Friday, January 11

Makan Time - Kelantan Delights Subang Jaya

Lepas ajer balik Jualan Gudang Kiko, perut pun terasa lapar. So my friend ni nak belanja me. Me yang pilih tempat ni. Me pernah makan sekali kat sini. Lagipun nanti dekat ajer ngan school Dania. 

Me parking kat open car park Subang Parade so cross the road ajer ke sini. Mula-mula pose dulu kat luar Kelantan Delights yek. 


Cantik kan dekorasi lampu di sini?



Ruang yang boleh menempatkan 8 orang pelanggan dalam satu group.


Dekorasi dengan suntikan kemelayuan.


Ruang utama berlatarbelakang photo Pasar Siti Khadijah.



Ruang pembayaran.



Santai kan dapat makan kat sini bersama keluarga dan rakan-rakan.


Baju songket bertatahkan manik gemerlapan di ruang pameran.


My friend sedang sibuk sms.



Teh serai disertakan bersama roti keras. Bila cicah dengan air teh serai lembut bila makan. 


My friend memilih set daging kerutuk.


Me dengan set Ayam Percik. Best sebab variasi warna dalam pinggan membuatkan me berselera nak makan. Ada keropok lekor, sayuran, buah, ayam percik, tomyam, kerabu mangga.



Mula-mula confuse juga ini apa ye? Rupanya tomyam. Ada seekor udang atas tu. Tomyam di dalam gelas kecik.



Disudahi dengan manisan kuih lopis.


Keseluruhannya memang sedap la makanan kat sini. Harganya agak pricey. Berpatutan bagi me dengan set yang me dapat tu. 

Kelantan Delight yang me makan tu bersebelahan dengan Subang Parade dan terletak di Wisma Consplant Subang Jaya.

7 comments:

  1. Replies
    1. Sedap kan...tambahan kawan pulak yang belanja. Hehehe...tunggu la menang cash then leh belanja kawan pulak :-) ye tak lin lina?

      Delete
  2. Skang makanan kelantan ramai org sukakan?especially nasi dagang ngan nasi kerabu..

    ReplyDelete
  3. unik tomyam dlm bekas kecik gtu..slalunye dessert ltk dlm bekas camgitu...skit je la tomyam tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. Dulu ada Kelantan Delights dekat KLCC, tapi tak pernah pergi pun, tup tap sekarang dah tutup (dah bertahun2 dah pun). memang ni classy kan.. :) sure harge pun deboom

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails