Tuesday, January 8

Bukan tarian inang


Ini bukan tarian inang tetapi inang inang. Sejenis keropok yang diperbuat daripada pulut. First time me makan inang inang ni masa me kerja kat LKIM. Masa tu melawat Persatuan Nelayan kat Perak. Makanan ini dihidangkan. Kalau pergi Melaka, kat gerai-gerai ada jual ni. 

Kita kena goreng dulu. Selalunya berwarna warni. Now, kalau me nak makan me tak payah gi jauh-jauh. Cukup la me pergi kat AEON Taman Equine. Kat supermarket tu ada seksyen industri kecil. Macam macam produk ada. Ohhhh since me kerja LKIM dulu, ada seksyen barangan LKIM kat AEON Taman Equine ye. Nampak je seksyen ni me tersenyum. Hehehe. Mengimbau kenangan silam lettew.....hehehe. Produk LKIM ada kat supermarket sini. Me nampak ada ikan bilis, ikan masin. 

Jom terjah :-)

2 comments:

  1. tak pernah mkn rasanya...memang tau kewujudan benda ni

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails