Wednesday, August 18

Service lambat

I ada ambik this particular photographer untuk majlis harijadi anak kepada adik2 i kat DARC. Masalahnyer sampai blog ini ditulis, gambar tak siap2 lagi. Majlis harijadi anak2 sedara i tu 10 Julai 2010. Of course the 'photographer' ada janji ngan i 2x. Tapi x ditepati. Janji nak siap on.......x tepati. Kali kedua janji nak siap weekend bla bla bla....pun tak tepati. Ayat best bila tanya gambar dah siap? U kena sabar sikittttt je lagi.....Habis sabar kebendanyer tarikh hari i tulis blog ni 17 August 2010 tawww.......Dah lebih sebulan seminggu. Tu yang i malas nak guna orang melayu kita ni. Selalunyer gah je tapi service. No komen la. 'Photographer' tu ada nak beritahu problem dier. I dah tahap bengang....i kata I can't accept anymore :-( . Yang tak boleh terima lagi asyik i je yang tanya. By right the 'photographer' yang kena keep in touch dengan kita kan I kan customer dier. Pernah dengar tak? If you don't take care of your customer, someone else will. Lagi....jangan la kita mudah terkena dengan tawaran apa2 yang bersifat murah. Sebab kita tak tahu tawaran murah tu termasuk pakej service yang jugak 'slow'. Sampai bila i kena sabar menanti?. Adik i pun kata lambatnyer kak ena.....huh apa nak kabo they all??? Bulan puasa pun bulan puasa tapi service kenalah cergas!!!!....I tak announce kat sini nama company tu yang kat blogspot jugak.....Adoyaiiii.....serik tak i??? Lagi mau tanya......

Ni ada cartoon pasal customer service. 

Taken from : www.cartoonstock.com


4 comments:

  1. cian u ezz...i nak komen pun tak tau nak tulis apa..

    ReplyDelete
  2. Suzz : ada jugak yg kesian kat i...hu hu hu

    ReplyDelete
  3. Em's Family : ye ler tu mira.....ehmmmmm

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails