Tuesday, December 20

Sekitar game show ibu dan anak

Dania bersama Uncle Awal yang ngajo Dania buat sign gitu. Kemain panggil Dania "Awan Dania" sebab mementang girl friend yang melakonkan watak Awan Dania.

Me and Dania kena pakai T Shirt ni. Tudung i ni sponsor ni....

Ibu2 dan anak2 bergambar bersama. Dania yang paling kecikkkk sekali

Kena pakai helmet, guard di lutut dan siku

Ni sebelum game berlangsung. Uncle Awal cakap dengan Dania nak selamatkan ummi tak?

We alls bertolak ke Finas dalam 8.00 pagi di hari Ahad. PIC dok call call tanya kat mana. Tiba je, we alls parking dekat Zoo Negara. Dah masuk, sarapan pagi ada disediakan. I tengok tak start2 lagi. PIC minta maaf sebab terpaksa push we alls suruh datang awal sebab director dah tiba. Tunggu punyalah lama. Team biru tu dipanggil dulu. Kena buat berkali-kali setiap permainan tu.

Actually game show ni bakal disiarkan tahun hadapan. We alls ni talent yang terpilih untuk bermain as if hari perlawanan yang benar berlangsung. Mereka tak boleh reveal kan permainan sebenar kepada yang bertanding. Jadinya talent lain yang diambil untuk bermain. Bermain bukan tipu2 tau. Ada camera bagai. Camera pulak kalau shot yang diambil tidak menepati kehendak pengarah kena la we alls ni ulang main semula. Permainan ni ada yang senang, ada yang susah. 

Actually, kebanyakkan gambar, i terpaksa blur kan sebab game show ni belum ditayangkan lagi. Bagi menghormati rancangan game show ni so i terpaksa la blur-kan gambar yang menunjukkan logo game show ini. Padahal, director tak cakap pepe pun. Hubby ambik gambar kat set, takde sape yang tegur pun.

I nak puji Dania. Selama ni i thought dia takde lah boleh main yang mencabar ni. Rupanya tekaan i meleset sebab Dania main sangat bersemangat. Ada satu part, Dania kena cari kunci diantara 3 kotak. Sekali dia tumbuk tempat kunci tu berbunyi you alls. Paww Paww. Badan je kecik. Awal Ashaari kat sebelah tu pun usik2 Dania.....part kena naik tempat tinggi tu i pun gayat tapi gagahkan jugak memanjat. Bila kena turn Dania, bila nak turun, Dania gayat. Terpaksalah i tahan badan Dania tu.....fuhh bersemangat si kecik ni.

Shooting habis jam 7.00 malam. Sarapan pagi, makan tengahari dan snek petang ada disediakan. Tambahan minuman dari syarikat yang menaja game show ini. 

I rasa permainan di game show ni memenatkan. I sampai nak termuntah bila habis main. Kaki pulak terseliuh. Tetapi akhirnya tersenyum sebab diberi cash dan me and Dania diberi beg minuman syarikat yang menaja permainan game show ini. 

Next time....will i join game show gini??? Jawapannya NO la kot....hehehe...cukuplah sekali...sebab setelah 2 hari berlalu...aiyarkkk badan i sakit sakit lagi...hehehe...

I nak ucapkan thanks to hubby i yang setia menunggu sepanjang shooting dan sanggup menjaga handbag isterinya ini. Thanks Abang!!!

8 comments:

  1. @Ijah EmoTemo adeh deh...sakit badan dibuatnyer dik....hehehe

    ReplyDelete
  2. bestnye main game show...wah dania ngan awal...kt opisni ada cousin awal yg juga part time model

    ReplyDelete
  3. Wah...bestnya...teringin gak main game2 macam tue..

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhhhhh... masuk tv ah ni? hehe. tahniah! :D

    ReplyDelete
  5. @mama tisya oh ye ke?....sepupu sepapat glam la ni...hehehe...

    ReplyDelete
  6. @Miss Hidy teringin?...best jugak sebab ada pengalaman yang tak boleh dibeli ni.....kalau ada peluang join la yer...

    ReplyDelete
  7. @Aida Azryn tak masuk TV pun...acting macam the real game tapi the best part, dapat cash dan barangan minuman syarikat ni untuk dibawa pulang....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails