Tuesday, September 18

Legoland Malaysia yang best

We alls bertolak ke Johor petang sebab ada open house surau dan open house rakan hubby. Ishhh sempat lagi nak pergi open house rakan hubby. Tiba JB dalam pukul 10 malam. So check in Grand Blue Wave. I dah siap booking masa Matta Fair lagi termasuk tiket ke Legoland. Esoknya lepas breakfast dan check out hotel terus ke Legoland. Dari hotel kami dalam 20 minit perjalanan. Perjalanan yang smooth sebab kereta tak banyak pon. 

Tiba Legoland, kereta dah banyak. Kami parking kat hujung so senang nak berjalan kaki ke Legoland. Parking jauh jugak la. Tempat beratur nak beli tiket agak panjang. We alls yang dah sedia dengan tiket boleh masuk terus. Tak yah beratur. 1st ride, Technic Roller Coaster. Line beratur panjang. Err bila dah naik tak terasa nak naik lagi...hehehe.....Gerun bila time slekoh boleh pulak laju sampai orang belakang kata mau tercampak nih....ishhhh mulut....(hubby yang cakap tu)

Lepas tu main kat roller coaster di dragon kingdom sampai hubby cakap roller coaster lagi ke? Hehehe...takut ke?. Roller coaster kat sini ada 2. We alls main yang kecik ajer. Line untuk main roller coaster dragon yang besar kemain panjang. Makanan dan souvenir kat sini agak pricey yer....kalau leh tapau foods lagi baik la i rasa. Surau pun ada disediakan kat sini so senang.

I boleh bagi 9/10 rating ke sini. I rasa memang tak boleh la nak dibandingkan dengan taman tema sunway lagoon mahupun taman tema genting sebab yang ni dari overseas so Legoland sangat sangat best!. We alls stay kat sini dari pukul 11am - 8.00pm. Haaa ambikkk sampai kaki i melecet. Boleh gitu? Main dalam 10 games. Tak semua games boleh main pun. Line beratur agak panjang. Kami tunggu sampai fireworks habis. Fireworks ada cuma pada 15-17 September 2012 pukul 8.00 malam selama 3 malam berturut turut. 

Kalau ada rezeki kami nak pergi Hello Kitty Town pulak. Hello Kitty dibuka pada bulan hadapan.....Hello.....why lar semua kat Johor nih?.....adehhh......

Muka Dania cuak lepas main Technic....errr takmo main lagi....
Nak keringkan badan kat dryer ni yek

Beratur nak main dragon roller coaster

Princess


Dania nak naik kuda. Line beratur kat sini tak panjang sangat

 
Me, Dania dan hubby ada naik ni. Kalau nak naik atas kena tarik tali. I kali ketiga terus surrender sebab nak kena tarik tali. Me dah penat.....

Depan surau ada lego ni. Dania kata mereka nak pergi beraya...hehehe

Brass band mat salleh nih

Sementara tunggu hubby solat, Dania naik train

2 air

1 seafood pasta share 3 beranak

RM 35.30 total food kami

Nak tengok 4d movie...Best la  pulak. Siap ada effect lagi macam angin bertiup dan buih sabun jatuh.....




Ummi : Sape yang nak drive ni?
Dania : Takpe la Dania yang drive lar....
Bila lagi anak nak bawak kita kan? Hehehehe.....

Main kereta pulak. Ada yang untuk 7-12 tahun dan kanak2 bawah 7 tahun main kereta kat tempat lain


Main kereta polis. Kereta tak bergerak so terpaksa kena tolak sebab Dania tak larat nak tolak kat dalam kereta tu...hehehe...ni dah nak malam dah ni

Memadamkan kebakaran

Naik aeroplane pulak

Kami beratur nak masuk tempat mummy ni nak main tembak2 laser mummy....hehehe

Miniature building waktu malam

Fireworks......yay.....

Posing jap sebelum balik yek

  Legoland Malaysia

Legoland Malaysia Best!!!!

















17 comments:

  1. interesting. nak pegi jugak nanti. tunggu baby besar skit.

    ReplyDelete
  2. em nampak menarik nih
    xpe kumpul cite kawan2 dulu
    hehee

    ReplyDelete
  3. wah bestnya, yang hello kitty tu pun mesti best kan, kalo dah siap leh la pi sekali...our turn tahun depan nampak gayanya...on our anniversary...

    ReplyDelete
  4. wowww..mmg sangat menarekk...nak gak pegi sini..sure panas kan???

    ReplyDelete
  5. besh!! nanti nak pegi cuma tak tau bila hehhe

    ReplyDelete
  6. wow!! bestnya!! hehe.. kena pergi jgk nnt ni! ;)

    ReplyDelete
  7. kena bc review kwn2 dlu ...biasa la baru2 buka sure ada lg yg blum siap...best tgk korang main2 dlm legoland

    ReplyDelete
  8. bestnyer!!! untung u dah pergi, thanks for the review.. insyaAllah kalau ade rezeki i pun nak terjah juga

    ReplyDelete
  9. wahhh.. bestnya.. rating 9/10 tu kira paling mantop..

    ReplyDelete
  10. memang nampak menarik ni :) bila ntah boleh sampai :)

    ReplyDelete
  11. yup..serius sangat best..yang tak bestnya tak sempat pusing habis...huhuhu...

    ReplyDelete
  12. bestnya!!insyaAllah..tahun depan kot nak ke sini..doakan ye

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails