Friday, June 15

Kisah di tempat basuh kereta


Masa hantar kereta i untuk dicuci, ada kereta kancil kat sebelah kereta i tu siap kena buang seat untuk dibasuh. Masa i tengok kereta dia agak serabut jugak. Pastu i tanya owner tempat cuci kereta tu.

I : Kereta ni hantar cuci seat ya? You pun ada buat ya?
Owner : Ada. Dia suruh cuci seat sebab muntah air sebab mabuk.
I : Oh....orang ....................... ya?
Owner : Bukan orang Melayu.
I : Haaa???
Owner : Sekarang aah....bukan sama macam kita dulu2 ya. Saya pun tak tahan bau busuk ni. Banyak busuk oh...
I : You yang boleh minum pun tak tahan...macamana tu?

Terkedu i bila dia kata orang Melayu yang muntah air arak tu dan menurut kata owner, isterinya seorang peguam. Nak cuci kereta sebab nanti anak2 dia nak naik. Tambah owner cuci kereta tu, bekas arak tu, i tak sure botol or tin ada kat dalam kereta tu lagi.  

Mintak2 dijauhkanlah orang yang tersayang dari benda2 gini. Anak2 patut dididik dari awal ya.....
 
 
 

5 comments:

  1. air syaitan memang busuk. dulu ada kawan suka minum, haiihh..moga dijauhkan perkara2 macam tu kat anak2 dan keturunan kita.

    ReplyDelete
  2. org melayu skarng ni tk segan2 minum arak

    ReplyDelete
  3. hmmmm....kadang malu bila kenal org islam tapi minum arak :(

    ReplyDelete
  4. malu..!
    lagi malu yg bgtau tu org bukan islam

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails