Saturday, September 8

Aidililfitri ke lima ~masa untuk melawat sanak saudara dan kenalan di Ipoh~

Selepas check out hotel, destinasi pertama melawat sanak saudara di Ipoh. 1st lawat mak saudara yang paling akrab dengan arwah mama. Even mama pun sebelum meninggal mintak nak jumpa Mi ni. Suasana pilu menyelubungi sebab Mi tak boleh lupakan mama yang Mi jaga masa kecil. Kat rumah tu ada Mi dan sepupu i yang i panggil Kak Pi. 

Lepas tu singgah rumah mak saudara yang baik juga dengan arwah mama iaitu Che An. Dah panggil dengan nama gelaran sejak kecil sampai nama sebenar pun i tak tahu? Hehe...Che An pun tinggal sorang sebab anak2 semua balik rumah mertua masing2. Che An ni lah yang ada cucu yang meninggal kat tragedi tanah runtuh rumah anak yatim di Hulu Langat. I pernah blog dulu. Cucu pergi belajar agama pada hari kejadian. Masa tu pun darjah 5. Tak baligh lagi. Syurga tempat mu ya. Akhirnya seorang juga tinggal ye. Suami aka ayah saudara i dah meninggal. Anak2 4 orang masing2 tinggal tempat lain. 

Lepas tu singgah rumah Jona aka saudara jauh pulak. Dari makan rendang bagai sampai makan steamboat. Sedap steamboat tu yek. Hehe. Lepas tu baru singgah rumah mak saudara aka kakak arwah papa pulak. Kebetulan rumah berdekatan dengan rumah Jona. Psst psst Raja Nazrin tak datang melawat rumah sebelah ke?...hehehe.....

Lepas tu, kami ke satu restoran famous kat Ipoh sebelum bertolak balik ke rumah kami selepas solat Asar. 
Dania pandai jaga adik yeh?

Rendang, Lemang

Fitrah & Dania sedang melompat....siapa melompat paling tinggi???

Comel tak twins ni? Bila i dukung sorang, sorang lagi hulur tangan dan soh dukung dia...hehehe...Syaza dan Sara but i tak tau which is which.....dan mereka kembar 4 yek. Lagi 2 twins boys. Untung ler badan. Ni anak2 kakak Jona. Yay.....derang nak kat i.....

2 comments:

Related Posts with Thumbnails