Wednesday, January 9

Pembalut buku latihan dan teks sekolah

Sekolah dah buka, jadinya ibu bapa mesti berkira-kira nak membalut buku sekolah anak ye tak? Now dah senang dengan adanya sampul pembalut buku samada buku latihan atau buku teks. 

So ni buku latihan Dania yang me siap masukkan dalam sampul. Me beli jenama Popular kat Popular Sunway Pyramid. RM1.95 ada 20 pembalut. Rajin....you alls. Hehehe. Dulu masa me sekolah dulu, mama + papa me tak balut pulak buku latihan me. Mereka tolong balut buku teks ajer.


20 pembalut dalam satu pek ni cuma RM1.95 ajer. Jenama lain mahal la sikit. Me ambik yang murah.



Pembalut buku teks me ambik yang ni. Harga dalam RM5++ ajer. Jenama lain me tengok slightly expensive. Kerja membalut buku anak2 anda menjadi mudah. Cuma masukkan dalam sampul plastik siap-siap dan kemaskan. Mudah. Dulu me balut buku Dania guna pembalut plastik biasa tu. Renyah sungguh sebab kena potong la elok-elok, kemudian baru boleh balut. Kadang-kadang terpotong senget...selalu sebenarnya hehehe...


9 comments:

  1. rasa teringin nak G sekolah balik je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ajer. Gi sambung belajar :-) zaman persekolahan zaman yang best kan?

      Delete
  2. Ala...baru siap balut buku teks anak.Tak tahu pun ada ready made pembalut.Buku latihan tak balut lagi...nak kena terjah Popular la lepas ni. TQ for sharing ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ishh guna pembalut plastik tu agak renyah la sikit. Ni siap macam sampul ajer. Mneyenangkan :-)

      Delete
  3. me tak balut pun buku2 sek zharfan hehheh

    ReplyDelete
  4. bole tanya? ada tak jual pembalut begini jenis yang hard sikit. maknanya tak mudah koyak. utk buku rekod perkhidmatan kakitgn awm

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails