Monday, June 4

Menaiki bot mengelilingi tasik Mines

Dania punya request ni nak naik bot keliling tasik Mines. So we alls beli tiket berharga RM70 (2 dewasa dan 1 kanak2) sempena cuti sekolah ni untuk keliling tasik yang besar. Ada pakej tasik besar + tasik kecik atau tasik kecik ajer atau tasik besar ajer. Beli siap2 makanan ikan so boleh feed ikan kat tasik nanti. 


In order nak ke tasik besar kena masuk Waterlock dulu. Waterlaock ni kira lif untuk bot la sebab paras air di Mines tidak sama dengan paras air kat tasik besar. Seram jugak bila bot dikunci keliling. Eiiii seram u....


Bot ni family i dan family pelancong dari Iran. I mintak izin ambik gambar dengan anak orang Iran yang comel ini. Kecik2 dah pakai cermin mata. Mula2 malu. Sekali bila ambik gambar wahhh pose gitewww.....

Comel anak orang Iran ni


Air tasik keruh la....

Nak tiba dah....

Sempat posed dengan aladdin sebab cuti sekolah ni tema aladdin :-)

Haaa...masa ni bot kami masuk lif. Dikunci keliling.....

Bot mengelilingi tasik Mines

Hubby kemain seronok dapat pegang stering bot yer....

Berhenti kat depan Palace of The Golden Horses yang cantik ini

Biawak pun ada kat tasik ini

Burung merpati pun ada

Dua ekor merpati ni sibuk tunggu makanan ikan yang diberi.....makanan ikan untuk burung yer....

Ni lah pakej yang i ambik.....

3 comments:

  1. ila pun dah bawak amanarief sekali.. sukalah diorang.. tp budak2 kan jujur kat part yg pintu besar tue amana blh ckp ..mama busuk..mama byk sampah ..haha

    ReplyDelete
  2. euwww geli nya tgk biawak tu..besar gila kan? hihihihi

    ReplyDelete
  3. Ezna.. berape lame naik bot tu.. menarik jugak aktiviti macam ni

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails