Tuesday, September 11

Rumah terbuka bekas pengacara Nona

Lepas balik dari rumah my friend yang ada Aaron Aziz tu, i ke rumah my friend yang juga bekas pengacara Nona dan Febreeze, Junaidah. June ni my friend masa sekolah rendah dan menengah. Masa rancangan Seri Muslimah yang i join tu, Junaidah ni lar jadi pengacara. Rancangan makeover muslimah ini ditayangkan kat TV1 dulu. June berhenti TV3 untuk menceburi bidang perniagaan. Sambil2 ikut hubby travel, boleh juga beli baju2 atau fabrik untuk dijual. Hubby June ni seorang pilot. 

Masa i tiba tu, tercari2 juga rumah June. Maklumlah baru 1st time sampai ni. Kawasan ni macam tanah lot jer. Rumah kat dalam kawasan semuanya besar. Masa kami datang tu pukul 5.30 petang tapi Siti Catering tak tiba lagi. June ajak me datang pukul 5 petang. Kelam kabut dan risau hubby June sebab Catering tak tiba lagi. I tengok ada bangla baru sibuk nak test lampu menyala ke tak. 

Pada jam 6.15 petang baru Siti Catering muncul dengan makanan. Penuh la kat meja buffet ramai yang serbu nak makan. Ada beraneka makanan kat sini. I tak ambik semua. Selected ajer. Kambing bakar pun ada. I perasan la kat mana2 sekarang ni kambing bakar menjadi pilihanlah.

Kanopi transparent di hadapan rumah June. Menurut kata June, ruang atas dijadikan bilik pameran butik muslimah buat loyal customer dan i pun boleh juga nak tengok tapi kena set appointment yek. I cuma nak tengok rumah je boleh buat appointment ke? Hehehe... 

 Cantik kan kanopi ni? 

Tema hitam dan putih pilihan tuan rumah
 
 Seleksi makanan....

Meja pencuci mulut dan manisan

Bila lampu dinyalakan. I rasa kalau malam mesti cantik ni 

 Teman sekolah i, June bersama me and Dania. Fuhhh glamour habis baju June...
Hubby June bergambar bersama hubby dan Dania. Wajah hubby June yang tadi agak kerisauan kini bertukar ceria


*****kebetulan jubah i pakai warna hitam. Kena la tu dengan tema...hehehe :-) 

*****i rasa macam perfect match jek June dan hubby. Bagai pinang dibelah dua. Anak2 yang comel dan rumah yang cantik!. Berkenalan semasa mereka sama2 naik aerotrain KLIA. June nak buat assignment Nona kat oversea. Terjumpa suami yang kebetulan bertugas. Cantik kan aturan Allah?. :-)

13 comments:

  1. besarnya rumah dia ezz..dlm mimpila nak dapat umah macam tue. seronok tgok melayu mampu ada rumah besar2 mcm tue

    ReplyDelete
  2. xingat dah june ni...mgkn mengacara sekjp.je kot ek?

    ReplyDelete
  3. @Ijah EmoTemo meriah suasana + rumah pun meriah jugak!

    ReplyDelete
  4. @Chekgu Azrine June bergandingan ngan Nornisamsila Othman. Nona masa tu ada 2 pengacara!

    ReplyDelete
  5. @Mama Zharfan in real handsome suzz! Pilot yang merendah diri....bagus nampaknya!

    ReplyDelete
  6. tergamam i tgk umah dier...cantek banget

    ReplyDelete
  7. Tumpang tanya, rumah ni kat area Bangi ke? mcm area depan tasik dan dkt golf tu je..cantik!

    ReplyDelete
  8. @Anonymous hi dear. Rumah ni terletak di Bukit Jelutong Shah Alam :-)

    ReplyDelete
  9. tak penah tgok dia mengacara...puas tgok muka dia...huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails