Wednesday, July 14

Ipoh Station Antique Cafe

I nak share satu tempat makan yang sangat menarik. Hari Ahad ni kami ada plan. Kami nak beli door bell kat kedai lampu Houses Lighting, Bandar Bukit Puchong. Kebetulan kami tiba pukul 11.00am lebih. Kedai tutup lagi. Jadi selang 2-3 kedai lampu tu ada satu tempat makan yang sangat catchy mata i untuk memandang. Ayah check dulu kat dalam sambil tanya owner kedai. Bila sah melayu, kami semua ke kedai makan ni. Ownernyer Azlin dan Azlan....

Sambil menikmati hidangan, kita akan dibawa ke dunia P Ramlee dengan lagu2 yang diperdengarkan....lagu2 dari station Red Fm xder eh Dania....he he he.....sebenarnyer nak ngata ummi dania ni ha....he...he...he....

=============================
======================
==============
========
=
 Presenting Ipoh Station Antique Cafe........yang terletak di Puchong dan bukan di Ipoh....

Ruang makan dipenuhi frame filem lama antaranyer Anak Bapak


 
Pemain cakera padat antik. Selalu ada dalam filem P Ramlee

 
Very the antique kerusi dan meja makan

Kami order

=============================
======================
==============
========
=

 Secawan kopi didatangkan dengan biskut kering
Roti bakar mentega dan kaya
 
 Nasi goreng dengan ikan kembung goreng. Kombinasi yang sedap. Sambal tu pun sedap.....
 
 
Nasi goreng Ipoh Station

 
Kaunter pembayaran diperbuat daripada kayu

 
Deko di luar Ipoh Station

Salun ala ala zaman dahulu

Ipoh Station Antique Cafe ini dirasmikan oleh Dato' Aziz Sattar yer....

Sure i akan repeat ke cafe ini sebab nak makan lagi Nasi Goreng dan ikan kembung goreng.....hubby pun suka nasi goreng ini....

4 comments:

  1. wah menarik nih... dekat gak ngan umah.. bleh terjah nanti..!! thanks for sharing!

    ReplyDelete
  2. Izan : he he. Dok teringat kat u je bila buat N3 ni. he he :-) Klasik tol kat sini. :-)

    ReplyDelete
  3. Ayu : he he. U suka P Ramlee style ke?? i tringin nak pegi Little Perak Nuin tu :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails