Tuesday, June 19

Kelantan Day 3

Hari ni we alls dah nak bertolak balik Kedah pulak so breakfast dulu kat hotel sebelum check out. Tempat makan kali ni kami dapat port kat tepi sungai kelantan.


Lepas tu me, hubby dan Dania rehat kejap kat bilik sambil packing mana2 yang tak pack lagi. Me and Dania siap pakai baju kurung lagi. Katanya nak gi kenduri. Hehehe.

Dania makan kek batik

Masa nak check out tu, Dania sanggup tunggu kat trolley bag sebab takut barang2 dia orang ambik especially pelampung angry bird. Dah le pakcik bell boy usik2 kata nak ambik pelampung tu....hehehehe....

Dania dengan bear yang i bagi masa birthday umur setahun. Her favourite bear sebab Dania kata lembut. Bear ni kan....perut buncit!!!

Singgah betar (betul ke bahasa kelantan kata sebentar????) ke Putri Jewels sebab my friend Mek Su kata kalau beli emas kat Kelantan lagi berbaloi berbanding kat KL sebabnya boleh tawar dan harga murah compared ngan KL. So....i pun beli bling bling rantai kaki (Huh kaki pun nak pakai rantai oh...). Sebelum tu i suruh bukak loceng kaki tu. I tak akan pakai dengan loceng. Bestnya kedai emas ni boleh je ambik gambar.Ce tanya leh ke ambik gambar kat kedai emas sini?...

Layanan kat Putri Jewels ni pun sangat mesra!.

Kami 3 beranak

Putri Jewels ni banyak cawangan kat Kelantan

Lepas tu singgah Pasar Siti Khadijah. Nak beli keropok yang kakak ipar i kirim. Lepas jejalan tu kami semua haus. Ingatkan nak minum kat sini. Pusing2 sampai turun balik ke bawah. Sampai ke sudah tak jumpa tempat makan kat Pasar ni. Hehehe. Terus mencari restoran nak terus makan tengahari sebelum gerak ke Kedah.

Kedai ni kami beli keropok dan serunding

Near Pasar Siti Khadijah tu ada restoran nasi ayam hailam. Namanya i dah lupa. Sedap jugak sebab Chinese Muslim punya kedai.

Nasi ayam hailam


Lepas tu hubby nak singgah beli Murtabak Royal yang sedap itu. Hubby beli 2-3 jugak sebab nak bagi kat adik beradik belah suami rasa. Kami ternampak kedai Royal Murtabak ni secara tak sengaja sebab nak mencari restoran. D Royal Martabak ni dulunya Murtabak ni disediakan untuk Raja kemudian beliau berhenti kerja di istana dan buka restoran Murtabak ni rasanya sama macam murtabak lain cuma yang lainnya....murtabak ni tebal dari murtabak biasa. Rasa dagingnya tu sedap!

Yang plan nak cuti2 Kelantan, meh meh singgah D'Royal Martabak.

D' Royal Martabak

Selesai semua....terus le kami meneruskan perjalanan ke Kedah ikut Grik.....wahhhhhhhhhh.....ngeriiiiiii jalan naik turun bukit pastu lalu gaung tepi tu then kat sepanjang jalan signboard awas gajah melintas.....walaweiiiiii ngeri i.....Singgah sebentar kat R&R Titiwangsa. Tiba kat rumah pengantin kat Kedah pukul 11.00 malam. Hehehe...pengantin pun dah pakai baju biasa.

14 comments:

  1. bestkan dapat jalan2 kelantan..semua benda murah..seronok..rindu nak jalan Kelantan lagi..

    ReplyDelete
  2. wah, sakan u bercuti kat kelantan, heheheheh

    ReplyDelete
  3. bukan singgah betar..tp singgoh semetar hehe

    ReplyDelete
  4. si ayah sporting tangkap gambar kt cermin..hehe

    ReplyDelete
  5. @AyuArjuna BiGoshh hehehe maunya x? semenjak i dewasa ni baru ni i pergi....hehehe. Last pergi masa tingkatan 3. Lamaaaa dah tu Ayu...

    ReplyDelete
  6. @yatie chomeyl Thanks Yatie sbb betulkan...hehehe...me orang Perak....

    ReplyDelete
  7. @Mummy Chubby Tq aunty mummy chubby! Lama dah tak jenguk blog ni :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails