Monday, August 16

Tunggu Penyewa

I ada pergi ke rumah lama i. Nak tunggu bakal penyewa. Jadinyer fix pukul 2pm. I pun pergi ke rumah lama i. Tak lama menunggu agen rumah dah sedia tunggu. Kena tunggu lagi bakal penyewa. I thot dier je. Rupanyer kena tunggu lagi boyfriend dier. Haihhh.....bila boyfriend dier tiba, siap bawak 2 orang lagi kawan dier. Aiyakk macam rupa gangster dalam Chinese Movies tu. I siap cakap lagi. Wahhh u bawak bodyguard huh?....Bakal penyewa perempuan cantik sangat. Yang lelaki persis hero Chinese Movie yang handsome. 

Masa kat rumah sewa tu. Dania dah melepek tidur kat seat dier....

I ada berbual dengan agen rumah. Shocking news, dia ada je handle penyewa couple Melayu ye...yang tak kahwin lagi. Sebab dia kata mak bapak pun dah setuju anak they all (yang tak kahwin lagi) tinggal menyewa sekali. Dia kata juga, ada yang bertunang pun menyewa sekali. Dia boleh kata ngan i takpe kan sebab bertunang?? I beriya kata mana boleh. Dalam Islam tak boleh duduk sekali kalau tak kahwin. Tengok....they all bangsa lain mana faham kan?? Habis fikir fikir balik bangsa lain yang bukan beragama islam faham ke tentang makanan halal ni???. Fikir fikir kan lah....Halal bagi they all no pork. They all tak tau yang ayam, kambing, lembu tu pun kena sembelih dulu dengan nama Allah dan lain-lain kriteria. 

 Tidur sebab keletihan anak ummi ni

Masa menunggu tu sempat plak snap gambar si kenit nih...ni mood lepas jaga dari tidur...hee hee

Dania tepi pool my Apartment

Ummi suruh duduk atas grass ni, tapi Dania kata mencucuk-cucuk grass ni jadi Dania tak mo duduk

Setelah buat lawatan tapak, i pun terus ke school Dania di Bangsar. Habis school pukul 6.00pm. Standard la jam ya amat kalau bulan puasa.

Dari school Dania turun ke bawah bukit, tak masuk highway New Pantai Highway lagi dah ambik masa 45 minit

Nasib malam sebelum hubby i isi minyak penuh. Tanda ! kat bulb lampu tu sebab 1 lampu kereta i terbakar bahagian belakang.....

Tau i tiba rumah pukul berapa??? 7.30pm. Hubby dah siap bukak puasa dah. Ya ampun....rasanyer macam nak skip je English class Dania bulan puasa ni........bole tak???...Selalunyer journey tooks only 45 minutes - 1 hour je. Dari :-

Bangsar --->>> Bukit Jalil







6 comments:

  1. aik makin teruk ye skrg. mmg tak kawin boleh selamba nak duduk serumah dah.

    ReplyDelete
  2. dh moden benar masyarakat melayu islam kat msia ni..
    cute pic dania tido tu :)

    ReplyDelete
  3. Transformed h/wife : tu lar....berleluasa. Kalau melayu couple mmg i tak accept tinggal rumah i. Ni chinese couple...

    Suzz : Actually masa zaman dulu i pernah dengar my friend yang pergi rumah adik angkat dier yang tinggal dengan tunang. i siap cakap lagi haa???....

    ReplyDelete
  4. i pernah dulu masa zaman belajar...dtg umah member UM kat pantai hill park...igt nak tumpang duk 2-3 hari sebab nak settlekan tesis prob...tak jadi...sebab one of housemate die duk sebilik ngan boyfren...ohhh....selamba dengan tak tahu malu...siap apa katil saiz queen...geram betul tgk org islam yang tak tahu agama...

    ReplyDelete
  5. ajaran mana pulak yg diikut tuuu.

    ReplyDelete
  6. Ayu : ishhhh zaman tu pun dah ada. Inikan pula sekarang ni. berleluasa.....paling takut nak handle anak perempuan ni.....ngeri bila diingatkan balik....bangsa lain mana tau pepe.

    ch@ : entahla ch@ bila difikirkan balik kalau banyak sangat benda2 ni, allah turun bala kang....yg kena bukan dier je. kita semua.....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails