Monday, June 25

Cameron Highland Day 1 - 23.6.2012

Lepas check in dan membersihkan diri di hotel, terus la kami ke sini. Cameron Valley. Tempat yang cantik dan sangat luas. Permandangan ladang teh sangat memukau.

Parking di Cameron Valley

Deko yang menarik dan ruang yang sangat santai berlatarbelakang ladang teh


Tangga untuk ke ladang teh

Dania dengan strawberry cheese cake yang sangat sedap!

Haa....nak kasi glam sikit sang suami ni.....pose dengan 2 teh tarik dan 1 teh o suam yer...

Scones......

Cantik sangat backdrop Dania yer....

Jom le singgah Cameron Valley

I pose dekat ladang teh. I memakai poncho pink yang bakal i jual di online store i di SINI . Sudi sudilah add El Dania Muslimah di fb yer :-)

Dania pun nak pose macam ummi tapi lebey kepada tutup hidung jer....

Family My Small World 

Actually masa pose kat ladang teh ni lepas hujan. Jalan tanah merah lecak. Jadinya dress putih Dania kotor. So terus tanggal dress putih tu. Pakai inner dengan seluar. Lepas tu Dania cakap ummi....Dania pakai 1 set purple la dari atas sampai bawah. Huh...nasib baik la ada tone warna purple. Kalau tak boria ke haper....? 

Lepas solat maghrib di Masjid Kayangan...perghhhh nama.....jengah kejap pasar malam Brinchang. Me rembat ear muffs untuk Dania, kaktus, souvenirs.....ambikkkk jap je aktivity membeli belah berjalan sebelum gi makan kat Nik Ikan Bakar. Kedai makan ni kebetulan je we alls jumpa masa nak mencarik parking. Pusing 2-3 kali gak.

Ear muffs Hello Kitty untuk Dania. Macam2 kartun ader....

Kaktus kat sini yang i borong. Hehehe. Tukang ambik tu....my lil' helper. Memang lil' helper ni suka nak tolong ambik barang2 yang i nak beli....Sayang dier....

Makan time kat gerai Nik Ikan Bakar. Udang goreng kunyit tu i tell u sangat generous portion. I rasa ada lebih 10 ekor untuk seorang makan yer....harga pun murah

Try specs hello kitty yang takde cermin ni. Saje sepasang ngan ear muffs Hello Kitty jugak. Pose ajer. Tak beli pon.

Ayah beli bunga lavender yang dah diawet. Tak sampai RM10 pun...murah yer harga flower kat sini...errrr??? sedondon dengan Dania la. Semua purple....

Balik hotel, lepas parking je terus jalan kaki kat nearby hotel kami. Jalan2 tengok apa yang ada kat town. Ada Starbucks jugak kat sini. Jalan2 ajer......lepas tu balik hotel dan terus zzz....Penat....

Century Pines waktu malam

Lorong ke bilik kami

15 comments:

  1. ohh..rindunya nak bermalam di Cameron Highland..last gi tahun 2009..huhu

    ReplyDelete
  2. lamanye tak pegi CH!
    last pegi thn 2009 huh!

    ReplyDelete
  3. Bestnye ezna selalu jalan-jalan.hehehee...
    tgh jeles nih!

    ReplyDelete
  4. @Chekgu Azrine cameron dah banyak tempat menarik dear. meh meh...

    ReplyDelete
  5. @Nad @ MamaZN ehh...sama je jawapan ngan chekgu azrinie ni....macam pakat yer Nad...hehehe :-)

    ReplyDelete
  6. @Mummy Chubby kebetulan je mummy chubby sebab hubby stress kerja kat ...... hehehe :-) nak recharge balik gi le kami sume jalan2. Merasa jugak le kami :-)

    ReplyDelete
  7. sy pnah stay area CH, tapi wktu zman bb, huh...

    ReplyDelete
  8. fuhhh..pic mkanan sume tngkap leleh je lau tgok..cedapnyerrr.. ^o^

    ReplyDelete
  9. jaa dah penah ke cameron dulu. teringat pulak..hehehe

    ReplyDelete
  10. waaa lepas mira, u pulak gi cameron jelesnya wooo

    ReplyDelete
  11. @caliph shuriken zaman bb? amboiiii bb tu baby ker...lama dah tu...caliph pun dah dewasa. :-)

    ReplyDelete
  12. @AyuArjuna BiGoshh lepas mira i gi, lepas i gi u la plak gi sana :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails