Friday, June 1

Trip to Terengganu -> Kelantan -> Kedah

Today, bermulalah trip me, hubby dan Dania ke 3 buah negeri dengan menaiki MPV baru kami :-) Sebelum ni MPV ni tak pernah jalan jauh pun. Setakat dekat2 ajer. Cadangnya bertolak selepas solat Jumaat.

Kedai tinted lupa nak tinted bahagian bumbung. So, lepas ambik kereta ni kena tinted di bahagian bumbung pulak....agak lama jugakla...

Negeri tempat persinggahan kami yang pertama, negeri Terengganu. Ini 1 night ajer. Boleh rehat2 dulu sebelum ke negeri selepasnya. We alls tak pernah jalan jauh sejauh Kelantan. Tu yang kena stay overnight kat Kuala Terengganu. Hotel kami tu betul2 kat dalam bandar Kuala Terengganu. Baru je booked. Lucky dapat rate yang ok sebab cuti sekolah ni tinggal rate yang mahal2 jer. Hotel rate yang agak murah dah fully booked.

Lepas checked out, kami akan meneruskan perjalanan kami ke Kelantan. Hotel yang kami akan duduk tu dah booked since bulan April. Terletak berdekatan dengan Sg Kelantan katanya. I pun tak dapat imagine kat mana sebab dah lama tak jejakkan kaki ke Kelantan. Kali terakhir masa i tingkatan 3 kot. Kat Kelantan ni duduk 2 malam sebelum ke Kedah sebab ada wedding anak saudara. Perjalanan ke Kedah dari Kelantan mengambil masa 4 jam kalau tak silap. Kami ni kalau travel mesti berhenti banyak kali. Untuk solat + makan + rehat.

Haa.....cukup le 5 hari 4 malam ke 3 negeri. Terengganu + Kelantan + Kedah. Moga perjalanan kami ini dipermudahkan. Amin....

13 comments:

  1. semoga segalanya berjalan lancar
    selamat pergi dan kembali kak ezna n family!
    hepi holiday dania! :)

    ReplyDelete
  2. terengganu? heee..nape xgtau.kalo x leh jd tourist guide..sy duk terengganu.eceh :p

    ReplyDelete
  3. perghh lawanya MPV u ollss..haruslah selesa perjalanan tu nanti

    ReplyDelete
  4. smoga slamat smp ke destinasi..best2 byk tmpt leh stop

    ReplyDelete
  5. saya sampai pukul 2 pagi di paka, terengganu.rmah my mil :) 7 jam perjalanan yg 90 % adalah hujannnnn

    ReplyDelete
  6. @Nad @ MamaZN Thanks dear. Citer Nad x kuar lagi...next next next N3. Hehehe....jumpa masa Voila tu :-)

    ReplyDelete
  7. @cikpinky Gannu ni agak last minute la sebab suami akak last minute tau kena kerja....ingatkan cuti...hehehehe

    ReplyDelete
  8. @Eliss Mie perghhh punyalah lamaaaa tu...takpe asalkan selamat tiba ke destinasi.....

    ReplyDelete
  9. wahhhhhhhhhh bestla dania berjalan2.. keta baru lak tue..hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails