Thursday, December 8

Padang Indonesia to Malaysia Day 4

This is the last day percutian we alls di Padang. Seawal jam 6am, Mas dah bawak kami ke airport. We alls tak breakfast since hotel sediakan breakfast jam 7am. Tiba airport, we alls dah tak payah check in sebab dah awal2 check in thru web. Just drop baggage je. Kaunter imigresen bukak pukul 7am, jadi breakfast lah kami 3 beranak kat airport.

Alhamdulilah, perjalanan balik Malaysia dipermudahkan. Dinasihatkan supaya web check in dulu sebab dapat save masa dan tak payah beratur panjang. We alls yang first drop bag kat kaunter Air Asia.Ada juga kaunter web check in kat airport tapi panjang sungguh orang beratur.

Airport di Padang

Breakfast we alls. Pada2 je sebab takut tak cukup rupiah pulak.

Sebelum lepas kastam ni pastikan dah bayar tax Rp100,000 seorang kat kaunter yer. Budak2 pun tak terkecuali. Boleh pakai RM jer. Group depan we alls tak lepas nak masuk gate boarding sebab tak bayar tax.

Ni la kastam kat Padang. Air botol tidak dibenarkan yer....tapi air botol we alls yang letak dalam beg lepas pulak....

Sempat pose lagi depan aircraft.

Dah nak berlepas ke Malaysia....

Cantik awan ni macam cotton candy kan?..

Malaysia Tanahairku. Kat hujung sayap tu rasanya Sepang Gold Coast punya resort....

Perjalanan mengambil masa 1 jam je. Dah tiba LCCT, kastam tak check pun bag we alls. Terus singgah makan McD sebelum ambik teksi balik.

I akan buat entry yang best dan tak best kat Bukittinggi, Indonesia dan hotel2 yang we alls menginap kat Bukittinggi dan Padang, Indonesia.

Sudi2 baca kesinambungan cerita percutian i di SINI, SINI, SINI

6 comments:

  1. bayar tax untuk ape yer? saje nak memahamkan.. airport tax ke ape?

    ReplyDelete
  2. @Ibu Emir Mira...airport tax kat padang ni. semua yang keluar airport dia kena bayar Rp100,000/pax. Budak kecik i thot 1/2 kan.....kena jugak full amount....

    ReplyDelete
  3. kak..boleh x bg no tel supir akak....sy nak ke sana bulan 6 tahun depan...

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum tuan/puan

    semoga tuan/ puan yang membaca blog ini dalam keadaan sihat selalu, kami dari 7lines holiday bukittinggi ingin menawarkan kepada tuan/puan berrbagai pakej menarik kat padang, kami siap membuat perjalanan tuan/puan menjdi lebih menyenangkan, kami menyediakan rent a car, pakej tour, dan voucher hotel.
    jika tuan/ puan berminat silakan contact kami

    contact person : firman
    email : 7lines.holiday@gmail.com
    firman_7linesholiday@gmail.com
    mobile/ whats app : +62 823 90 797 959

    insyaallah tuan puan akan puas dengan layanan kam

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kepada semua Percutian ke Bukittinggi Padang Saya Mukhlis Tourist Guide Kat Bukittinggi Padang,
    Bukittinggi Merupakan Destinasi Percutian Yang menarik untuk dikunjungi selain View yg cantik, makan sedap dan tempat Shopping Embroidery banyak pilihan dan penduduknya Muslim senang untuk cari makan
    Saya Mukhlis Driver cum Guide kat Bukittinggi bagi Tuan, Puan, abg,Akk yg nak datang Bukittinggi tapi belum ade contact untuk uruskan kat Bukittinggi insyallah saya boleh bantu uruskan sebaik mungkin sesuai dgn apa yg di minta. Dan bagi yang nak sewa Transportasi Kereta Innova, Van Pregio,Bas ,Bukittinggi bandar kecil sejuk makan sedap, tempat Shopping kain sulam banyak dari yg murah, menengah, Quality dan bagus buat bisness jual balik maupun nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti saya akan bw kat home industry kain sulam baik yg nak beli sehelai atau pun borong. Saya utamakan Quality bukan Quantity sila call Whatsapp +628197513210 or +6281268422608 untuk buat tempahan
    Dan saya Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang Tidak mengatas namakan Travel Agent Manapun untuk Promote saya punya khidmad, 
    Dan saya ucapkan banyak terima kasih pada Blog ini atas share Percutian dengan adanya blog ni boleh berbagi Informasi dan khidmat

    Wassalam 
    Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..
    Salam dari BUKITTINGGI PADANG...
    Salam juga dari saya ARMAN...bergerak di bidang pelancongan sebagai driver dan tour guide.juga melayani penyewaan TRANSPORT.Saya nak tumpang promotion kat blog ini...
    Bila ada Tuan dan Paun yang nak merancang untuk melawat ke BUKITTINGGI PADANG.Tapi masih tercari cari contact untuk uruskan lawatan nya.Jangan risau..Saya akan bantu semaksimal mungkin.Untuk info detail nya.Sila contact saya ditalian...

    Call/sms/what sapp....+6285374176166
    E_mail.armanpribadi123@gmail.com
    facebook....... komen _ajo


    Terimakasih


    Wassalam....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails