Monday, August 9

Interview Majalah Pa&Ma

 Gambar sekadar hiasan sahaja
(Diambil dari facebook Pa&Ma)

Pada hari Selasa yang lepas, i telah diinterview oleh wartawan Hasnita Sawal dari Majalah Pa&Ma. Insyaallah i akan masuk Majalah Pa&Ma di dalam ruangan Kisah Mama keluaran Pa&Ma Oktober (keluar pertengahan bulan depan sebab majalah ini memang keluar awal). Disebabkan i baru pindah rumah jadinyer, sessi interview dijalankan di pekarangan kolam renang Apartment rumah lama i. Kalau i nak ajak naik atas pun tak boleh sebab rumah dah kosong. Jadi i request la buat interview outdoor. Nak pergi rumah baru pulak, tunggang langgang lagi macam tongkang pecah......Janji pukul 2.30pm. Tetapi wartawan dan jurukamera datang awal pukul 1.45pm. I apa lagi, kelam kabut la siapkan itu ini. Nasib la wartawan Kak Ita tu kata sebab janji pukul 2.30pm, stick to 2.30pm la. I suruh lepak dalam Petronas dekat ngan rumah lama i dulu. I tiba Apartment lama i pukul 2.25pm. Kat apartment je terus dijalankan sessi ambik gambar i sorang dan gambar bersama Dania. Cuaca petang tu redup. Nasib tak terlalu panas. Lepas pose sana pose sini, while jurukamera tu rehat2, Kak Ita pun interview la i pasal i suka masuk contest dan ada yang i memenanginyer. Pada mulanyer i keberatan jugak bila Kak Ita ni nak interview i tapi bila Kak Ita kata sebab nak bagi motivasi kepada para surirumah tentang contest ni pun satu cabang sumber rezeki jugak, i pun setuju nak diinterview. Bagi la tips sikit2, apa yang i lakukan walaupun i tau ramai ibu kat luar sana yang lagi banyak menang contest dan dapat hadiah yang lumayan tu.......seperti Ayu Rafikah, Suzi Fadhilah dan Noor Hassiemah. Cerita punyer cerita punyer cerita, note book Kak Ita pun dah penuh. Wartawan berpengalaman sekejap je note book tu dah ditulis berhelai-helai. Tak termasuk lagi sessi menggoreng pon sodap tu. Bertambah panjang la cerita tu......

Anyway, terima kasih kepada team Pa&Ma kerana interview i. Jangan salah sangka, i masuk ruangan kisah mama sahaja bukan ruangan Personaliti yang kerja hebat2 tu......

7 comments:

  1. Wow!! thats cool.. nanti i pi cari Pa&Ma :D

    ReplyDelete
  2. congrats Ezz...me bangga ada kwn mcm u :) :) amboi, siap mention nama i lg tu :p nanti u scan yer pa ma tu, nak tgk!!!

    ReplyDelete
  3. meletop kawan aku sorang ni...clap..clap...heheh..pamous gitu ala2 celebriti ehhehe

    ReplyDelete
  4. tahniah yer...wahh bestlah dapat masuk majalah pa &ma...mesti best kan tak sbar..

    ReplyDelete
  5. Mira : he he he...cari lah nanti. i pun harus jadi penunggu setia kedai buku....

    Suzz : alahai...mentioned yg betul pesalahnyer dear :-) alahai na bangga apanyer. i yg bangga u jadi kawan i. Thanks suzz :-)

    Ayu : Pommmmm (bunyi letupan kuat). alala...biasa jer...

    Intan Inn : Terima kasih :-) i memang peminat pa&ma :-)

    ReplyDelete
  6. wo ho menarikk nih! jangan lupa share bila dah kuar majalah nantii..!! besttnyerrrr ngeeeeeeeeee!!!

    ReplyDelete
  7. Izan : he he he. kalau menarik kena beli. sebabnyer Pa&Ma banyak info keibubapaan. :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails