Tuesday, June 12

Makan Time - Cikgu Restoran Nasi Ulam

Hari kedua kami kat Kelantan, kami makan kat Restoran ni. Ada yang suggest makan kat sini. Masa kami pergi tu takde tempat duduk yang kosong. Tak lama kemudian ada. Lauknya kami makan ulam pucuk ubi dan pucuk paku. Meja kami tu sebelum tu ada satu pinggan ulam2 yang tak habis. Sayang je kan. Membazir ajer. Dapat 1 jag air bandung. Ikut la nak minum air apa. Memang dapat 1 jag. Ikan keli goreng dan telur dadar juga tak dilupakan. Perghhhh kedai nasi ulam ni pun ada tempoyak oh....makan dengan sambal belacan power tu....terangkat oh....

Restoran ni terletak strategik kat Kampung Kraftangan. Ramai orang sungguh. You alls kalau ke Kelantan jom la singgah makan kat sini. Kami makan ni total bill RM15. Berbaloi kan?.... 

Ramai orang yang makan kat sini

Waktu urusniaga

Ikan keli goreng dengan telur dadar

Ulam ulaman. Banyak jenis ulam kat sini. Yang mana satu pilihan anda?

Semua ni berharga RM15. Nasi 3 pinggan yer. Dalam photo ni 1 ajer...

Sambal belacan dan tempoyak. Tempoyak ni licin terus. Hubby pun dah terer makan tempoyak....

4 comments:

  1. sabar ye org posa tgok lauk sedap pagi2.. hehe..gigih ganti posa nie kiki

    ReplyDelete
  2. terliur btol tengok tempoyak tu :p

    ReplyDelete
  3. i dulu selalu makan sini...dah lama blk kg tak terjah sini :p

    ReplyDelete
  4. pernah masuk tv kan restorant cikgu ni...yg terletak di kelantan...teringin nye nak ke sana, tp tak sampai2 pOn...hahahahaha....kalo berjalan makan angin ni perkara yg plg best asalah MAKAN...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails