jemaah Duha. 


Ramai peserta katanya almost 700++. 


Dania duduk sebelah rakan sekolah yang kebetulan terjumpa kat sini :-)


Ramai kan?


Hari kedua dan seterusnya berbaju T Shirt lengan panjang dan berseluar la pulak yek...hehehe. Dania ni kalau ada flash gini la matanya.....




Sepanjang 8 hari ni me berulang alik dari rumah ke Shah Alam. Trafik ok sebab cuti sekolah gamaknya. Program ni bermula dari jam 8 pagi - 5 petang. Jadinya masa anak kita terisi dengan aktiviti kerohanian...Insya allah.....gambar atas ni peserta bersiap sedia nak bersolat jemaah Asar. Program ni tak silap me cuti sekolah selalunya ada. Call Masjid Negeri untuk pertanyaan yek...:-)