Monday, July 12

Red Fm RM5000 Minutes 12 Julai 2010

 
Pagi ni i nak hantar Dania gi kindy, jadi masuk kereta nak panaskan enjin dulu. I tune in to Red Fm dulu. Sambil layan lagu sebelum enjin panas. Pastu ada kat Red Fm Breakfast show ada contest RM5000 minutes. Selalunyer RM1000 Minutes. Kalau RM5000 dapat RM5,000. Kalau RM1,000 dapat RM1,000. Itupun kalau dapat jawab 10 soalan dalam masa 1 minit dengan betul. 

I pun just sms Red 5K ke 33988 pukul 8.20am. Tak sampai 5 minit, Red Fm call (kat phone i 8.21am) dengan deejay kesayangan i...hee hee....Jd dan Dilly. I terus la cakap. They all tanya i ada menang x pepe dari Red Fm?. I kata ada tapi dah lebih sebulan sebab previously i ada menang 4 passes tengok movie Karate Kid which i dah pun pergi tengok dengan Dania. Pastu terus la jawab soalan. Ok. contest ni in English ok....dah nama pun English Radio Station. Tapi 1st kena nyanyi lagu It only takes a minutes girl......(iskkk lawak la suara i). I manage to go to 7th question. Sangat gabra. Tiba2 tanya soalan. Mana nak leh fikir lama2. 

Soalan pertama who is the winner for WC 2010?. I jawab Spain sebab pagi tadi sebelum masuk kete, i dah tanya hubby sape menang WC. Soalan kedua makanan tradisi (x ingat nama sebab negara Spain). Normally soalan kedua sama jawapan ngan pertama. Pastu ada soalan True False penulis cerita Stephenie Meyer penulis cerita Twilight?. Uihhh i ada novel nyer kay....ha ha. Ada soalan MBPJ stands for?. I boleh jawab ok....dulu i dok PJ. hee hee....Ada soalan pepatah Inggeris. I jawab nothing tapi sebenarnyer None. salah. Dan Cerita Matrix. JD bagi clue Morpheus, Keanu Reeves. I jawab Speed. hee hee. 

Akhirnyer habis 1 minit dan i tak dapat RM5,000 tapi dapat Red Fm goodie pack. :-) I pun terus jalan dan hantar Dania gi school. Dania tiba pukul 8.35 am. Lambat 5 minit sebab Ummi dier sibuk nak masuk Radio Red FM. Nasib masa cakap over the phone, Dania tak bising. 

Sms ni pun 99th sms-er tau. I yg ke 99 :-) i sms 2x. 







6 comments:

  1. Suzz : Lucky but x dpt RM5,000. Gabra giler!!!

    ReplyDelete
  2. Ja penah masuk roda impian masa zaman hani mohsin.. mmg gabra giler.. husband Ja plak kunci khazanah. tapi menang banyak gak dia..

    ReplyDelete
  3. Ja : Owh Roda Impian zaman Hani, ena tak dapat masuk. Ena dapat masuk yg Kieran.....perghhh....takut. Tapi ena juara episod surirumah so dapat ke bonus round. Bonus round kiok...ha ha ha....wah yer?? terer aaa menang Kunci Khazanah tu. Pengacara bukan Azhar Sulaiman ke??...

    ReplyDelete
  4. bukan main, sambil bawak kerete sempat lagi SMS tu.. hehe..

    ReplyDelete
  5. Mira,

    I tak jalan lagi la. Masa tengah panaskan enjin, sms, masuk contest, dengar suara on air kat radio, baru i gerak hantar Dania.....isk?? kalau kete tgh jalan...bahaya.......

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails