Thursday, January 31

Naik keretapi di Taman Tasik Perdana

Masa cuti panjang baru ni me ada pergi Taman Tasik Perdana. 


Sempat la anak ayah pose kat sini. Kereta kayu ni ala ala nak reput jek..hehehe


Kalau berphotoG kat Taman Tasik Perdana ni banyak tempat cun :-)





Kami naik keretapi kat Taman Tasik Perdana dengan tambang RM1 / pax. Kami dibawa mengelilingi kawasan sekitar Taman Tasik Perdana. Tapi.....



Ada tourist nak gi Pasar Seni. Jadinya driver keretapi ni bawak sampai ke jalan besar. Kalau kita bayar RM1 ajer, tapi tourist 2 orang tu hubby nampak bagi duit merah. Ehmmm...samada seorang RM10 / RM20. Tapi, bagi kami perjalanan kami jauh la pada hari itu naik keretapi. Hehehe. 


Ni ler rupa keretapi tu. Sekali naik atas bumper bergoyang kami dibuatnya :-)



Jom berkeretapi di Taman Tasik Perdana :-)

10 comments:

  1. Wah bez la korang ek bjalan jauh sikit heheh saya penah naik skali je skejap je dia ronda pusing

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemain jauh dari biasa sampai yg naik tu tergelak gelak sebab sampai jalan besar tu nana...

      Delete
  2. Replies
    1. yg best sebab budak2 leh main ler. Luas kan...

      Delete
  3. waahhh menarik ni..tak tau pun ada train kat tmn tasik perdana ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada suzz. Murah je pun tambangnya :-)

      Delete
  4. Tmpt pun cantek, playground pun besar...best, best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah tempat cantik dan luas Nad. :-) Best kalau bawak anak2 :-)

      Delete
  5. bestnyerr kak ena!!... dh ada ketapi lagik yerr.. dh cantik jugak.. bzaman dh lia x pi tmn tasik perdana ni,sejak di uni-kawin-beranak-smpi la ni,huhu...nnt kesempatan nk gak lerr lia pi cni ngan anak3..nk melawat tmn tasik perdana ngan tmn tasik ttwangsa.. melawat??pi melawat tmpt ni lah yg dulunya time kecik2 mnjadi tmpt riadah sekeluarga @ sedara,hihi... akak dh pi tmn tasik ttwangsa? naik bot, naik keta kuda, naik kuda lagi..hihi..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails