Wednesday, June 27

Cameron Highland Day 2 - 24.6.2012

Lepas breakfast di hotel, Dania kena bayar RM17. Terus la ke stop kami yang pertama. Nak pergi kutip buah strawberry. Taman Agrotourism Big Red Strawberry Farm. Tempat sangat luas dan kawasan berbukit. Chef Wan pernah datang kat sini jugak.

Breakfast i selalunya not that heavy

Bintang ni akan bersinar waktu malam......cantik sungguh lampu ni

Ruang makan dalam yang agak luas

Lepas breakfast nak memulakan perjalanan untuk petik buah strawberry pulak.....

Nak get ready jalan dah tapi bila jalan, dania kena pakai seat belt. Tak boleh buat macam ni lagi...

Jenuh la nak mendaki bukit kat sini. Kami parking betul2 kat main entrance

Jap lagi nak singgah makan kat sini lepas petik strawberry yer...

1/2 kg untuk RM25

Dania yang petik lelebey...i petik 1-2 jer...

Dania in action nak petik strawberry. Err bukan petik tapi gunting strawberry

Ayah dan anak pulak

Inilah hasilnya.....ada line kat tengah tu nak menunjukkan 1/2 kg. Kami punya RM28

Sayur-sayuran pun ada ditanam di sini

Chef Wan dan owner big strawberry farm

Hot strawberry chocolate

Fried strawberry ice cream

Strawberry Shake

Nama je strawberry farm, tapi bunga ros pun banyak ni haa....

Lepas ni kami pergi mana?....tunggu entry lepas ni yer sebab banyak sungguh gambar.....

7 comments:

  1. strawberry banyak2 tu nanti buat pavlova erk..hehehe

    ReplyDelete
  2. windunya nak petik strawberry kat notts hehhe

    ReplyDelete
  3. kecur liur tgk fried strawberry ice cream tu..sedap x ezna?? he he he

    ReplyDelete
  4. kena buat photobook nie banyak benor gambarnye hehe

    ReplyDelete
  5. ulya pernah smpai cmeron masa drjah 5 .

    lama dah tak p :(

    btw , bestnyaa tengok bcuty wif family ! :)

    ReplyDelete
  6. mcm sdap jaa hot stoberi coklat tu, huh...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails