Saturday, December 24

Kisah kuda dan makanan enak

Ada kisah yang nak dikongsi semasa we alls naik kuda bendi kat Bukittinggi ni. Waktu ni hubby sibuk pegang DSLR. Tetiba kuda ni angkat ekor dan jeng jeng jeng...pelepup tahi kuda penuh depan kaki hubby. Me and Dania kat belakang kata eiiii.........lepas tu tukang bawak kuda ni ambik tahi kuda guna tangan dan buang kat atas jalan raya sambil kata "Kuda Pengotor".....Tahi kuda ni jenis kering so tak le melekat.....tapi ewwww.......

Gamaknyer kuda ni sampai terberak sebab berat nak bawak kami bertiga kot...hehehehe...ni Kuda Betina ni...

Makanan dan minuman yang menarik ni kami makan dan minum  kat Restoran di Bukittinggi namanya Waroeng Dja Djan.


Cappucino dengan serbuk Cappucino ditabur ke atasnya. Sama konsep macam minum Milo kat Ayam Penyet. Serbuk Milo ditabur kat atas Milo tu kan?...

Banana Crispy ni digoreng dengan 2 biji pisang jadinya bentuknya menjadi bentuk hati. Chocolate, jam strawberry dan kelapa ditabur ke atas pisang ini. Menarik bukan???

Ada juga makanan menarik disediakan untuk sarapan pagi di Hotel Kharisma Bukittinggi. Ni dia....

Ubi keledek dan brokoli goreng tepung ternyata sedap sekali. Boleh try masak ni....rasa sangat manis bila gabungan brokoli dan ubi keledek ni sangat serasi...

11 comments:

Related Posts with Thumbnails