Thursday, August 5

Service Kereta

I ada pergi service kereta i kat Glenmarie. Hantar service pukul 11am. Pukul 3.25 pm baru siap. Bayangkan......Dania terpaksa ponteng tadika hari ni. I takut tak sempat nak ambik kat school jer....

Kereta kena park sini sebelum service

Tempat me and Dania melepak tunggu kereta service

Uncle ni tidur sampai berbunyi bunyi dan tangan bergerak-gerak macam exercise. Penat tunggu lama gamaknyer

 Tempat service ni sekali dengan showroom kereta

Kereta Mazda bersusun kat sini. Berjaya Group sebelum ni bawa masuk kereta Skoda je, sekarang bawa masuk Mazda pulak.

Dinding Showroom

Dah berapa kali minum air kat sini. Kereta tak jugak siap service

Ha tu kereta i tengah service la tu

Dania makan Chipsmore. Biskut i beli dari Petronas. Sebenarnyer nak tangkap gambar uncle belakang ni. Sedap makan nasi lemak 2 bungkus woooo.......telan air liur tukang ambik gambar nih huh...dah la time makan tengahari dah ni.

Sambil sambil tunggu snap gambar ngan Mazda 2 ni. Cantik la colour nih

Taraaa kereta dah siap diservice. Ingat kot dah betul habis service, kena tukar bulb lampu yang terbakar pulak....

 Kat sini jugak buat kerja. I siap tanya lama lagi ke. Adalah kena tunggu lagi 15 minit untuk dia masukkan bulb baru

Perut kami yang dah berkeroncong ni singgah makan kat KFC Shah Alam.

Syok pulak si kecik ni main kat sini sambil makan KFC. Tempat bermain ni kat KFC

Lepas tu sempat singgah bank kat Shah Alam nak buat pembayaran bil2.
Lepas tu baru teringat i tertinggal Smart Tag kat pusat service. Patah balik pulak ke pusat service dan pukul 4.50 pm kami tiba. Pusat service ni tutup pukul 5.00 pm. Nasib kami sempat......

Hari ni penat sangat. Penat menunggu.......






6 comments:

  1. Bab menunggu service kete ni aduhai...

    ReplyDelete
  2. car maintenance memang mkn duit kan...terpaksalah..

    ReplyDelete
  3. Ozzy : a'ah.....zzzzzzz dan boring!!! tambahan gi ngan anak lagiiiii la...

    Suzz : ye makan duit ler....Nak tunggu??? adoi bercinta tu.

    ReplyDelete
  4. ermpenat menunggu tue tyang tak sanggupkan... heheh tapi sebab kereta kesayangankenalah berkorban

    ReplyDelete
  5. intan inn : a'ah sanggup dalam tak sanggup...ha ha

    ReplyDelete
  6. takpe, menunggu dgn hasil berbaloi juga, dari menunggu yg sia-sia...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails