Saturday, January 19

Yes........Me dapat British Pound 2,000,000.00

Pernah tak you alls dapat email gini dari pengirim yang you alls tak kenal?. Me dapat ni dari email me. Huh kalau dapat betul takpe jugak....

Salam hormat. Dengan izin dan limpah dan kurnia Yang Maha Kuasa saya masih lagi berpeluang meneruskan hidup ini.Walau saya tahu entah esok atau luasa masa akan datang dan saya akan dipanggil untuk menemui yang Kuasa. Saya tahu hari demi hari kondisi tubuh saya semakin lemah dan penyakit cancer yang saya tanggung semakin parah .Saya pasrah pada ajal dan maut tapi sebagai manusia ada hajat yang tidak kesampaian. Bagaikan tak terasa begitu cepat masa berlalu tannpa saya dapat mengejarnya Sebagai insan biasa di bumi ALLAH saya tahu saya tak dapat lari dari melakukan kesilapan .Hari demi hari berlalu dan saya tetap seperti dan doktor juga memberitahu yang saat itu semakin dekat.Seperti yang saya katakan saya reda Tiada apa yang tinggal hanya lah sedikit harta yang akan saya sumbangkan untuk bantuan kemanusiaan kepada yang memerlukan dari saya dan juga allahyarham suami mandangkan kami tidak mempunyai pewaris. Saya tidak mengharapkan apa-apa sebagai balasan cuma dengan izin ALLAH sedikit sumbangan yang akan saya salurkan ke jalan yang benar akan menjadi amal jariah untuk saya dan Almarhum suami insyallah. Dana simpanan kami sebanyak £ 2,000,000.00 (Dua Juta Great Britain Pounds) telah saya berikan amanah dan kuasa kepada peguam saya untuk menguruskan hal selebihnya sehingga ianya dapat dipindahkan kepada pewaris saya yang amanah dan bertanggungjawab demi menunaikan niat saya dan arwah suami saya untuk membantu projek amal kepada yang memerlukan.Harapan saya ianya dapat dilakukan sebelum saya menutup mata.Semoga ALLAH SWT memberi petunjuk dan membantu kita bersama-sama melakukan amal jariah.Amin. Sekian, Puan Haryati Ahmad Binti. From: Malaysia. Email:haryati*******@yahoo.com 

Kesimpulannya...abaikan email begini. Mereka akan minta kita emailkan no akaun kengkononnya nak masukkan duit sebanyak itu. Kot derang leh detect alamat kita then rompak ke. Kita pun tak tahu. Just berhati-hati my friend. Jangan sesekali layan. Bak kata kawan me, nothing is free in this world. Nak gi toilet awam pun kena bayar duit. Hehehe.....

3 comments:

  1. wah, sudah ada dlm bahasa melayu sekarang? shebadzz :P

    ReplyDelete
  2. almost everyday me dpt spam mcm ni--me terus delete hehhe

    ReplyDelete
  3. Selalu sgt sy dpt email camni..nama pengirim sama Pn.Haryati tu:(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails