Thursday, June 21

Meng Cres kan diri :-)

I telah meng Cres kan diri i kat Cres yang terletak di IOI Boulevard. Opposite IOI Mall di Puchong Jaya. Actually, duluuuuuuu i pernah pergi dengan Suzi. Kami pergi spa bersama. Spa Cres yang kami pergi dulu kat Bangsar. 5 years ago. La ni cawangan Bangsar dah pindah The Garden Mid Valley dah. Maknanya, dah 5 tahun i tak singgah Cres.

Treatment yang i buat ialah Lymphatic Therapy with Aromatic Body Scrub. Lymphatic ni ialah urutan untuk membuang toksin dalam badan. Toksin dalam badan ini akan dikeluarkan menerusi peluh dan kencing kita. Mula2 urutan di badan. Menggunakan tekanan Swedish (sederhana) semasa juruterapi mengurut. Kemudian hot blanket akan diletakkan di atas kita. Kita akan merasa sedikit suam suam panas . Selepas itu, badan kita akan di lulur dengan scrub dari minyak aromaterapi + garam bukit. Selepas itu kita akan mandi dan disertakan sekali losen untuk disapukan ke badan selepas mandi. Ohhhhhh....losen + minyak aromaterapi tu sangatlah wangi.  

Jom.....kalau nak try click la info di sini untuk tengok cawangan Cres dan urutan yang ditawarkan ya. 

Spa Cres yang baru buka kat IOI Boulevard. Cres di sini dibuka pada 1 April 2012

Bilik rawatan

Beg / barang2 kita leh dikunci di dalam almari berkunci. Kuncinya kita pakai di tangan

12 comments:

  1. me dh lama tak pegi spa..nanti nak gi spa harmony guna vou yg i menang dari j&j tu

    ReplyDelete
  2. mahal tak? ezz beli voucer ke main datang jer

    ReplyDelete
  3. tak penah gi Spa..teringin tapi takde masa..huhu..

    ReplyDelete
  4. @AyuArjuna BiGoshh jom la berspa ayu...saje nak memanjakan diri. Selain pada tu lepas berspa bagai rasa sangat fresh. Dah i scrub....rasa lembut kulit i...nak scrub sendiri? hihihi....cam malehhh jer...

    ReplyDelete
  5. @iamja aisehhh Ja...dekat je ngan umah kita kat AA tu :-) hehehe...

    ReplyDelete
  6. @Mama Zharfan284 wahhhh spa u tu best sebab harga mahal suzz!!!

    ReplyDelete
  7. @BABY(MAMA AMANA me walk in je ila. harga yg me ambik ni rm195 tapi serendah rm60 pun ada.

    ReplyDelete
  8. @Chekgu Azrine wahhh busynyer bunyi nyer tu. Sekali sekala memanjakan diri. Apa salahnya...meh meh try sekali meh! :-)

    ReplyDelete
  9. @khairul tu lah...lamaaaa x nampak....busy ngan event kete la ni yer?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails